Manipuleren om macht heer en meester in Suriname

3

PARAMARIBO, 27 jun – Het zal in het verleden ook wel zijn voorgekomen. Maar waarschijnlijk onder invloed van de moderne media, is meer dan ooit te volgen hoe ver de Surinaamse politiek in staat is te gaan. Manipuleren om de macht, niet voor de macht, lijkt hoogtij te vieren in een atmosfeer van onzekerheid en wantrouwen.

De perikelen rond het kiezen van een voorzitter bij de Verenigde Hervormde Partij, VHP, vormen slechts één voorbeeld. Het is ongelooflijk hoe openlijk de draak gestoken wordt met principes. En dat voor het oog van de aanhangers van die partij zelf als ter aanschouwen van de hele samenleving. “Het maakt niet uit wie of wat u wil, wij bepalen”, schijnt de leidende gedachte te zijn. Hoe is anders te verklaren dat niet wordt gedaan wat de zichtbare meerderheid wil?

Maar dat wel naar voren wordt geschoven wat een even zichtbare minderheid schijnt te willen. Een minderheid met ambities die je niet zou verwachten bij leiderschap op retour. NPS-leider Ronald Venetiaan zei tijdens zijn presidentschap al dat wie staatsmacht heeft of nastreeft, er goed aan doet zich te verzekeren van een solide politieke (partij)basis. De NDP van president Desiré Bouterse roept al om diens terugkeer als partijleider. Gedeelde onzekerheid en wantrouwen?

3 REACTIES

 1. “Het maakt niet uit wie of wat u wil, wij bepalen”. Waarschijnlijk noemt u dat zand in de ogen van de mensen strooien maar wij noemen dat vinden wij te lang. Wij noemen dat consensus!

  was getekend

  de voorzitter,
  Verenigde Hilarische partij.

  Ramdien Sardjoe


  Maak melding

 2. Vene is een haatzaaier !!!en een dom politicus !!hij klets nooit over ontwikkeling van suriname maar altijd over zijn tegenstander !!bah !!
  Heel veel succes !!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.