Peilingen verklaring economische onrust Suriname

34

PARAMARIBO, 22 mei – Als het goed gaat zijn wij het, gaat het fout geef dan het weer de schuld. Dit lijkt het uitgangspunt bij sommige politici. De stabiliteit waarmee zo vaak op de borst wordt geslagen, lijkt even vergeten. De wisselkoersen gieren uit de klauwen en dat is de schuld van … opiniepeilingen.

Deze eenvoudigste van alle conclusies komt van drs. Winston Jessurun. De parlementariër en één van de leiders van het Nieuw Front heeft ook de remedie klaar. “Stem op het Nieuw Front.” Je geeft dan de opiniepeilingen ongelijk. Want die wijzen stuk voor stuk de Mega Combinatie aan als grote overwinnaar. Een beeld dat handelaren en andere burgers de stuipen op het lijf jaagt.

Het vooruitzicht markeert kennelijk de grens van de stabiliteit. Voor de kiezer is het nu slikken of stikken. “De koers is omhoog gestuwd omdat men angstig is en bang dat na vijf en twintig mei een andere regering zal aantreden die zij kennen op financieel gebied. Het is een voorproefje van wat u kunt verwachten wanneer het Nieuw Front de verkiezingen niet wint”, aldus Jessurun.


34 REACTIES

 1. Jess je lult uit je nek..

  Je vecht alleen voor je persoonlijk belang en je positie je portemonee je droomt alleen al van de vele gratis reizen die je gaat maken op kosten van de belasting betaler,notabene je verplicht de zelfde mensen op jou te stemmen..

  Je bent een groot bedrieger,alsof de mensen van de tegen partij geen suris zijn,waar er velen onder hen, ook jou families bij zitten..


  Maak melding

 2. Surinamers houd je hoofd koel!
  ik kan mij best voorstellen dat handelaren, zaken mensen bang zijn voor de mega-combinatie gezien hun verleden deze bende hebben binnen heel korte tijd een heel goed draiende economie naar klote hebben geholpen onze sterke gulden is binnen twee jaar in waarde gedaald.het is voor mij onbegrijpelijk dat mijn landgenoten op deze Beesten gaan stemmen .


  Maak melding

 3. Dit is lachen echt lachen MC heeft niet eens een stuiver van de staat aangeraakt….en stabiel is fragiel.
  Dus die mensen zaten gewoon met luchtgeld te toveren(domhouden)
  Nu wil men echt geld zien en FRONT heeft het niet.
  FRONT LAAT DE MILJARDEN ZIEN.
  U moet de mensen geld teruggeven zij hebben geholpen of niet…geef dan snel terug KEIHARDE VALUTA’s

  GEEN ZEEP BEL…..men wil keiharde SRD’s geen Stabiele Rand Debiel.

  Men heeft(dus)FRONT meer dan 10 jaar geholpen om de boel te belazeren (land en volk)geef de mensen nu hun geld.
  KEIHARDE VALUTA’S.

  En dat was ook een slimme set van Staatsolie om de mensen te helpen geld te laten beleggen(obligaties)in keiharde valuta’s.

  De SRD was om de boel te belazeren.(wij slapen echt niet hoor heren FRONT)
  U wrijft ons stront in de ogen FRONT


  Maak melding

 4. maar maar.. waarom praat hij niet over de chinesen dan die een onverzadigbare honger naar USD hebben? USD die ze lokaal willen opkomen uit de centjes die ze van hun supelmalket en lestaulant hebben verdient om hun schulden in china af te lossen en het op china bank te storten? hoe meer chinesen hun k zaken hier opzetten des te groter de vraag naar USD en des te nadeliger het voor de economie is!


  Maak melding

 5. De ontwikkelingshulp uit nederland is op. Dus, suriname moet het zelf gaan doen. Dat is het kruispunt waar wij als volk voor staan. Het is tijd dat wij wakker gaan worden en gaan samenwerken om het land op te bouwen.

  Suriname is rijk aan bodemschatten , maar je moet de leiders hebben die een goede organisatie kunnen neerzetten om suriname welvarend te maken.

  Deze leiders van het front hebben aangetoond dat zij niet in staat is’, suriname welvarend te maken. Dat komt doordat de fronters niet geloven in eigen kunnen.

