Sigi Lens ontvangt Hi5 Lifetime Achievement Award

2

Vrijdagavond zijn de Hi5 Award en 5 stimuleringsprijzen uitgereikt tijdens Hi5’s Rhythm for Success in de Heineken Music Hall te Amsterdam. Sigi Lens heeft daarbij de prestigieuze Hi5 Lifetime Achievement Award ontvangen uit handen van Dionne Abdoelhafiezkhan (CEO DutchVersity). Hij ontving deze prijs voor zijn indrukwekkende wilskracht, doorzettingsvermogen en belangeloze betrokkenheid bij de maatschappij.

De Hi5 Lifetime Achievement Award wordt jaarlijks uitgereikt aan iemand die zich inzet voor gelijke rechten en kansen voor iedereen. Iemand die zich ontwikkelt vanuit kansen in plaats van angsten en vooroordelen. Job Cohen (2008) en de oprichters van de Voedselbank (2009) ontvingen eerder deze prestigieuze prijs.

Sigi Lens ontvangt deze prijs voor zijn wilskracht en betrokkenheid bij de maatschappij. Op 7 juni 1989 stortte hij met het Kleurrijk Elftal neer bij Zanderij in Paramaribo. Sigi Lens was een van de slechts 11 overlevenden (uit 187 inzittenden). In plaats van bij de pakken neer te zitten, maakte hij naam met zijn spelersmakelaarbureau Pro Athlete. Sigi Lens heeft vanuit zijn gedachtegoed, terug te geven aan de maatschappij Pro Child opgericht. Hiermee verreikt hij kansen voor kinderen.


2 REACTIES

 1. Kondreman, (Landgenoten,)

  Opo kondreman oen opo!
  (Landgenoten staat op!)
  Sranangron e kari oen.
  (De Surinaamse grond roept u.)
  Wans ope tata komopo
  (Waar de voorouders ook vandaan kwamen)
  Wi moe seti kondre boen.

  (Wij moeten het land opbouwen.)
  Stre de f’stre,
  (Strijd is er te voeren,)
  wi no sa frede.
  (wij zullen niet versagen.)
  Gado de wi Fesiman.
  (God is onze Leidsman.)
  Eri libi te na dede
  (Heel ons leven tot de dood)
  Wi sa feti gi Sranan.
  (Zullen wij strijden voor Suriname.)

  Tang Boeng,(Groeten,)
  Jurgen R. Brul


  Maak melding

 2. en als een surned ook deel wilt nemen daarna, wordt hij of zij niet toegelaten tot dat evenement omdat de surinaamse regering het een gedoe vind met de toescheidings wet…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.