dinsdag, juni 18, 2024
HomeNieuws uit NederlandOok Defensie overweegt stop projecten Suriname

Ook Defensie overweegt stop projecten Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/DEN HAAG, 18 aug – Ook de Nederlandse Defensie overweegt samenwerkings- en ontwikkelingsprojecten in Suriname stop te zetten, nu Desi Bouterse er president is geworden. Dat zei kolonel buiten dienst Julius de Graaf woensdagmorgen in het radio-1 programma ‘Dit Is De Dag‘ meldt radio 1.

De Graaf: Het openbaar ministerie dat samenwerkt aan dossiervorming met het openbaar ministerie in Suriname verlengt die samenwerking niet en vertrekt per 1 september. Ook mijn eigen opvolger zal misschien niet naar Suriname vertrekken.

Luister hier naar het gesprek met kolonel buiten dienst Julius de Graaf.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

42 REACTIES
 1. nou kolonel buiten dienst,ik heb maar één vraag die aan u zou willen stellen: hoeveel mensen zij er niet vermoord tijdens de slavernij en contract arbeiders periode in suriname ? bent u en nog velen de geschiedenis vergeten.niemand praat daarover,want ’t maakt jullie helemaal niet uit.wat er allemaal in de jaren 1982 zich hebben afgespeeld is niet goed te praten en ik weet ook dat ’t voor de nabestaanden verschrikkelijk is geweest.maar surinamers laat niemand jullie voor de ezel kaar spannen
  ik hoop dat er een verlichting zal komen voor onze mensen in suriname,want daarover gaat ’t tenslotte en niet over wie de president is,dus laten we allemaal bundelen ongeacht ras ,huidskleur of geloof
  tot slot nog een verzoek aan een ieder,vergeet Suriname niet,want ’t is de basis geweest voor hetgeen we vandaag bereikt hebben waar ook ter wereld

  sranang mi lobi joe foe troe

  samen zijn we sterk mensen

  one love forever

  mvg,

  orga


  Maak melding
 2. zo opvallend,
  al is de leugen nog zo snel,de waarheid achterhaalt hem wel.

  Ook de Nederlandse Defensie overweegt samenwerkings- en ontwikkelingsprojecten in Suriname stop te zetten.

  nederland is angstig,dat de president bouterse de vieze slimmigheid van defensie met hun zogenaamde jungle oefening onder de noemer van samenwerkings- en ontwikkelingsprojecten lanceert.

  ze zijn via de ex minister chandrikapersad santokhi van justitie en politie en ex minister ivan fernand van defensie als een dief in de nacht gekomen en nu willen zij de president bouterse de schuld geven.alleen maar om de weg vrij te maken om te kunnen vertrekken uit suriname.

  politie amsterdam en defensie komen jullie aub met een ander verhaal.want dit is te doorzichtig.

  chandrikapersad santokhi en ivan fernand moeten ter verantwoording geroepen om verantwoording af te leggen aan de surinaamse mens.


  Maak melding
 3. SURINAMERS ZIJN DE WEG KWIJT!
  De Surinaamse gemeenschap kan de starre houding van politiek Den Haag niet begrijpen, terwijl er in soortgelijke situaties heel anders is omgegaan met andere naties: onbegrip als het gaat over de houding die Nederland aanneemt tegenover Zuid-Afrika tijdens het apartheidsregime en tegen over China in de kwestie Tibet.
  Wat is het verschil, wat zijn de belangen, wat wil politiek Den Haag bereiken, wat hebben ze voor ogen met Suriname. Dat zijn steeds weer vragen die onbeantwoord blijven voor een groot deel van de Surinaamse bevolking. De Surinamers zijn de weg kwijt, zij weten niet wat zij van politiek Den Haag moeten verwachten.
  Wel een functionele relatie, maar oproepen tot Europese isolatie. Geen felicitatie maar wel aanwezig bij de inauguratie. Geen persoonlijk handdruk, maar wel naar de receptie.
  Dit zijn allemaal signalen die heel moeilijk te begrijpen zijn voor de doorsnee Surinamer.

