vrijdag, mei 17, 2024
HomeOnderwerpenEconomieRegering Suriname hield informatie achter over afbraakprocedure bauxietraffinaderij

Regering Suriname hield informatie achter over afbraakprocedure bauxietraffinaderij

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 1 aug – De regering heeft informatie achter gehouden over de ‘ontmanteling’ van de raffinaderij te Paranam. Dit blijkt uit de uitleg van vicepresident Ashwin Adhin in het parlement. Hoewel een debat werd verwacht met president Desiré Bouterse, gaf die er de voorkeur aan ergens anders bezig te zijn. Adhin zegt dat de regering en de commissie die onderhandelt met Alcoa, steeds op de hoogte waren. Beide hadden inzage in het aanbestedings- en gunningsproces. Parlement en samenleving zijn in het ongewisse gelaten.

Sinds vorig jaar was het vooral in het parlement de verwachting dat de ontmanteling onderwerp van de debat zou zijn. Tot nog geen twee maanden geleden werd uitgekeken naar een publiek debat. Buiten het parlement om bereidden ook ondernemers, economen en milieudeskundigen zich voor. Met de uitleg van Adhin blijkt het allemaal ijdele hoop te zijn geweest. Allerlei mooie plannen over verder gebruik van de raffinaderij mogen nu weg.

Volgens Adhin was er weinig keus. De grond waar de raffinaderij staat, is ernstig verontreinigd. Er is een groots schoonmaakplan in werking gesteld. Alcoa zal daar driehonderd miljoen dollar in investeren. Het plan moest zo snel mogelijk worden gevoerd, vandaar de haast. “De regering heeft dit besloten ter voorkoming van calamiteiten, die zouden kunnen leiden tot verontreiniging van het grondwater”, zegt Adhin. Suriname mag dus weer gerust ademen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

39 REACTIES
 1. Beunhaas bouta geeft geen moer on Suriname en het volk…..alles wordt letterlijk kapot geslagen!! Het trieste van dit alles is dat de wederopbouw van Su velen jaren gaat duren…!!


  Maak melding
 2. De belangen van leden in om rond de regring van SU om de raffinaderij te slopen heeft te maken met de scalian die nu vrij spel hebben op het meer.En men weet precies wie de eigenaren zijn die naar goud zoeken op het meer.

  De genoemde milieu redenen van de regering zijn niet juist.

  Hebben de ja knikkers in het parlement dit niet in de gaten???

  Of zwijgen zij uit vrees voor hun baan???


  Maak melding
 3. Een Volk Dat Voor TirannenZwicht Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht…

  Sziedonia, Miszie Ká Ba, ndp-dna-leden ea coalitiegenoten moeten een motie van wantrouwen indienen tegen de regeringscoalitie van ddb-adhin en de gehele DNA moeten voor stemmen dat ze ophoepelen. Ze hebben een slechte prestatie geleverd voor de republiek en de Surinamers.

  De raffinaderij is vernietigd geworden door ddb en gangsters, zie de kosten voor energie die de staat jaarlijks betaald aan Alcoa/Suralco, miieuschade, verlies van werkgelegenheid, enz.

  De enigste instantie waar de Brokopondo-overeenkomst open gebroken of gewijzigd mag worden is de DNA van Suriname.

  Opzouten regeringscoalitie ddb-adhin om informatie achter te houden over de ‘ontmanteling’ van de raffinaderij te Paranam. Oe Gratie, jullie, ddb ea, waren met jullie eigen belangen bezig om zich te verrijken en niet met het nationale belang van (de) Suriname/rs.

  Morro dé dorro!, We Gaan Nog Voor Vijf!, Neks No Fout!, zie wie Suriname natuurlijke hulpbronnen voor een appel en een ei aan het buitenland wilt verkopen en een handjevol zilver ringen wilt overhouden voor zich zelf en naaste vrienden.

  Die grote groep afstammelingen van de slaven ea ka paarse kakkerlakken die dit nog niet door hebben waar hun armoede vandaan komt moet dit nu toch kunnen inzien en begrijpen.

