METS presenteert Suriname op 50Plus Beurs

14

De Surinaamse touroperator METS Travel & Tours neemt van 16 t/m 20 september deel aan de jaarlijkse 50Plus Beurs in de Jaarbeurs in Utrecht. Dat meldt TourPRess Holland. Met ruim 95.000 bezoekers is de 50PlusBeurs ‘s werelds grootste evenement voor actieve plussers.

METS is gespecialiseerd in duurzaam toerisme en presenteert op de beurs een boek over de vijf inheemse indianenstammen in Suriname. Dit onder meer vanwege de nieuwe Rainforest Wellness Spa bij haar Palumeu Junglelodge. Bij deze jungle lodge zijn ‘Trio en Wayana’ indianen druk bezig met de aanleg van een Spa &Wellness centre.

Omdat er relatief weinig is gepubliceerd over deze indianenstammen, zal op de Suriname stand een boek worden gelanceerd over de indianen van Suriname. KIT Publishers geeft het uit in samenwerking met onder andere METS Travel & Tours. Het boek kan op de beurs (stand 7B025) worden besteld.

14 REACTIES

 1. METS heeft veel goeds voor de Indianen gedaan. Toen ik in Palumeu zat zei de beheerder Stanley Power dat ik niks mag verzamelen en dat alles al geinventariseerd is. Toch ondekte en beschreef ik 50 nieuwe soorten daar. Ik zei tegen Stanley Power: als ik weet wat nieuw voor Suriname is kan niemand mij tegen houden. Jullie moesten die Stanley Power zien springen, hij zei: wat zeg je daar en ik herhaalde het weer. Wel vond ik hem een rare kerel die niemand een hand wilde geven en op een afstand toe keek. Als er geld teverdienen is proberen ze maar wat. Sepede Padoe Opperhoofd van de Indianen heeft niet veel goeds over de blanke Zendelingen te vertellen. Zendelingen zijn bekent als vernietiger van Indiaanse culturen in Suriname. Een maal bekeerd, dan laten ze je in de steek. Wat is er mis met de Indiaanse geloof? Mets heeft veel kunnen redden in Suriname. Dank zei METS hebben de meeste Indianen een baan.
  http://www.calodema.com/index.php?cPath=31?
  osCsid=1af949e6c836be5cdb8d65250fd66805
  search. http://www.calodema.com


  Maak melding

 2. METS (Meer Eenheid Tussen Surinamers).

  Ga zo door! Wat Dewanand (1) opgesomd heeft heb ik van meerdere kanten en mensen in het land gehoord. Proficiat!
  Wat wel de Surinamers bezig houdt zijn de dure prijzen van METS voor binnenlandse reizen. Alleen buitenlandse toeristen kunnen zich deze reizen veroorloven en enkele “bigg shots” in het land.
  In sommige landen worden de prijzen van dit soort reizen voor de eigen bevolking zonder winstoogmerk verkocht. Alhoewel ik begrijp dat dit een moeilijke afweging is, hoop ik toch dat er in die richting gedacht wordt in de toekomst.
  Prima organisatie, trouwens.


  Maak melding

 3. mets is een foe foermang.deze mensen vragen euro’s de surinamers kunnen deze bedragen niet ophoesten. Toeristen worden weer uitgekleed. Niet normaal die viezeriken aldaar.


  Maak melding

 4. Het wordt hoogtijd dat men in Suriname overal prijskaartjes plaats. Nu, is het nog zo dat de verkoper ter plekke een prijs bedenkt als hij merkt dat men SuriNed/toerist of Nederlander is. Dit gebeurt echt overal. Op de markt op straat in de winkels, taxi’s, juweliers etc.

  Wat dit betreft is en blijft Suriname een echte derdewereldland. Geen wonder dat derdewereldlanden geen echte toeristenlanden zijn. Er zijn uitzonderingen, maar die hebben ook veel meer te bieden dan een stinkende stad vol met oplichters en enge zwervers.


  Maak melding

 5. Beste Yvox (5),

  Jouw kritiek is niet mals! Zo! Ben je boos of zo? Het is jou goed recht om kritiek te hebben. Daar gaat het niet om. Waar het om gaat is dat je ook vrij bent te gaan en te staan waar je wilt. Begrijp je het al?
  Je hoeft niet naar die stinkende stad vol
  oplichters en enge zwervers te gaan. Je kiest er zelf voor omdat je vrij bent daarin.
  Kom dus niet meer! Nooit meer! Never!
  Ga naar Bali of Thailand waar je kan afdingen op elke jurk, broek op pet die je koopt. Dat vindt je leuk! Afdingen bij arme verkopers en verkoopsters die amper te eten hebben. Dan loopje rond met je dikke buidel en dikke billen als een olifant op een mierenhoop. Vertrappen en vertrappen!
  Jammer! Ik vond sommige reakties van je Top!
  Maar dit is te afbrekend. Het gaat tenslotte om mijn geliefd land. Sorry!