  Van belang is dat de regering moet kunnen inschatten wanneer een suriaams bedrijf in staat is een job te klaren of niet . Met de surinaamse bruggen bouwers ging het mis, omdat de regering geen inzicht heeft in het kunnen van de bouwers, van bvb de uitkijkbrug. Conclusie hieruit luid: geen management kwaliteiten van de fronters.

  Dus de front regering beschikt niet over mensen die goed kunnen onderhandelen met multinationals. Daardoor maken de fronters grote fouten die suriname heel veel geld kost,te voordeel van het buitenlands-bedrijf,
  zie IMGOLD.
  De MegaCombinatie heeft goede Managers , waar de leiding van het land met een goede concept komt, hoe zij gaan investeren in suriname. Er is van China afgekeken, hoe moet worden gewerkt om snelle sprongen te maken in de ontwikkeling van het land.

  Het voordeel van Suriname is dat er genoeg bodemschatten zitten, wat wij kunnen aanwenden om alvast geld te verdienen. Vergist u zich niet; suriname heeft grote bewezen voorraden goud. verder is er ook diamanten en ijzer-erts, uranium, steenslag, hout, grote kustvlakt die groter is dan het vaste land, waar veel vis in voorkomt.

  Suriname heeft grote biodiesel potentie die de gehele bevolking van energie kan voorzien.
  Plus kan er nog veel meer geproduceerd worden, om de export te dienen. De besparing voor suriname, plus de inkomsten uit biodiesel en ethnol kan gigantisch zijn.

  Verder kan in de landbouw en veeteelt grote stappen worden gezet om de wereld bevolking te voeden met surinaams rijst, die een paar 100 duizenden hectare kunnen gaan beslaan, in productie te nemen. Bovendien kan onze vee-stapel uitgebreid worden om daar ook een inkomsten bron te scheppen voor suriname.

  IK geloof dat wij als surinaamse volk alles kunnen bereiken, door eerst de WIL te hebben en ten tweede de DURF. Verder is het het een kwestie van een goede ORGANISATIE neer te zetten. En die mensen heeft de MegaCombinatie.

  Stem op 25 mei Mega-Combinatie voor Mega-Projecten die suriname naar hoge productie en welvaart zal leiden.


  Maak melding

 6. Geachte redactie,

  “Het is een ‘voorproefje’ van wat u kunt verwachten, wanneer het Nieuw Front de verkiezingen NIET wint”, aldus Jessurun.

  M.a.w. een ‘Fronts-voorproefje’ indien de NDP de verkiezingen WEL wint:

  http://www.youtube.com/watch?v=AU1oXlmjZjM

  Wij vragen ons bezorgd af waarom het Front vindt dat het WEL hoog nodig is, om de Surinaamse gemeenschap in de aanloop naar de verkiezingen op 25 mei a.s. zo te chanteren?

  Kennelijk ziet het er voor het Front momenteel slechter uit dan wij dachten. Dit waarschijnlijk vanwege ‘geheime prognoses’.

  Terwijl de Surinaamse gemeenschap reeds lang weet, dat de wisselkoersen in Suriname beheerst worden door Gambio’s onder supervisie van het Nieuw Front zelf (VHP). I.s.m. de president van de Centralebank van Suriname dhr. André Telting.

  Maar misschien ook handig voor de Front regering, om in de aanloop naar de verkiezingen op 25 mei a.s. het gehele binnenland van Suriname en Paramaribo onder water te laten zetten via de Afobakadam. Als “voorproefje” van wat u kunt verwachten, wanneer het Nieuw Front de verkiezingen NIET wint”.

  Of het stichten van enkele grote branden in centrum Paramaribo, vanwege “kortsluiting”.
  Geen onbekend Front-scenario overigens ten tijde de Onafhankelijkheid van Suriname in 1975 en tijdens de eerste NDP regering in 1996.

  http://www.youtube.com/watch?v=agil2EoZ1h0

  En wat kunnen wij in de aanloop naar 25 mei a.s. NOG MEER van dit Front verwachten?!

  NB. En moet je nagaan dat de ‘officiële uitslag’ van de verkiezingen nog niet eens vaststaat. En tonen zij nu reeds hun ware aard.

  Hoe erg afgunst in combinatie met angst en haat z’n werk kan gaan.

  Ze schijnen het echter nogsteeds niet geleerd te hebben.