  BOUTERSE GEEN RESPECT VOOR DEMOCRATISCHE RECHSTAAT
  Kritiek op het vorige artikel (Surinamer positief over Bouterse) is dat er niets gezegd wordt over het feit dat Bouterse geen respect voor een democratische rechtstaat zou hebben en wat dat zou kunnen betekenen voor de komende jaren in de al instabiele regio.
  In vergelijking met andere” volwassen” democratieën vertoont Suriname als zeer jonge natie zich in een normale groei curve. Andere naties zijn tot volwassenheid gekomen na vele oorlogen, genocide, corruptie, smokkel praktijken, uitbuiting, onderdrukking en kolonialiseren van andere gebieden. Terecht mag er dus gesteld worden dat “Vooruitgang geen illusie is, het vindt plaats, is langzaam en onveranderlijk teleurstellend”
  De Surinaamse gemeenschap heeft al deze gebeurtenissen die in het verleden hebben plaatsgevonden nooit ontkend. Het volk is op zoek naar een manier om dit te verwerken, een plaats te geven, maar vooral om verder te gaan met het opbouwen van Suriname. Doelmatigheid van dit alles, is wat het Surinaamse volk voorop stelt. Hoe ga je om met het verleden zonder dat het remmend werkt op vooruitgang c.q. progressieve krachten in de samenleving. De zeer grote groep jongeren vreest dat zij een verloren generatie dreigen te worden als er niet op korte termijn een verwerkingsproces plaatsvindt. Zij zijn bang gegijzeld te worden door het verleden, waaraan ze part nog deel hadden.
  Niet raar dat zij mede hierdoor massaal op een in hun oogpunt progressieve partij hebben gestemd die afrekent met het verleden, maar vooruitgang en verandering propageert.

  SELF-FULLFUILLING PROPHESIE
  In grote delen van de Surinaamse gemeenschap komen er steeds meer geluiden alsof ex-kolonisator graag zou willen dat het mis gaat met Suriname, zodat Nederland weer de helpende hand kan bieden om zo de afhankelijkheid van Suriname in stand te houden.
  De geschiedenis leert ons dat het militaire regime na het opschorten van de ontwikkelingshulp vanuit Nederland, noodgedwongen naar andere middelen zocht en verbonden sloot met regimes die het niet zo nauw namen met de democratische rechtstaat. (Als een kat in het nauw gedreven wordt, maak hij rare sprongen). Door deze starre houding van Nederland zou je bijna denken dat Nederland dezelfde situatie en/of omstandigheid wil creëren, om wederom zijn invloed in Suriname te herstellen of te vergroten.
  Het is publieksgeheim dat tijdens het militaire bewind van de jaren tachtig, het verzet openlijk (financieel)gesteund werd door Nederland. Leden van het jungle commando onder leiding van Ronnie Brunswijk hebben in verschillende interviews onomstreden weergegeven via welke kanalen, instantie en personen de steun georganiseerd werd.
  Zoekt politiek Den Haag rechtvaardiging en legitimering om gemaakte fouten te kunnen herstellen. Of leidt ons vaderland (ex-kolonisator) aan het lege nest syndroom. In dit geval mag het kind uit huis, maar Pa gelooft nog niet in de zelfstandig gemaakte keuzes van het kind. Nog erger, Pa heeft het moeilijk om de levenspartner van het kind te respecteren en vooral te accepteren. Dat de groei naar volwassenheid behalve met geloof in eigen kunnen ook gepaard gaat met de vrijheid om fouten te mogen maken wordt hierbij niet begrepen.
  De jonge natie Suriname is toe aan rust om als zelfstandige natie te streven naar ontwikkeling.
  Dat zij daarvoor een leider kiest die misschien in andere ogen omstreden is, doet niets hiervan af.

  INSTITUTION LIVE LONGER THAN MAN
  Wat het Surinaamse volk ook als zeer denigrerend opvat, is het negeren van het gedachte goed van de NDP, als grootste politieke partij in Suriname. En het feit dat alleen jongeren en niet-intellectuelen dit gedachte goed zouden ondersteunen. De hele discussie is alleen rondom hun leider gefocust, terwijl de partij-ideologie eigenlijk leidend is. Zou de leider door welke reden dan ook wegvallen, de fundamentele zienswijze van de partij zal altijd hetzelfde blijven. Misschien is dat een van de redenen waarom andere landen ervoor hebben gekozen Suriname anders te benaderen dan Nederland. Het besef insitution live longer than man is bij hun al tot volwassenheid gegroeid.
  De Surinaamse gemeenschap is ervan overtuigd, dat wie kiest voor het Surinaamse volk, hun de ruimte geeft om zelfstandige beslissingen te nemen, vervolgens van hun eigen fouten te leren om zo tot volwassenheid te komen. En het kan niet anders, dat Politiek Den Haag in de naaste toekomst tot inzicht zal komen en een ietwat gematigde, constructieve houding zal moeten aannemen tegenover het Surinaamse volk. Of tenminste de weg van rancune te verlaten en te kiezen voor stille diplomatie.