  Ben Ik nou degene die zo slim is of ben jij zo dom?

  Er zijn genoeg deskundige mensen in Suriname die de Brokopondo-overeenkomst kennen, zoals, Derrick Ferrier, Gegory Rusland van de NPS, Jim Hok van de Palu, enz

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 4. Als u goed heeft kunnen zien tijdens de “vergadering”. Toen de VP Adhin aan het woord was, zat Ru.di.sa vlak achter hem. Ru.di.sa heeft al een (vermeende) monopolie op de energie in Guyana, volgende stap is logischerwijs Suriname. Dus de mensen weten donders goed wat er aan de hand is, ze moeten niet doen alsof ze versteld staan. Deze dingen zijn al jaren aan de gang. Maak openbaar wie de consessiehouders, eigenaren en exploiteurs zijn. Veel Noord-Amerikanen zijn stinkend stinkend stinkend rijk geworden van Suriname, sommigen hebben zich zelfs gevestigd en zijn nu zogenaamd Surinamer. Mij houden ze niet voor de gek, het zijn en blijven duivelse Yankees…


  Maak melding
 5. Als ik het goed begrepen heb stond de regering voor een heel lastig dillema. De Suralco trok zich terug uit Suriname en de raffinaderij moest dicht. Sommigen, met name figuren uit het kant van de oppositie zijn het met deze beslissing niet eens en eisen dat de raffinaderij een doorstart krijgt.

  Als de raffinaderij een doorstart krijgt onder een andere eigenaar kunnen de Amerikanen van Suralco hun verantwoordelijkheid ontlopen. Grote gebieden land zijn door de Suralco vervuild geraakt met chemische afvalstoffen. Het gaat honderden miljoenen dollars kosten om deze gebieden maar voor een deel schoon te krijgen.

  Het grondwater in deze gebieden is niets anders dan ondergrondse waterbronnen van stromend gif. VHP, NPS, PALU, PL,enz willen deze gevaarlijke situatie verschuiven naar komende generaties. President Bouterse ziet graag dat de ontmanteling van de verouderde fabriek direct begint, en dat er daarna een mega schoonmaak-operatie wordt uitgevoerd door de Suralco. Deze schoonmaak-operatie moet gemonitord worden door interegere nationale en internationale milieudeskundigen.

  De olieraffinaderijen van Shell op Curacao en Lago op Aruba zijn duidelijke voorbeelden van hoe multinationals zich op een slimme manier kunnen ontdoen van hun verplichtingen. Curaçao en Aruba zitten met een erfenis van milieuvervuiling die toekomstige generaties mogen oplossen. De figuren van de oppositie verkondigen een evangelie naar de gemeenschap waar je van achterover valt van verbazing. Zijn de politici van de oppositie zo beperkt in het verder kunnen denken dan de grenzen van de olifant en groeng jarie?.


  Maak melding
 6. Het was weer een interessante dag in de DNA!

  Simons die niet wist wat zij aan moest met de situatie.
  President Bouterse die te laf was om te verschijnen.
  VP Adhin, de aardappelen en uien verdeler, die duidelijk niet bij de les was.
  2 uur te laat.
  Misiekaba die duidelijk de politieke leider is in de DNA en de regering op haar lazer gaf en de uitweg heel moeilijk maakte.
  Sanhokhi & Rusland die op de inhoud de baas zijn.
  Adhin die daardoor op meerdere leugens betrapt werd met als gevolg dat de regering nu klem zit.

  Komisch was het gehannis over wanneer nu alles bij de DNA is (de vertaling gereed is voor de DNA). Adhin en Simons stuurden naar 24 september (afspraak met Alcoa) maar de NDP fractie saboteerde dit waarna Simons helemaal de kluts kwijt raakte en er 8 augustus van maakte.

  Alles wat nu op tafel kwam maakt heel duidelijk wat het Sardjoe/ NDP spel was.

