Als de Nationale Democratische Partij kiest …

13

PARAMARIBO, 20 aug – Het spant lekker binnen de Nationale Democratische Partij, NDP. En ook buiten. “De partij doet zijn naam alle eer aan.” “Het is democratie ten voeten uit.” “Een rommeltje.” Het zijn maar enkele van de reeks conclusies bij het gepiep en gekraak rond de bestuursverkiezingen van de ‘grootste politieke partij van Suriname.’ Wie heeft gelijk?

Het is een vraag met een ondertoon. Het verkiezingsproces binnen de NDP lag nooit eerder zo op straat. Er wordt zelfs gedreigd met stappen naar de rechter als mensen hun zin niet krijgen. En die is: erkenning van de vrijheid van partijafdelingen om zelfstandig interne verkiezingen te houden. Verkiezingen dus voor een afdelingsbestuur. Het zijn met name de afdelingsvoorzitters die uiteindelijk kandidaten voordragen voor het hoofdbestuur. Nu is bij zeker twee afdelingen het verkiezingsproces voltooid.

Een van de afdelingen ging zelfs zover luidop te verkondigen wie er allemaal in het hoofdbestuur zouden zitten. En vooral: wie niet. Dan doemt uit het niets een verkiezingscommissie op die alles ongeldig verklaart. Is het damage control bij uit de hand gelopen regie? Sprak iemand voor zijn beurt? En zijn de reacties, vanwege/dankzij die voorbarigheid, te heftig voor de doofpot? Hoe het ook zij, de nasmaak is er één van ongeorganiseerdheid en mismanagement. Het gaat om de grootste regeringspartner, dus doet de rest van Suriname er goed aan het naspel vooral niet te missen.

Bekijk ook:


13 REACTIES

 1. wat is demo-cratie binnen de groootste parij.

  het woordt democratie – kent de lijder niet wel een vorm van beleving..

  revo was is de lijdraad binnen het gebeuren de rest is bijzaak..

  baas is baas wie niet volgt,wordt naar huis gestuurt..nospang..


  Maak melding

 2. Ach,
  niks te melden. Bij elke partij rommelt het. Alsof de issues bij de VHP nu vergeten zijn. Dit is democratie en wanneer de stofwolken zijn nedergedaald zullen wij zien wie de macht naar zich hebben toegetrokken.


  Maak melding

 3. het wordt tijd dat de ndp gaat shuffelen. Het kaf van de koren scheiden. Dit soort oude opportunisten is er alleen maar op uit de belangen gevestigde orde (hun orde) te consolideren. Met zulke corrupte figuren kun je geen land opbouwen of een zichzelf respecterende partij in deze.


  Maak melding

 4. Bouterse pleegt coup binnen zijn eigen Partij en laat zijn knecht t vuile werk doen.Wijdenbosch Jenny Simons en Missiekaba ziet hij als bedreiging


  Maak melding

 5. Statuten en Huishoudelijk Reglement.

  Alle verenigingen, politieke partijen en clubs, hoe groot of klein danook, dienen te beschikken over Statuten en een HHreglement.
  Daarin staat omschreven wat mag, kan en vooral niet mag. Zo simpel als maar zijn kan.

  Maar wanneer je te maken krijgt met alleen heersers en kopstukken die voor GOD willen spelen in de top van de partij of club, dan wordt dit gedrag over genomen door mindere goden zoals van Holt.

  Raadpleeg je Statuten en HR en handel danook naar de regel. Anders kan je net zo goed een bacovenwinkel beginnen.

  Het woord DEMOCRATIE zien sommige Surinamers voor DEMONSTRATIEF. Handelen naar uitkomst.
  Democratie in je partijnaam wil nog niet zeggen dat je het ook toepast en als zodanig handelt en beslissingen neemt. Te erg voor nog meer woorden. ik Stop!