  John Brewster


  Maak melding
 4. Van ’t een komt ’t ander!

  Het terugfluiten van een commissaris, commandant of kolonel BD door de minister is niets anders dan laten weten wie het nieuws mag brengen.

  De topfunktionarissen bij Politie en Defensie zitten soms 20 jaar op die positie en de minister zit soms 4 of 2 jaar bij vroegtijdige val van de regering. Daarna gaat de minister of in de oppositie of voor het gezin zorgen.
  Het is de verantwoordelijkheid die wordt aangetast en dat pikt de minister niet.

  Defensie en Politie zijn in Nederland een twee-eenheid en delen dezelfde zorgen en dat is VEILIGHEID voor eigen mensen. Dat is de reden van stopzetting van de samenwerking tot ontwikkelingsprojecten. NIETS ANDERS!

  Dar deze kolonel BD ook wordt teruggefloten, zal niet gebeuren. Hij kijkt wel uit!


  Maak melding
 5. waar gaan ze nu hun ‘jungle trainingen’ houden ? > de antillen hebben geen jungles als sme !.
  alleen jammer voor de marrons : ze gaan hun afdankertjes niet meer krijgen.
  ook goed voor de marrons : ze gaan hun afval niet meer hoeven op te ruimen.
  vwb het sme leger : no harm done >> zij kunnen nl altijd rekenen op de vriendelijkheid van de braziliaanse !.


  Maak melding
 6. Sortu ontwikkelings projecten. La me niet lachen, Suriname gaf juist de Jungle trainingen aan de Nederlandse soldaten en niet andersom.

  Als ze niet willen komen, laat ze maar thuis blijven. Alles komt straks toch in het openbaar met wat voor project ze bezig zijn.


  Maak melding
 7. “De Graaf: Het openbaar ministerie dat samenwerkt aan dossiervorming met het openbaar ministerie in Suriname verlengt die samenwerking niet en vertrekt per 1 september.”

  Dossiervorming met OM in Suriname.

  Hier moet zeker duidelijkheid overkomen, Santokie en Punwasie, moeten vertellen wie hier opdracht voor hebben gegeven en waar de dossiers zijn, wie inzage in had enz. enz. Die hele enchalade moet duidelijk zijn.
  Suriname is een onafhankelijk land dus kunnen we niet toestaan dat buitenlandse machten samen met figuren van de OM dossiers aan het vormen zijn.

  Nu is nog meer duidelijk, die beerput gaat langzaam maar zeker open.

  Santhokie moet in ieder geval heel ver van Juspol blijven.


  Maak melding
 8. Bouterse is nauwelijks een week aan het bewind en dan schreeuwt heel
  Nederland dat ze niet met hem gaan samen werken.
  De vraag is hoe de Surinamers er over denken.
  Ik vind dat Suriname andere partners moet zoeken en de relaties met Nederland tot het verleden moet beschouwen.


  Maak melding
 9. Wij als surinamers moet een keer ophouden op als maar schuld bij een andere te leggen wij moeten erop toezien dat de bestuurders die wij kiezen wel zo integer zijn als hoe ze zich voordoen dat is brandende vraag het gaat om zeer gevoelige informatie die je niet kan delen met lieden die banden hebben met de onderwereld daar gaat het om.
  Iedereen zwijgt in suriname er worden mensen benoemd op sluitel positie die banden hebben met de onderwereld anderen zijn moodernaars toch mogen ze leiding geven aan de CIVD is toch opmerkelijk.


  Maak melding
 10. @Reageerder, moet je zeggen dat juist deze nieuwe regering geen behoefte heeft aan hulp van de Nederlandse Defensie.
  Let wel, er zijn diverse ex militairen in deze regering die van wanten weten ! Abrahams en Latour als vb zijn ex officieren van de militaire academie uit Breda die weten welke afgedankte rommel de vorige regering allemaal pikte van de bakra’s.

  Anyway, deze regering zou bv Duitsland en of landen uit Scandinavie moeten uitnodigen voor een militaire training in the real jungle !

  Let wel, Hugo Chavez is always welcome in Suriname ! He is like a brother to the president of Suriname, so fully respect to both of these South American leaders !