   Per 01.01.2020 bestaat er een schulden vrije Power-company die voor geleverde stroom $ 4 – 6 mio per maand ontvangt van EBS of Financiën.
   De kosten bedragen incl. reserveringen $ 1 mio per maand.
   Gezien deze enorme positieve cashflow wordt de waarde van deze Power Company op papier $ 750.000.000.
   Ofwel er kunnen op dit onderpand Honderden miljoenen geleend worden die op 02.01.2020 in de verkiezing pot van de NDP zouden kunnen glijden.

  Dit scenario is nu stukken minder kansrijk omdat Adhin namens de president het formele DNA standpunt onderschreef.

  De sukkel Adhin onderschreef zelfs dat de regering $ 50.000.000 voor de elektriciteit betaalde zodat Alcoa een deel van de saneringskosten kon terugverdienen via de elektriciteit-subsidie.
  Ofwel volgens schema Sardjoe wordt jaarlijks SRD 285.000.000 van de elektriciteit-subsidie per jaar aan Alcoa overgemaakt. Goed beleid of stinkt dit.

  Met dank aan Misiekaba die zijn deel van de NDP aan het reden is, worden de rare afspraken nu geblokkeerd.

  Volgende Regering Santhoki/ Misiekba/ Rusland !!!!!!!!!!!


  Maak melding
 7. Jacobus 1 augustus 2018 at 13:13
  De ontmanteling van de raffinaderij is een goed voorbeeld van het teloor gaan van Sur. Nu is het “mi boto kanto en mi soengoe tu”.
  ***********************************************************************************
  Suriname onder de Nationale Dieven Partij is duidelijk een FAILED STATE. Minister Blok had zijn uitspraak moeten nuanceren. Achteraf geef ik hem GROOT GELIJK … dit is mijn PERSOONLIJKE mening.


  Maak melding
 8. Een REGERING die CRUCIALE INFO aan het parlement onthoudt,
  moet GEWOON OPDONDEREN !!!!!

  Heeft deze PAARSE REGEERBENDE HET VOLK OOIT GEINFORMEERD,
  toen zij MEER DAN DRIE MILJARD ONGEDEKTE SRD-BANKBILJETTEN,
  HEEFT GEDRUKT EN HEEFT UITGEGEVEN !!!

  DEZE GEHEIME PAARSE BOEVENSTREEK HEEFT GELEID TOT HET
  HUIDIGE ZWARE FAILLISSEMENT van ONS LAND !!!!!

  Helaas was tijdens het DRUKKEN van de illegale SRD- s, het Nationaal
  LEUGEN INSTITUUT NOG NIET OPGERICHT !

  PS : Na een Geheime Illegale-MILJARDEN-Bankbiljetten-Drukkersdeal met de Centr Bank
  van Sur, heeft de Paarse REGEERCLAN thans, een Geheime Deal met de CIA en
  de SURALCO ! HET VOLK BETAALT ZICH PAARS AAN DURE SURALCO-STROOM,
  OPGEWEKT VIA ONZE AFOBAKA-DAM !!!!


  Maak melding
 9. @ RobG

  U ziet kans alles om te draaien. De oppositie vraagt slecht om duidelijkheid en door hun gedram komt die er omdat Misiekaba nu weet dat de regering liegt en liegt.

  Je had Simons moeten zien mompelen toen Rusland de leugens van BHPBiliton van Adhin demonteerde en met een overdracht rapport van 2010 op de proppen kwam. Een rapport waar Jim Hok al eens gerefereerd had.

  U verdraait de situatie enorm.
  Bouterse heeft vanaf 2014 steeds geïnsinueerd dat er een doorstart mogelijk was. Volgens hem zou Alcoa $ 50.000.000 investeren in een al 2 maal uitgevoerde haalbaarheids onderzoek. Monaco Resources SA zou bereid zijn te investeren. Monaco Resources heeft geen kennis van of belangen Aluinaarde of Bauxiet.