  Tranga yesi nomo nomo.

  http://www.youtube.com/watch#!v=XK80LiNMQYQ&feature=related


  Maak melding

 7. Geachte redactie,

  “Het is een ‘voorproefje’ van wat u kunt verwachten, wanneer het Nieuw Front de verkiezingen NIET wint”, aldus Jessurun.

  M.a.w. een ‘Fronts-voorproefje’ indien de NDP de verkiezingen WEL wint:

  http://www.youtube.com/watch?v=AU1oXlmjZjM

  Wij vragen ons bezorgd af waarom het Front vindt dat het WEL hoog nodig is, om de Surinaamse gemeenschap in de aanloop naar de verkiezingen op 25 mei a.s. zo te chanteren?

  Kennelijk ziet het er voor het Front momenteel slechter uit dan wij dachten. Dit waarschijnlijk vanwege ‘geheime prognoses’.

  Terwijl de Surinaamse gemeenschap reeds lang weet, dat de wisselkoersen in Suriname beheerst worden door Gambio’s onder supervisie van het Nieuw Front zelf (VHP). I.s.m. de president van de Centralebank van Suriname dhr. André Telting.

  Maar misschien ook handig voor de Front regering, om in de aanloop naar de verkiezingen op 25 mei a.s. het gehele binnenland van Suriname en Paramaribo onder water te laten zetten via de Afobakadam. Als “voorproefje” van wat u kunt verwachten, wanneer het Nieuw Front de verkiezingen NIET wint”.

  Of het stichten van enkele grote branden in centrum Paramaribo, vanwege “kortsluiting”.
  Geen onbekend Front-scenario overigens ten tijde de Onafhankelijkheid van Suriname in 1975 en tijdens de eerste NDP regering in 1996.

  http://www.youtube.com/watch?v=agil2EoZ1h0

  En wat kunnen wij in de aanloop naar 25 mei a.s. NOG MEER van dit Front verwachten?!

  NB. En moet je nagaan dat de ‘officiële uitslag’ van de verkiezingen nog niet eens vaststaat. En tonen zij nu reeds hun ware aard.

  Hoe erg afgunst in combinatie met angst en haat z’n werk kan gaan.

  Ze schijnen het echter nogsteeds niet geleerd te hebben.

  Tranga yesi nomo nomo.

  http://www.youtube.com/watch#!v=XK80LiNMQYQ&feature=related


  Maak melding

 8. Denk dat Jesserun volkomen gelijk heeft. En de journalist had dit simpel kunnen en moeten staven door bij de Centrale Bank informatie over vraag en aanbod van deviezen op te vragen.
  En vreemd is de redenering ook helemaal niet. Al maanden wordt geconstateerd dat de vraag naar $ sterk toeneemt en al verschillende keren heeft de Centrale Bank extra trance op de markt gebracht om het te temperen.
  Logischer wijs kan die toegenomen vraag naar $ slecht 2 mogelijke verklaringen hebben.
  -1- Er is meer economische activiteit waarvoor import goederen nodig zijn. Alleen deze plotse explosie van investeringen blijk nergens uit. Er werd de laatste jaren al redelijk geinvesteerd en daar is echt niet opeens geexplodeerd.
  -2- Kapitaal vlucht. Mensen zijn bang voor inflatie en wisselen al hun spaargeld om in $. Dit is veel waarschijnlijker en in lijn met eerdere berichten en signalen. Vele zijn bang dat onder DDB de inflatie weer gat gieren.


  Maak melding

 9. ai boy 25mei no doro ete front e beefie koers dit koers dat mijn paart die koers mag om hoog dan kan ik wissellen, en als een koning rijk in su. leven……….want je kan nergens met die srd in het buitenland,mono poly monnie…..schande tog….17 rijkste land volgens die bandieten in su.asemble. nog 3dagen kan ik wissellen………..€ naar srd ………….popenkast…………
  wordt vervolgd……………


  Maak melding

 10. Het is wel duidelijk waarom DDB dat perceel verkocht heeft. Om de Coke-schrijvers van hun lijntjes te voorzien.
  Jammer alleen dat de coke hun geestelijke vermogens merkbaar aantast.