  Maak melding
 11. NL is niet het enige land dat hulp kan bieden.
  Er zijn genoeg democrtisch staten die het surinaamse volk wel
  Respecteren. na 300 jaar willen ze ons nog steeds knechten
  Maar helaas niet onder Z E President ddb
  En wat mij mateloos ergert dat men zijn mening van uit NL opmaakt
  En nooit zelf een poot uitsteekt om suriname te ondersteunen
  Maar als ze hier zijn spelen ze schijnheilig ik vraag me af of jullie daar
  Wel een positief nieuws te zien krijgen in de media over je vaderland
  Nederlanders zijn altyd negatief .echte surinamers no frede fu seti kondre bun
  Wans ope tata kmopo wi mu seti kondre bun stre de fu stre
  Wi no sa frede gado de wi fesi man heri libi te na dede we mu feti
  Gi sranan
  Kodjo djadja srananman


  Maak melding
 12. wiens taal me spreekt diens brood men eet.
  Wat is onze taal?
  Hoe lang spreken we al nit die taal?
  Hoeveel verbintenis hebben we niet met nederland?
  Nederland is geen brave jongen geweest.
  Waarom steeds hameren over Nederland?
  Wij surinamers moeten lering trekken uit de negatieve handelingen welke Nederland gepleegd. Maak goede afspraken.
  Hoeveel familieleden van de op dit vorum klagende en schofferende personen hebben geen familie in Nederland?
  Hoe vaak krijgen jullie geen spullen en euro’s uit dat zelfde Nederland.
  Wie helpen met het bouwen van de o zo belangrijke dijken in Su?
  Wat produceert Suriname om te kunnen exporteren?
  Hoe wil ja aan inkomsten komen?
  alleen van de olie productie?
  Kom op mensen, we hebben elkaar nodig om beter te worden, hoewel er inderdaad fouten zijn gemaakt tussen de gesloten deals tussen Su en ned. Laten we beter afspreken wat we wel en wat we niet toestaan.
  A tang so


  Maak melding
 13. Ach, de man is buiten dienst en wil ook een toontje meefluiten. Niet op letten, het waait wel over en dan zit hij weer in het vergeethoekje. Wat wel opmerkelijk en kwalijk is, is dat er wel elke dag op het nieuws een item is waarin Bouterse en Suriname onderuit gehaald worden door de vaste knechten zoals Hoost, Kemradj en Spong. Er is in geen van de uitzendingen een persoon te zien die er een andere mening opna houdt bijvoorbeeld de voorzitter van de afdeling Nederland van de NDP. Natuurlijk past een tegengeluid in in hun straatje, want ohwee dat het publiek er een andere mening opna gaat houden dan die zij jaar in, jaar uit op zeer geraffineerde wijze is aangekweekt. De legendarische “boef”Bouterse is van goede nieuwswaarde en dat moet zo blijven. Zij moeten er niet aan denken dat zij voor slecht nieuws hand in eigen boezem zouden moeten steken. Nederland heeft zich, en meestal met behulp van de pers, opgesteld als de moraalridder van de wereld en wijst altijd luidruchtig naar anderen zodat niemand naar haar kijkt. Vraag aan een willekeurige Nederlander of die zijn vaderlandse geschiedenis kent, dan komen ze niet verder dan Piet Hein en de handelsvaarders van de VOC. Het wordt tijd dat iemand ze de ware zwarte, bloedige, racistische, corrupte en verraderlijke vaderlandse geschiedenis verteld over opiumhandel, genocide en moordpartijen in Indonesie/Antillen/Suriname/Ghana, over slavenhandel, over hun eigen uitvinding: apartheid, over doodslag en verderf binnen het koningshuis, over het onthoofden van de Ghanese koning en zijn hoofd meenemen als troefee om het pas in 2009 terug te geven nadat het al die tijd bewonderd kon worden door de kaaskoppen, over scebrenica en ga zo maar door. Het heeft mij trouwens altijd verwonderd dat het internationaal gerechtshof in Nederland is gevestigd, want wat hier recht of krom is, is bijna nooit duidelijk en gezien de geschiedenis van Nederland. Maar ja, als je rijk bent heult een ieder met je en krijg je van alles gedaan, ook de vestiging van internationale tribunalen.