  Gisteren is in de DNA duidelijk geworden dat alle praatjes van de regering over doorgaan etc. fabeltjes waren omdat nu duidelijk is dat er sinds 2015 een Canadees rapport ligt dat doorstart van Paranan tot een illusie verklaart. Tot nu toe was dit rapport onbekend. Wie is er verantwoordelijk voor de vragen uit de DNA over waarom nu slopen. De regering was immers de partij die over doorstarten sprak.
  U haalde zelfs Russische partijen aan die groot en sterk genoeg zouden zijn.

  Verder verwijs ik u graag door naar de MOU die Bouterse in Oktober 2015 ondertekende en in November 2015 door de DNA gecanceld is. Die MOU stond toe dat er in Paranan een bodemsanering plaats zou vinden tot 1 meter diep. Vervuilde grond zou worden opgeslagen onder een laagje klei maar aan de onderzijde niet geisoleerd worden. Gevolg concentratie van toekomstige grondwater vervuiling. Oude mijn locaties en dood water zou niet gerehabiliteerd worden.

  Beste RobG de oppositie heeft in november 2015 de coalitie op sleeptouw genomen. Misiekaba gaat daar scherp mee om en zet Simons en de Regering voor het blok en wel in 7 dagen.


  Maak melding
 10. De ene ruimt kwik op in het stuwmeer terwijl hij goud zoekt.(is die opruiming nog gaande?Deze ruimen afval op maar niemand mag weten hoe.Die ander graaft schelpen voor onze kust en komt met een verhaal dat hij de
  rivier aan het uitbaggeren is is.Eerst word een heleboel kabaal gemaakt om deze zaken en na een poosje is iedereen het vergeten.Dat zal ook met de alcoa kwestie gebeuren.
  En als iemand zegt dat Su een failed state is wil iedereen hem opeten.
  Hier word je met open ogen genaaid.De naam Suriname kan gerust vervagen worden met Plantage Bouta.
  Hij bepaalt alles op de plantage.


  Maak melding
 11. Weer is de homo Adin die de president moet verdedigen. Bouta neemt de DNA niet serieus hij doet wat hij wil. Bestaat er geen wetten hierover dat als de regering niet de waarheid verteld en het volk misleid dan moet opstappen. Ik vind Surinaamse oppositie zeer zwak , nooit z,n slappe oppositie gezien en ook de DNA voorzitter is voor spek en bonen


  Maak melding
 12. Lafaard BOUTERSE geeft de voorkeur aan lintjes…decoraties en geloofsbrieven. Zo ontloopt hij een 2e schoffering van Belfort, die hem met de staart tussen de fossiele poten DNA uit doet vluchten.


  Maak melding
 13. Adhin is een gaylord boeler. Wat een comedy. Suriname is nu echt verheven tot een parodie.
  En mpp pres mag de zwaarste lijfstraf krijgen.
  Sowieso heb ik een hekel aan lichte bastaards.
  Volk kom in opstand. Ga op straat. Vecht. Groepeer je. Val aan. Sluit ze in.
  Maak direct die rijke drugsdealers ongeacht ras dood.


  Maak melding
 14. De dieren lijden en hun gejammer vervult de lucht. De bossen vallen ten prooi aan vernietiging. De bergen worden opengescheurd voor de metalen die in hun aderen groeien. En de mens looft en prijst degenen die aan de natuur en aan de mensheid de grootste schade berokkenen. Leonardo da Vinci.


  Maak melding
 15. Alcoa is de lachende derde. De leading kan aan de aandeelhouders rapporteren dat een niet rendabele dochter maatschappij met minimale kosten is gesloten. De aandelen zijn nauwelijks aangetast.
  De strenge VS environment wetten zijn niet van toe passing in Su. Alcoa gaat vrij uit. Sardjoe en co krijgen een paar tientallen miljoenen.


  Maak melding
 16. Regering en coalitie spelen onder één hoedje.
  Het was een afgesproken scenario. Daarom was de pres niet aanwezig.
  Want tegen pres zou de coalitie niet durven. VP moest de acteur van de scenario spelen.


