Parlementariër stelt vragen over ‘aanschaf’ presidentieel jacht

19

PARAMARIBO, 6 mei – Parlementariër Arthur Tjin A Tsoi zit barstens vol vragen over de nieuwste materiële aanwinst van president Desiré Bouterse. In de haven van de Maritieme Autoriteit Suriname, Mas, is het jacht Seadog aangemeerd. Tjin A Tsoi weet dat het vaartuig toebehoorde aan zakenman Charles Pahlad, de tweede man in Bouterse’s politieke partij NDP. Pahlad ontkent intussen in alle toonaanrden: “De boot is nog steeds van mij.”

Het zou uiteraard best om een schenking kunnen gaan. “Maar het is een duur jacht en ik weet dat het een heleboel geld waard is. Ik ga er niet vanuit dat Pahlad het vaartuig heeft geschonken aan Bouterse, want het is een zakenman en die doet wat hij moet doen”, zegt Tjin A Tsoi tegenover de Times of Suriname. En ook als het om een schenking gaat, is dat niet in orde. Volgens de presidentiële ambtseed is het aannemen van geschenken uit den boze.

Helemaal fout zou het aankopen van een jacht zijn in een tijd van bezuinigingen. En dat bovenop recente uitspraken van Bouterse zelf over buitensporige uitgaven. Daar zouden zowel ministeries als zijn eigen bestuurskabinet zich aan beschuldigen. “Dit is duidelijk een uitgave in de consumptieve sfeer. bezwaarlijk is dat er geen huizen kunnen worden gebouwd. Er zijn andere zaken die prioriteit genieten, waar het geld beter voor aangewend kan worden”, aldus Tjin A Tsoi.

19 REACTIES

 1. Vele varkens maken de spoeling dun.
  Dus als de ministeries bezuinigen gaat de president meer geld over hebben om zulke buitensporige uitgaven te doen samen met zijn boezemvriend Abrahams van OW.


  Maak melding

 2. eey Parmessar… da weet jij nu waarom jij geen lijsttrekker mag zijn van district Wanica tog!!

  voortaan meer roti met doksa trakteren aan die Ingi-boy, anders blijf jij immer een hardwerkende EU subsidie-banaan 🙂


  Maak melding

 3. Mag hopen dat DDB dit uit eigen zak heeft gefinancierd en dit een dat dit een privé aankoop is. Waarschijnlijk zit ik finaal naast en draaien de belastingbetalers op voor de kosten. 🙁


  Maak melding

 4. Eugene van der San door Limbo geinterviewd bij BT,beweert dat Tjin Atsoi leugens de ether instuurt.Naar mijn mening is DDB DE VADER VAN ALLE LEUGENS.

  @Koos,
  DDB zou nooit uit eigen zak de aanschaf financieren want deze VADER VAN ALLE LEUGENS zal pakken wat hij pakken kan, inhalig dat hij is.


  Maak melding

 5. Drugsdealer en moordenaar.Waar praten we over. Het volk krepeert maar is er kennelijk blij mee. Dus Bouta Stelen maar. Het kan niet op.


  Maak melding

 6. Wanneer laat DaDa Bouta zich kronen tot koning? Zjn zoon wordt daarmee prins en heeft een garantie op de troon. Een koningklijk jacht hebben ze toch al.


  Maak melding

 7. mensen horen wat weten niet zeker als het waar is en klakkeloos het rond bazuinen .wie moet je nou geloven ,oppositie wil voordeel uit trekken om stemmen te winnen .de waarheid ligt in het midden .


  Maak melding

 8. Wat als?

  Wat als DDB dood gaat net als vriend Chavez? Plotseling, na langdurig ziekbed? Wat gebeurt?
  Hoe wordt de macht in het land verdeeld, wie erft wat? Wie erft dan deze boot en wie erft de zeggenschap in de NDP? Wat gebeurt?
  Wie gaat al die zinloze mensen die DDB in dienst heeft genomen, inclusief zijn eigen beveiligingsteam en de dominee vertellen dat ze zijn ontslagen? Dat ze geen inkomen meer hebben? Wat gebeurt? En wat is dan hun reactie?
  Wie zal alle corruptie van de afgelopen tijd terugdraaien en wie zal al die op oneerlijke wijze verkregen gronden of percelen aan de Staat terug geven?

  Een dure boot kopen of krijgen heeft slechts een enkele waarheid: Je totaal vervreemden van je (arme) bevolking en je beter voordoen dan je eigenlijk bent. Corruptie?

  Gaat meneer Pahlad dit allemaal erven? Is dat de deal?
  Jij een boot en ik een land? Wat gebeurt?

  Een dappere inwoner van Curacao die de corruptie wilde bestrijden is onlangs vermoord door dezelfde corruptie.
  Wie durft dat in Suriname? Wat gebeurt?


  Maak melding

 9. Zie ginds komt de stoomboot……

  Bouterse en zijn 40 rovers lachten zich helemaal kapot. In plaats dat ze in de gevangenis waar ze als criminelen behoren, zijn ze door het Surinaamse volk gekozen en zijn sindsdien op strooptocht.


  Maak melding

 10. Scholen naschoolseopvang kunnen niet betaald
  worden.
  Ondernemers,penitentiaire ambtenaren en advocaten die nog steeds op hun geld wachten.Hoe denkt onze bedrieger DDB te willen participeren in de goud-deals met IamGold/Newmont.

  MafkeesDDB, als je je korte termijnschulden niet kan betalen,zal niemand jou geld willen lenen.
  DjafferDDB=synoniem aan wanbeleid, je bent niet meer op OCERberm.


  Maak melding

 11. Schuitje varen over de zee
  Wie gaan er allemaal mee?
  Brampie zegt: Eerst ikke
  De hele rest kan stikke
  De lading is al binne
  Het feest kan nu beginne
  Vrachtje hier, vrachtje daar
  Kom op jongens,
  Varen maar….
  Over zeeen, oceanen…
  Het volk van Su
  Gaat het toch betalen!


  Maak melding

 12. Onze vriend Van der Zand gaat DDB adviseren een klacht wegens smaad in te dienen bij de rechter. DDB zal deze klacht NUNCA/NEVER/NOOIT indienen.

  Apintie IN de BRANDING was ome Challie Pahlad aan het woord, ik viel bijna van mijn stoel van het lachen!!!!

  Challie/Eugene zijn net als DDB SUPERclowns, nogmaals er komt geen klacht tegen Tjin A Tsoi.

  Ik zou graag willen dat deze IDIOOT/DDB EEN ZAAK VAN MAAKT.
  Volgens Pahlad is de boot verkocht maar hij zegt niet aan wie,maar het is niet aan DDB.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.