  Maak melding
 14. waarom als Surinamers een discussie voeren, vallen ze altyd terug op het verleden, Wie kan me een zinnigs antw daarop geven.. Lees maar bij nummer 3.. zo redeneren Surinamers.. in een discusie trekken ze altyd het verleden naar voren..COMPLEETE ONZIN…Laat het verleden maar met rust.. Ik heb geen mens gezien die nog in het verleden leef die vooruitgang heeft geboekt….nummer 3 je bent zeker een fan van soul muziek.. en lak schoenen


  Maak melding
 15. Ja moeten we daar nu echt zo blij mee zijn als er samenwerkingsverbanden beïndigd worden ? Ik hoor de laatste tijd niet echt positieve geluiden…maak me ongerust.


  Maak melding
 16. Reageerder dus jij zit ook in de ontkennings fase?
  San zeg ik dit,Nederland was en is de grootste mensenchender allertijden.
  Of zing je ook Piet Hein Piet Hein?
  Laten we naar 60 jaar geleden kijken no,ik was er niet bij,maar is het niet zo dat blanke Nederlandse militairen hele dorpen hebben uitgemoord in Indonesie?Nogmaals neen ik was er niet bij,maar dat is de keiharde waarheid.
  Lees voor het gemak de reaktie van J.Brewser no.5.

  Laat ze maar opzouten, ze vernietigden toch de natuur ,Ptata ho home.


  Maak melding
 17. Holland doet er goed aan om alle samenwerking met Suriname stop te zetten opdat Suriname een keer weet waar Suriname aan toe is. Geen pottenkijkers en geen gelul meer van- en met deze bemoeials.


  Maak melding
 18. het gaat goed! de nederlandse politie weg, de nederlandse defensie weg en nu nog hopen dat ook de nederlandse pedofiele kerken weggaan en suri kan zich eindelijk los maken van dit autistische land, met een verschrikkelijk verleden en heden.


  Maak melding
 19. Los van een aantal uit de tijdse notebooks, gebruikte persoonlijke standard uitrusting en een stel afgedankte 3-tonners is Defensie-Suriname ook niet wijzer geworden van die zogenaamde samenwerking met Holland.


  Maak melding
 20. Mijn God…Suriname in rep en roer omdat defensie van Nederland Surinaams leger niet meer zal ondersteunen.

  Althans, Politiek Den Haag hoopt dat Surinamers zo zullen reageren. Misschien is politiek Den Haag vergeten dat het Surinaams leger ook een nauw samenwerkingsverband heeft met het Amerikaans leger en wel Southern Command.

  Daarnaast vergeet men dat het Braziliaans leger en het Venozolaans leger ook al samenwerken met het Surinaams leger op bepaalde vlakken. De banden met het Indiaas leger en het Chinees leger zijn ook al aangehaald. Mocht Nederland zich terugtrekken dan zullen deze samenwerkingsverbanden alleen maar toenemen.

  Dus Politiek Den Haag….je mag de pot op met je halstarige houding!!!!! Je drijft met die houding de Surinaamse regering ongewild in de handen van jou concurrenten.


  Maak melding
 21. Amsterdam overweegt nog 30 projecten te stoppen.
  Waaronder GGD, Ambulance, Politie, Drinkwatervoorziening.
  etc.etc.
  Maar dat regelt Bouterse wel. 🙂
  Eindelijk weten de Nederlanders nu wat er naar Suriname gaat.
  De reacties zijn dan ook furieus.
  Lees de fora maar van de telegraaf of nu.
  Lachen. 🙂


  Maak melding
 22. Nou geen man over boord nederland trekt zich terug en brazilie en amerika beginnen met projecten dus waar om maken jullie je druk het leven gaat gewoon verder,op naar de spaanse taal en engelse taal.


  Maak melding
 23. Waar is iedereen zo bang voor? What about de zelfredzaamheid waar wij surinamers zo prat op gaan? Wij zijn de dommerds die op elke ‘barie’ van anderen ingaan en dan prompt zelf nog harder gaan gillen.


  Maak melding
 24. Ja lachen he,nu kan je lezen hoe Nederlanders over Suriname en Surinamers denken,en jij maar denken dat de bakra`s je koesteren?
  Dat je uitgelachen wordt is de schuld van Front met hun hanging begging bij de bakra`s.


  Maak melding
 25. het is beter als ze weg blijven , want suriname moet niet gezien worden als trainings centrum van europa , want anders krijg je te maken met de rest van de wereld die ons zullen zien als handlangers van een beweging die de islaam wil tegen gaan .