  Maak melding
 17. Of de president heeft DNA heel bewust aan het lijntje gehouden en misleid, of hij is zelf ook erin gestonken door de presidentiële commissie. Hoe het ook zij, de president kon het kennelijk niet opbrengen om naar de volksvertegenwoordiging te komen om verantwoording af te leggen. De zelfbenoemde volkspresident die met deze houding demonstreert geen boodschap te hebben aan het volk en haar vertegenwoordigers. Het valt mij overigens op dat aanhangers van de president zich in allerlei bochten wringen om zaken goed te praten. Hoe is het mogelijk dat schijnbaar intelligente mensen zo verblind kunnen zijn. Men is zelf bereid om zaken die, in dit geval, door de president en zijn commissie overduidelijk zijn verknald toe te schrijven aan handelen of nalaten van anderen. Als Surinamers niet kritisch(er) worden, ongeacht wie aan het bewind is, ben ik bang dat het nooit meer goed komt met dit land. Immers als leiders (of moet ik zeggen lijders) door hebben dat hun aanhang alleen maar kan applaudisseren en juichen maakt het niet uit welke blunders ze maken. President Trump is daarvan een goed voorbeeld. Kennelijk gaat het bij velen niet om het resultaat dat wordt bereikt, maar alleen of je van iemand (=Bouta) houdt……ik vind het maar heel eng en gevaarlijk


  Maak melding
 18. Sorry dat ik het moet zeggen. We weten hoe onbetrouwbaar de regering is. Wat heeft de oppositie dan gedaan al die tijdje? Liggen slapen? Trouw wachten tot de regering met antwoorden komt? En nu klagen ze, steen en been want ze gaan niet mee kunnen snoepen. Wat een slappe bedoening. Je moet je ogen uit je kop schamen, om nu met zo’n slap verhaal te komen. De bevolking pinaart, op de rijken na.. kom met je luie reet uit die hangmat en doe dan eindelijk eens wat voor je dikke salaris, die je opstrijkt voor de bevolking. Ja dit geld voor de regering (mischien tegen beter weten in gelul wat ik zeg) maar ook de oppositie. Julie hebben nu wel genoeg geprofiteerd van het volk!!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 19. Bouterse doet alsof Suriname van hem is en daarom heeft hij het land leeggeroofd van al zijn tegoeden.Ook de volksvertegenwoordigers weten het niet meer.Dat komt ervan als je een ongeschoold president kiest als leider.
  Bouterse heeft alleen maar verstand van wapens om te doden.


  Maak melding
 20. Als ddb en gangsters, de regering, ndp-dna-leden, overlopers dna-leden die hen ondersteunen het menen met de republiek Suriname en de Surinamers dan doen ze aan damage control en gaan samen met de oppositie politieke partijen samen werken om een sterke team Suriname te vormen, met sterke luitjes in Suriname die weten van de hoed en de rand van de Brokopondo-overeenkomst en halen ze het aller beste eruit voor de Surinamers. Het gaat om een nationaal belang en de toekomst van (de) Suriname/rs.

  Team Suriname gaat voor het aller beste te halen uit de Brokopondo-overeenkomst voor (de)Suriname/rs.

  Leve:
  – Het Nationaal belang van Suriname en het allerbeste uit de Brokonpondo-overeenkomst te halen,
  – Het Surinaamse Volk
  – De gelederen te sluiten en als Team Suriname, DNA-leden, met sterke goede externe specialisten, (inter)nationaal op te trekken tegen Suralco/Alcoa,
  – Samen Sterker!
  ddb en presidentiele commisie alle stukken ter beschikking stellen van de DNA en het Externe specialisten team van Suriname,
  – de DNA!
  Een gezamelijke strategie opstellen en gaan voor het resultaat voor de Surinamers.

