Documentaire over eerste president van Suriname

0

Johan Henri Eliza Ferrier was de laatste gouverneur en de eerste president van Suriname. Op 12 mei a.s. zou hij honderd jaar geworden zijn. De documentaire ‘De Eeuw van Ferrier’ schetst niet alleen een beeld van hem als persoon, maar vertelt ook anekdotisch over de Surinaamse geschiedenis en ontwikkeling in relatie tot Nederland in de 20ste eeuw.

Hij was een onderhandelaar pur sang en wist geraffineerd verschillende grote vissen binnen te halen. In Nederland haalde hij ESTEC,de wetenschappelijke poot van de ruimtevaarttechniek naar Noordwijk. Voor Suriname de financiering van de Brokopondo waterkrachtcentrale die het land nog steeds voorziet van energie.

Johan Henri Eliza Ferrier overleed in de nacht van 4 januari 2010. In de documentaire zien we zijn dochters Kathleen en Joan die teruggaan naar het ouderlijkhuis in Oegstgeest.

Uitzending: zaterdag 8 mei 2010, 16.10 uur bij de NPS op Nederland 2


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.