vrijdag, mei 31, 2024
HomeOnderwerpenEconomieHonderdduizenden euro’s aan claims tegen Surinam Airways

Honderdduizenden euro’s aan claims tegen Surinam Airways

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 7 mei – Passagiers hebben nogal wat claims ingediend tegen de SLM. Dit zegt Gerard Brunings, bestuursvoorzitter van de vliegmaatschappij. De claims lopen in de honderdduizenden euro’s. Hoeveel het totaal aan claims precies bedraagt, wil de topman niet kwijt. De claims hebben alles te maken met de nieuwe regeling voor passagiers in Europa.

Sinds het ingaan van de regeling maken passagiers aanspraak op een vergoeding. Dit dan in geval van een vertraging die langer duurt dan vier uur. Ook in geval van een annulering mag meteen worden geclaimd. De SLM komt in een lastig parket te verkeren. “Andere maatschappijen kunnen de vlucht door een ander toestel laten overnemen. Maar wij hebben die mogelijkheid niet”, zegt Brunings tegenover de Ware Tijd. De gevolgen zijn dus meteen merkbaar.

Per passagier mag zeshonderd euro worden geclaimd voor de langeafstandsvluchten. De Mid-Atlantische route waar de SLM en KLM de dienst uitmaken, voldoet dus helemaal. Er wordt nu aan een plan gewerkt om vertragingen tot een minimum te beperken. Mogelijk wordt een tweede toestel aangeschaft voor andere bestemmingen. “Bij technische problemen op de Europaroute kunnen we het tweede toestel onttrekken aan de route waar je de claims niet hebt”, aldus Brunings.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

49 REACTIES
 1. willie dan leren ze hun les om mensen beter te behandelen en zakelijk te zijn ,dat ontbreekt aan de surinaamse luchtvaat maatschappij.mensen worden onheus behandelt als ze een vraag hebben .als er vertraging is laten ze je niets weten ..hopelijk leren ze dat ze beter hun zaken regelen .


  Maak melding
 2. Je vraagt je af of SLM nog bestaansrecht heeft. Allianties met andere maatschappijen zou een optie kunnen zijn mits SLM ook wat te bieden heeft. Lijkt mij kansloos

  Feit blijft dat een retour ticket A’dam – Para belachelijk duur is. Om te beginnen kunnen de prijzen omlaag en laat aub meerdere aanbieders vliegen op Suriname. SLM en KLM gijzelen deze route.


  Maak melding
 3. De directie van de SLM heeft mijn inziens nog de kans om vier keuzes te maken.
  1. Men is genoodzaakt om een tweede toestel voor de trans-Atlantische route aan te schaffen.
  2. De directie neemt het besluit om een joinventure te vormen met een andere maatschappij op de trans-Atlantische route.
  3. Men betaalt de claims aan gedupeerden en probeert voortaan geen vertragingen te ondervinden.
  4. De directie besluit om het bedrijf te liquideren.


  Maak melding
 4. Hahahaaaaa…dus bouta en co kunnen nu onmogenlijk de SLM carrier ten onrechte hijacken voor plezierreisjes!!!De gevolgen zullen dan niet te overzien zijn .


  Maak melding
 5. In het ideetje van Brunings worden de toekomstige passagiers van een “andere route’ eventueel in de kou gezet…
  …alhoewel dit volgens hem niks kost (geen claims), kost ’t uiteindelijk wél een (goede) naam!!


  Maak melding
 6. ROBG: De laatste optie lijkt mij en voor de passagiers en voor de SLM de beste optie.

  De SLM is er toch alleen maar om het personeel familie vrienden te accomoderen.

  Optie 1 valt af want een toestel aankopen of huren alleen voor noodgevallen op de midatlantische route is duurder dan de claims uit betalen
  Een toestel is pas rendabel als het constant in beweging is.

  En geen maatschappij die een joint venture wil aangaan met een maatschappij die niets te bieden heeft.


  Maak melding
 7. Mogelijk wordt een tweede toestel aangeschaft voor andere bestemmingen. “Bij technische problemen op de Europaroute kunnen we het tweede toestel onttrekken aan de route waar je de claims niet hebt”, aldus Brunings.