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 21. adhinwa, je bent een echte ”” DOMBO ””’ sumbololo jammer,, voor al je school geld die je ouders voor jou betaald hebben..

  van de politiek heb geen ballen verstand, ga maar weg van die plek en laat jou moordenaar letterlijk barsten..

  hij komt toch in de gevangenis terecht, hij moet wel de druk wordt met de dag groter en groter..

  dus verlaat het zinkende schip nu het nog kan..


  Maak melding
 22. Dat de regering Bouterse bewust belangrijke informatie heeft achter gehouden over de ontmanteling van de niet in gebruik van de raffinaderij te paranam, is een zeer kwalijke zaak en past niet bij een regering met goeie bedoelingen.Vanzelf hebben de leden van de commissie die moet onderhandelt met de alcoa/suralco weinig keus omdat zij zich moeten houden aan de opdracht van de regering Bouterse.

  De regering zit in geld noot en alle beetjes helpen, ook de driehonderd miljoen dollar dat de Suralco aan de regering Bouterse beloofd heeft. Dus de onderhandelaars zijn aan handen en voeten gebonden om de wil en opdracht van de regering en dat van de suralco te accepteren. Zonder medeweten van de president kan de suralco niet zomaar een aanvang maken met het slopen van de raffinaderij, dus de president hoeft echt niet te gaan dokken. De struisvogelpolitiek van onze president begint een ieder reeds de keel uit te hangen.

  Dat de volksvertegenwoordigers buitenspel zijn gezet is een ordinaire onbeschoftheid van de regering Bouterse. Naar zich laat aanzien is de regering Bouterse op oorlogspad tegen De Nationale Assemblee. Het volk moet op straat komen om de regering duidelijk te maken dat dit ernst is.

  Sloopactiviteiten aan de bauxietraffinaderij te Paranam moeten onmiddellijk worden stopgezet. Dit eist het parlement van de regering. De sloop die reeds is ingezet, is illegaal. Het is een activiteit die in strijd is met de Brokoondo-overeenkomst. Deze overeenkomst alleen regelt de aanwezigheid van Alcoa en dochteronderneming Suralco. Het parlement heeft nu het recht opgeëist tot het toestaan van de sloop. Maar dan moet eerst de overeenkomst worden gewijzigd. De regering is het er niet mee eens.


  Maak melding
 23. Die INGI BOY ligt rustig in zijn hangmat te snuiven en die domme Adhin moet de rommel van die INGI BOY gaan opruimen. We zakken steeds verder weg!!!


  Maak melding
 24. Informatie achterhouden en handelen zonder dat de DNA instemt is een politieke doodzonde.
  De DNA moet een motie van wantrouwen indien tegen de gehele regering inclusief de drugdealer.
  Met andere woorden de hele boevenbende naar huis sturen. Alles met Alcoa bevriezen en nieuwe verkiezingen uitschrijven.
  Intussen alle tegoeden van de boevenbende bevriezen als onderpand voor een goede afwikkeling.

  Dit is hoer het in een normale democratie verloopt

  Maar helaas is Suriname een democratische dictatuur waar DDb de joker Adhin heeft ingezet om boete te doen en als een soort katvanger de klappen op te vnagen.

  DDb is gewoon een klein boefje die niet wil toegeven aan de wijkagent dat hij een appel heeft gestolen

  wat een volk…


  Maak melding
 25. Jojo, ik vind uw reactie kort door de bocht. Gij ontwijkt het vraagstuk waar het in werkelijkheid om te doen is. Ik probeer alleen maar de zwakke, kortzichtige kanten van de oppositie en haar aanhang bloot te leggen voor het breder publiek. U en de e oppositie gaan er inhoudelijk niet in op de technische vraagstukken/de technische kanten die spelen bij dit lastig vraagstuk. De oppositie speelt zoals altijd een politiek spel terwijl zij in hun achterhoofden weten dat de regering Bouterse het gelijk aan haar kant heeft. Mede door toedoen van de grote politieke partijen die in de oppositie banken plaats hebben genomen is Billiton vertrokken uit Suriname. Het was een politiek spel dat gespeeld werd door de NPS. Misschien was het ook de onderschatte onkunde van de NPS en VHP bewindslieden. Maar in elk geval hebben zij zich verkeken op de snel veranderende situatie door het geheel te traineren waardoor de directie van Billiton zich geen raad wist met de hopeloze regering van Suriname.


