Divali veegactie dit weekend in Den Haag

5

Bewoners, winkeliers en raadsleden slaan dit weekend de handen in een voor een schoon Transvaal en Schilderswijk in Den Haag. PvdA raadslid Ramnewash deed een oproep aan de bewonersorganisaties om samen hun straat te vegen. Dit sluit goed aan bij de viering van het Hindoestaanse lichtjesfeest (Divali) op 26 oktober. Het is dan een goede traditie voor een extra grote schoonmaakbeurt in en om rond het huis.

De bewonersorganisaties reageerden enthousiast op de oproep van Ramnewash. Voorzitter Maddoe van bewonersorganisatie BOT Transvaal doet ook mee en zegt: ‘Pas geleden is de Paul Krugerlaan hellemaal opgeknapt. Het is heel mooi geworden en daar zijn we zeer trots op. Om te zorgen dat het zo blijft willen we straatafspraken met winkeliers en bewoners. We gaan bewoners vragen om vrijwillig het hele jaar door de harde werkers van stadsbeheer te helpen’. Ook de Turkse eigenaresse Selma van schoenenwinkel Prinses gaat meehelpen: ‘Een schone winkelstraat is goed voor de verkoop’. De winkeliers van de Paul Krugerlaan organiseren komend weekend dit jaar voor het eerst een groots opgezette spirituele Divali markt in een overdekte paviljoentent op het plein met culturele, muzikale en Bollywood dans optredens en dit alles gepresenteerd door Miss India Holland.

De veegactie start zaterdag aan de Paul Krugerlaan om 10.00u en om 13.00u aan de Bockstraat in Schilderswijk. Zondag om 13.00u gaan de bewoners rondom de markt vanaf de Lau Mazirellaan hun straten vegen. Na afloop van de veegacties gaan de bewoners en winkeliers met elkaar in gesprek om straatafspraken te maken. Ramnewash (links op de foto hieronder) hoopt dat net als in Suriname bewoners in heel Nederland ongeacht cultuur of religie zelf het initiatief zullen nemen om hun ‘straat schoon te vegen’ vanwege Divali.

Bekijk ook:


5 REACTIES

 1. Kijk zo hoort het! Opgeruimd staat buitengewoon!

  Goede dicipline en motivatie!

  Een ieder Subh Diwali. Moge God allen een goed licht in hun leven voor de toekomst geven en de donkere dagen en negatieve gebeurtenissen weg nemen.

  Jai Maha Lakshmi Ma!!!
  GOD ZIJ MET EEN IEDER


  Maak melding

 2. Het is een goeie zaak dat een raadslid eindelijk gaat werken.Men heeft een verkeerde beeld van diwali in feite is er elke dag diwalie. Wij moeten overal op de wereld elke dag diwali vieren want je omgeving en je huis moet elke dag schoon zijn en niet maar een dag per jaar.Vooral in suriname is het aangeraden om heel suriname schoon te maken en elke dag stipt het na te leven.Het is triest als je in paramaribo door de straten wandelt.Het is een belemmering voor het Toerisme.


  Maak melding

 3. Ook aan iedereen ongeacht religie of ras wens ik een subh divali toe.
  Heel veel liefde en zorgzaamheid voor de samenleving. Een kleine kaars/diya geef licht in het grote duisternis, betekent er is hoop.

  Allerbeste


  Maak melding

 4. @wiep-ding, wat een bullshit kraam je uit. Die vervloekte god van jouw is niet met iedereen, maar alleen met de gelovigen vandaar jullie ellende en kwaadaardig gedrag naar medemensen toe.

  Maar ik ben de kwaadste nog niet, daarom wens ik vanuit het diepste van mijn hart iedere gelovige mens op aarde een subh divali toe en ik verkneuter mij nu al bij de gedachte dat gelovigen gedoemd zijn door hun god om te lijden en te kreperen. Ik richt nu mijn innigste verzoek toe aan de Natuur waardoor gelovigen overal in de wereld, ook in Suriname met miljoenen en duizenden tegelijk vernietigd worden dan voorafgaande jaren zodat moederaarde eindelijk wordt overmand door algehele rust en sereniteit.

  Geef mij/ons maar 40 dagen en 40 nachten en het wapenarsenaal nemen wij zelf mee o.a. “alle bommen en granaten”, dan zorgen mijn mensen en ik ervoor dat Suriname opgeschoond wordt als nimmer tevoren.

  En geef mij maar 5-minuten met onhandelbare en stoere gelovigen dan leer ik ze in die 5-minuten alle manieren wat men leren moet. Mo priet ding skin en mo wiep-ding mars, na soso bari yo bari determinist. Dat gaat dan niet 8-decembermoorden heten, maar Krin kondré en Krin yéyé.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.