Keti Koti tafels ter herdenking van slavernij-afschaffing

1

Tussen 27 juni en 1 juli a.s. zullen er 3 Keti Koti (‘verbreek de ketens’) Tafels in Amsterdam en Utrecht plaatsvinden in het kader van de herdenking van de afschaffing van de slavernij in Suriname door Nederland in 1863. Ket Koti Tafels zijn nieuw ontwikkelde rituelen, waarmee stilgestaan wordt bij het slavernijverleden en tegelijk de bevrijding hiervan gevierd wordt – nu 148 geleden.

De drie Ket Koti Tafels die dit jaar georganiseerd worden vinden plaats in stadsdeel Amsterdam Zuid ( Stadsdeelkantoor Zuid op 27 juni ), in Utrecht Overvecht (op 28 juni) en in stadsdeel Amsterdam Zuidoost (op 1 juli in het Bijlmerparktheater tijdens Project HI www.projecthi.nl).

Aan deze Keti Koti Tafels werken mee o.a. Noraly Beyer, Denise Jannah, Antoine de Kom, stichting Kosmopolis Utrecht, het Bijlmerparktheater, Tori Oso Utecht, Centre for Humanities en enkele lokale Denktanks Sociale Cohesie. Alle Keti Koti tafels zijn inmiddels volledig volgeboekt, met ca. 100 gasten per Keti Koti Tafel.

Bekijk ook:


1 REACTIE

 1. Culturele versnippering op haar best!
  De andere steden laten niets van zich horen of doen gewoon niet mee.

  Ik begin nu eindelijk de bewustzijns- typologieën binnen de voornamelijk creoolse groep beter te begrijpen.

  Zeker op dit punt waar een groep Surineds naar nieuwe(alternatieve)vormen zoekt om zo hun Keti – Koti in stand te houden.

  Een alternatief op de culturele werkelijkheid van een groep gefortuneerde creoolse Surineds.
  Srika


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.