Commissievergadering over relatie Nederland-Suriname

7

Vandaag (15 november) zal er in de Thorbeckezaal van de Tweede Kamer van 15.30 tot 18.30 een openbare commissievergadering worden gehouden over de relatie Nederland-Suriname. De agendapunten van deze vergadering waarbij Buitenlandse Zaken het voortouw heeft zijn:
– Toezegging gedaan tijdens de begrotingsbehandeling 2010 inzake de relatie Nederland – Suriname en de stand van zaken m.b.t. de Toescheidingsovereenkomst

– Besteding ODA-middelen in Suriname

Ook SP kamerlid Harry van Bommel is een van de deelnemers, Tijdens het debat zal hij spreken over:
* de relatie tussen de beide landen
* de toescheidingsovereenkomst
* diasporabeleid
* twinningprojecten
* verdrag tussen Nederland – Suriname m.b.t. ziektekosten

Bekijk ook:


7 REACTIES

 1. Het zijn allemaal mooie agenda punten maar wat kunnen ze dan doen, voor of liever met Suriname.
  Een Nederlander met enig historisch besef, gaat niet fysiek naar Suriname komen om werkelijk bezig te zijn en iets op te bouwen
  en trots zijn, terwijl het bewijs van mensenhandel en slavernij immer alom rondwaad.

  Als ze iets willen doen moeten ze al wat ze willens en wetens hebben opgefuckt, weer goed maken en dat gaan ze vanwege hun geaardheid en politieke houding fysiek niet kunnen doen en de Koning(in) zwijgt in alle talen.
  Wat ook die Verhage zal beogen, zal wel niet te betrouwen zijn.
  Toescheidingsovereenkomst bespreken = alle Surinamers terug naar Suriname, kan iemand me updaten gaan ze daarover praten ? Dat zal goed zijn voor Suriname.

  Gaan ze met Euro’s komen manupileren ?
  God, je weet natuurlijk niet wat je van deze gasten kan verwachten.
  Diezelfde hypocrisie bij: de VS en het Midden Oosten. Ze creerden en leveren ons Bouterse, en vervolgens willen ze hem kapot maken.

  No offence please.


  Maak melding

 2. Holland en Suriname zijn vrienden voor het leven, in dier voege dat zij gelukkig van elkaar weten hoever die vriendschap gaat.

  Pappen en nat houden is blijkbaar het devies.


  Maak melding

 3. Bontes pleitte er tijdens het debat voor om de Nederlandse ambassadeur uit Suriname terug te roepen. Het land is na ruim een jaar onder het bewind van Bouterse afgegleden tot een ‘bananenrepubliek’, zei hij. Rechters worden ge√Įntimideerd en Suriname is een doorvoerland voor drugs en wapens. “Haal onze ambassadeur terug en geef per direct geen cent ontwikkelingsgeld meer aan het land.”

  Suriname heeft nog geen ambassadeur in Nederland . De zogenaamde ontwikkelingshulp mag nederland zelf weten wat te doen . Het kan Suriname geen moer meer schelen wat nederland wil doen . Suriname gaat haar eigen weg .


  Maak melding

 4. TTheo,
  Hoogmoed komt voor de val.
  Nederland heeft vandaag laten weten hoe ze denken over die criminele regering in suriname in Europa zal dat niet ongehoord blijven let maar op. Assad is de volgende megalomane dictator die straks gaat vallen.
  Als Nederland de kraan helemaal dichtdraai dan zal jij het niet voelen want jij ontvangt jou euro uit het dat land die jij zo haat.


  Maak melding

 5. Zoals je weet,willen de autochtonen zaken doen in suriname en vanuit suriname.Immers : het gaat in europa niet goed.Ze duwen Surinaamse nederlanders voor hun uit om de kastanjes voor hun uit het vuur te halen Waneer heeft Rosental zo hard gevochten voor sur. nederlanders.Wij zijn buitenlanders voor hun.SUR,DOE Zaken met China.!!!!! Leer de chinezen ook een beetje engels ;Ze kunnen alvast beginnen in China.Dan passen ze beter in de omgeving daar . Zet een engelse school op .Vraag U.S.A.hulp.Nederlands past niet in het americaans continent.Hoofdtaal engels ;tweede taal spaans.De staart , die loopt van holland naar suriname heh je dan gelijk afgesneden.DAG KOLONIALE VERLEDEN!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.