  Schaamteloze opmerking…dus de mensen die dan niet in aanmerking komen worden aan hun lot overgelaten tgv andere passagiers ter voorkoming van een claim…

  Toppunt van klantvriendelijkheid..brunings..ASOCIAAL.


  Maak melding
 8. De claims van honderdduizenden euro’s hebben te maken met het charteren voor de snoepreisjes van DDB.
  Omdat het duidelijk aantoonbaar is moet de rekening daarom naar hem gestuurd worden!


  Maak melding
 9. eergisteren het toestel terug na maandenlang groot onderhoud. Gisteren de eerste vlucht uit Miami gecancelled vanwege technische storing.
  SLM=FLY ON UNRELIABLE WINGS.

  Wat een treurige bende is alles in dat land.


  Maak melding
 10. Plan/Visie?

  Een plan om een ander toestel aan te schaffen zal eigenlijk de dood van de SLM betekenen.Waar haal je de financien vandaan, wat als dit toestel ook defect is dan heb je twee defecte geldvergooiers?
  Waarom zijn Surinaamse bestuursvoorzitters zo blind en visie-loos?
  Men zit er alleen voor eigen broodwinning en inkomsten.
  De SLM opdoeken gaat hun hun broodwinning kosten en dat
  van vele Surinamers. Een samenwerking aangaan met een andere maatschappij dan de KLM is de beste oplossing, maar daar wil men niet aan beginnen. Dan wil die andere partij in de huishouding komen kijken en dat zal men bij de SLM niet verdragen. Pottenkijkers heeft men niet nodig want dan kan men zien wat er verkeerd gaat. Samen werken of opdoeken!


  Maak melding
 11. HENK: Dat het toestel maandenlang is weggeweest zal wel te maken hebben met het feit dat de betaling voor het grootonderhoud op zich liet wachten.


  Maak melding
 12. Who cares, een joinventure met de KLM op de trans-Atlantische route, dus een gezamenlijke vlucht van SLM en KLM per week, en de overige vluchten voert men zelfstandig uit. Ik denk luid na.


  Maak melding
 13. Slm heeft goed eten. 1 zwaluw maakt idd geen zomer. Desondanks doet SLM goed zijn best om vooruitgang te boeken. Met misselijk makende passagiers die zich als vee gedragen worden dan ook als vee behandeld. Een terechte eis van SLM. Als ze zakelijk gaan worden en op de KG handbagages gaan letten ( witman mentaliteit) dan zullen de asuciale surinamers anders brommen.


  Maak melding
 14. De SLM was net als het leger een show project bij de onafhankelijkheid.Er was zoveel geld toegezegd aan Sur.dat ze uit gekkigheid niet wisten wat er mee te doen.

  Brunings moet nagaan of het wel rendabel is om een lijndienst van 9 vlieg uren te onderhouden voor 550.000+350.000 mensen.

  Als ik Pero mag geloven dan zijn de Surined ook niet zo kapitaal krachtig meer.De meesten leven van een uit kering en de voetsel banken.

  En de paar witte mensen die het vliegtuig nemen naar Sur.zijn waarschijnlijk om gepraat door de Surined of zijn aangetrouwd.

  En dan als er toch besloten wordt om SLM te behouden,zou het raadzaam zijn om zo goed als nieuwe toestellen te huren.Die moeten minder tijd in de hangar door brengen voor onderhoud.

  We willen toch allemaal als Singapore zijn.Dat land koopt nieuwe toestellen steeds en doet het na 3 jaar dienst weer van de hand.Een enkele claim is voor hen eentje teveel.In hun toestellen vind je ook geen personeel die tegen hun AOV aanleunen.

  Wil men een lijndienst hebben dan moet men goede actractie’s hebben in Sur.Niet onder gelopen straten of rovende djoeka’s.Die komen in Afrika 13 in een dozijn voor en de reis daarnaar toe is veel korter en goedkoper.


