Kout verontwaardigd over afblazen Kwakoe

10

Winston Kout is “verschrikkelijk verontwaardigd en verdrietig” over het niet door gaan van het Kwakoe Zomerfestival. Kout was jarenlang de organisator van dit festival. Dit deed hij zonder subsidie. Het festival zou dit jaar haar 36ste editie beleven.

Hij is teleurgesteld in cultuurminnend Nederland, zo vertelde hij in een interview met Double7FM. Zij komen niet op voor het behoud van het evenement. Volgens Kout worden “onze mensen” gebruikt om het te verkopen dat Kwakoe niet doorgaat. En dat is hem een stap te ver. “Kwakoe is niet gewoon een festival, Kwakoe dat zijn wij” “Yu nanga mi no wan sma no kan seri un moro” (“wij zijn niet te koop”).

In het gesprek met Double7FM roept hij op om het park te bezoeken en Kwakoe terug te eisen. Het interview is terug te luisteren via salto.nl.

10 REACTIES

 1. in dit land vol geesteszieken, mag kwakoe geen zwart succes festival zijn! daarom wordt er van alles aan gedaan om het witter te maken!


  Maak melding

 2. Aan de reactie van Winston Kout heb ik niets meer aan toe te voegen.

  Winston Kout bewijst hiermee mijn gemaakte analyse.

  Dya-Dya sranangman, wikie!!!

  Surineds hebben hier in Nederland nieuwe culturele en politieke leiders nodig, die de bewuste versnippering binnen de Surinaamse gemeenschap kunnen ombuigen.
  Srika


  Maak melding

 3. Eigen schuld dikke bult!
  Wat bedoelt Winston Kout met “Hij is teleurgesteld in cultuurminnend Nederland ”
  Bedoelt hij,hij heeft geen hindustaanse sponsers nodig !!


  Maak melding

 4. In plaats van een oproep om naar het Bijlmer park te komen kan beter naar stadsdeelraad Zuidoost gegaan worden om het Kwakoe festival terug te eisen. Als zich ernstige fouten hebben voorgedaan, dat is het daar.


  Maak melding

 5. Elk jaar is het het zelfde. Laat Winston Kout de fout zoeken bij de echte schuldigen: de wakaman die de zaak elke keer belaren en Bigi spelen.


  Maak melding

 6. Hallo Mr. Zuidoost,

  Jij bent echt te zielig voor woorden.

  Het is niet voor niets dat leveranciers eisen dat ze van te voren worden betaald omdat ze anders geen cent zien.

  Graag jou omschrijving van ‘zwart succes’


  Maak melding

 7. Winston moet eerst vertellen wat er met al dat geld van die stands is gebeurd, die duizenden euro’s die je voor een plek moest betalen om jou spullen te verkopen.@ srika Surinamers moeten ophouden om blindelings achter die schurken,oplichters, bedriegers met mooie praatjes aan te lopen dat is mijn advies.
  In suriname hebben wij ook zo een figuur aan de macht.Sommigen mensen moesten 2000 euro betalen voor plek bij kwakoe waar is al dat geld naar toe?? Nog iets wat mij dwars zit met mijn landgenoten ze hebben vaak een grote smoel,en vaak geven ze de blanke de schuld van hun falen en incompetentie. waarom niet een collecte of inzamelingsactie houden onder de surinamers voor het behoud van kwakoe, nee we zitten weer te wachten tot dat anderen de kastanjes uit het vuur halen om later te pronken met andermans veren.


  Maak melding

 8. Wie stelt wat voor kwakoe bezoeken vind ik een goed plan maar het andere van stadeel ZO bezoeken is ook een goeie… Ik wil ook weten waarom kwakoe niet meer doordgaat,ging er al 10jaar niet meernaartoe maar het gaat bij mij om het symbool waar het voor staat,het is niet een festival het is onze kwansa dag


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.