Aftellen Surinaamse verkiezingen serieus begonnen

15

PARAMARIBO, 23 mei – Het aftellen naar de verkiezingen is nu pas echt goed begonnen. Het is te merken aan de intensiteit in de kretologie. Als een crescendo zo heftig zijn van overal de roepstemmen te horen van politici. De tijd om kiezers te bekoren zakt in ijltempo. De heren en dames kandidaten beseffen het maar al te goed.

De kleuren en visies mogen soms dan extreem verschillen, er is één gemene deler. Het zijn allen kandidaten, zonder uitzondering. Niemand is verzekerd van een plaats in parlement, districts- of ressortraad. Niemand. De macht ligt voor een enkele flitsmoment aan de andere kant van de democratie. Die vage, grijze schaduwzijde. Voor fractie van tijd wordt het masker van de arrogantie afgezet.

En lijken de heren en dames weer normale mensen. Het is dit ene moment dat onvervreemdbaar het domein is van de Surinamer boven de achttien. Het moment waarop de politieke elite op de knieën gaat. Een moment dat slechts een moment is en dus zo weer voorbij is. De Surinaamse kiezer heeft dan weer vijf jaar voor de boeg. Vijf jaren om te bekomen van de kater. En om je voor te bereiden op het volgende ene moment.


15 REACTIES

 1. Deze keer zal zelf de verliezer blij zijn met het resultaat. Omdat er grote veranderingen ten goede zal komen voor de gehele surinaamse bevolking.

  De geplande en versnelde ontwikkelings concept van de MEGACOMBINATIE zal elke surinamers versteld doen staan van verwondering. Komt ook mede dat brasil een grootmacht aan het worden is in de wereld van vandaag, en suriname kan mee-liften met de onderlinge handel. Nu al is er een samenwerking op het gebied van biodiesel met brasil. De weg die zal worden gebouwd naar brasil is een manier om de wederzijdse handel te stumileren en de productie hier ten lande op te voeren.

  Maar ook de handel met frans en briths guyana moet gestalte krijgen. Daarvoor moeten wij de oververbinding met die landen samem realiseren. U hoef niet bang te zijn dat suriname dat alleen moet gaan betalen.
  ER zijn fondsen in de wereld die aangesproken kunnen worden om die bruggen te bouwen. De fondsen van de EEG En financiele instelling voor de amerika’s. De zogenaamde fonsen voor de pan american highway.

  Wanneer deze twee bruggen zijn gebouwd en de weg naar brasil is geraliseerd, dan is suriname volledig ontsloten uit het isolement, om de buurlanden snel te bereiken. Daar-door kunnen wij veel sneller zaken doen , waardoor onze economie met grote sprongen kan gaan groeien.

  Er staat ook een zeehaven in de planning , om wat er geproduceerd wordt uit te voeren.
  De productie uit breiden zal vooral geschieden in de landbouw, voor voedsel en voor biodiesel en ethanol. Verder zal hout ook een belangrijk export product worden.

  Suriname kan dan weer haar eigen vloot gaan aanschaffen en een goede transport bedrijf opzetten, die onze goederen als voedsel en water transporteerd over de oceanen naar de afnemers in de wereld. Dus ook water moet een goede inkomsten bron zijn voor suriname.

  Mensen wat wij kunnen doen is teveel om op te noemen. Maar het belangrijke is dat wij de juiste leiders moeten hebben, die risco durf te nemen en het land snel gaan op bouwen.

  Wanneer u zaken wilt doen, dan moet u altijd risico nemen, maar als u bang bent om te inversteren dan zal u nooit wat bereiken.

  ER is in de jaren 80 risico genomen om staatolie op te zetten en er is risico genomen om twee megabruggen te bouwen . Kijk u de dag van daag, zij staan er toch, en het volk geniet er van.

  Stem op 25 mei aanstaande op de MEGACOMBINATIE voor MEGA-PROJECTEN die suriname tot een welvarend land zal maken.


  Maak melding

 2. De sfeer is snijden en bovendien grimmig. Als dit NPS/VHP het niet meer voor het zeggen zal hebben kunnen wij rare bokkensprongen verwachten in Suriname. Het zijn geen mensen die zich cooperatief zullen opstellen als zijn niet de macht primeren.

  Zij zullen zich vanaf dag 1 schrap zetten om elke regering naar huis te sturen.

  In de zijn het dan ook geen democraten.

  Suriname waarheen?


  Maak melding

 3. het masker van de arrogantie wordt afgezet en worden de kiezers met mooie beloftes overrompelt.als de kiezers het nu niet kunnen opbrengen om voor vernieuwing te kiezen.dan ben ik bang dat dit land weer vijfjaar of langer zal moeten wachten tot betere tijden.

  het bewustzijn bij velen van mijn landgenoten wordt ondermijnt door valse angst en vrees.
  op deze manier komt dit land geen millimeter verder.

  de arrogantie regeert en het volk wordt steeds naar de verdoemenis geleidt,door een stelletje eigenwijs machtswellustelingen.
  wie dom en achterlijk wilt blijven,mogen hun stem op deze arrogante kandidaten van het nieuw front uitbrengen.

  stem bewust en stem op de toekomst van land en volk.


  Maak melding

 4. Ik zeg stuur Opa Ronald Vniksaan retour Afrika.
  Daar hebben zij anno 2010 nog steeds wortel en tak vernietigers..land verkopers…slaven handelaren…dorp vernietigers..stammen strijd(als ABOP AC)met een hoop wreedheden.
  Dit soort onzin van mensen zijn echt niet nodig in Suriname er is genoeg Katibo geweest.
  Met zijn opperhoofd gedrag…WEG ERMEE !!!!!!!anno 2010…ben je wel heel….GEEF ALLES ONDER DE NEUZEN VAN DE BEVOLKING WEG ALS WEG GEEF PRESIDENT ceremonie meester….weg ermee !!!!!!!!Visa handelaar..import Koning van Chinezen..ga retour Afrika daar vertonen zij dit gedrag…men steelt onder zijn neus..zit gewoon als een grote baby lummel te kijken.
  Puur om de nakomelingen in een hoop poep troep achter te laten…..laat die man weggaan met zijn hele NPS….miki din gwi.
  Laat hem daar in Afrika gaan helpen om wortel en tak te vernietigen.


  Maak melding

 5. suriname staat nu op een zeer belangrijke keuze die gaat tussen criminele drugsbarronnen moordenaars en integere democraten die dit land willen behoeden voor het verder wegzaken in een moeras van drugs moord en bandeloosheid en onderdrukking daarom hoop ik dat mijn landgenote zich niet laten misleiden door muziek mooie woorden eten en alcohol, de keuze voor bouterse zal zeer slechte zijn voor land en volk suriname zal in isolatie terecht komen net als in de jaren 80 reken af met die medogeloos moordenaar hij heeft bewezen dat hij geen democratische inborst heeft.


  Maak melding

 6. PARAMARIBO, 23 mei – Het aftellen naar de verkiezingen is nu pas echt goed begonnen. Het is te merken aan de intensiteit in de kretologie. Als een crescendo zo heftig zijn van overal de roepstemmen te horen van politici. De tijd om kiezers te bekoren zakt in ijltempo. De heren en dames kandidaten beseffen het maar al te goed.

  http://www.youtube.com/watch?
  v=EeWPRkmruxI&feature=related

  En lijken de heren en dames weer normale mensen. Het is dit ene moment dat onvervreemdbaar het domein is van de Surinamer boven de achttien. Het moment waarop de politieke elite op de knieën gaat. Een moment dat slechts een moment is en dus zo weer voorbij is


  Maak melding

 7. Geachte redactie,

  En inderdaad. Echter verkijkt men zich op het woordje ‘enige’ achter ‘moment’. Dit in het begin van uw zin.

  “Het . . . moment waarop de politieke elite (lees: Front) op de knieën gaat. Een moment dat slechts een ‘moment’ is en dus zo weer voorbij is.”

  Omdat bij sommige partijen behorende tot deze Front-elite, het in de geschiedenis van verkiezingen in Suriname het inderdaad niet anders is geweest. Waardoor voor deze partijen verkiezingen het ‘enige’ moment zijn, om op de knieën te gaan. Andere partijen of combinaties hebben dat niet zo sterk. Omdat die zich eerder reeds bewezen hebben en de vergelijking ligt zelfs zichtbaar daar.

  http://www.youtube.com/watch?v=xoMnHYe9uOM

  Maar vaak bij de ‘verouderde’ politieke partijen is het zo, dat wanneer zij eenmaal gekozen zijn, hun houding zich als sneeuw voor de zon verandert. Ze hebben daar veel politieke ervaring in opgebouwd wat te doen. Om vervolgens zonder rekening te houden met het volk, zelfs zonder enig zelfrespect, onbeschaamd hun gang te kunnen blijven gaan. Alsof niets hun vervolgens schelen kan. Terwijl het volk machteloos de regeer periode voor straf en ‘zonder enig commentaar’ met hun dient uit te zitten. Zelfs de “onafhankelijke” vakbonden hebben zij op de knieën kunnen dwingen. En waar is nou die ene kritische Ronald Hooghart gebleven?

  http://www.youtube.com/watch?v=_oJIBvVRfIU&feature=related

  Vervolgens aan het einde van de rit, nadat zij hun regeerperiode volledig ‘verprutst’ hebben met ‘randzaken’, menen zij nota bene een ‘fragiele stabiliteit’ en enkele ‘bouwputten van niet afgebouwde of beschadigde bruggen’ aan het volk te kunnen presenteren als ‘verkiezingsleuze’. Waarbij het éen al het andere moet zien te overschaduwen. Er vanuit gaande dat het volk toch vergeetachtig en zelfs dom is.

  http://www.youtube.com/watch?v=XWRsKFqMd-U&feature=related

  En alsof dat niet voldoende is, grijpen zij naar klassieke methodieken, die zij in den vreemde geleerd hebben, door met hulp van sommige multinationals de massa angst aan te jagen tijdens verkiezingsperiodes. Door deze alvast erop te wijzen dat: Als u NIET op mij stemt, staat u dit of dat te gebeuren! “Wij pakken u de bal af en u heeft het nakijken.” De macht van de arrogantie.

  http://www.youtube.com/watch?v=mJUfYn-aKJY&feature=related

  En zo kun je jaren je gang blijven gaan, totdat het volk moe gekeken een radicaal maar doordacht besluit durft te nemen bij komende verkiezingen. Waarbij deze Frontpartijen nota bene met een openmond vol ‘fragiele stabiliteit’ nog vreemd van durven opkijken. En het is dat moment, die vooral onze jongeren geduldig afgewacht hadden. De ‘eind rapportage’.

  Want daar draait het bij de keuze van massa op den duur om. Wie hen na de komende verkiezingsperiode mag regeren. Dit opgrond van hun ‘ervaringen’ in de ‘afgelopen’ regeerperiode.

  http://www.youtube.com/watch?v=T9FfIU7jG4A


  Maak melding

 8. Kater!

  Dit zijn de allerbelangrijkste verkiezingen ooit gehouden in Suriname. 25 mei 2010 zal de beslissing moeten brengen.
  Het volk zal moeten kiezen voor vooruitgang of achteruitgang. Een volk die niets om zichzelf geeft kiest voor achteruitgang. Een volk die niet alleen voor zichzelf maar ook voor haar kinderen en kleinkinderen kiest, kiest voor vooruitgang.

  Indien de macht in verkeerde handen valt, dan heeft het volk gekozen wat het verdiend.
  Maar kiest het volk voor de andere zijde van de macht, dan moet die zich ook heel duidelijk gaan bewijzen.

  Politici die dezer dagen hun onschendbaarheids masker afgooien, dienen die niet meer op te doen zolang de economie niet gezond is.

  Surinamers: Doe vooral je plicht op 25 mei.
  Dan kan de kater toch wel meevallen.


  Maak melding

 9. Een van de gevolgen van het gebrek aan communicatie tussen ouders en kinderen, is dat heel veel jongeren kiezen voor een partij of combinatie die uit het nabije verleden nogal wat heeft uit te leggen.

  Maar goed, iedereen is vrij in zijn keuze.

  Als deze ouders ook maar iets hadden verteld over de turbulente tijd tussen pakweg 1980 en 2000 en de jongeren zouden zich met verstand over deze periode hebben nagedacht, en over de impact die deze periode ongewijfeld heeft gehad op ook de ouderen, dan zou het stemgedrag volgens mij anders zijn geweest.
  Mensen schijnen snel te vergeten. En tussen vergeten en vergeven ligt in dit geval een hele lange weg.

  Veel jongeren hebben het recht om dit jaar voor het eerst te stemmen. Ik hoop dat ze dat met verstand doen en niet omdat hun vriendjes en vriendinnetjes ook op die partij of combinatie stemmen in ruil voor een t-shirt of een cellkaart.

  En tegen de ouders/opvoeders wil ik zeggen: jullie zijn ook voor een deel schuldig aan het stemgedrag, en derhalve de toekomst, van jullie zelf en jullie kinderen. Als een ander in de sloot springt, hoef jij het toch niet te doen?


  Maak melding

 10. voor de verandering heb ik de reaktie bij elzevier gelezen over de verkiezingen in suriname. iemand vraag zich af wat dat zegt over de mentaliteit van overwegend de meeste surinamers? dat bouterse aan kop is in de peiling. iemand anders zegt dat elke bevolking de leider krijgt die het verdient.ik ben het met deze twee reaktie volkomen meen een, ik wil dit nog aan toevoegen sommige surinamers zijn ook hun moraal kwijt geraakt.


  Maak melding

 11. DU,
  Maak je niet druk, ik kan jou frustratie begrijpen, jij daar en ik hier waar het aanstonds zal gebeuren.

  Jou stenen zullen het volk dat zich al heeft opgemaakt om rigoreus het roer om te gooien, gene dele deren.

  Over drie uurtjes ben ik in OCER.

  Jo redi musu Dujo!


  Maak melding

 12. Hoe slecht Front het ook gedaan heeft in de afgelopen periode toch is zij de betere keus voor nu, in de toekomst en ver boven alles wat met NDP en haar consorten.

  Propagand maken via deze site voor een eigen politieke voorkeur is weggelegd voor die personen die het echt niet menen met het land en volk. Deze personen maken propaganda om straks van de moeizaam opgebouwde reserves te PROFITEREN.

  Als jij je stem uitbrengt stem dan op de partij van wie je weet dat die parij denkt aan jouw welzijn en dus van land en volk.

  Beslis zelf in alle nuchterheid. Met respect voor jouw keuze.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.