Directeur sluit omkoperij Staatsolie door Saipem uit

52

PARAMARIBO, 6 mei – In de zakelijke samenwerking tussen Staatsolie en heet Italiaanse Saipem is geen sprake van omkoperij. Dit zegt Staatsolie-directeur Marc Waaldijk. Het bedrijf mag dan in Algerije onder vuur liggen wegens omkoperij, in Suriname si dit niet gebeurd. Het contract voor de aanleg van de raffinaderij te Tout Lui Faut zou volgens de regels zijn gegund.

In Suriname geen ophef dus. Er wordt niet te veel betaald voor de diensten van Saipem. “Je kunt nooit helemaal zeker zijn, maar ik denk niet dat iets dergelijks aan de hand is met onze operatie”, zegt Waaldijk tegenover de Ware Tijd. Van Saipem wordt nu beweerd dat het politici in Algerije heeft omgekocht om bepaalde opdrachten zeker te stellen. Het gaat om ruim tien miljard dollar in de Algerijnse olie-industrie.

In Suriname is de kans op soortgelijke ontwikkelingen miniem. Dat heeft met de aard van de industrie zel te maken. “In Algerije is de overheid bij het proces betrokken en hier niet. Hier zijn alleen het management van Staatsolie en Saipem betrokken bij de deal. Er zijn voldoende controlemogelijkheden. Ik denk niet dat er iets aan de hand is. En aan degenen die mogelijk plannen hebben voor omkoping, zeg ik: begin er liever niet aan”, aldus Waaldijk.

52 REACTIES

 1. Deze directeur is te vertrouwen maar de Kandidaat Diekteur….Paluman voor bewezen diensten ,Sew a Tjon?????/ Hij heeft 800.000 ha grond als concessie hgehad van Bouetrse om naar aanwezigheid goud in die gebieden te speculeren,en die 800.000 ha ligt rondom New Mont en Iam Gold. Wat zijn eingelijk de bedoelingen……vraag tot nadenken.


  Maak melding

 2. Nou,
  die man heeft heeft heel goede leermeesters gehad.Boerveen,Poerschke en loopt Sew Atjon ,die zijn 600.000 Ha heeft “terug gegeven”ook mee voor straks.Dan is het duidelijk dat er geen steekpenningen zijn betaald.


  Maak melding

 3. Deze directeur, die me integer lijkt, kan me wel meer vertellen, maar zolang hij Brampie, Pan-ka, Doekoe-hie, Somo , Brunsie, Lackleugenkin en Missi-ka-keba niet ‘gewaterboarded’ heeft, ben ik daar niet zo zeker van.


  Maak melding

 4. Jacobus

  Nou,
  die man heeft heeft heel goede leermeesters gehad.Boerveen,Poerschke en loopt Sew Atjon ,die zijn 600.000 Ha heeft “terug gegeven”ook mee voor straks.Dan is het duidelijk dat er geen steekpenningen zijn betaald.
  daar heb je weer een van die geweldige stomme reacties. boerenveen is in 2012 naar staatsolie gegaan en de deal met saipem is sedert 2009, want sins dat moment ist het bedrijf opzoek gegaan naar financien dus ik ver zoek je met je valse info


  Maak melding

 5. Off Topic: ingezonden brief op GFC

  OEPS…

  Schandelijk gedrag Surinaamse mannen

  Als stagiaire in Suriname wil ik graag laten weten dat ik het een supermooi land vind. Het land heeft een fijn klimaat, echt lekker weer en bovendien overwegend aardige en vriendelijke mensen. Met uitzondering van de meeste Surinaamse mannen hier, want die vind ik echt helemaal niks. Ze vallen Nederlandse meisjes constant lastig met hun ‘mooie’ inhoudsloze praatjes.
  Ze hebben absoluut geen respect voor vrouwen en nog minder voor henzelf. Zelfs in het bijzijn van hun eigen vrouw geven ze de Nederlandse meisjes nog ongevraagd aandacht. Die worden dikwijls met de ogen uitgekleed. Het is een schandelijk gedrag waar men nu al in Nederland over praat! Ze moeten zich toch schamen? Per dag word ik wel meer dan 15 keer met idioterie benaderd, niet normaal gewoon. Ook al negeer je ze, ze gaan rustig door en voelen zich niet beschaamd daardoor.
  ”Ze blijven me aankijken, fluiten en schreeuwen volop onzin naar me. Soms zelfs vanuit een rijdende auto, dan gaan ze langzaam rijden. In de winkels, haast overal waar ik kom. Roepen dingen zoals: Wil je met me trouwen? Kom je vanavond bij mij slapen? Gaan we vanavond samen uit ? En nog meer onzinnigheid. Hoe kunnen ze vragen om te trouwen als ze mij amper kennen? De meesten zien er trouwens niet uit, zijn erg onverzorgd en kunnen nieuwe kleding best wel goed gebruiken. En als je ze dan geen aandacht geeft schelden ze je uit in het Surinaams.
  Soms vind ik het niet fijn om dan over straat te lopen omdat ik bang ben dat er wat gebeurt als ik ze geen aandacht geef.” Dit zijn mijn eigen ervaringen en ook van veel Nederlandse vriendinnen hier in Suriname.
  Tegenwoordig is niemand meer te vertrouwen in een relatie, maar hoe het hier in Suriname gaat, vind ik helemaal niet kunnen. Toeristen en stagiaires horen normaal over straat te kunnen gaan zonder dat er auto’s naast ze stoppen, je met de ogen wordt uitgekleed of dat ze stomme dingen naar je roepen.


