Noodplan voor lekkende dam West-Suriname

23

PARAMARIBO, 19 aug – De lekkende lekbeteugelingsdam in Nickerie vereist een noodaanpak. Minister Ramon Abrahams treft daarom een reeks maatregelen. De grootste gaten worden zo snel mogelijk gelapt. Zelf zal hij het gebied bezoeken. De nood is hoog.

Met name rijstproducenten klagen steen en been. Het water dringt de met padie beplante arealen binnen. Dat gebeurt in zo een hoog tempo dat er nauwelijks wat aan te verzetten valt. De boeren, waaronder enkele grootproducenten, beperken zich tot wat lapwerk. “We gaan naar het gebied om zelf poolshoogte te nemen. De regering slaat productie hoog aan”, zegt Abrahams.

Dat raakt precies de rol die Openbare Werken moet spelen de komende jaren. De belangrijkste taak wordt het ondersteunen van de economie. De infrastructuur zal er zo veel mogelijk naar moeten zijn. Abraham’s voorganger, Ganeshkoemar Kandhai, had al het pad bewandeld. Vooral het watermanagement was prioriteit. Een groot deel van de infrastructuur voldoet niet of is in slechte staat.


23 REACTIES

 1. Vooral het watermanagement was prioriteit. Een groot deel van de infrastructuur voldoet niet of is in slechte staat.

  Dat zeg ik al jaren.
  Waar je ook in Suriname bent. Alle wegen zijn slecht en er ligt overal vuil.
  Begin eerst eens met statiegeld op de petflessen beginnen.
  Moet je eens zien hoe hard de junks dan gaan werken.
  Ze springen zo de sloten in.

  Jammer dat Nederland niet meer welkom is maar vraag dan maar hulp aan Frankrijk voor het echt repareren van de dijken en sluizen.
  Maak de waterwegen schoon.
  In Nederland staat er voor elke landbouwer een boete op als hij zijn sloten en vaarten niet schoon houdt.


  Maak melding

 2. Nou, meteen een goede gelegenheid voor het nieuwe team “De daad bij de woorden te voegen”.

  Meneer Abrahams kan de komende jaren dus zijn borst nat maken op OW & V.

  Nu eens nagaan hoe slagvaardig men te werk gaat en welke woorden waar gemaakt zullen worden de komende jaren.

  ** SUCCES MET DE VELE MISSIES **


  Maak melding

 3. Hoogtijd om NL om hulp te vragen. Onze Willem-Alexander heeft Water als specialiteit. Bovendien staat NL wereldwijd bekend om haar beheersen van water. Fantastische gelegenheid! Gewoon doen.


  Maak melding

 4. Reisje!

  “We gaan er naar toe! bla.bla.bla….!” Zegt Abrahams met zijn twee linker handen.

  Gaan jullie dan kijken hoe het lekt? Stuur mensen die het lek kunnen dichten en de water infrastructuur beheersen. Stuur Hollanders!

  Au! Had ik niet moeten schrijven.


  Maak melding

 5. ik vraag me af hoe het zou zijn als alle landbouwers vanaf de onafhankelijkheid hun belasting keurig betaald hadden ,deze problemen tot het heden zouden behoren .
  maar dat is niet het geval , want tot nu toe is het niet goed georganiseert men plant en oogst verkoopt en eet , maar ze dragen geen belasting af .
  maar dat geld niet alleen voor de landbouwers maar voor alle sectoren in suriname ,ik hoop alleen maar dat de vriendjes politiek tot het verleden zal behoren .


  Maak melding

 6. Hadden jullie maar zo fel gereageerd toen Front aan de macht was,misschien was er naar jullie geluisterd en had Front zijn werk gedaan ipv op hulp te zitten wachten van hun Hollandse onderdrukkers.1 van de erfenissen van zakkenvuller-Front is de lekkende dam.


  Maak melding

 7. Als je het nieuws volgd dan zie je dat zelf pakistan en rusland hulp accepteren maar 40 van mijn landgenoten leven in fantasie bigie memre ze hebben die hollanders zogenaamd niet nodig laat ze oprotten maar al puntje bij paaltje komt dan piepen ze anders.