  Maak melding
 26. Een ieder lijkt zo z’n eigen uitleg te hebben, dat mag. Maar nu is de regering Bouterse in het zadel. En het is deze regering die half of helemaal niet ingaat op vragen van DNA.
  @Japiooo is van mening dat de oppositie niet moet huilen maar meer had moeten doen??? Wat hadden ze dan moeten doen, de president door leger of politie laten oppakken en naar DNA brengen? De vergadering die gisteren heeft plaatsgevonden is reeds lang aangevraagd en keer op keer weer uitgesteld door de voorzitter, die steeds weer laat zien een verlengstuk van de regering te zijn..
  Wat het vertrek van Billiton uit Suriname betreft: Die maatschappij wou voor een appel en een ei met onze grondstoffen aan de haal. De toenmalige regering heeft dat niet gepikt.
  Overigens hierbij een deel van een artikel van “Waterkant” d.d. 22 febr 2009:
  “Het vrij onverwachte besluit om op te breken, heeft de vraag wie de milieurommel moet opruimen, alleen maar dringender gemaakt. Minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen heeft al min of meer kenbaar gemaakt dat de rekening zal worden gepresenteerd. De mijnen in Para en Marowijne hebben veel weg van maanlandschappen. Rusland wil weten hoe het herstel zal verlopen”.

  We moeten geen zaken erbij halen die er niets mee te maken hebben. Het gaat om de performance van deze regering in de ALCOA-casus. Vriend en vijand zijn het erover eens dat de presidentiële commissie van D. Sardjoe het land een slechte dienst bewijst. Onder vriend reken in onder andere ook de coalitie. Zie de uitspraken van mevr. Simons en de heer Misikaba. Het lijkt er langzamerhand op dat er maar 2 mensen in Suriname zijn die achter de commissie staan, de president en de voorzitter van de commissie zelf.


  Maak melding
 27. Ben zelf geen inwoner meer van Suriname, maar als ik vanaf hier reacties van schrijvers zie..vraag ik me af waarom men niet meer verenigd optreedt en actie voert.
  Betrokkenheid is groot en zie hier aardig wat reacties welke zeer goed onderbouwd zijn.Is het het geen tijd dat andere LEIDERS opstaan en hun boodschap LUID verkondigen.
  De oude leiders zijn tandloos en teren op hun verworven deel. Waar zijn de jonge voorbeelden van het land.

  Een gezonde discussie hier is een begin..maar om land weer een kans te zijn allen nodig door hard hun stem te laten horen..en niet alleen hier online.


  Maak melding
 28. LACHWEKKEND en ZIELIG : President DDB van de
  FAILED STATE SRANAN en ZOON DINO, GEGIJZELD
  door USA en de SURALCO !!

  Yes, de Couppleger met zware criminele antecedenten
  zou Sranan WELVAART brengen !

  BINNENKORT ZAL HIJ WEDEROM, IN HET GENIEP,
  NOG DRIE MILJARD ONGEDEKTE SRD-BANKBILJETTEN
  drukken en uitgeven, in samenwerking met het FINANCIELE
  GENIE, GILMORE-DE-VERDAMPER !

  DENG 18.888 BOUTA-VOLKSWONING DE NA PASSI E KONG !!!

  PS : STOP A PAARSE SRAFTENG ! FREE SRANAN !

  TERUGKEER RECHTSSTAAT EN ECHT DEMOCRATISCH PARLEMENT !!!


