‘Suriname tegen Turkije’ op Glory 15 in Istanbul?

12

Nu dat de legendarische vechtsporters Remy Bonjasky (38) en Peter Aerts (43) de ring vaarwel hebben gezegd, blijkt er een nieuwe generatie kickboksers van eigen bodem klaar te staan om hen op te volgen bij de wereldtop. Twee van hen zijn Tyrone Spong (28) en Gokhan Saki (30). Beiden nemen op zaterdag 12 april deel aan het halfzwaargewichttoernooi van Glory 15 in Istanbul, waarbij ze elkaar kunnen treffen in de finale.

De in Suriname geboren Tyrone Spong is misschien wel de spectaculairste van de ‘nieuwe lichting’. Hij groeide op in de Bijlmer en op z’n achttiende werd hij prof. Sindsdien versloeg hij Remy Bonjasky en Peter Aerts al een keer. De laatste jaren woont en traint hij in de VS en daar heeft hij ook zijn beide mixed martiaal arts-wedstrijden winnend afgesloten. Spong komt uit voor Suriname.

De in Nederland geboren en getogen Gokhan Saki heeft iets meer ervaring en beschikt met zijn Turkse achtergrond over het ‘thuisvoordeel’ in Istanbul. Zijn beeltenis staat daar groot op de promotieposters. Zijn startlijst bevat al grote namen zoals Badr Hari, Rico Verhoeven, Semmy Schilt, Peter Aerts en Remy Bonjasky, en eerder won hij op KO van Tyrone Spong.

De wedstrijden zijn te zien bij RTL 7 Fight Night, zaterdag 12 april 22.00 – 00.00 uur.

12 REACTIES

 1. Voor beiden succes toegewenst!! We zullen zien wie de winnaar is!!

  @@ Sientje wat heb je tegen de Turken en heeft hier met politiek te maken?? shame to jou!!!! Ga even je mond spoelen!!


  Maak melding

 2. Sientje en Bakroe,

  Jullie gedrag is als gedrag van Wilders.
  Jullie horen niet thuis op deze aardse samenleving.
  Wat een racisten zijn jullie.


  Maak melding

 3. @ Sientje en @ Bakroe.

  Sport verbroedert, dus jullie zijn verkeerd bezig.
  Het is wel een harde Sport, (dus niet voor Mietjes)maar dan wel op een eerlijke manier!


  Maak melding

 4. @Mike,

  Hoezo? Moslims houden toch niet van varkens? Als je met een varkensafbeelding je tegenstander weet te irriteren (en soms ook ernaar wijst), heb je toch een voordeel? Een Hollander zou wellicht dat voordeel wel pakken. Zelfs Mohammad Ali zou uit z’n doen raken.
  Wat die Surinamer ook kan doen is een Bakroe aanroepen. Die zorgt ervoor dat die Turk versteent.


  Maak melding

 5. ‘Het is wel een harde Sport, (dus niet voor Mietjes)maar dan wel op een eerlijke manier!’

  Hahaha en dan moet ik mn mond spoelen. -tjoerie-


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.