Eis voor compensatie groen Suriname bikkelhard

7

PARAMARIBO/NEW YORK, 23 sep – Compensatie voor behoud van natuurgebieden in Suriname blijft een keiharde eis. Dit zei vicepresident Ramdien Sardjoe tijdens de VN-top over klimaatverandering in New York. Dat de rol van geringe ontbossing bij klimaatverandering schaars wordt erkend, is onrechtvaardig. Suriname staat dan ook op zijn strepen.

In elk nieuw te sluiten klimaatakkoord over de uitstoot van broeikasgassen moeten ook de zuinige landen worden bedacht. “Het is volgens ons geboden dat intact gehouden bossen worden opgenomen in alle toekomstige onderhandelingen over verminderde uitstoot van broeikasgassen”, zei Sardjoe. Dit zal onder meer helpen bij het ontwikkelen van aangepaste economie.

Die moet dan duurzaam produceren. “Terwijl de bossen behouden worden”, aldus Sardjoe. Dat verandering nodig is, beseft Suriname zelf ook wel. Het overgrote deel van de eigen bevolking leeft in laagliggend kustgebied. Ook vinden de meeste economische activiteiten daar plaats. De gevolgen van klimaatverandering en zeespiegelstijging zullen sowieso te merken zijn.

7 REACTIES

 1. je kraait maar niemand gaat naar jou luisteren opstandige marionnet van nederland, je moet harder werken voor je land en niet gaan bedelen om geld voor je bos, je bos moet je niet aan de chinezen geven om te kappen, dom oor die je bent, laat je landgenoten beter beseffen wat ze hebben en laat hen zelf de boel gaan beheren en o ja, geef ze vooral niet allemaal een vergunning om de boel te gaan kappen en te exporteren voor een dubbeltje…want veel van dat hout komt vooral naar europa en wordt verkocht als legaal hout, wat helaas niet het geval is, en wordt veel geld mee verdiend in het buitenland…dus houtverwerking tot eind produkten moet je in suriname zelf beheeren en niet als half-fabrikaten naar het buitenland exporteren en je smoel moet dan maar een beetje bedaren in new-york want in het parlement kan je ook niets uithalen….de grootste mislukkeling van de vhp ben jij…mislukt tot het graf net als al die andere lui…


  Maak melding

 2. ik had gedacht dat de president venetiaan daar aanwezig zou moeten zijn.de vice president en de president gaan om beurten naar het buitenland.dus de heren hoeven echt niet te klagen over hun verdiende daggelden.

  we zullen zien wat dit keer uit de bus komt.
  want meneer sardjoe begint alvast te klagen over keihart.daarom gaat men op reis om zaken recht te trekken en niet om daggeld of mooi weer te gaan spelen op kosten van de belastingsbetalers.


  Maak melding

 3. Laat die man met zijn mooi weer praatjes volk van Suriname.
  Gewoon het land bewerken, waar je woont…rede omdat je daar moet leven…dus werken…en het land bewerken..om te kunnen leven.

  GEWOON VOOR EIGEN TOEKOMST NIET GAAN ZITTEN WACHTEN OP GEEN ENKELE FRONT…ZIJ WERKEN VOOR BUITENLANDERS EN ZITTEN ALS PIETERBAZEN TE WACHTEN.(op stuivers)


  Maak melding

 4. Hout wordt “goud”.
  Zie link!

  http://europakiest.nos.nl/video/bekijk/id/tcm:5-548111/title/hout-wordt-goud-in-suriname

  Hoezo Suriname verdient er niet aan? Zijn al die bomen soms privebezit van enkele personen?
  Het Surinaamse oerwoud is een collectieve bezit, dit betekent dat het van iedereen is, dus van de gemeenschap.

  Ps,
  hebben de chinezen die elders bomen omhakken ook de opdracht gekregen om voor elke boom die ze omhakken 3 jonge bomen voor terug te planten?


  Maak melding

 5. Het netwerk en de jongeren die de NDP ondersteunen zien de vice president suggestief: als een kind dat niets weet van psychologie maar zeer goed aanvoelt wat er aan de hand is als het over natuur in Suriname gaat.

  Waar zijn de lands recycling bedrijven om het plastic van de frisdrank flessen te recycelen?
  Overal en nergens platic flesjes en nog veel meer dat zonder controle overal en nergens wordt gestort.

  Jongstleden nog het item BIGI PAN IN NICKERIE.
  Waar een heel natuurreservaat gebied tijden lang zonder dat de minister daarvan iets heeft vernomen is vernietigd en de vandalen zijn net als in de clip van MICHEAL JACKSON in goud opgerookt/verdampt.

  De vice president of wie dan ook kan beter ophouden met waar hij mee bezig is de leugen in het hier en nu ,no no de,heden aan de wereld te verkopen.

  Hij moet eens gaan kijken naar het gezicht van het volk om direkt te begrijpen wat er bedoeld wordt.

  Geef aan dat je vandalen in je land heb die het OBAMA plan letterlijk dwarsbomen.

  Die het figuurlijke in het vernietigen allang voorbij zijn gestreefd.
  No na letterlijk vernietigen ik kijk je aan en ik vernietig je en zeg er dan wat op!!??


  Maak melding

 6. Compensatie voor behoud van natuurgebieden in Suriname ….hahahahahahahha laat me niet lachen.

  Liever vraag je de VN om hulp tegen het illegale gebeuren in het binnenland, zoals het water en grond te vervuilen met kwik.
  Want zelf kunnen jullie er niets tegen doen!
  Het bos gaat naar de klote als men zo door gaat, dus wat voor compensatie wil je gaan vragen.


  Maak melding

 7. Beste heer Sardjoe en SU,
  Bent u weer op de oude bedeltoer? Dat is nou zo typerend voor derde wereld landen. En dat is onze SU toch niet. Sinds de laatste verkiezingen zijn voor SU toch de tweede ronde van de zeven vette jaren van start gegaan.
  Hele slimme analyse van die Sardjoe toch: “Het overgrote deel van onze bevolking leeft in laagliggend kustgebied. De gevolgen van klimaatverandering en zeespiegelstijging zullen sowieso te merken zijn”. En waarom moet nu het buitenland betalen voor het gevaar welke klimaatverhoging vormt voor onze kustbewoners? Niet doen, anders gaan ze u terecht “Pieterbaas” noemen.
  Het is de verantwoordelijkheid van de bestuurders van ons land die beleid moeten ontwikkelen en uitvoeren om haar bevolking tegen onheil te bescherming. Internationale samenwerking is daarbij niet alleen handig, maar daarvoor ook noodzakelijk.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.