Sranan Gowtu: Ode aan iconen uit de Surinaamse muziek

10

Top Notch brengt in samenwerking met het nieuwe city-event Rotterdam Unlimited een ode aan iconen uit de Surinaamse muziek met meerdere muziekreleases en een groots evenement: ‘Sranan Gowtu’.

De levensloop en ontwikkeling van de Surinaamse muziek wordt eindelijk vastgelegd in een unieke verzamelreeks. Onder dezelfde naam zal de eerste release een verzamelaar zijn die fungeert als kick off van een reeks Surinaamse muziek uit het (recente) verleden. De release is op 13 juni in Corso Rotterdam. In juli verschijnt een verzamelaar van het werk van Lieve Hugo, in augustus een verzamelaar van Max Nijman en aansluitend zullen later verzamelalbums verschijnen van Max Woiski Sr. & Trafassi.

Tijdens ‘Sranan Gowtu’ (Surinaams Goud) in Corso Rotterdam op 13 juni wordt live on stage de Surinaamse muziek en de eerste release uit de ‘Sranan Gowtu’ reeks gevierd. Onder begeleiding van de band Trafassi, bekend van de hit ‘Wasmasjien’, wordt een zegetocht door de Surinaamse muziekgeschiedenis gemaakt.

De eerste release uit de ‘Sranan Gowtu’ reeks bevat evergreens van o.a. Max Woiski, Lieve Hugo, Happy Boys, Master Blaster Trafassi, Aptijt en La Rouge. Edgar Burgos, frontman van Trafassi en neef van Lieve Hugo, is nauw betrokken bij deze missie om de Surinaamse muziekgeschiedenis in kaart te brengen en eren.

10 REACTIES

 1. Het Jazzmuziek van Surinamers in Nederland tijdens de tweede wereldoorlog, Oskar Harris & the Twinkelstar, Harto, the song van Ruud Gullit, Jurgan Raman met zijn frijarisong, Gerda Haverton, Snijders.

  Alle Surinamers moeten zich verenigen en de Surinaamse sound door de tijden in Nederland toen en nu weer ter gehore brengen, Ook two unlimited en de rasta bandjes van de jaren 80, 90 en hedendaagse artiesten als zwarte pim, kleine viezik, zangeres Starke, Zangeres Jozeszoon, zangeres Zeefuik/jazz/ sranan pokoe.


  Maak melding

 2. Goed zo @is…

  …De Vrolijke Jeugd: waar o.a. óók Diana Gangaram Panday uit kwam, vóór ze haar Rubia-rol in ‘WAN PIPEL’ speelde!!

  Maar @Passant: niet zo snel typen( )…
  …ik lees zo even snel 8! fout-gespelde/geschreven namen!!!


  Maak melding

 3. @Engel!

  correctie/
  moet zijn:

  – de muziek

  Oscar Harris, Jörgen Raymann, Harold Snijders, Renaldo Dollard, artiestennaam Kleine Viezerik, Denise Jannah, zangeressen: Pearl Jozefzoon , Gerda Havertong, Sabrina Starke, enz, enz

  De Surineds/Suri’s hebben moeilijke namen.

  bedank voor uw tip!


  Maak melding

 4. @Engel!
  Pas op!Passant is nog beleefd en heeft die wenk vriendelijk opgevat.
  Maar indien je mensen op dit forum op hun spelling- en taalfouten wijst krijg je gegarandeerd zowat het hele forum als een tsunami over je heen!
  Niet dat jij je eraan moet storen,maar je bent i.i.g. dus gewaarschuwd!


  Maak melding

 5. Wanneer je ’n bericht foutloos schrijft betekend dit dat je eigen of andermans verhaal GOED gelezen hebt: en zo serieus(er) genomen wordt!

  En met die ‘lange vingers'( ) over taalfouten valt vast te leven…
  …erger wordt ’t wanneer je elkaar wijst op het verkeerd aankruisen van ’t stembiljet-vakje: de ‘lange tenen’ doen meestal véél meer zeer!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.