  Maak melding

 6. Het oplichten van toeristen/SuriNeds en Nederlanders is meer een regel dan een uitzondering. Bijna iedereen probeert deze mensen een loer te draaien.
  Men weet gewoon niet hoe men met de toerist moet omgaan. Het enige waar men aan denkt is een ander zoveel geld mogelijk aftroggelen. Dit gedrag, is de doodsteek voor het Surinaamse toeristische industrie.

  Geen wonder dat veel reisbureau’s niet eens aan beginnen!


  Maak melding

 7. Kijk! Yvox(7),
  Dit is Wat genuanceerder. Nu schrijf je waar het om gaat. Prima! Je hoeft niet te liegen, niet te bedriegen en ook niet te overdrijven.
  Dank je!


  Maak melding

 8. Yvox,

  Wat ik kan doen, doe ik ook. Je hebt gelijk om te schrijven dat destructie van binnenuit komt. Mijn armen zijn te kort en mijn prive vermogens zijn te klein om hier verandering
  in te brengen. Maar ik geef het nog niet op!
  Er zijn tenslotte hele nette, eerlijke mensen
  in Suriname die geraakt worden door jou woede
  in @5. Samen met die mensen zal de strijd gestreden moeten worden om verandering te bewerkstelligen.
  Als je bereid bent ook mee te helpen dan zal ik ook beter mijn best doen. OK?


  Maak melding

 9. DAS, er zijn ook heel veel nette mensen oa. toeristen ‘geraakt’ door door oplichting in Suriname!
  Je weet best wel hoe het daar aan toe gaat!

  Heb van de week nog iemand gesproken die voor honderden euro’s is opgelicht bij een juwelier nota bene. Ik bedoel niet eens onder een ‘boom’ Dat, maakt de zaak nog ernstiger!
  Ik heb sieraden gezien die zogenaamd van “18 karaat goud” waren. Op papier staat 18 krt. maar die troep is nu al ZWART! (valsheid in geschrifte). En deze mensen kunnen niet eens terug meer naar de juwelier om een klacht in te dienen.

  En ja, nette en eerlijke vakantiegangers worden overal beduveld in Suriname. Ik trek geen woord van terug! Weet jij wel hoelang de doorsnee toerist(Surined/Nederlander) heeft moeten sparen om op vakantie te gaan?

  Die zijn meer geraakt dan jij denkt!
  Toerisme is het vistitekaarjte voor Suriname, maakt niet uit waar ze vandaan komen. Ze helpen de economie en hebben bewust voor Suriname gekozen. Maar op deze manier zal het nooit meer lukken. Men raakt teleurgesteld en gaat er nooit meer heen!


  Maak melding

 10. Beste DAS,
  Het oordeel van Yvox is soms hard maar wel oprecht. Maar door boosheid wordt er vaak ingeleverd op de nuance.

  Ik meng me even in jullie discussie want de boosheid kan ik begrijpen omdat ik in 2003 ook ben opgelicht. Je mag het weten, je moet van goede huize komen om mij op te lichten want ik zet alles onder een “vergrootglas”, lees een contract 10 keer inclusief de kleine lettertjes, en dan slaap ik er nog een nachtje over. Bij wijze van spreken dus.
  En toch is het die lummels gelukt. Maar dat gebeurt mij geen tweede keer. Maar als ik na jaren er aan denk heb ik er nog steeds de “P” in. En het ging niet eens om honderden euro’s maar het gevoel dat ik genept ben.

  Ik zal mijn reactie kort houden.
  Yvox heeft een punt. Wat dat betreft zal er ook heel veel moeten veranderen in het land, en dat kunnen en mogen we niet ontkennen.

  En beste DAS, bij jou als iemand die gevoel heeft voor zijn land kan ik jouw reactie ook begrijpen. Maar aangezien Yvox nu heeft laten doorschemeren wat de achterliggende gedachte van de reactie was, weet ik zeker dat jij als weldenkend persoon het ook kan begrijpen.


  Maak melding

 11. Yvox&AHE,

  Ik merk dat het gedrag van enkele schurken in Suriname jullie echt geraakt heeft. Het spijt me dat het jullie beiden is overkomen. Nu begrijp ik iets meer van de situatie.
  Geloof me, er zijn ook echt nette, eerlijke mensen in Suriname net zoals er nette, eerlijke toeristen zijn(zoals jullie), die bedrogen worden. Wat ik wil vragen aan Yvox is om niet alle Surinamers onder een kam te scheren. Meer niet!
  Ik heb alle begrip voor mensen die zich bedrogen of bestolen voelen maar ik verdedig ook de mensen die niet gestolen of bedrogen hebben. Hopenlijk kunnen jullie dat ook begrijpen.


  Maak melding

 12. That’s right!!
  En de mensen die niet gestolen of bedrogen hebben is altijd nog de grootste groep, laten we dat niet vergeten.
  Wel moeten we er voor waken dat de toerist het groepje schurken niet als een reële afspiegeling van het Surinaamse volk gaat zien. Dat zou nu al zonde zijn, gezien de (lange) weg die is ingeslagen m.b.t het toerisme. Op dát gebied valt er nog veel werk te verzetten, maar er valt ook veel te halen.
  Dat proces mag niet gehinderd worden door deze schurken.
  Ik wens alle betrokkenen veel succes in de uitvoering.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.