Aanpak landkwestie Suriname niet langer uitstellen

6

PARAMARIBO, 22 okt – Het probleem rond grondbezit in het binnenland moet zonder uitstel worden aangepakt. Dit zegt jurist en regeringsadviseur Jennifer van Dijk-Silos. De grondconferentie is een goede gelegenheid om de richting te bepalen. Maar wat er ook besloten wordt, directe maatregelen zijn meer dan ooit vereist.

Belangrijkste knelpunt is steeds weer de wildgroei gebleken in het binnenland. Ondernemers van allerlei slag kunnen haast naar believen hun gang gaan. Een vergunning of concessie losweken bij de overheid en je kunt onbelemmerd een of ander dorp betreden en beheersdaden plegen. “Wat nu acuut moet gebeuren is dat het uitgeven van concessies wordt stopgezet”, zegt Van Dijk-Silos. Of het nu om goud, steenslag, zand gaat of hout, het moet ophouden.

Het onbesuisd betreden en schenden van woongebieden in het binnenland moet ophouden. “Ook als je tweehonderd concessies in handen hebt, kan je geen huizen omverstoten. Dan moet je maar naar de regering en vragen waarom je bewoond gebied toegewezen kreeg”, aldus Van Dijk-Silos. Er is een pauze nodig om een basis te leggen voor een duurzame oplossing. Niet dat die direct te verwachten is van de conferentie. Er valt nog veel te doen. Zoals het identificeren en afbakenen van de woon- en leefgebieden.

Bekijk ook:


6 REACTIES

 1. Weer zo NDP papegaai, ze weten het allemaal heel mooi te vertellen maar de uitvoering is NUL.
  wikkileaks

  Tideeee tamara, wie e stree go moro fara.
  Heb jij je al voorbereid op een heerlijke oude dag in 1 van die bejaardenhuizen van Holland?
  Verkleumze!!!


  Maak melding

 2. Er zijn gigantische problemen opkomst, de afrikaanse afstammelingen olv romeo bravo en co gaan tot het uiterste om hun duistere doelen te bereiken, ook willen ze de gehele goudsector opeisen. het wordt vroeg of laat oorlog.


  Maak melding

 3. “Er moet wat gebeuren, het is accuut, wij lossen het op” aldus de MC, maar tegelijker tijd zeggen ze dat het zeker 3 jaar gaat dure.

  Heel toevallig zijn we dan met zekerheid toe aan de nieuwe verkiezingen en kan de MC dus met exact dezelfde beloftes de verkiezingen in gaan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.