  Maak melding
 15. het is de tweede keer dat ik met SLM gevlogen hebt.Ik kan niets anders melden dan dat het personeel van deze maatschappij hoffelijk,behulpzaam en vriendelijk zijn.
  De kwaliteit van de maaltijden aan boort zijn voortreffelijk en er wordt constant te drinken aan geboden.Dat er soms moeilijkheden zijn en vertagingen zou een standaardregeling wellicht uitkomst bieden.SLM staat open voor gegronde klachten en ik weet zeker dat er een oplossing komt.laten we samen trots zijn op deze maatschappij SLm.


  Maak melding
 16. ROBG: Dit is in het verleden als gebeurd, die gezamelijke vluchten,maar dat heeft niet gewerkt en de contracten zijn met wederzijds goedkeuren beeindigd.


  Maak melding
 17. LEO Snel: Ik heb ook regionaal gevlogen met de SLM ik kreeg nog geen droog stukje brood, een drankje kon er nog net vanaf.

  Heb 1 x Transatlantisch gevlogen en ik had een top 1e klas behandeling in economy class want personeel aan boord behoorde tot mn kennisenkring.En daar is precies waar het fout gaat.Names en faces.


  Maak melding
 18. Goed zo, ik hoop dat SLM helemaal failliet wordt geclaimd. Er zijn genoeg en veel betere luchtvaartmaatschappijen die de routes van SLM zonder problemen kunnen overnemen.


  Maak melding
 19. Ik ga bijna elk jaar op vakantie naar Suriname
  en ik kies bijna altijd voor SLM omdat SLM vaak enige tientjes goedkoper is dan KLM.Als je met een gezin van vijf personen gaat dan tikt dat verschil wel lekker aan.
  De enige keren dat ik met KLM vlieg is wanneer ze van die ‘Wereld deal weken’ hebben.
  En om eerlijk te zijn is mijn ervaring dat bij zowel KLM als SLM de service gewoon goed.
  Bij SLM heb ik eenmaal een vertraging van 1 dag opgelopen maar nadat ik een claim had ingediend is die vergoeding keurig op mijn rekening gestort.
  Het duurde overigens wel bijna een half jaar.

  Eind Juni ga ik weer naar Suriname (met SLM) en ik betaal voor de ticktet p.p. € 858,- waarvan ruim 40 % (namelijk € 379) bestaat uit belastingen en toeslagen.
  Eigenlijk zou Nederland ons tegemoet moeten komen door
  die belastingen en toeslagen te verlagen.
  Maar gezien de crisis in Nederland zal dat niet gebeuren.


  Maak melding
 20. die foto hier boven is uit de préhistorische tijdperk..

  dat ding is allang gesloopt en verkocht als oud ijzer..

  wat zijn we achterlijk..


  Maak melding
 21. Eén keer heb ik gereisd met de SLM. De vertraging duurde uiteindelijk 5 uur.
  Elk uur werden we op de hoogte gehouden van de toestand van het defect. Elk uur was het iets anders.
  Intussen kregen we een blikje fernandes soft en pinda’s. We mochten het toestel niet verlaten. Dat zou te duur worden want er moet betaald worden voor de wachtruimte.
  De TV deed het nog, voor het geluk van de SLM, en een filmpje van 1 + 1 = 3 werd vertoond.
  Wat mij toen opviel en waar ik me nog steeds over verbaas:
  – niet één onvertogen woord van niet één passagier
  – iedereen naar hartelust lachen, gieren, brullen door het filmpje
  ( psychologische werking, zeer goede tactiek! De mensen zaten met hun hoofd al in SU)
  – er heerste een soort opgetogen stemming
  – kindertjes renden druk heen en weer, gillend en schreeuwend
  – volwassenen stonden druk te kletsen in het gangpad
  – niemand scheen moeite te hebben met deze langdurige vertraging terwijl ik me zat op te winden over het feit dat we er niet uit mochten.