  Maak melding

 6. Die Italiaanse maffioso kopen Algerijnse politici om. Hoe achterlijk ben je dan om te veronderstellen dat het in omkoop-luilekkerland Suriname niet gebeurt.


  Maak melding

 7. @Henk Molenaar
  Ben het deels met haar eens en deels ook weer niet!
  Weet jij hoeveel Hollandse stagiaires zich in Suriname op seksueel gebied in het “Walhalla” wanen.
  Je bent er vaak,dus het moet je ongetwijfeld zijn opgevallen.
  Het rare van dit alles is,dat deze zelfde meisjes niet naar zo’n vriend als die ze in Suriname aan de haak heeft geslagen, hier in Nederland zou omkijken.

  Krieng takkie,na krieng libie!!!


  Maak melding

 8. @Henk Molenaar/stagiaire,
  het is al tientallen jaren bekend dat die onbeschofte apen niet weten hoe het hoort.
  Geen fatsoen, moraal, respect, hersens.
  PRIMITIEVE KLOOTZAKKEN…..meer niet.


  Maak melding

 9. @henk
  Steek je hand niet in het vuur voor de Hollandse stagiaires!
  Een kennis heeft een paar als buren (4 in een woning)!
  Ze krijgen veelvuldig bezoek van alles en nog wat!
  Creools,Hindoestaans,Marron,Javaans,Chinees etc.
  Je houdt het niet voor mogelijk wat voor “dierengeluiden” er ’s avonds/’s nachts uit de slaapkamers te horen zijn.


  Maak melding

 10. Laatst stond er een horde jonge heren voor de poort van de buren. Dat is een woning die aan Hollandse stagiaires wordt verhuurd, veelal meisjes.
  De jongens wilden naar binnen. Ze hadden de nacht daarvoor met de dames in kwestie gefeest in een dancing, die hebben hun adres doorgegeven en telnrs uitgewisseld.
  Dat alle jongens tegelijk zouden komen, daar hadden ze niet op gerekend dus belden ze in allerijl de politie om de jongens te laten verwijderen.
  De jongens deden niets ongeoorloofd, ze stonden gewoon op hun “beurt” te wachten.

  Nederlandse stagiaires hebben een goede reputatie in SU voor wat de stage betreft, ze maken zich verdienstelijk!
  Maar het gaat meer om hun vrijgevochten gedrag t.o.v. de jongens. Daar zijn ze in Su niet zo bekend mee en gaan er daarom “verkeerd” mee om.
  Sommige meisjes komen juist om die reden stage lopen. Ze kunnen de humor ervan inzien als een jongen ze vraagt om te trouwen. Dat kan toch nooit serieus bedoeld zijn, een beetje dom.
  Bekende uitspraken van de jongens op de hoek:
  Schatje mag ik met je mee lopen?
  Saaaang poppie je ziet er flexie uit.
  Mammie, je lijkt op me moeder, boi
  Wanneer gaan we trouwen?
  Ik wil met je gaan stappen vanavond!
  Ik kom je met me auto halen.
  Mammie mag ik je handje vasthouden
  Enz. Enz
  Advies:
  Je kunt lachen en doorlopen of een tjoerie maken en doorlopen!
  Of negeren want ze laten je meestal met rust als je niet gediend bent van hun avances.


  Maak melding

 11. buren van een kennis???????
  hoe vaag kan het zijn.
  kom met een beter verhaal man en laat je niet alles op je mouw spelden door Surinamers, want liegen en bedriegen zit hen in het bloed


  Maak melding

 12. @henk
  Denk je dat ik hier op dit forum namen ga zitten noemen?
  Waarom gebruik jij dan ook een schuilnaam?
  Hoe vaag kan dat in sommige bovenkamers wezen??
  Geef je echte naam maar’s op!
  Aan jouw reactie kan ik ook merken dat jij …. enfin!
  Laat me maar alles doorslikken deze ene keer!
  Bovendien henk ….. ben jij ook Surinamer?


  Maak melding

 13. Off Topic:

  Molenaar is jaloers omdat hij geen stijve meer kan krijgen, maar die jongens die de hele dag van de Surinaamse zon genieten wel.

  Man de moro man!


  Maak melding

 14. @Who cares
  Die woorden die zijn het eerste waar je aan dacht, maar besloot maar niet te reageren.

  Je mag best reageren.
  Ferdinand volgt je met genoegen!
  Dat weet jij en dat weet the one and only MEDUSA!
  KOM OP,DAN!


  Maak melding

 15. Suriname is zo’n corrupt rovershol dat ik niets uitsluit. Het zou best kunnen dat een aantal van die Staatsolie mensen omgekocht zijn.


  Maak melding

 16. @ferdinand, om te beginnen post ik met mijn eigen naam.
  Ik was van 1967 t/m 2010 in Suriname. Ergens in die periode stonden bij jou de striemen van de luiers nog in je reet. Dus hou in het vervolg je vooroordelen bij je en slik maar lekker in wat je wilt.


  Maak melding

 17. @henk
  Er zijn 1000-den mensen met deze naam vage domme laffe klootzak.Je naam voluit bedoel ik!!!!!!!
  Dat ga jij niet doen hè!Maar lullen over andere,dat kan je wel.Deze houding zegt genoeg over jouw karakter en inborst!Plaats je naam dan laffe sukkel!


  Maak melding

 18. @ alleen

  je hebt gelijk.Sur.kent alleen eerlijke en respectabele leiders en politici.Politieke benoemingen en steekpenningen zijn uit den boze.


  Maak melding

 19. @ferdinand, jouw vocabulaire zegt genoeg over jou. Je bent een primitieve, ongeletterde analfabeet. Je denkt met een grote bek mij te kunnen afbluffen, maar dan moet je van betere huize komen en dat kom je duidelijk niet. Piepeltjes als jij zijn het schoolvoorbeeld van slaafse geindoctrineerde paarse meelopers achter je criminele baas.


  Maak melding

 20. nu zijn ze bezig met staats olie weer een leugen .
  2015 nadert dus alle remmen los voor front .
  strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang ..herie libie te na dede pero sa vetie gie sranang .
  ai na pero takie .
  bouta kraktie mie mang .


  Maak melding

 21. @henk (NOG JE ACHTERNAAM OF BEN JE BANG DAT JE OOK DIE NIET KAN SCHRIJVEN)

  En dat kom je duidelijk niet ………
  Wat voor PERNASSIE OLLANDS is dit???

  En dit??????
  geindoctrineerde ……. hihihihighèghèghè

  😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆

  En dat kom je duidelijk niet ……..Hihihihi!.

  😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆

  Over “betere huize” en “vocabulaire” gesproken!!!
  Hihihihi!

  Ga liever Nederlands leren schrijven en spreken. Misschien lukt het je en misschien ook niet want … En dat kom je duidelijk niet ….. Hihihihi!

  wie is de analfabeet JIJ of IK???
  Haaaaaaai boooooooooooi mie gadoooooooo!


  Maak melding

 22. Van Saipem wordt nu beweerd dat het politici in Algerije heeft omgekocht om bepaalde opdrachten zeker te stellen. Het gaat om ruim tien miljard dollar in de Algerijnse olie-industrie.
  In Suriname is de kans op soortgelijke ontwikkelingen miniem.

  Is deze uitspraak de mop van het jaar???????????
  Een ieder weet dat omkoping, een onderdeel van corruptie, hoogtij viert in Suriname.
  Zelfs de balie medewerker(ster) moet je omkopen om je stukken eerder aan de beurt te laten komen.
  Een ieder heeft een prijskaartje op zijn voorhoofd.
  In ontwikkelde landen gaat dit gedekt door het leven.
  In landen als Suriname is het gewoon boven tafel en is het een publieksgeheim.
  Er wordt gehandeld en gedacht van “soema sa doe mi wan sani. No wang mang kang doe mi wan sani want na mi e bepaal”


  Maak melding

 23. Gouden toekomst????

  Acuut begrotingstekort van 240 miljoen SRD

  Waar gaan ze die half miljard usd vandaan halen voor de gouddeal??????

  CBvS praat met banken over lening

  PARAMARIBO – De Governor van de Centrale Bank van Suriname, Gilmore Hoefdraad, heeft de afgelopen dagen gesprekken gevoerd met commerciële banken over een lening van SRD 300 miljoen die de regering wil nemen. Er is nu een begrotingstekort van SRD 240 miljoen.
  Leveranciers kunnen niet uitbetaald worden. Critici zijn van mening dat de regering in problemen is gekomen, vanwege het overmatig gebruik van middelen in de consumptieve sfeer.


  Maak melding

 24. Henk Molenaar

  “In Suriname is de kans op soortgelijke ontwikkelingen (corruptie) miniem”

  Mag ik een teiltje……?
  =
  Deze is nog te dom om voor de duivel te dansen.


  Maak melding

 25. Effe wat olie………..

  Ingezonden: Nederlandse stagiaire heeft gelijk.

  “Een Nederlandse stagiaire met de initialen VB heeft via GFC Nieuws een ingezonden stuk geplaatst waarbij ze een heikel punt naar voren heeft gebracht over het gedrag van Surinaamse mannen richting vrouwen.
  Ergens heeft ze groot gelijk, laten wij gewoon eerlijk daarover zijn. Ik zie het vaak genoeg gebeuren dat Nederlandse meisjes, maar ook lokale, worden lastig gevallen door mijn Surinaamse broeders en de meisjes vervolgens allerlei verwensingen naar hun hoofd geslingerd krijgen wanneer ze niet ingaan op de goedkope avances van deze zogenaamd macho heren.

  De vreemdste geluiden worden gemaakt met de mond en men gaat ervan dat er als een hondje op zal worden gereageerd. Belachelijk!

  Het is inderdaad een schandelijk tafereel omdat ik het gevoel krijg dat deze mannen geen greintje gevoel van eigen waarde hebben. Ik zou mij persoonlijk als 43- jarige man diep schamen om op straat, zo voor schut gezet te worden door een vrouw.
  Maar al te vaak worden de belagers namelijk als lucht behandeld want er wordt op het hoogste niveau genegeerd.
  Dat men niet door heeft dat je zo niet kan omgaan met een vrouw is voor mij nog steeds onbegrijpelijk.
  Zo maak je een vrouw niet het hof!

  Een vrouw is een edel wezen, moeders van onze kinderen. Mannen horen daarom met groot respect met ze om te gaan, ongeacht afkomst of kleur. Het zou om die reden verboden moeten worden om vrouwen op deze wijze te stalken, het past niet in onze maatschappij. Ik ben daarom blij met het ingezonden stuk.

  Hopelijk zet het deze belagers aan het denken.
  Op deze wijze handelen tegenover vrouwen geeft de Surinaamse man die zich wel netjes gedraagt onnodig een slecht imago. Buitenlandse vrouwen zullen zo steeds meer en meer op ons neerkijken, ze zien ons als inferieur.

  Goedkoop! Mannen die gewoon niet weten hoe het hoort met een extreem lage marktwaarde die uitgelachen worden en geen moeite hebben om de lakens te delen met jan en alleman.

  Ook de wetgever zou trouwens dit gedrag kunnen indammen door hoge boetes op te leggen.”

  Niet mee eens, het hoort bij de suri-cultuur…
  Natuurlijk mogen ze niet ‘handtastelijk’ en/of ordinair zijn.

  Maar de psssssssssssssssssstttt, hallo schatje, poppetje, eeeeh goedoe….vind ik leuk… klaar.

  Wie is deze man, waarom alles van Ned, overnemen.
  Man gaat toch weg met je boetes.

  Aanpassen stagiaires, in Abu Dhabi moet je ook een burka aan.
  Stagiaires, als er niet naar je wordt ge-pssssst, dan ben je lelijk 🙂 :).
  Lijkt me verstandig om in je eigen omgeving rond te kijken, want het zijn jullie eigen leerling-collegas, die het verpesten!


  Maak melding

 26. Daar gaan we weer …. I love SU woon en werk, ik ga over mijn nek… Have a nice day …

  PARAMARIBO – De raad van ministers heeft opnieuw een onderhandse gunning goedgekeurd voor de renovatie van de werkkamer van de directeur Civieltechnische Werken. Heet gaat om een bedrag van SRD 714.784,80.

  “Wie denkt dat minister Ramon Abrahams van Openbare Werken een les heeft geleerd uit de onderhandse gunning in 2010 voor de renovatie en herinrichting van zijn werkkamer voor SRD 650.000 aan zijn vriend Oostwijk Contractors & Consultancy, vergist zich deerlijk. Hij trekt zich blijkbaar niks aan van de storm van kritiek die toen was losgebarsten”, zegt assembleelid Asiskumar Gajadien (Nieuw Front/VHP) aan Starnieuws. Aan de president zal opnieuw om opheldering worden gevraagd.

  Ontwerp Twin tower

  Met de goedkeuring van de raad van ministers op 19 maart 2013 wordt nu aan dezelfde aannemer een renovatiewerk, wederom onderhands gegund. Gajadien brengt in herinnering dat op 29 december 2011 Abrahams tijdens zijn oudejaarstoespraak aankondigde dat een aanvang zou worden gemaakt met de bouw van een nieuw kantoorgebouw voor het ministerie. Dit gebouw zou eind 2012 af moeten zijn. De minister gaf daarbij aan dat het ontwerp reeds klaar was. Het zou gaan om een twin tower gebouw voorzien van een park en een ondergrondse garage.

  Dit ontwerp is toegewezen aan het architectenbureau Ulrich Bab, eveneens onderhands. Het is niet bekend voor welk bedrag dit werk is gegund conform opdrachtbrief d.d. 6 april 2011 en of de betaling hiervoor reeds heeft plaatsgevonden. Het assembleelid zegt dat het ook niet bekend is wat met dit ontwerp gaat gebeuren.

  Diverse projecten toegeschoven

  De aannemer Oostwijk Contractors & Consultancy heeft in de afgelopen periode nog heel wat projecten toegewezen gekregen. Gajadien zegt dat het gaat om ander andere de renovatie van het gebouw van de IDCS aan de Brokopondolaan, het Nimos-gebouw en het BDO-gebouw aan het Kerkplein.

  Het ministerie van Openbare Werken is de laatste tijd wederom in opspraak geraakt door de vele onderhandse gunningen, stelt Gajadien. Er is voor bijkans SRD 350 miljoen onderhands gegund, waardoor de financiële positie van de staat in ernstige problemen is geraakt. Hierdoor kunnen diverse bedrijven en mensen niet uitbetaald worden omdat de overheid niet over liquide middelen beschikt.


  Maak melding

 27. Waar is webbie,
  We want webbie…

  geen nieuws?

  Stel dat webbie ziek wordt, hmmmmm, dan hebben jullie een probleem..ikke niet.. 🙂 🙂

  Mss hebben ze webbie ontvoerd!


  Maak melding

 28. Jacobus

  @ alleen

  je hebt gelijk.Sur.kent alleen eerlijke en respectabele leiders en politici.Politieke benoemingen en steekpenningen zijn uit den boze.
  dat u slecht leest bewijst u zelf. hier nogmaals de reactie:alleen

  Jacobus

  Nou,
  die man heeft heeft heel goede leermeesters gehad.Boerveen,Poerschke en loopt Sew Atjon ,die zijn 600.000 Ha heeft “terug gegeven”ook mee voor straks.Dan is het duidelijk dat er geen steekpenningen zijn betaald.
  daar heb je weer een van die geweldige stomme reacties. boerenveen is in 2012 naar staatsolie gegaan en de deal met saipem is sedert 2009, want sins dat moment is het bedrijf opzoek gegaan naar financien dus ik ver zoek je met je valse info
  lees u ergens dat ik schrijft over politici??? lees ook de berichten over de lening bij ING en de obligatie die het bedrijf via de lokale banken heeft doen uitgaan. wanneer was dat weer? als refreshment!!!!


  Maak melding

 29. @ALLEEN 2009/2012 of whatever het zijn en blijven steeldieven, steeltuig,die jatten nog harder dan vakkenvullers vakken kunnen vullen.

  Gediplomeerde en pathologische leugenaars./

  En Boerenveen dat is toch die veroordeelde drugsdealer die jaren in Miami heeft vastgezeten?

  Have a nice day….


  Maak melding

 30. @Esmerald
  Je zegt:”Aanpassen stagiaires, in Abu Dhabi moet je ook een burka aan”.

  Aanpassen????
  Niemand klaagt over een burka als (religieuze) kledij in Abu Dhabi.
  Maar i.t.t. de burka kan het “hinderlijk geroep” dat n.b. tot één persoon (!!!!!)gericht is in Suriname gerust als overlast beschouwd worden (men heeft er (over)last van.
  Ik ben er zeker van dat ook jij er last van zou hebben indien je constant door werd nageroepen!
  Dat is een groot verschil,lijkt mij!


  Maak melding

 31. @ alleen

  maar dat zeg ik toch ook in in mijn tweede inzending.

  Alles is transparant in Sur.

  Er is hoge financiele controle.

  Geen bureaucratie.

  De bestuurders hebben geen veroordelingen op hun naam.

  Dus ook geen mogelijkheden voor corruptie.


  Maak melding

 32. @Medusa,

  Beste Meduus, ik heb er totaal geen moeite mee, om nagefloten te worden.
  Ik moet er altijd om lachen. Als ze maar niet opdringerig worden. Trouwens die bouwvakkers hier, kunnen er ook wat van.

  Ken je die reclame van die jochies, die een dame nafluiten?
  Eentje zegt: ” van wie zijn die mooie beentjes nou?
  Ik lig altijd in een deuk, dus…

  Een aantal van die meiden die elke avond in het VAT rondhangen, die hebben het verpest.
  Die jongens kunnen geen onderscheid maken, wie wel of niet valt voor hun charmes, ze zien er nu eenmaal allen hetzelfde uit, witjes 🙂 :).

  Nog effe, met die quasi- preutsheid van ze, want vreemdgaan hebben zij uitgevonden, kijk maar naar Overspel;made in Holland!

  Dat ge-psssssstttttttt, is eeuwenoud en lekkers Surinaams.


  Maak melding

 33. De voertaal in Sur.brengen de stagiairs in verwarring.Ze worden in hun moedertaal aangesproken,begrijpen de woorden maar kunnen niet vatten dat ze zo maar op straat nageroepen worden.Aan hun lopen te oordelen,hebben ze aldoor haast waardoor de Ned.mannen geen kans krijgen om wat te roepen.

  En al hebben de witte dames vers gebeten muskieten bulten op de benen,zou ik niet willen dat ze in alles bedekkende kleding zouden lopen.


  Maak melding

 34. @ Esmerald
  Jij niet,maar naast jou zijn er velen die er wel last van hebben.Mogen die afgezien van het feit ze het wel soms zelf uitlokken,dan niet gehoord worden?
  Mijn grootmoeder zei vaak :”Indien een dame van de avances van een man gediend is,is hij een heer en indien ze er niet van gediend is,is hij een schooier,een schoft!”
  Het gaat om haar wat ze wel of niet goed vindt en mag desondanks geen last van ondervinden!
  Kan ze er wat aan doen omdat/indien ze er aantrekkelijk uit ziet?Moet dat dan haar straf worden???


  Maak melding

 35. @who cares
  Jij zegt:”een burka zou je niet misstaan.
  Je zou velen daar blij mee kunnen maken.”

  Dat kan ik me best voorstellen.Ik zou ter bescherming best daarin willen rondlopen vooral in een land vol hitsige zwervers als jij!


  Maak melding

 36. @Medusa

  Ieder zijn meug.
  Het gaat er niet om, dat je er aantrekkelijk uit ziet, dat was een gein.
  Die kerels fluiten naar alles wat een rok aan heeft.
  Het gaat erom hoe je ermee omgaat.

  Ik heb nooit eerder klachten gehoord van Surinamers.
  Ik vind dit nou typisch iets Surinaams.

  Waarom wel rekening houden met buitenlanders?
  Beetje zwart/wit, maar zo is het wel.

  Waak ervoor om je land aan te passen aan niet-ingezetenen.
  Mooi voorbeeld Curaçao; die mensen kunnen nauwelijks genieten van hun eigen stranden en tegenwoordig is het verboden om keiharde muziek in bepaalde buurten af te draaien.
  Om maar enkele voorbeelden te noemen.

  Gastvrijheid kent grenzen!

  Kijk als je gewillig a la publiek, op schoot van bouta gaat zitten, tsja, wat denk je zelf!!!!!!!!!!!
  Als je die donkere mannen een beetje eng vind, gaat dan ergens anders, mang.

  Beetje flauw, I know…

  I rest my case, it’s not worth it.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.