  Maak melding
 26. De NDP aanhang reageert als verwende domme kleine kinderen. Vraag mij af wanneer ze volwassen worden, wanneer ze inzicht krijgen en wanneer ze eens gaan werkne ipv de hele dag op fora te zitten schelden. 😆


  Maak melding
 27. IK ben voorstaander om ook een aantal coffie shops te openen in Suriname,visum plicht versoepelen voor elke buitenlander en meer te gaan concenteren in de luchtvaart in zuid amerika/noord amerika om te gaan voerderseren
  voor de grote luchthavens in die gebieden.


  Maak melding
 28. Deze postings hebben dezelfde schreeuwerige ondertoon als de uitspraken van sommige nederlandse politici. Laten we afwachten wat voor positieve ontwikkelingen en economische voorspoed de omstreden “Baas” brengt. Het lijken wel 2 partners op een achtererf in de kleine saramaccastraat die elkaar luidkeels op het erf van alles en nog wat uitmaken. Eind van het liedje is dat ze s’avonds naast elkaar op de papaja op de grond slapen onder de mamjo.
  Oen tek oen ai loekoe.


  Maak melding
 29. nummer 39,
  bouterse en bosje is daar een goed voorbeeld van toch, ronny en desi ook toch hun geven aan hoe onbetrouwbaar ze zijn . nederland heeft het recht om uit te kijken met wie ze gevoelige informatie delen simpel als het maar zijn kan mi boi.


  Maak melding
 30. Fantastisch 🙂 Ik heb dit allemaal al eerder meegemaakt.
  Schreeuwers in Suriname. Van 1960 tot 1970 WE MOETEN ZELFSTANDIG ZIJN!!!!! In 1980 WE MOETEN VAN NEDERLAND AF!!!!!! Altijd weer over het verleden van anderen met een kennis van 0,0.
  Geen volk is slechter in geschiedenis dan dat van Suriname.
  Zelfs van de slavernij weten ze niks. Maar ze komen er steeds maar weer mee op de proppen.
  Ze zijn daarin de enige in hele regio.

  Nou ze zijn zelfstandig. Wel natuurlijk nadat 50 % van hen met de slavenhandelaren zijn meegereisd en nu in Nederland meegenieten van de rijkdom.
  Nederland hoort bij de top drie landen van de wereld!!!!!!!!!!!!!

  Nu kiezen ze een moordenaar als president en brullen ze weer.
  Hou je koest. Ga aan het werk. Nederland is verleden tijd.
  Met Indonesië onderhoud Nederland zeer goede contacten.
  Staatsbezoeken over en weer. Excuses aangeboden en er wordt niet meer over gezeurd.
  Veel Nederlanders gaan op vakantie naar Java, Bali en Sumatra.
  Ze zijn graag geziene gasten.

  Nederland laat zich niet schofferen door een stelletje ……
  Dus geldkraan dicht. Hulp stoppen. Bedrijven verplaatsen naar een stabiel land in de regio.
  Stoppen met de samenwerking met de ziekenhuizen. Daar gaat veel geld naar toe. Maandelijks werken er Nederlandse specialisten in de ziekenhuizen in Suriname.
  Geen apparatuur er meer heen.
  Luister naar de slaven. Ze waarderen het niet.

  Stuur de hulp naar Afrika. De regio waar het gewaardeerd wordt.


  Maak melding
 31. Steeds die slavernij erbij halen is een uiting van een minderwaardigheidscomplex. Dat het politiek en economisch gezien een zootje is in Suriname is uitsluitend te danken aan de politici in Suriname. Dat jullie twee criminelen aan de macht brengen is jullie zaak maar sta er dan ook niet van te kijken dat niemand meer zaken met jullie wil doen. Het land zit vol met grondstoffen en er is zat vruchtbare grond voor de landbouw dus ik zou zeggen, probeer dat land nou eerst eens op een goede manier te exploiteren. Daar heb je wel kundige bestuurders voor nodig, niet een ex sergeant en een analfabeet met een strafblad. Ook corrupte ambtenaren helpen niet. Ik wil ook niks goedpraten uit de slavernij-tijd maar hou eens op met wij arme gekleurde Surinamertjes die altijd onderdrukt zijn door die kaasboertjes uit Europa. Jullie zijn zelfstandig nu dus doe met dat land wat nuttigs en loop niet zo te zeiken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES