‘Ranomi Kromowidjojo verkeert in haar beste vorm dit seizoen’

4
Ranomi Kromowidjojo heeft genoten van vakantie in Suriname
Ranomi bracht eind vorig jaar na 15 jaar weer een bezoek aan Suriname.

HILVERSUM, 2 aug – Ranomi Kromowidjojo komt deze vrijdag voor Nederland in actie op het EK zwemmen in Glasgow. Volgens bondscoach Marcel Wouda heeft Kromowidjojo de afgelopen maanden progressie geboekt en verkeert ze in de beste vorm dit seizoen. Dat zegt hij tegen de NOS.

“Ze is absoluut beter dan in de kwalificaties en ten opzichte van de Sette Colli in Rome is ze een stapje gegroeid. Daarmee gaat ze de strijd in” aldus Wouda tegen de omroep. De drievoudig Nederlands olympisch kampioene, wiens vader uit Suriname komt, komt vrijdag bij de start van het EK in de series van de 50 meter vrije slag in actie.

De Europese Kampioenschappen, met in totaal zeven sporten, zijn uitgebreid te volgen bij de NOS. Vanaf vrijdag is er elke avond een extra programma op NPO 3, vanaf 19.28 uur.


4 REACTIES

 1. Kromo Wiedjojo.
  Kromo staat voor Karma (activiteit) of Kram (reeks).
  Wiedjojo staat voor Vijay (overwinning).
  Veel Indonesiërs hebben namen die afgeleid zijn van het Sanskriet.
  Hoewel het merendeel moslim is, koesteren de Indonesiërs nog dingen uit de tijd dat ze Hindoe waren. In een Arabische land zou dat onmogelijk zijn.


  Maak melding

 2. Toen ik d’r vorig jaar zag in Centrum mi ben denki a sma dis ab wan bekende fesi. Dagen later besefte ik dat zij het was, ze heeft totaal geen ster allures, gewoon down to earth. Een wereld van verschil met sommige mensen die bekend zijn van t.v. of iets dergelijks. Vroeger hadden sporters niet die belachlijke vertoningen als bijv. Neymar, ik kan die jongen echt niet uitstaan.

  Naomi is in ieder geval een goed voorbeeld voor de sportende jeugd, train voor succes. Als je echt serieus bent en bereid bent je tijd en sociaal leven op te offeren, kun je #1 worden.


  Maak melding

 3. Voor alle (toekomstige) professionele Nederlandse sporters van Surinaamse origine èn Surinaamse sporters, laat je niet ontmoedigen door negativiteit in de wereld. Als je je tanden erin zet en ervoor gaat zul je zeker je doel bereiken. Als iemand je zegt dat het je nooit zal lukken, bewijs ze dan het tegendeel door nòg harder te werken en trainen. Let op wat je eet en neem de tijd om je lichaam goed te laten rusten en herstellen. Heel veel gezondheid en succes!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.