  Of het door de film kwam, de fernandes soft of de vreugde dat men naar zijn geboorteland ging voor vakantie, feit is dat ik het een zeer opmerkelijke ervaring vond.
  In die tijd (een jaar of 3, 4 geleden) kon je nog niet claimen.
  Pikken en slikken!
  Dank je wel Europa voor de nieuwe regeling voor passagiers!
  Het zal ze leren om klanten met respect te behandelen!
  Maar de moed zakt me toch weer in de schoenen als ik lees dat Brunings de niet-Europa lijn wil inzetten (voor zover die er komt) omdat de schade dan beperkt blijft voor de maatschappij.
  Schofterig! Respectloos naar de klant die naar andere bestemmingen reist.


  Maak melding
 22. @Ray2

  Helemaal eens met je.

  En wat de bestuursvoorzitter zei: ‘Bij technische problemen op de Europaroute kunnen we het tweede toestel onttrekken aan de route waar je de claims niet hebt”, aldus Brunings.

  WAT EEN DOM MENS. ZO GERAFFINEERD KAN EEN MENS ZIJN. Wie zijn de anderen die je gaat laten stikken??? dieren?????…mooiste van alles…SLM gaat dus door met vertragingen…Ik hoop dat SLM straks helemaal failliet is…KIES DENG MOOIIIIIII…AFLEREN!!!!!! LEER OPTIJD TE VLIEGEN, WANT DE MENSEN WERKEN HARD VOOR HET TICKETGELD!!!


  Maak melding
 23. Op deze wijze wordt SLM klantvriendelijkheid bijgebracht.Ik denkt dat het management toraal gefaald heeft.Moet de direktie niet naar huis? Het is gebleken dat zij de maatschappij regelrecht de vernieling in sturen?


  Maak melding
 24. =Persoonlijk vind ik het niet erg als men een claim gaat eisen.
  Men moet wel gaan leren de zaken goed op orde te krijgen.

  =Ik heb geen haast en hoop alleen maar dat ik VEILIG bij mijn bestemming aankomt.
  =Het is nergens veilig, maar een vliegtuig ramp is wel verschrikkelijk.

  =De oplossing is gewoon samenwerken met andere maatschappijen en dan wel keiharde eisen stellen.

  =Mensen, de KLM domineert heel erg en dit heb ik persoonlijk meegemaakt.
  =Ik hoop dat het goed komt met de SLM.


  Maak melding
 25. “Andere maatschappijen kunnen de vlucht door een ander toestel laten overnemen. Maar wij hebben die mogelijkheid niet”, zegt Brunings tegenover de Ware Tijd.
  Wil men in Suriname niet boven zijn stand leven? Als je niet genoeg toestellen kunt aanschaffen om eventueel ingezet te worden wanneer een toestel defect is, dan moet je geen vliegmaatschappij willen runnen. Medusa zei het goed; als je met de grote jongens wil meedoen, dan moet je je ook als een grote jongen gedragen.

  Ik reis niet vaak, de laatste keer kwam ik vanuit Trinidad terug naar Suriname, door het slechte weer moest het vliegtuig uitwijken naar Frans Guyana (daar heb ik alle begrip voor), in F.G. hebben we meer dan twaalf uur moeten wachten en niemand van de SLM hield ons op de hoogte van de vorderingen, wij wisten niet wat er gaande was en ook niet wanneer we eindelijk op Zanderij zouden aankomen, al die tijd kregen we niet eens een glas water te drinken (hier heb ik totaal geen begrip voor). Ik hou van mijn land, ik zou het liefst een Surinaams bedrijf willen steunen, maar ik zal in het vervolg alles eraan doen om niet meer met de SLM te vliegen, vooral nu dat Brunings het zo bruin heeft gebakken door te stellen dat hij @#$% heeft aan de passagiers die zo gek zijn om met de SLM te willen vliegen.


  Maak melding
 26. “Bij technische problemen op de Europaroute kunnen we het tweede toestel onttrekken aan de route waar je de claims niet hebt”, aldus Brunings.”