  Maak melding

 6. Eerst een inburgeringscursus voor stemgerechtigden. Ken je eigen lands geschiedenis. Een hokje rood maken is niet hetzelfde als een kinderkleurplaat inkleuren.

  Ouderwets stemmen in achterhaald. Per item via Internet/social media referendum houden. One Man One vote. Kleine scorempartijen gaan vanzelf verdwijnen.


  Maak melding

 7. Doctor BIGI SKRIFI
  colege voor het volk.

  Vrienden wij doen u geen onrecht. Zijt gij het niet met ons eens geworden voor een SRD? Neem het uwe en ga heen; Wij willen deze lasten hetzelfde geven als u. Staat het het volk niet vrij met hun onze te doen, wat zij willen? Of zijn uw ogen boos, omdat wij goed zijn voor volk en vaderland en omdat het volk goed is voor hun vanderland.

  JALOERSE MENSEN HEBBEN SCHELE OGEN.
  We moeten helemaal opnieuw beginnen, anders blijven wij in dezelfde cirkels draaien en kent het volk en vaderland geen voortuitgang.

  Belangerijke informatie voor deze lieden laat het arme volk en vaderland met rust.
  Laat iedereen met rust.

  Dergelijke lieden zijn zich nauwelijks van zichzelf bewust. Wanneer zij iets bevestigen of betwijfelen, weten zij niet dat zij twijfelen of bevestigen. Wanneer het volk en vaderland hun iets bewijst, weten zij alweer niet of de bewijsvoering goed of ontoerreikend is. Wanneer zij ontkennen, toegeven of tegenspreken, weten zij niet dat zij ontkennen, toegeven of tegenspreken. Het arme volk en vaderland zal ze alleen maar beschouwen als volslagen zielloze automaten, die in hun eigegen nest poepen en schijten. Lang leve de ondankbaarheid en rotzooi. Moge de hand van GOD DEZE DWALINGEN AANRAKEN.

  Het volk, de leiders en vaderland wees voor elkaar eerlijk, oprecht en rechtvaardig.

  De vriendelijke groet,

  Dotor BIGI SFRI


  Maak melding

 8. Het is kommer en kwel bij de NPS. Dank zij deze partij is Suriname onderontwikkeld gebleven. Door groot doenerij en kleindenkerij. Het was en is net een krabbenton geweest. Dorpspolitiekgedrag de ouderen mogen het zeggen, kwantiteit en geen kwaliteit, nooit anders geweest. Het volk voor de gek te hebben gehouden. Steeds richting Nederland wijzend (als schuldige in deze en nooit zelf voor de spiegel hebben willen staan)en de massa achter hen aan huppelen. Dit in combinatie met andere partijen, dus er zijn meerdere partijen die hieraan schuldig zijn. Dat wilde ik ook even erbij vertellen, ja hoor, om eerlijk te blijven. Men heeft verzuimd het land in de opmars naar welvaart te stuwen en steeds gebeurde het tegendeel. En dit is toen bewust gebeurd (denk aan Neokolonialisme) sinds de jaren veertig. Jammer, is dat een land met zoveel potentie aan grondstoffen(hoewel latent)en intelect(zichtbaar aanwezig) zich nog steeds aan het ontworstelen is uit de koloniale tijdperk. Wat nou, eigenlijk heeft NPS helemaal geen recht meer van spreken. Die tijd hebben ze gehad, dus einde missie, “adieu mon ami”. Verder hoop ik diep in mijn hart dat zij “never ever, ever never” meer aan regeren mogen komen. Dit is helemaal niet persoonlijk bedoeld – geen hartzeer – always mine friends.
  Deze schrijver heeft geen politieke kleur, dit is op afstand bekeken, door de visie van een echte srananman.

  Parbol


  Maak melding

 9. Hoe is het nu verder verlopen met deze verkiezingen. We zijn weken verder maar horen of zien er niets meer van. Wat gebeurt er allemaal?? Waarom wordt alles aan het oog en oor onttrokken??


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.