vrijdag, april 19, 2024
HomeFotoViering Dag der Inheemsen in opgeknapte Palmentuin van Suriname

Viering Dag der Inheemsen in opgeknapte Palmentuin van Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 2 aug – Het directoraat Cultuur van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) in Suriname wil meer invulling geven aan de Palmentuin als cultureel centrum. Hiervoor heeft zij eind vorige maand de verfraaiing van de tuin (FOTO) ondersteunt. Een van de activiteiten die deze maand in de gerehabiliteerde Palmentuin wordt ontplooid is de Dag der Inheemsen op 9 augustus aanstaande.

De Dag der Inheemsen, ook wel Ingi Dei, is een officiële vrije dag in Suriname en staat symbool voor respect voor en erkenning van de inheemse bevolking van Suriname. In 2006 heeft president Venetiaan de dag uitgeroepen tot nationale feestdag. Op 23 december 1994 hebben de Verenigde Naties per resolutie 9 augustus wereldwijd ingesteld als Internationale Dag der Inheemse Volken.

Het is de bedoeling van het directoraat om verschillende culturele organisaties vaker de gelegenheid te geven om activiteiten te ontplooien in de Palmentuin. Zo wordt er op 2 en 3 augustus ook een cultureel uitwisselingsfestival gehouden voor kinderen en jongeren.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

11 REACTIES
 1. @ suriforever
  Ja, tenminste vangen wij geen WW zoals jullie niksnutters met grote mond hier op waterkant.

  Komen jullie maar ook eens persoonlijk hier fysiek jullie steentje bijdragen.


  Maak melding
 2. Heeft iemand ooit een hardwerkende indiaan gezien? Je mag het hele amazonne oerwoud meenemen in de vraag. Waar kan ik een foto op internet vinden?


  Maak melding
 3. Alweer een nutteloze viering. Waarvoor??? Daarom komt Suriname niet vooruit. Er gaat geen dag voorbij of er is weer een of andere shit viering. Gaat het zo denderend goed in ons land??? Het Ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur kan deze gelden beter gebruiken om, de jongeren financieel tegemoet te komen die hun schoolgeld niet kunnen betalen. Wetenschap kunnen zij voortaan schrappen, want zij weten niets nada. Wanneer je de Wetenschap beheerst, dat er dagelijks grote armoede heerst onder de schoolgaande jeugd, waarvan de ouders niet bij machte zijn hun schoolgeld te betalen, ga je als Ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur eerst je huiswerk goed maken voordat je uberhaup feestjes gaat organiseren voor de Inheemsen. De scholen die onze kinderen bezoeken zien er belabberd uit. Onveilige, vieze, zwaar vervuilde, verwaarloosde scholen en hun terreinen. De Inheemsen wonen al miljoenen jaren in Suriname dus wat voor feestje. Daarom boeken wij vooruitgang, maar niet heus. Wat een aanfluiting. Degene die dit plan bedacht heeft op deze Ministerie moet een zwaar psychologisch tevens psychiatrisch onderzoek ondergaan. Even aanmelden bij de oude PLI ja. Succes.


  Maak melding
 4. Als je een multiethnische samenleving hebt dan Ben je verplicht sommige van de feestdagen tot nationale vrije dagen te maken. Als je alleen voor je ethnische. groep feestdagen wil hebben als national dan denk je racistiisch.
  .


  Maak melding
 5. Indianen als valse symbool. We weten allemaal dat de kevries de Indianen gereduceerd hebben. Indianen worden alleen nog misbruikt om toeristen te lokken.


  Maak melding
 6. In de opgeknapte palmentuin wil ik Inheemse Dag graag vieren met een knappe Indiaanse. Maar waar vind ik een schone Indiaanse? Volgens mij zijn ze allemaal al uitgeroeid.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES