Gepensioneerden Bruynzeel zoeken heil bij Bouterse

1

PARAMARIBO, 14 mrt – Voormalige werknemers van het failliete houtverwerkingsbedrijf Bruynzeel hebben zich tot president Desiré Bouterse gewend. Volgens hun leider, Roel Barsati, is de groep ten einde raad.

De ruim tweehonderd mannen zijn op zoek naar hun pensioen. Volgens Barsati zou het geld vastzitten bij verzekeringsbedrijf Self-Reliance. Hoewel vaker een beroep is gedaan op de verzekeraar, komt het maar niet tot uitkeren. Het betreft de pensioenen die de arbeiders van het ooit bloeiende Bruynzeel gestort hebben. De laatste directie had het geld ondergebracht bij Self-Reliance. Het geld zat aanvankelijk in een pensioenfonds van het bedrijf.

Volgens de arbeiders is het geld zonder hun medeweten verplaatst. Volgens Bersati wil Self-Reliance niet uitkeren. “Maar we hebben er recht op”, zegt Barsati. Van Bouterse wordt nu verwacht dat hij zijn invloed aanwendt. Er is daarom een petitie ingediend bij het kabinet van de president. Bruynzeel is in de jaren zeventig van de vorige eeuw overgenomen door de overheid. Slecht management en politieke bemoeizucht deden het bedrijf uiteindelijk de das om.

1 REACTIE

  1. Ze wenden zich tot hun drugscriminele president die de wetten, rechten en democratie met zijn poten vertrapt.
    In een normale democratie stap je naar de rechter, in Suriname zoeken ze heil bij een figuur die het recht in Suriname vertrapt. sari tori.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.