  Maak melding

 11. Luister eens goed naar de frontige lijders, en vraag je af wie eigenlijk angst creeért. Mensen, het is traditie in Suriname dat vlka voor de verkiezingen de koers omhoog gaat, niks nieuws onder de zon. Surinamers, kijk verder dan je neus lang is ; de internarionale euro/dollarkoers bepaalt mede de koers in Suriname. Het heeft geen niets te maken met toegenomen economische activiteiten, die zijn er niet. En die Winston, haha, ach ja, wie neemt deze parasiet/volksverlakker nou serieus ?? Hoeveel stemmen heeft ie gehad bij vorige verkiezingen ?? Na 25 mei mag hij thuis gaan rentenieren van z’n “zwarte” cente.


  Maak melding

 12. hahahahahaa nummer 6 en nummer 7 ziet ze vliegen.
  teootje zegt dat ze hebben afgekeken van china hoe het moet ik vraag mij af wat hij heeft afgekeken en of hij zich realiseerd dat china een heel andere maatschapij is dan die in suriname dus teootje hou die mensen niet voor de gek met jou doemdenken.
  aan die andere grappenmaker op nummer 7 feiten liegen niet het is toch waar dat bouterse een puinhoop van onze economie heeft gemaakt of is dat de schuld van de blanken want zo redeneer jij EBU alles wat fout gaat bij de zwarte gemeeschap is de schuld van de blanken, de kiezers beslissen op 25 mei wie de winaar is niemand anders dus eerst de beer schieten dan pas zijn huid verkopen en niet anders EBU. EBU is een demagoog hij heeft op alles en iedereen kritiek behalve op de man die ervoor heeft gezorgd dat suriname in deze puinhoop terecht is gekomen dat maak jou en de rest van de ndp onbetrouwbare figuren.


  Maak melding

 13. Neus jij schrijft vaak dingen maar snap je wel wat je schrijft.
  ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::Dat wil zeggen er is moderne slavernij en als het hen niet zint als de regering niet meewerkt zodat zij meer kapitaal kunnen maken.(GRIJPEN)

  Dan vluchten zij met de nu al gegrepen kapitaal naar het buitenland.

  Dus al die tijd zat de overheid aan kapitalisten vast die de boel zat uittebuiten en de bevolking zag als domme EZELS.

  De valuta grijpers hebben behoorlijk ballen, toch laat Ronald Vniksaan de ballen van de bevolking vast zetten.

  De kiezers moeten dit weten dan zal de kiezer zijn ballen vast zitten en laten bossen.


  Maak melding

 14. Micky Mouse Money!

  Eens was er een simpele sergeant majoor die met zijn kornuiten een land over nam. En net zoals elk ander sprookje ging men op zoek naar een HAPPY END!
  Bedrogen kwam men uit op het Disneyland Festival waar de geldkraan van Opa Duck volle
  overuren maakte.Micky Mouse Money!

  Zie de toekomst van Suriname met MC aan de macht. Zie de achteruitgang van Suriname met MC in het machtscentrum. Wie dat niet ziet of wil zien is ons land niet waard.

  Alles wijst erop dat men valuta aan het hamsteren is. Bang voor inflatie en andere gekke dingen. Valuta hamsteren is een nieuwe term in ons land omdat eenieder weet dat dat de enige mogelijkheid is op overleving.

  Men heeft de lessen uit het verleden goed onthouden en gaat nu voor Dollars en Euro’s for life!
  Neus, ik ga voor het tweede punt van jouw:
  HAMSTEREN!


  Maak melding

 15. Neus(nr.9).Zie mijn reactie niet als een persoonlijke aanval, maar zie het als een extra duwtje de realiteit beter te begrijpen.

  Uit jouw reacties van zeker de laatste acht maanden heb ik kunnen concluderen, dat jij geen NDP-aanhanger bent en geen verschil maakt tussen het politieke instituut ‘de NDP’ en de persoon genaamd D.D.Bouterse.Dat is jouw goedrecht opgrond van het recht op vrije meningsuiting en persoonlijke beleving van het verleden of van het heden.

  Maar leer toch eens binnen emotionele gevoelens rationeel diepgaand te blijven denken,steeds met het oog op objectieve feiten.

  Je hebt gelijk dat er nu een kapitaalvlucht uit Suriname te constateren is. Maar ik kan het niet met je eens zijn, dat dit verschijnsel veroorzaakt wordt door de voorspelde verkiezingsoverwinning van de Megacombinatie.

  Binnen mijn eigen netwerken – ook binnen Front en banken in Suriname – is dit verschijnsel van kapitaalvlucht mij al zeker negen maanden bekend.

  Het gaat mijns inziens niet om angst voor Bouterse/Megacombinatie, maar om het footloose-gedrag van een aantal ‘aasgieren’ in Suriname. Ongecontroleerd winst maken, deze winsten snel overhevelen naar het buitenland en daarna het land leeg achterlaten en dan wachten op voor hun betere tijden en omstandigheden.

  Neus(nr.9), ”Wie in Suriname moet deze leegloop van kapitaal tegenhouden? Gebeurt dat? En waarom niet?”

  Vind jij het politiek ethisch dat de nog zittende regering van Venetiaan hiertegen niet optreedt.Moet de eventuele nieuwe regering met nul US-dollar starten en opnieuw sociale problemen van het volk van Suriname op de kop krijgen. Waarom moet dit volk steeds blijven lijden door zij die nu leiden.

  Dat Winston Jesserun dit verschijnsel van kapitaal vlucht min of meer toegeeft, geeft alleen maar aan dat de vlucht nu niet meer te controleren is door de regering Venetiaan.Niet te spreken van het feit dat uitgaande van de politieke propaganda van het Front, dit verschijnsel extra gestimuleerd wordt.

  Neus(nr.9), in al jouw reacties heb ik kunnen constateren dat jij werkelijk veel geeft om Suriname.Houdt het zo. Maar laat persoonlijke emoties, tegen wie dan ook, jou niet verblinden in de realistische zicht op Suriname.

  Opmerking:Wanneer zullen wij ook echte en diepgaande reacties geven op de politieke actualiteit hier in Nederland.Dat is toch (ook) ons probleem?
  Srika


  Maak melding

 16. Geachte redactie,

  Blijkt dat de informatie omtrent onze reactie op #7 direct NIET compleet blijkt te kunnen worden weergeven. Op #8 hadden wij het nogmaals geprobeerd, echter zonder succes.

  Dit betreft de ‘laatste’ Youtube video-informatie bij onze reactie, omtrent de Bijbelse ‘Jozef en zijn broers’. Zonen van Jacob.

  Derhalve doen wij hierbij een vervangend Youtube video-informatie filmpje aan u toekomen.

  Alvast dank voor uw medewerking.

  http://www.youtube.com/watch?v=YENP0ETJQnA


  Maak melding

 17. Geachte Srika (reactie # 18),

  Dank voor uw heldere reactie.

  Verder hebben wij er weinig aan toe te voegen, dan dat deze ‘psychologische spelingen’ veelvuldig ook op Effecten beursen wereldwijd plaatsvinden. Vooral bij winst (dividenden) uitkeringen. Dan zakt de markt ’tijdelijk’.

  Vervolgens begint de handel zoals gebruikelijk opnieuw en gaan de investeerders wederom opzoek naar nieuwe investeringsbronnen. De financiële barometer stijgt en daalt intussen. Wat afhankelijk is van ‘Markt-mechanismen’. Men noemt dit ook de ‘grillen van de kapitaalmarkt’. Absoluut geen man overboord.

  Dat sommige politici daar politiek misbruik van maken tijdens verkiezingstijd, heeft te maken met het ‘bewustzijn’ omtrent de ‘kapitaalmarkt’ onder hun aanhangers.

  Terwijl bij grote delen van de Nationale Democratische Partij Suriname, waar dat minder het geval blijkt te zijn. Omdat wij te verstaan hebben gekregen dat dit fenomeen in de markt, bij interne meetings aan de kernen wordt uitgelegd. Dit in het kader van het Bewustwordingsproces.

  De oude politieke partijen zoals de NPS en de VHP bijvoorbeeld, gebruiken dit juist als wapen. En dat’s jammer voor de geestelijke groei van onze gemeenschap. Maar daarom zullen zij ook voor gestraft worden, vanwege hun manipulatieve manier van communiceren met hun aanhangers. Blijkt nu reeds, gezien de geheime prognones.

  http://www.youtube.com/watch?v=OcBVduflpcE


  Maak melding

 18. Wat is waarheid.

  Topman KvK vreest economische crisis Suriname
  Uitgegeven: 23 mei 2010 14:14

  PARAMARIBO – Suriname heeft jaren van economische voorspoed achter de rug. Robert Ameerali, voorzitter van de Surinaamse Kamer van Koophandel en Industrie, denkt echter dat die situatie gaat veranderen.
  De loonkosten voor de ambtenaren zijn in de afgelopen jaren fors gestegen en daardoor raakt de overheid in financiële problemen, meent Ameerali.

  De economie van het land groeide in de periode 2004-2008 gemiddeld 5,4 procent per jaar. Eerder dit jaar sprak de Stichting Planbureau Suriname (SPS) de verwachting uit dat economische groei voor dit jaar op 4 procent uitkomt.

  ”Er is altijd wat ruis als het gaat om de geregistreerde cijfers over de economische groei en de werkloosheid”, legt Ameerali uit. ”Dat komt vooral door de betekenis van de informele economie in het land.”

  Voorbeeld

  Als voorbeeld van een informele economische bedrijvigheid waarmee veel geld wordt verdiend, noemt hij de goudsector. Hij doelt daarmee op Brazilianen en anderen die niet officieel als goudzoekers staan geregistreerd.

  ”Men praat dan over bijna tienduizend mensen. Zij zorgen gezamenlijk voor een goudopbrengst van 12.000 tot 13.000 ton per jaar. En als je dan weet dat 1 ton goud 35 miljoen Amerikaanse dollar oplevert, kom je aan een half miljard Amerikaanse dollar op jaarbasis.”

  Goudsector

  De formele goudsector levert ongeveer evenveel geld op als de informele sector. Geen wonder dus dat de jaren van economische voorspoed voor een deel zijn te danken aan de goudwinning. Ameerali: ”Bovendien heeft Suriname als petroleumexploitant ook geprofiteerd van de goede prijs voor de aardolie.”

  Over de toekomst van de economie is Ameerali minder positief. Zijn pessisme is vooral ingegeven door het Functie Informatie Systeem Overheid (FISO). Volgens dit systeem zijn ambtenaren fors meer gaan verdienen.

  Als voorbeeld noemt hij ambtenaren die 1800 Surinaamse dollar (SRD, circa 530 euro) per maand verdienden.

  Zij zijn door de in maart 2009 ingevoerde FISO-regeling naar een maandsalaris van 2400 SRD (circa 700 euro) gegaan. De maatregel was ook nog eens met een terugwerkende kracht van vijftien maanden ingevoerd.

  Kosten

  Ameerali vreest dat de kosten van FISO de overheid boven het hoofd gaan groeien. ”Het is daarom van groot belang dat we meer gaan verdienen. Met de goudsector en de petroleum hebben we de wind mee; misschien zouden de belastingen daarvoor omhoogkunnen.”

  Verder pleit hij voor het moderniseren van de landbouw. ”Het is goed dat we rijst planten, maar misschien moeten we ook gaan kijken naar gewassen die meer opbrengen, zoals peperplanten of bloemen.”

  © ANP


  Maak melding

 19. Geachte Srika (reactie #18)

  Deze Youtube video-informatie vergaten wij aan onze eerdere reactie toe te voegen over ‘HOE DE FINANCIELE MARKT WERKT’.

  Drs. Winston Jessurun van het Front, blijkt intussen zichtbaar geïntegreerd te zijn in de Frontcultuur. Vandaar ook zijn laatste ‘stuiptrekkingen’.

  En vooral jammer voor zo’n hoogopgeleide man. Hij kan beter.


  Maak melding

 20. Dat wil zeggen er is moderne slavernij en als het hen niet zint als de regering niet meewerkt zodat zij meer kapitaal kunnen maken.(GRIJPEN)

  Dan vluchten zij met de nu al gegrepen kapitaal naar het buitenland.

  Dus al die tijd zat de overheid aan kapitalisten vast die de boel zat uittebuiten en de bevolking zag als domme EZELS.

  De valuta grijpers hebben behoorlijk ballen, toch laat Ronald Vniksaan de ballen van de bevolking vast zetten.

  De kiezers moeten dit weten dan zal de kiezer zijn ballen vast zetten en laten bossen.

  Aboi


  Maak melding

 21. De MEGA-BOEVEN en MEGA-MOORDENAARS hoeven niets meer te bewijzen, ze hebben vanaf de gewelddadige coup gepleegd door de landverrader der landverraders (met behulp van het brein van een BUITENLANDER)alles vernietigd.

  Durf te beweren dat het niet zo is.
  Hoelang was (zolang ik leef geen democratie) de despoot aan het bewind? Hoe heeft hij Suriname achtergelaten! Lege schappen in de winkels, alles (behalve wapens om het volk te onderdrukken) moest op de bon.

  Medicijnen moesten familieleden die in het door de militairen en hun mede misdadigers gehate en vervloekte HOLLAND woonden opsturen.

  De hele infrastructuur vernietigd.

  Meerdere marionettenregering versleten, begon men met hogergeschoolden als
  ministers op het laatst waren het mensen die op hun achtererf (Tourtonnelaan) pindakaas maakten (die werd dan als industrieel aangemerkt) de minister van economische-zaken.

  En nu, weten deze misdadigers als geen ander hoe je een land tot ontwikkeling moet brengen!

  De onwetende jeugd, voornamelijk uit een bepaalde etnische hoek die denkt dat welvaart overnacht tot je komt en als dat niet zo is dan licht het bij de buurman op je te wachten, verklaren dat ze op de moordenaar en zijn veertig rovers gaan stemmen. Want het is tijd voor verandering of bedoelen ze tijd voor vernietiging.

  De tijd zal het leren, vooralsnog heb ik alle vertrouwen in de weldenkende Surinamers die echt niet terug willen naar de veranderingen van de allesvernietigende moordenaars, lafaards, brandstichters, staatskas-plunderaars en zeer beperkt of
  helemaal niet geschoolden.


  Maak melding

 22. Onzin peiling belazeren incl. oplichten van land volk zegt men.
  Niet willen werken maar wel geld vangen.
  Vertel de bevolking wat men gedaan heeft om geld in he laatje te brengen.

  Niks en ook niks omdat jullie het liefst zitten te verkopen(het land i’ja)
  Front maakt dat u weg komt de mens kan niet langer dan 10 jaar stront in de ogen gewreven worden…ze zijn niet GEK


  Maak melding

 23. @ srika
  ik ben zo vrij om mij in deze discussie te mengen.vindt jij het politiek etisch dat de nog zittende regering van venietiaan hiertegen niet optreed. moet de eventuele nieuwe regering met nul US-dollar starten en opnieuw sociale problemen van het volk van suriname op de kop te krijgen. waarom moet dit volk steeds bljven lijden door zij die nu leiden.srika jou reaktie op nummer 18 verbaast mij serieus ik heb een vraag voor jou weet jij nog hoe bankroet bouterse suriname heeft achter gelaten weet jij wat er is gebeurd met onze goud voorraad, wat is er gebeurd met onze sterke munt vind jij het politiek etisch dat deze zelfde boeven schurken weer proberen om via de zo gehate democratie weer aan de macht te komen. waar is al dat geld die binnen een paar dagen ingeruild moest worden voor waardeloos bouta dalla srika volgens mij hebben jullie van de ndp een grote duw nodig om de realiteit goed te begrijpen . sorry maar ik kon het niet laten om te reageren op jou zeer eenzijdig bericht geving de grootste economische ramp in suriname heeft plaats gevonden onder het militaire regime van bouterse dus waar heb jij het over srika.


  Maak melding

 24. Neus en realiteit gaan niet samen. Deze sellout is vaker in een zweverige bui door overmatig drugsgebruik dan wat anders.

  Nou wie het verhaal van die economische onrust van de paniekzaaiers van front wil geloven is gewoon rijp voor de LPI, meer kan ik er niet van maken.

  front is in paniek het is gedaan en ze zullen alles uit de kast halen, neem het verhaal van de zgn. goudroof, dat men 10 jaar nodig heeft gehad om net voor ge verkiezingen met dit kolderverhaal aan te komen dansen, zegt genoeg over hun gemoedtoestand. No grondspeculatie verhaal van kruisland, het gaat dus om 1.5ha, kruisland zijn broer heeft bijna 600ha gehad in Commewijne ven Demon, toen Somo dit kenbaar maakte hadden we nooit meer iets van krusu gehoord, de vraag is wat heeft deze krusu ooit goed gedaan voor Suriname.

  Srika goede vraag wat heeft front ooit gedaan aan die kapitaalvlucht /dollarvlucht van de chinezen?

  Alle deskundigen hebben maanden geleden al op dit verschijnsel gewezen, en wat deed front die financieerde deze kapitaalvlucht door meer dollars in de economie te stoppen om hun zgn stabiliteit te bevestigen.

  Hopelijk zijn we na dinsdag verlost van de front landverraders.


  Maak melding

 25. @Srika

  -1- DDB is gewoon de verpersoonlijking van de corrupte bende die nog steeds de leiding heeft in de NDP. De partij is niet democratisch, alles is voorgekookt en als ik DDB noem is dat omdat hij prominent aanwezig is, maar hetzelfde geldt voor vele in de NDP.
  En ja er zullen best goede mensen bij de NDP rondlopen maar die hebben geen wezelijke invloed. Een constatering die geschaachd wordt door het feit dat het verkiezingsprogramma volstaat met de gebruikelijke onrealistische rethoriek van de jaren 80.
  -2- Kan best dat de kapitaal vlucht al 9 maanden bezig is. Klopt met de algemene constatering dat ondernemen vooruitzien is en dat ondernemers het geld niet 1-2-3 uit de onderneming kunnen halen. Je constatering geeft dus duidelijk aan hoe ondernemers het bestuur van de NDP inschatten: Desastreus.
  -3- De huidige overheid heeft een goed beleid gevoerd om de koers stabiel te houden en daarmee de nodig sociaal-economische zekerheid te scheppen. Let op mijn woorden. De kans is groot dat de inflatie explodeerd zodra DDB aan de macht is, dat hij vervolgens weer grijpt naar zijn oude valuta politiek en dat zijn matie weer stinkend rijk worden aan hun valuta-vergunningen.
  -4- Je opmerking “Moet de eventuele nieuwe regering met nul US-dollar starten”is een onjuiste en emotionele opmerking waaruit blijkt dat je eigenlijk helemaal niet weet waarover je praat. De regering Veni heeft voor grote valuta en goud reserves gezorgt. Precies de vette buit waar DDB en matie opuit zijn.

  Mijn algehele conclussie is dat je hele posting volstaat van onzin, emotionele chantage en getuigd van het feit dat je totaal niet weet of wilt weten waarover je praat.

  SME is niet gebaat bij mensen die onzin verkopen en het volk bedriegen en belazeren.


  Maak melding

 26. Beste vrienden,

  Wilt u weten hoeveel extra DOLLARS
  Blue Wing-manager Amichand Jhauw
  heeft betaald aan het Nieuw Front
  (Ronald Venetiaan en Ramdien Sardjoe),
  die naast hun ambtelijk werk
  Blue Wing Reclamegeld ontvangen om
  ECONOMISCHE RUST
  in SURINAME te realiseren?

  Neem u dan DIRECT contact op met
  de Rekenkamer van Suriname,
  die volgens artikel 149 van de Surinaamse grondwet
  toezicht uitvoert op de besteding van staatsgelden alsmede
  controle doet op het GELDELIJK BEHEER
  van de overheid in de ruimste zin!
  U kunt de voorzitter van de Rekenkamer van Suriname
  (Ulrich Aron) telefonisch
  bereiken op: (00597) 473 976 of 472 854.

  Conclusie:
  WEET OP WIE U STEM,
  U STEM IS MEER DAN DOLLARS WAARD!

  Namens de Surinaamse bevolking
  bedank ik u voor uw medewerking!

  Groeten,
  Jurgen R. Brul


  Maak melding

 27. Tijdens een laatst gehouden debat kon Hildenberg niet aangeven hoe Fiso 2 gefinancierd zal worden, op 1 juli a.s. zullen waarschijnlijk de invoerrechten op o.a. auto’s verhoogd worden, alsof die nu niet hoog genoeg zijn. De overheid heeft een begrotings tekort, er is een behoorlijke staatsschuld opgebouwd de afgelopen 10 jaar, de boeken van de Centrale Bank zijn vanaf 2003 niet formeel gecontroleerd. Gaat het zo goed in Su? Ik denk het niet!


  Maak melding

 28. @neus,

  jij beent zo schaamteloos, je ontwetendheid en gebrek aan kennis etaleer je op een zodanige wijze etaleert dat ik mij als mede Surinamer schaam om jou domheid. Je bent het typische fronter, die niets nuttigs te berde kan brengen, dan leugens en nogmaals leugens, door jou soort zal Suriname zich nooit kunnen ontwikkelen tot een volwaardige natie waarbij elke Surinamer zich met trots Surinamer kan voelen.

  Ik vind je persoonlijk een minderwaardig mens.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.