Steve van Dorpel krijgt straat in Amsterdam

0

Op het Zeeburgereiland in Amsterdam wordt een straat vernoemd naar de Surinaams-Nederlandse voetballer Steve van Dorpel. Ook andere Nederlandse sporters worden daar geëerd. Dat heeft stadsdeel Oost vrijdag besloten meldt Sportgeschiedenis.nl.

dorpelSteve (Steven) van Dorpel (13 december 1965 – 7 juni 1989) speelde tot zijn dood, op 23-jarige leeftijd, bij FC Volendam. Hij kreeg als bijnaam: ‘De parel van de Bijlmer’, waar hij woonde. In 1989 kwam hij om toen het vliegtuig verongelukte waarmee hij voor het Kleurrijk Elftal naar Suriname vloog.

Eerder werd ter nagedachtenis aan Steve een standbeeld opgericht. Het staat achter politiebureau Amsterdamse Poort. Bij het Veronica Stadion in Volendam is ook ‘de Steve van Dorpel Hal’ naar hem vernoemd. Het is voor de tweede in korte tijd dat in Amsterdam straten worden vernoemd naar sporters. In 2007 gebeurde dit ook al in Bos en Lommer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.