  Maak melding

 8. En waar zijn de beste waterhuishoudingdeskundigen van de wereld ?

  😀

  Hier in Nederland.

  Als ik Bouterse was zou ik snel inbinden en samenwerken met NL want Suriname ligt 5 meter onder de zeespiegel. vandaar dat na een klein beetje regen heel Paramaribo direct blank staat.Een kleine sibibusi met een avondje regen en heel de kust staat blank,vooral in Nickerie. Ik weet t want ik heb daar gewoond.


  Maak melding

 9. Waar maken we ons druk om, dat lekkie wordt echt wel opgelost. Brazilië. Venezuela, Guyana, Frankrijk, Libië, China, India, Antillen, Afrika…. ze staan allemaal in de rij om Opperhoofd Bouterse te helpen.
  Het is wel te wensen dat zijn vriendjes dan meer tijd hebben dan tijdens de inauguratie, anders wordt het toch “natte voeten”.


  Maak melding

 10. Anton @9

  Waar waren de waterhuishoudingdeskundigen uit NL tijdens front bewind, toen na een klein beetje regen heel Paramaribo direct blank staat.Een kleine sibibusi met een avondje regen en heel de kust staat blank,vooral in Nickerie.

  Waarom denk je dat ze nu wel thuis gaan geven.

  Die dam is al een tijdje lek, de nieuwe Minister Ramon Abrahams treft daarom een reeks maatregelen. De grootste gaten worden zo snel mogelijk gelapt.

  Wat had de vorige minister precies gedaan.


  Maak melding

 11. hahahah blijf jij maar lekker lappen hoor mi boi ik zou zeggen lap ze.
  het gekke van jou is dat jij verwijst naar de vorige regering maar waneer wij verwijzen naar de jaren 80 en 90 toen jou baasje alles heeft kapot gemaakt wat met bloed zweet en tranen is opgebouwd dan mag dat niet in jou ogen .


  Maak melding

 12. Na Mi: Je zegt het goed: gelapt!! Sinds de onafhankelijkheid van Suriname is er van alles gelapt. Wegen, waterwegen, dijken, enzovoorts. Lappen kunnen ze al de besten, maar structureel iets oplossen? Nee! Kijk naar alle sluizen (die door de Nederlanders zijn aangelegd). Ze werken geen van allen meer. Als je een sluiswachter een sleutel geeft weet hij niet eens of hij hem linksom of rechtsom moet draaien. Draineringsbuizen die al 70 jaar onder de grond liggen, zijn nog nooit vervangen. Nu wordt het tijd dat de zo door jou geroemde regering de daad bij het woord voegt. Maar het zal wel weer lappen worden. Open je ogen een keer, man.


  Maak melding

 13. Let goed op,
  het is noodgeval en er zullen nog zovelen volgen.
  op die manier kan je zie wie de werkjes zullen krijgen om de lekkage te dichten.

  ik wil zien wie de eerste aannemer is die de lekkage gaat dichten.
  Abrahams zal het laten zien.
  welke van de vriendjes zal het werk krijgen.

  even opletten.
  dan zie we het.
  en de rest volgt.

  Raga


  Maak melding

 14. Blaka Bakra,

  Gedeeltelijk zal ik je gelijk geven. Anderzijds verwacht je dat de huidige regering die net is aangetreden al een structureel plan klaar heeft en die per direkt kan implementeren om deze lekkende dam te dichten. Het lappen zou niet mogen gebeuren, de vorige regering zou op zijn minst een structureel plan klaar moeten hebben, ik wil het dus niet eens hebben over implementatie van een structureel plan, want iedereen weet dat front dat niet kan.

  Nu kunnen we helaas alleen concluderen dat er geen structureel plan is, de nieuwe regering is dus genoodzaakt die dam nu te lappen voor het erger wordt, ze zulleen aan een structureel plan moeten werken en die implementeren, alleen kost dit nogal tijd wil je het goed doen.

