Nationale team Suriname speelt vandaag tegen Sparta

36
Nationale team Suriname speelt vandaag tegen Sparta
NATIO in juli 2018 op bezoek bij de ambassade van Suriname in Den Haag

ROTTERDAM, 1 aug – Het nationale team van Suriname, NATIO, speelt op woensdag 1 augustus een vriendschappelijke wedstrijd tegen de Rotterdamse club Sparta. Het duel wordt in Rotterdam gespeeld op het veld van amateurclub Hillegersberg.

NATIO Suriname bereidt zich in Nederland voor op de kwalificatie van de Gold Cup. Eerder speelde NATIO tegen Jong Feyenoord en verloor met 1-0. Daarna kwamen de Surinamers uit tegen FC Den Bosch en verloren die wedstrijd met 4-0.

De oefenwedstrijd tussen Sparta en Suriname begint om 19.00 uur. Tickets zijn te koop bij de ingang vanaf 17.30 uur, voor 7,50 euro.


36 REACTIES

 1. Su bestaat toch uit verschillende etnische mensen, waarom zie ik geen andere etnische groeperingen dan ?? Of zijn er geen goede voetballers dan alleen ding blaka man ??????
  En in Su wonen Chinezen Hindustanen Indianen Javanen ook Surie´s !!!!

  Sari tori

  jacko


  Maak melding

 2. Curaçao heeft wel een aantal spelers uit de Nederlandse eredivisie gehaald en
  resultaten waren behoorlijk goed. Het niveau is wel omhoog gegaan. Suriname
  kan wel een kwaliteitsinjectie gebruiken, want het komt nu tekort.


  Maak melding

 3. @ Jacobus & Shaka Zulu

  Jullie zijn wel keihard hoor, laat ze maar schijven !!!
  Jacobus : jou opmerking is trouwen helemaal terecht.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 4. Creoolse voetbal club.
  Dit is geen Surinaamse maar een creools elftal.Je ziet werkelijk geen ene andere ras,behalve creoolen.
  Kijk en neem een voorbeeld van Nederland, alles er in mix mag.Waarom Suriname niet ??? Wat schuilt er achter ??? Suriname is een mix gemeenschap.Hoe kunnen we dan zeggen Surinaamse elftal,dit is een creoolse elftal.volgens mij hebben de andere culturen geen zin met de creolen te spelen .
  Maar toch maak het beste ervan Suri creo boys.


  Maak melding

 5. in sur wonen wel verschillende rassen ,maar het creoolse ras domineerd met voetballen het zit in de genen andere rassen zie je niet in de clubs uitblinken daar gaat het om,in het verleden had javaanse spelers zoals purwo, wassiman enz .


  Maak melding

 6. Een voetballer met een vogelsnest kapsel op zijn hoofd. Met zo een haardracht zal de luchtmacht van Natio nauwelijks met het hoofd doelpunten maken en voor de verdediging denk ik dat als hij de bal midden op de vogelnest op zijn hoofd krijgt dit in eigen doel verdwijnt.

  Met zulke clowns win je nooit een oorlog.

  Sari (His)Tory

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 7. Dit bedoel ik nu. Eerst verliezen van Jong Feijenoord en nu van Sparta. Stelletje lamzakken. Volgende keer kunnen ze beter oefenen tegen Zeeburgia, Kozakken Boyz of Spakenburg. Suriname is van het niveau zaterdag Hoofdklasse. Om je door te schamen ! En niet onbelangrijk, Suriname bestaat niet alleen uit creolen. Lekker afspiegeling in elftal. Hoe noemde Min Blok dit ook al weer, failed state toch ? Natio m’n mars


  Maak melding

 8. Wil men echt wat bereiken dan zal men de 22 beste spelers uit de
  Surinaamse competitie moeten halen zodat men dagelijks met elkaar kan trainen. Verder
  zou het mooi zijn dat er 3 spelers uit de Nederlandse eredivisie mee willen spelen. In
  elke linie 1 speler, die rust in het spel brengen en over de nodige ervaring beschikken.


  Maak melding

 9. @No spang en Shaka Zulu,
  Ik weet niet of Somo en santokhi ooiot gevoetbald hebben, maar misschien moet de trainer hun opstellen?
  Het niveau van deze voetballers lijkt gelet op de uitslagen niet hoog te liggen. Als dit de top van Suriname is dan vraag ik mij af wat het niveau is van onze voetballers met Javaanse, Hindoestaanse en Chinese roots.
  Houd aub kortzichtige etnocentrische opvattingen buiten het voetbal.
  De trainer stelt degenen op die naar zijn mening het door hem en zijn staf gewenste niveau halen. Toen Kartaram, Poerwo, Wardi, Tambeng Wirjosemito, Wasiman, Aliar etc. in het verleden het niveau haalden werden zij wel opgesteld.


  Maak melding

 10. @ Sandra cicilia, mee eens!

  We kennen allemaal inmiddels nu de mooie Surinaamse voetbal verhalen van vroeger/weleer maar dat was letterlijk nu in de vorige eeuw en inmiddels steeds verder weg. Dit is 2018 en de keiharde conclusie is dat het Surinaamse voetbal er zeer zeer bedroevend en heel slecht voorstaat. De coach en de technische staf mogen bij het resultaat naar de SVB nog als opmerking maken, niveau 2018!

  Denken dat je met dit materiaal ooit een Gold Cup gaat bereiken is een utopie, een leuk verhaal bij het slapen gaan. Het Surinaams voetbal is een patient aan de drugs die hallucinaties vertoont terwijl ze aan het infuus horen!! De oplossing is erg en heel simpel, zo snel mogelijk SuriNeds gaan selecteren, als je dan nog 4 jongens bij de Surinaamse selectie heb uit Suriname zelve is dat gezien het voetballend niveau heel erg veel. Voorlopig gaat dat allemaal niet gebeuren en blijft het land in domheid en achterlijkheid dwepen met de huidige voetbal selectie.


  Maak melding

 11. Ik kan de voetballers vh Surinaams voetbal niet kwalijk nemen dat ondanks dat het niveau beschamend laag is ze toch voor hun land als amateurs spelen in een wereld van proffessionals.

  De SVB en met name opeenvolgende regeringen neem ik wel kwalijk want zij hebben de oplossing in handen en stagneren compleet!!


  Maak melding

 12. Wat een onzin. Dit heeft niets met ras te maken, IDIOOOT! Dit zijn de beste voetballers momenteel in Su. Het is geen zoete inval, grappenmaker! Het is overigens een diep en diep trieste vertoning van Su. Het niveau is veel te laag. Het waren afstraffingen. De spelers kunnen daar niets aan doen. De bobo’s van de Surinaamse voetbalbond moeten zich schamen en aftreden.


  Maak melding

 13. Er zijn javaanse goeie speller .hindustaan . Boeroe s . Indiaan .chinees ….waar blijven ze dan …?? Dan praten ze over rasisten en zwarte piet ….dit geen surinaamse team …dit is een haitiaanse team !!!


  Maak melding

 14. @Singi, zijn de pilletjes op?
  Bijna alles in Suriname is nu onder de maat. Een ondermaatse regering, een ondermaats parlement. Dit geldt helaas ook voor “natio”.
  Met de voetbalsport in Suriname is het net als met het bestuur van het land. Alle betrokkenen beschouwen zichzelf als deskundig! Ook als ze nog nooit iets hebben gepresteerd.
  Men praat er reeds jaren over om voetballers in Nederland en elders, met Surinaamse roots, dubbele nationaliteit te geven zodat ze voor Suriname kunnen uitkomen. Het gaat dan om spelers die wellicht niet in aanmerking zullen komen voor oranje. De indruk bestaat dat de politieke wil niet aanwezig is om dit eindelijk eens goed aan te pakken. Het kan zijn dat men geen precedenten wil scheppen. Immers, als je voetballers toestaat om naast de Nederlandse ook de Surinaamse nationaliteit te hebben, waarom anderen die dat eventueel ook zouden willen dan niet?
  Toch zou dit een goede optie zijn om het niveau van het nationaal elftal op te krikken. Daarnaast zou men een goed beleidsplan moeten opstellen met het oog op de toekomst. Het is nu aan bondscoach Dean Goré om (de juiste) conclusies te trekken uit het resultaat van deze oefen campagne. Ik wens hem veel succes toe.


  Maak melding

 15. Wat een hoop negatieve reacties.Het gaat erop lijken dat een aantal van de mensen die heeft gereageerd ook bij de verwekking van deze Natio spelers aanwezig was en ook de info hebben over deze spelers hun ancient ancestors.Blaka mans zijn een sterk volk kijk maar naar de geschiedenis van SWITI Sranan waarom denken jullie dat het zo goed gaat met Hooiland.Jullie denken al net als Blok.Kennen niet eens de geschiedenis van SWITI Sranan maar willen steeds maar lullen over SWITI Sranan en de bevolking met name over de BLAKKA mans.Denk aan het nr van Bob Marley don’t forget your history nor your destiny.En niet lullen probeer eens een constructieve discussie te voeren waar van ik en andere iets van kunnen leren.Wat mij betreft hadden ze ook liever in Brazilie op trainingskamp kunnen gaan want hier in Europa worden mijn inziens de spelers teveel verwend.In Zuid Amerika komen de meeste sporters uit arme gezinnen.Nogmaals probeer een positieve discussie te voeren waar wij met zijn allen wat van kunnen leren.


  Maak melding

 16. @ van Zijsburg, mee eens.

  De dubbele nationaliteit kwestie is voor de Surinaamse voetbalsport anno 2018 geen luxe meer maar een noodzaak geworden.

  Hopelijk voor de echte voetballiefhebbers die Suriname een warm hart toedragen en het land echt progressie willen zien maken op voetbalgebied komt het ooit maar ik zie het voorlopig niet gebeuren. Met het bestuur van Suriname is het al jaren net zo slecht gesteld als met de algehele situatie in het land, knudde!!