  Een dommere uitspraak van een topfunctionaris van een luchtvaartmaatschappij ben ik nog niet tegengekomen……


  Maak melding
 27. Een andere optie zou kunnen zijn een tweede toestel aan te schaffen of in te huren. Het bedrijf saneren en de tickets goedkoper maken zodat ook een tweede toestel van de SLM op die route rendabel wordt.
  Want hoe goedkoper de ticket hoe hoger de vraag. (Economie 101). Dat ontbreekt er bij de SLM en bijna alle overige parastatale instellingen in Suriname.
  Dan praat ik niet eens over de effecten van het verhoogde aantal bezoekers aan het land.


  Maak melding
 28. Probleem van SLM is, jij moet op tijd inchecken ruim 3 uur voor vertrek…………. anderen hebben mee gemaakt 5 min te laat.

  En waren verplicht een andere ticket te kopen…..maar nu….. jij staat op tijd klaar en die gasten komen niet eens of na een paar dagen opdagen om te vertrekken……kijk laten wij eerlijk zijn het begint op een of andere straatcode loterij te lijken…men moet op tijd komen…maar niet van de passagier een nieuwe ticket eisen bij 5 min. te laat ……………maar wel de durf hebben anderen dagen later op te halen zonder enige tegen vergoeding.


  Maak melding
 29. @ wayuma

  Een andere optie zou kunnen zijn een tweede toestel aan te schaffen of in te huren. Het bedrijf saneren en de tickets goedkoper maken zodat ook een tweede toestel van de SLM op die route rendabel wordt.
  Want hoe goedkoper de ticket hoe hoger de vraag. (Economie 101).

  Even bij de les blijven dus toevoegen aan Economie 101
  Wat kost het nee verkopen van aspirant ticketkopers?
  Dit basis beginsel is uit te rekenen.
  Ik vraag mij dagelijks af of de top van de SLM inclusief de RvC het niveau hebben om een miljoenen bedrijf op een efficiënte en markt concurrerend te leiden.
  Te beginnen bij de voorzitter van de RvC (is één prominente wielrenner geweest). Wat is de allerhoogste opleiding en ervaring???????
  De directieleden waar heeft u uw positie aan verdiend (historisch verleden)???????????
  Twijfel twijfel twijfel want als je simplistische zaken niet simplistisch kunt oplossen dan is er nog altijd de moeilijke oplossing of de keuze om het te laten ploffen.


  Maak melding
 30. De beste manier om SLM te redden is de ondeskundige zowel RvC als de leiding te vervangen en een niet politieke managementteam zetten en geen staats bemoeienissen meer anders wordt het weer gratis gecharterd en miljoenen verliezen want geld goed besteden is niet de aard maar alleen maar roven is het van de leiders van het land.Sttaskas een begrotingstekort van 450 miljoen.


  Maak melding
 31. SLM opdoeken is geen optie. Dan betaal je je bont en blauw aan de KLM, die dan weer monopolist wordt op die route. Willen we toch ook niet? SLM kan proberen een zodanig contract op te stellen voor de lease dat kosten tgv vertraging wegens onderhoud ten laste komen van de leasemaatschappij.


  Maak melding
 32. @Van Beffen,
  “Surinam Airways is de beste airline van Suriname”
  Hihihihihihihihihihihihihihihi;
  Giiiiiiiiiiiiiiigigigigigigigigi;
  Woeiii woeiii woeiii.
  Je maakt me dood.

  @GMAP,
  FLY KLM?????????????????? DIE ARROGANTE TROEP???

  I FLY EMIRATES, CATHAY PACIFIC etc. DE ECHTE GROTE SPELERS IN DE LUCHTVAART.
  THE BEST IN THE WORLD


  Maak melding
 33. Ik moest wel lachten toen ik hoorde dat de broer van Ronnie Brunswijk in de RvC zat van de SLM en dus als toezichthouder (corpporate governance) oa de directie over strategie van het bedrijf moest adviseren. Nu zit de broer van Brunswijk in de houthandel. Zo is iedereen in SU multi inzetbaar……..


  Maak melding
 34. En daarom vlieg ik KLM, liever mijn geld naar kaaskopen (lees: democratisch geleid bedrijf met normen en waarden) dan naar familie en vrienden van Bouta, Brunswijk en Somo. Gewoon een principe. Want ja, vlieg je SLM dan betaal je het salaris van hun familieleden en kennissen.


  Maak melding
 35. Wel……vrouw van Somo…heeft LBGO diploma zit als ambassaduer in Indonesie
  Rooseval de hoofdadviseur van Bouterse in Zuid Afrika.
  Naarendorp in Parijs
  Lackin op Ow
  Vrouw van Lackin dierectrice onderwijs en directeur van Casaveberijf
  Zoon van Hooghart directeur Staatsloterij
  Dini Bouterse hoofd CTU
  Zoon van linger DC
  Zoon charles Prahlad Disrikt Commisaris
  Dochet van Doekhie,,staf ambassade te den haagBroer van Ronny RvC SLM.
  Alibux….starf uitgezeten voor oplichting van de staat wordt beloond met Ambassadepost te Ankara..Turkye maar kan niet reizen vanwege opsporingsbevel voor moord verdachten.
  Zoon van Somo ha ha ha ha drugs en veel meer zolas zovele directeur van oa weeshuizen,en de vele stichtingen……….etc etc.

  Dus deskundig hoef je niet te zijn alleen maar als je in de lijn van Baas loopt en ja knikt,,,,,,,,macht behouden over lijken.

  Somo die alleen javaans kan praten en beetje behelpen met Nederlands; Speciale sfgezant van Bouterse voor Indonesie


  Maak melding
 36. Ik ben misschien niet in beeld bij de SLM, maar vraag me stiekem af waarom men denkt aan eventueel een tweede toestel aan te schaffen, als de orga met 1 toestel al tekort schiet . Ik denk dat de SLM beter moeite kan doen om degeleijke fatsoenlijke communicatie wegen te openen richting hun klanten, dat de pijn al deels iets wordt verzacht. als men ipv meer geld verspillen ,met een miljoenen business voor een land dat al een aantal jaren in een crisis wegduikt, om dan datgene wat je reeds hebt, met een goed beleid en met een goede visie, respectvol naar de klanten toe moet gaan functioneren . Er moeten toch mensen op niveau en met gedegen kennis en scholing op bepaalde functies komen, en al die parasitaire njangpatu figuren eruit trappen . Als er gezonde ontwikkelde mensen met de juiste scholing in de organisatie van de SLM komen, dan moet er een CRISIS team in het leven worden geroepen, dat snel en doeltreffend kan communiseren en handelen . Mensen kiezen bewust voor de SLM omdat die vaak ook nog goedkoper is, en uit trots dat het hun eigen maatschappij is. Waarom kan men niet gelijk allerlei nood scenario’s op papier zetten, zodat als er onverhoopt een grote vertraging door overmacht gaande is, dat men het juiste plan kan uitvoeren. Het begint heel erg simpel met een fatsoenlijke respectvolle communicatie richting de passagiers . Ook moet men de passagiers goed facitileren zei het met voedsel verstrekking, of vervoer naar de stad terug en daarna naar de luchthaven, en vooral die passagiers, die niet bij familie thuis hadden gelogeerd, maar in een hotel of andere betaalde accomodatie, dat men gelijk voor die mensen iets regelt, en dan heeft men de overmacht gelijk omgezet in een goede opvang en communicatie . Als mensen het risico nemen om toch op het laatste moment terug te willen keren , en er gebeurd onverhoopt toch iets, dan hebben die pech als zij prive problemen met hun werk, of met de school krijgen . Ik heb altijd , ongeacht welke vliegmaatschappij , altijd nog een paar daagjes vrij na terugkeer, zodat je even kan bijkomen en orde op zaken kan stellen , voordat je weer aan de slag moet . Claims worden grimmiger , naarmate men de passagiers respectloos behandeld en totaal niets communiceert, of niet op de juiste manier dit doet . Hou op met steeds weer dwaze plannen , zoals de gedachte om zelfs een 2e toestel te willen leasen, als je nu niet in staat bent om dit probleem nu aan te pakken . Eerst de staff doorlichten en alle onozele parasieten eruit kegelen , en dan hou je al honderdduizenden Srd’s over voor belangrijkere zaken .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES