Theo Para: ‘De Schreeuw van Bastion Veere’

0

Op vrijdag 2 oktober 2009 vindt de boekpresentatie plaats van ‘De schreeuw van Bastion Veere – Om de rechtsorde in Suriname’ van publicist Theo Para. De schreeuw van Bastion Veere, verzameld werk van columns, dagboeknotities en essays, bundelt Para’s langdurige publicistische opstand tegen de (post-)dictatoriale straffeloosheid in zijn geboorteland.

Theo Para, Boutersecriticus van het eerste uur, verliet Suriname na de Decembermoorden. Hij verhaalt niet alleen over de worsteling van een kleine Caribische bevolking tegen een misdadig regime, hij waarschuwt voor een ‘autoritaire terugval’.

Voor deze gelegenheid komt André Telting speciaal over uit Suriname en spreekt hij op persoonlijke titel over de prelude van 8 december 1982. Telting is president van de Centrale Bank van Suriname. Ook Lilian Gonçalves-Ho Kang You, weduwe van Kenneth Gonçalves en oud-internationaal voorzitter van Amnesty International, spreekt over het boek. Daarnaast zal Para zijn eigen werk voordragen.

Journalist Noraly Beyer zal een tafelgesprek hebben met de drie sprekers. Radio ABC in Suriname is voornemens de bijeenkomst rechtstreeks uit te zenden.

Vrijdag 2 oktober 2009
Aanvang 19.30 uur
Mozes en AäronKerk
Waterlooplein 205
1011 PG Amsterdam

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.