  Maak melding

 17. Beste mensen,

  Ook al is het een nationaal elftal, ze zijn amateurs. Laten we dat niet vergeten zijn. Wil men dat de jongens beter presteren, dan kan men deze jongens vrijstellen van werk en alleen laten voetballen. Minimaal twee keren per dag trainen onder een goede trainer en met goede faciliteiten. Niet alleen heen en weer hollen ! En ook goed laten eten. Niet alleen bami, nasi, bara en moksi meti. Kan en wil men deze jongens deze kans geven? Dat is de vraag. Wie wil/gaat dat betalen? We moeten die jongens niet kwalijk nemen! Ze hebben hun best gedaan. Uitschelden heeft niet veel zin. Gisteren hadden ze meer dan twee doelpunten kunnen scoren ondanks hun amateurisme en spelen op een kunstgras zijn ze ook niet gewend. Ik heb een keer op kunstgras gespeeld en het maakt wel een groot verschil, hoor. En voetballen in Suriname is nog steeds maar een spelletje, geen big business. Die jongen die een eigen doelpunt had gemaakt lachte toen dat gebeurde. Hij vond het grappig misschien. Vlak achter het doel schreeuwde ik: “no lafu” !!

  Twee: op dit moment zijn deze jongens de besten van alle spelers in Suriname. Javanen, Hindoestanen, Indianen, buru’s, etc. zijn niet beter dan deze jongens, anders zouden ze ook geselecteerd zijn. De trainer is toch niet blind? Het is wel zo dat het niet representatief is voor het land Suriname, waar verschillende bevolkingsgroepen naast en met elkaar wonen. Het is even zo.

  Als het aan mij ligt, dan laat ik ze eerst oefenen tegen de kleine eiland bewoners in en rond het Caraibischgebied: Aruba, Bonaire, Curacao, Grenada, Dominicaanse Republiek, etc. Ze zijn niet ver van huis en kost minder geld dan in Nederland. By the way, zij zijn straks hun tegenstanders in het CONCACAF. En nu hebben ze alle drie wedstrijden verloren. Ik weet dat dit hun zelfvertrouwen niet heel goed doen. En schelden tegen de jongens, maakt het alleen maar erger. Dat moeten we niet willen.


  Maak melding

 18. @ Witte vis, ik ben het grotendeels met je eens en neem zoals ik eerder aangaf de voetballers vh Surinaams elftal helemaal niet kwalijk dat ondanks dat het niveau beschamend laag is, ze toch voor hun land als amateurs spelen in een wereld van proffessionals.

  Maar eerst laten oefenen tegen de kleine eiland bewoners in en rond het Caraibischgebied: Aruba, Bonaire, Curacao, Grenada, Dominicaanse Republiek, omdat ze niet ver van huis zijn en minder geld kost dan in Nederland oefenen vind ik zonde van de tijd, zonde vh geld ook omdat Suriname dit namelijk al jaar en dag doet. Hoe vaak heeft het land niet tegen Guyana en Frans Guyana enz enz gespeeld, zo veel vh zelfde dat je er misselijk van wordt. Het niveau is er ook niet beter op geworden. Afscheid nemen vh amateurisme in Suriname zelf en dringend versterking halen in de vorm vh selecteren van SuriNeds moet nu de basis vh denken gaan worden. Het zal gaan leiden tot een roep om facilitering wat weer profijt gaat opleveren voor de rest. Betere jongens waar mee getraind kunnen worden zal het niveau aanzienlijk verhogen van de lokale jongens. Meer concurrentie voor de posities in de ploeg.

  Een nationaal voetbalplan zal voor Surinaamse maatstaven revolutionair zijn omdat je dan als land ambitie toont.

  Het is dus allemaal geen luxe meer maar een bittere noodzaak geworden want het Surinaams voetbal is zo verschrikkelijk afgezakt dat het inmiddels alleen nog een Surinaams niveau heeft wat een niet te meten peil is.


  Maak melding

 19. huh wat..!! noem hen geen Nationaal wand dat zijn ze niet noem hen ook geen Surinaamse leeuwen wand dat zijn hen niet .het zijn de Surinaamse Kavias. .waardelooss doelloos en dat ook nog een eigen doelpunt scooren en ook nog is Lachen stelletje hagedisseneukers. blijft daar met jullie oerwoudNationalle shit blijft oefennen op je buiten vrouw .als het Natio van Su is dat is het een poppenkas westrijdt die gasten zijn niet goed slechte voetbal land van de eeuw


  Maak melding

 20. @ de proff.
  Je hebt de zg Natio gelijk met de grond gelijk gemaakt, ( wand ) want het zijn een stelletje bij elkaar
  geraapte zooitje bij elkaar !!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 21. PARAMARIBO – Een hattrick van Ivenzo Comvalius heeft flink bijgedragen aan de ruime overwinning van de nationale voetbalselectie van Suriname op Frans-Guyana. De oefeninterland werd zaterdagavond met 4-0 gewonnen.

  Comvalius sloeg een kwartier vóór de rust toe met een zuivere hattrick. Hij opende de score in de 31ste minuut, verdubbelde de voorsprong acht minuten later en zorgde op slag van rust voor de 3-0. Vijf minuten na de hervatting bepaalde Alvaro Verwey de eindstand op 4-0. DWT.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.