  Voor jou informatie, deze regering heeft geen toverstok.


  Maak melding

 15. Hhahahahaahah leuk hoor deze regering heeft geen toverstok ben je nu pas daar achter gekomen mi boi? ik heb het gevoel dat ze nu pas met bijde benen op grond komen alcohol is uitgewerkt feesten is voorbij nu de realiteit voor ogen zien zal wel vreemd zijn in hun ogen.


  Maak melding

 16. Gewoon ter informatie hoor, niet meer niet minder.

  “Situatie lekbeteugelingsdam alarmerend
  maandag, 23 augustus 2010 14:05
  Paramaribo – “De situatie van de lekbeteugelingsdam is alarmerend”, zegt Ramon Abrahams, minister van Openbare Werken. De bewindsman oriënteerde zich vrijdag samen met zijn collega Hendrik Setrowidjojo van Landbouw Veeteelt en Visserij en zijn staf, parlementariërs en leden van de districtsraad in het gebied waar de drie coupures zijn. Volgens Ambrahams is er veel meer aan de …

  hand dan de coupures alleen. De lekbeteugelingsdam heeft momenteel 3 coupures van respectievelijk 5, 6 en 13 m. Hierdoor is bijkans 4000 hectare padie onder water. De aannemer Rico Balwantgir is bereid gevonden de coupures te dichten. Er is een machine naar de plaats gedirigeerd die binnen 10 dagen alle 3 coupures moet dichten. De werkzaamheden zijn vrijdagmiddag laat begonnen.

  Abrahams gaf gelijk aan dat het water eerst beheersbaar zal worden gemaakt. De bewindsman zal wekelijks gerapporteerd worden over de dam. Het ontstaan van de coupures heeft een aantal oorzaken, waaronder slecht onderhoud. De derde coupure van 13 meter is ontstaan, doordat een grootlandbouwer zonder toestemming van openbare Werken stalen duikers op ondeskundige manier geplaatst heeft.

  De OW minister zegt dat deze situatie zich niet mag herhalen. “Er zal een structurele oplossing komen voor de lekbeteugelingsdam”, zegt Abrahams. Parlementariërs Prem Lachman en Soetimin Marsidin zeggen het bijzonder op prijs te stellen dat de minister geen moment geaarzeld heeft en gelijk gehandeld heeft. “


  Maak melding

 17. @Na Mi
  Je posting #18 geeft duidelijk aan dat je posting #16 weer eens de gebruikelijke onzin was.

  Lijkt mij dat jij je beter kunt beperken tot het simpel kopieren van eventuele berichten aangezien je steeds blijk geeft niet over enige analytische vermogens te beschikken.

  En jij en je matie roepen steeds dat we positief moeten blijven maar dan moeten jullie dit ook doen en de regering Veni beoordelen op wat zij gedaan heeft en dat waren vele zeer nuttige en belangrijke zaken. En dit heeft niets met structurele plannen te maken, maar met incident management.


  Maak melding

 18. De afgunst druipt er hier en daar van af.
  Wat hebben jullie gedaan of nagelaten te doen om te voorkomen dat hij anno nu de president is van de republiek-Suriname?


  Maak melding

 19. “En jij en je matie roepen steeds dat we positief moeten blijven maar dan moeten jullie dit ook doen en de regering Veni beoordelen op wat zij gedaan heeft en dat waren vele zeer nuttige en belangrijke zaken.”

  Ach neus, we beoordelen vene ook op wat hij heeft gedaan hoor, het is alleen jammer dat het niet zoveel is, over die een a twee nuttige zaken zijn we snel uitgesproken.

  Trouwens de huidige regring is niet meer met vene bezig, hij is verleden tijd. Ze gaan nu doen wat echt goed is voor het land.


  Maak melding

 20. jullie hebben hem toch beloond voor zijn misdaden in de jaren 80, enige wat wij kunnen doen is laten zien hoe misdadig jou president is en als jij zo stom ben om hem toch te kiezen als jou president dan moet je zelf voor de gevolgen instaan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.