Judoka Guillaume Elmont schrijft geschiedenis

3

De Surinaams-Nederlandse judoka in de klasse tot 81 kilogram, Guillaume Elmont heeft gisteren(zondag) voor de elfde maal op rij het Nationaal Kampioenschap van Nederland gewonnen. De voormalige wereldkampioen heeft hiermee geschiedenis geschreven. Het vorige ‘record’ stond op naam van Dennis van der Geest die tien keer een gouden medaille won.

Guillaume komt uit een echte Judo familie. Zijn broertje Dex is ook judoka en werd twee keer tweede op internationale kampioenschappen. Ook vader Ricardo deed aan die sport en vertegenwoordigde Suriname op de Olympische Spelen van 1976 in Montreal.

In het dagelijks leven is Elmont kapitein bij de Koninklijke Luchtmacht en maakt hij deel uit van de Defensie Topsport Selectie.

Bekijk ook:


3 REACTIES

 1. Doe aub de nederlandse pers niet na en schrijf gewoon “De Nederlandse judoka in de klasse tot 81 kilogram, Guillaume Elmont i.p.v De Surinaams-Nederlandse judoka in de klasse tot 81 kilogram, Guillaume Elmont
  Er is niks mee om het zo neer te zetten.


  Maak melding

 2. Onstotaal doorbreken is slechts een kwestie van tijd.

  Altijd unu koti ding tere gi ding. Alleen moet het nu getructureerder.

  Stree di f stree, wi no sa frede.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.