  Maak melding
 29. De slimme lafbek van een Bouterse stuurt zijn trekpop Adhin naar de vergadering, waar de andere trekpop Simons de hand aan de stekker heeft van de microfoon om wanneer de oppositie het verbale vuur teveel aan de schenen legt, deze er uit te trekken en zodoende monddood maakt, wat een poppenkast,


  Maak melding
 30. Deze gasten van de NDP weten niets van Grondstof Bauxiet ,men gaat dit eerst slopen ,en dan weer onderzoek doen om een nieuwe Raffinaderij te bouwen .

  Adhin is maar een mee loper .

  Rond de plant van Suralco in een straal van 15 km hebben mijn voorouders 5200 hectare grond je hoord mij niets zeggen .

  Al geeft BoBo Bouterse mij zijn vrouw en huis en 1000 USD per dag deze Surinamer blijf lekker in een kamp in Para wonen .

  Stelletje landverraders zijn ze in NDP gaan jullie mantelzorg doen of zaden vermeerderen .

  Adhin heeft het over wereld crisis en Midden oosten problemen ,tijdens de staatgreep 1980 had Adhin 8 jaren , blijf lekker dromen Ahdin .

  Jojo je geeft de juistheid goed aan, goed dat er zulke Surinamers er nog zijn ik blijft lezen .


  Maak melding
 31. Regering hield informatie achter? Deze regering houdt alles achter. Geld, informatie, waarheid. Ze hebben het land achterlijk gemaakt. Een achterlijk volk is goede stemvee.


  Maak melding
 32. eens komt hun geheime operatie ten einde en dan hebben zij ook geen macht meer in suriname. de komende regering moet al deze mensen oppakken en al hun bezittingen afpakken. totdat zij kunnen aantonen dat ze met hard werken het op een eerlijke manier hebben verdiend. suralco alcoa shell maakt niet uit welke multinational het zijn allemaal stuk voor stuk een vloek voor al die landen waar ze neerstrijken om hun delfstoffen te stelen het zijn milieu verkrachters kijk maar in Afrika Azië, Zuid-Amerika overall waar ze zitten voor diamant aardolie bauxiet of een andere stof ze verneuken het land met medehulp van landverraders in het plaatselijk politiek. de regering die na bouta komt en het verzuimd deze maatregelen te nemen zijn nog erger criminelen dan bouta en kornuiten.


  Maak melding
 33. Bhaai Darasingh,

  Overal waar mense niet mediteren, is er criminaliteit.
  Overal waar mensen mediteren, daalt de criminaliteit.
  De Surinamers moeten leren mediteren om de criminaliteit omlaag te krijgen.
  Helaas gaan de moslims en christenen protesteren, zgn omdat meditatie een Hindoeistische activiteit is en duivels is.
  Dus schiet de maatschappij weinig op.
  Laat tenminste de Hindoes mediteren, voor hun eigen rust en veiligheid.


  Maak melding
 34. Dat de parlementaire oppositie geen motie van wantrouwen heeft ingediend is wel vreemd of waren ze beïnvloed door de woorden van de predikant André Theodorus Misiekaba z’n betoog.
  De voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Jennifer Geerlings- Simons heeft erg teleurgesteld. Dat Bouterse met zijn eendagskuikens adviseurs (Dilip Sardjoe) hebben het Surinaamse volk ernstig benadeelt om zichzelf te verrijken met bloedgeld, staat als een paal boven water. De president heeft de vice president Ashwin Adhin weer genaaid en is gaan dokken.

  Over twee weken zal hij de onderzoeksrapporten op-sturen waaruit zou moeten blijken dat het overeind blijven van de aluinaardeplant, een directe dreiging voor het milieu vormt en een gevaar voor de personen die daar nog werken. De conceptovereenkomsten zullen volgens Ashwin Adhin 25 september worden opgestuurd naar het parlement. De woorden van de vice president berust op poppenkastpraatjes of komt ongeloofwaardig over.

  De parlementaire oppositie moet navraag doen bij de multinational/Justitie in Amerika of er niet is gesjoemeld met de Alcoa. Dit is echt geen zuivere koffie dat ding ruikt naar scheet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES