Jan Smit en Damaru geven opbrengst hit weg

17

Jan Smit en zijn Surinaamse collega Damaru hebben gisteren een cheque ter waarde van 10.000,- euro overhandigd aan SOS-Kinderdorpen, het goede doel waar Jan ambassadeur van is. Dit vond plaats tijdens een persbijeenkomst waar de zangers voor het eerst hun gezamenlijke zomerhit Tuintje In Mijn Hart (Mi Rowsu) live aan de media lieten horen meldt Blik op Nieuws.

De samenwerking tussen Jan Smit en Damaru is ontstaan naar aanleiding van een online campagne die Jan is gestart rondom mijnsoskinderdorp.nl. Tijdens de promotie van deze campagne ontstond een weddenschap tussen Jan en radio-dj Giel Beelen om wie de meeste sponsors kon inzamelen voor SOS-Kinderdorpen.

Jan won de weddenschap en Giel regelde als tegenprestatie een duet tussen de twee artiesten. De single is op 24 juli uitgebracht en kwam afgelopen vrijdag al op nummer 1 de hitlijsten binnen, waarmee Mi Rowsu hard op weg is om dé zomerhit van 2009 te worden.

17 REACTIES

 1. “Het goede doel waar Jan ambassadeur van is”.

  Waarom wordt nu mijn wantrouwen gewekt??
  Blijkbaar heeft dit met het verleden te maken. Sorry, ik ben vrij nuchter maar ben wel op de hoogte van de geschiedenis. En nu maar hopen dat mijn wantrouwen onterecht is.


  Maak melding

 2. @ Su: Je hebt blijkbaar het bericht niet goed gelezen. Natuurlijk is Mi Rowsu een Surinaams produkt, ja en? Ik denk dat het andersom is: dat Damaru blij mag zijn dat hij met Jan Smit heeft mogen werken. Bovendien is dit project opgezet om een charitatief doel te steunen: SOS-Kinderdorpen. En die € 10.000 is natuurlijk nog maar een schijntje vergeleken bij de totale opbrengst van het nummer. En daar profiteert Damaru dan persoonlijk weer van. Waarvan akte.


  Maak melding

 3. Geachte heer/mevrouw AHE (reactie #1),

  Alvast onze complimenten voor uw primaire reactie, welke vanwege uw scherpe analyse hier, u verder op weg zult helpen, om de realiteit omtrent de relatie tussen het ‘verleden en het heden’ onder ogen te zien.

  GELOOF WAT JE ZIET OF VOELT, TOTDAT HET ‘TEGENDEEL’ BEWEZEN IS.

  Om u vrijblijvend tegemoet te komen in uw analyse, willen wij u adviseren om o.a. onze laatste reactie #45 m.b.t. dit onderwerp op Waterkant.net; ” Jan Smit en Damaru binnen op nummer I”, nog eens goed door te nemen. Ook andere reacties te vergelijken. En u zult enigszins een idee krijgen welke reacties hier ‘bewust’ vals gespeeld hebben. Hierbij doen wij u voor het gemak de site direct toekomen.

  http://www.waterkant.net/suriname/2009/08/01/jan-smit-en-damaru-binnen-op-1/

  Dit is de rede waarom wij soms vanwege onze scherpe kijk op zaken, van die heftige scheldpartijen tegen onze hoofd geslingerd krijgen door sommigen, die er ‘bewust’ op uit zijn, om mensen op een vals spoor te zetten.

  En niet altijd willen wij zover gaan, om radicaal de zaken uit een te zetten, omdat niet iedereen nog zover is om bepaalde analyses te kunnen begrijpen. En als je niet uitkijkt wordt je voor het gemak voor racist uitgemaakt en zelfs ervoor gegeseld, ook al zijn je intenties goed bedoeld.

  Dat zagen wij ook met het illegaal vernegerd naakt beeld van Anton de Kom op het Anton de Komplein in Amsterdam Zuidoost. Dat toen wij de burgers uitlegden, dat er door diverse overheidsinstituten die met het beeld te maken hadden ‘opzettelijk’ gefraudeerd was, sommigen hoog en laag zweerden, dat juist wij het waren die persoonlijk en racistisch bezig waren. Omdat wij zouden vinden omdat het een “witte” kunstenares was die zogenaamd gewonnen had.

  Het tegendeel bleek later waar te zijn en ze kregen kippenvel. Al deze instituten bleken te hebben gefraudeerd, van Stadsdeelbestuur, stadsdeelvoorzitter, stadsdeelraad, Centrum Beeldende Kunst Amsterdam Zuidoost, de Projectleider CBK-ZO, de Kunstenares, zelfs het Amsterdamse Fonds voor de Kunst. Allen in een ‘Politiek Complot’ om de Vrijheidsstrijder Anton de Kom uit revanche ‘vernegerd’ en naakt te portretteren, om zodoende ook de ‘vernegering’ van Amsterdam Zuidoost hardnekkig vorm te kunnen blijven geven.

  Zelfs toen wij de Burgemeester van Amsterdam dhr. Job Cohen in een aangetekende brief van 20 mei 2007 verzochten een onderzoek te plegen, naar het ‘besmeuren van het beeld van Anton de Kom’ met rode waterverf, omdat wij sterke aanwijzingen hadden, dat het Stadsdeel Amsterdam Zuidoost i.s.m. de Bijlmer politie hierbij betrokken waren, weigerde hij dat (de daders waren zelfs door de politiecamera’s gefilmd).

  Maar geen man overboord, want al doende leert men. Maar misschien dat deze ervaring zal helpen, om in het kader van het Bewustwordingsproces mensen te leren om in processen te denken. Tevens om nogmaals te benadrukken, dat niets “vanzelfsprekend” is.

  Dat mensen d.m.v. de harde realiteit lessen gaan leren. Om tenslotte uiteindelijk te gaan besluiten om de ‘vernegering’ van zich af te schudden en uit te kijken met valse vriendschappen.

  Wees daarom voorzichtig met wat je doet en met wat anderen je willen opleggen te doen. Want ze zijn soms ‘gevaarlijk dichterbij’ dan je denkt, om je een hak te zetten en je gemeenschap in verlegenheid te brengen. Vandaar ook onze actie ter ‘ontnegering’ van onze gemeenschap, de wereldgemeenschap in het bijzonder’.

  WIJ VAN DE BEWUSTZIJNSBEWEGING EBU-AKEDEMIYA ZIJN TEGEN HET TRANSPORTEREN VAN EEN VERNEGERDE GEEST VAN DADER OP SLACHTOFFER.

  Succes met uw analyse omtrent ‘Damaru en Jan Smit’, doch wees kalm met uw gevoelsuitingen.


  Maak melding

 4. Bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya,
  Het onderwerp is “Jan Smit en Damaru geven opbrengst hit weg”
  En jij Verder ” klets je hier een hoop eigen Klinkklare onzin”


  Maak melding

 5. Een paar dingen.

  Binnenkort onthutsende onthullingen over suricauenaar DU. De ontmaskering !!!

  Soms kunnen we ons de redenering van EBU ACADEMIA voorstellen. Het is alleen zeer jammer dat die moisi niet gewoon kort kan schrijven. Als je niet snel je punt maakt raken mensen je kwijt. Je bent dan al gauw een kwijlbalk en dan gaat het niet eens meer over de inhoud. Helaas, maar waar. Doe je voordeel hiermee.

  Ten derde: NIET ONBELANGRIJK

  Ons heeft het nieuws bereikt dat DAMARU wordt lastig gevallen over zijn verblijfsvergunning. Er werd van de week gedreigd hem het land uit te zetten.

  Tips zijn welkom aan het adres van Persbureau Coronie


  Maak melding

 6. Geachte heer/mevrouw John en Dubrie (reactie #9 en #10),

  Met dank dat u onze reactie gelezen heeft. Dat is alvast een ‘eerste’ stap naar ‘ontnegering’ van uzelf en anderen, de wereldgemeenschap in het bijzonder. En vooral een grote stap naar Bewustwording, door het lezen van ‘gezonde informatie’.

  Onze informatie lijkt ‘nieuw’ als blijkt, indien je heel ver achter loopt in Bewustwording. ‘Anders’, indien het u eerder niet bekend was. En bovenal ‘merkwaardig’ kennelijk, omdat het nog niet tot uw ‘vernegerde geest’ is doorgedrongen of nog niet wil doordringen. Maar dat zal relatief heel veel tijd vergen, afhankelijk van persoon tot persoon, in relatie tot het niveau van uw huidige kennis.

  De Khamitische (Afrikaanse ) strijder Kunta Kinte (The Gambia) uit de televisieserie ‘Roots Wij Zwarten’ van Alex Haley, verzette zich vanaf het begin reeds tegen zijn ontvoering uit Khamita (Afrika) en vervolgens tegen zijn ‘vernegering’ op de plantages door zijn zogenoemde eigenaars. Daardoor werd zijn been uit voorzorgsmaatregel afgehakt. En zelfs dan nog gaf hij NIET toe. Want voedde hij zijn kinderen en kleinkinderen vervolgens op met de culturele waarden en normen van zijn Khamitische (Afrikaanse) cultuur. In tegenstelling tot sommigen van zijn lotgenoten waaronder ‘Uncle Tom’, die zich op den duur in hun lot gingen berusten.

  De Surinaamse held Desire Delano Bouterse van de Nationale Democratische Partij Suriname de NDP bijvoorbeeld, die samen met andere militairen van uit Nederland naar de Republiek Suriname aangetrokken werd, om Suriname in opdracht van het Koninkrijk der Nederland te herkoloniseren. Eenmaal daar aangekomen, raakten zij zodanig in bewustwording, dat zij besloten de Republiek Suriname, tot ergernis van hun opdrachtgever, juist te bevrijden van het voormalig moederland. Om in de voormalige Nederlandse kolonie vervolgens het ‘Proces van Ontnegering’ voort te zetten, als belangrijk onderdeel van het Bewustwordingsproces.

  En de VHP voorman Ir George Hindorie, opgevoed in een neokoloniale etnische politieke organisatie, welke partij tegen de Onafhankelijkheid van Suriname was in 1975 en tevens racistisch van aard was, die in 1975 in tegenstelling van zijn Partij genoten waaronder zijn partij Voorzitter mr. Jaggernath Lachmon besloot, om op het ultieme moment te kiezen voor de Onafhankelijkheid van Suriname. Dit in plaats van, dat zijn land nog langer politiek afhankelijkheid bleef van het Koninkrijk der Nederlanden.

  En de ongeletterde en hoogzwangere Slavin Dya-Uma, die besloot om desnoods de gevaren van het woeste oerwoud van Suriname te trotseren, dan om nog langer in Slavernij te moeten leven. Haar in vrijheid geboren zoon Bonni werd uiteindelijk één van de boegbeelden van de Vrijheidstrijd van de Republiek Suriname.

  En onze held Anton de Kom die, ondanks dat hij eerder door het Koninkrijk der Nederlanden uit Suriname verbannen werd, toch besloot ten strijde te trekken tegen de Duitse bezetting van het Koninkrijk der Nederlanden tijdens de Tweede Wereldoorlog van 1940-1945. En zelfs een wereldbekend boek ‘Wij Slaven van Suriname’ wist te produceren.

  Neem nou het ‘Nederlandse Symbool van Onderdrukking’ Annelies Marie Frank, meer bekend als Anne Frank, die op negenjarige leeftijd tijdens De Tweede Wereldoorlog met haar familie Frankfurt/Duitsland ontvluchtte. Onderdook op een donker kamertje in het achterhuis van een bedrijf in Amsterdam. Vervolgens verraden, gevangenen genomen en gedeporteerd werd, waardoor zij in een Duitsconcentratiekamp terecht kwam. Aldaar tenslotte op de jeugdige leeftijd van zestien jaar (16) stierf aan uitputting en/of vlektyfus. Desondanks instaat bleek, om op dertienjarige leeftijd (13) in onvrijheid een wereldberoemd boek te produceren genaamd: ‘Het Dagboek van Anne Frank’.

  En de populaire Surinaamse artiest Papa Touwtji (Touwslager) en de Jamaicaanse artiest Bob Marley, die vanuit een economische- en educatieve achterstand in staat bleken te zijn, om een eigen muziekgenre te ontwikkelen en in hun eigen taal ten gehore te brengen. En waarmee zij zelfs in het Caribische gebied en Europa razend populair mee werden t.b.v. het Zelf-Bewustwordingssproces.

  De Eerste Premier van Suriname na de Onafhankelijkheid van 1975 dhr. Henk Alfonsius Arron, die zonder rekening te houden met de meningen van zijn coalitie partijgenoten, vooraf luidruchtig en tot hun verbazing zelfverzekerd bekend maakte, dat de Republiek Suriname in 1975 Onafhankelijk zal worden en dat werd het ook.

  En wat zegt u van een Nederlands comité ‘Een Waardig Standbeeld Anton de Kom’ die een ‘Politiek Complot’ wist te achterhalen, en die politiek Nederland voor een vermeend impasse plaatste, omtrent hoe een illegaal vernegerd naakt beeld van Anton de Kom in Amsterdam Zuidoost, zonder al te veel gezichtverlies te laten verwijderen.

  Maar hoe hebben deze gedragingen hun succes kunnen bestendigen. En wat heeft hun succes mogelijk kunnen maken, terwijl het nauwkeurig, hardhandig en systematisch transporteren van een ‘vernegerde geest’ van dader op slachtoffer, meer dan vier eeuwen lang zijn gang ging. Een feit dat momenteel zelfs bekend staat als de ‘Ergste Mensenrechtenschending’ ooit gepleegd jegens de mensheid.

  Maar dat maakt mensen zo ‘bijzonder en uitzonderlijk’. En zo werk Bewustwording nou eenmaal en tevens het ‘Ontnegeringsproces’.

  Het heeft trouwens ook lang geduurd, alvorens een voormalige ‘vernegerde’ Amerikaanse President, die zelf ook Slavenhouder was, de Slavernij in de Verenigde Staten uiteindelijk afschafte.

  En geloof ons maar, wij waren eens ook in een fase van onwetendheid. Maar door beginnen te twijfelen aan de toenmalige informatie, onderzoek te doen, ons geduldig te verzetten tegen het ‘vernegeringsproces’, veel te lezen en te analyseren, gelukte het ons uiteindelijk, om de blijde verlichte boodschappen velen als u te mogen delen. Dus we begrijpen ook uw worsteling volkomen.

  Vandaar dat wij ook vaak onze jongeren verwijzen naar het boek van Dr. Wayne W. Dayer genaamd ‘NIET MORGEN, MAAR NU’. Een wereld bestseller, die miljoenen burgers over de gehele wereld op weg heeft weten te helpen inzicht te verkrijgen in zichzelf en te doen inzien, dat Bewustwording tijd vergt maar uiteindelijk zoete vruchten afwerpt.

  Dat Anana ook u beiden en anderen zoveel mogelijk moge bijstaan, in uw keuze tot Zelfbewustwording.


  Maak melding

 7. Geachte Bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya,

  In uw reactie #8 heeft u mij persoonlijk aangesproken dus voel ik mij als beschaafd persoon met respect voor iedereen verplicht even terug te reageren. Ik heb uw reactie helemaal gelezen en geloof mij, dat is een klus op zich. Maar het is mij gelukt. Ik hoop niet dat u dit te negatief opvat, maar eerlijk is eerlijk; het is wel heel veel tekst. Op een forum is iedereen vrij om zijn of haar mening op eigen wijze te verkondigen, dus ook u. Uw boodschap kan ik helaas niet goed plaatsen. Moet ik dit als waarschuwing beschouwen? Dat lijkt me wel heel ver gezocht voor mijn simpele welgemeende reactie. Ik neem in ieder geval uw woorden in acht en bedankt voor de tip.


  Maak melding

 8. buitenbewustzijnbeweging ebu akadeinyuede,

  Als je de website van waterkant opent zie een gele popup verschijnen dit is een vacature: Het ministerie van VROM, Inspectie (Rotterdam) zoekt: een Adjunct inspecteur stralingshygiëne (M/V) (minstens 32 uur)Gelieve iemand van afrikaanse afkomst.
  Doe hiermee uw voordeel in plaats van thuis achter de pc in HOLLAND onzin uit te kramen.
  Veel succes met solliciteren.


  Maak melding

 9. Geachte redactie,

  Waarom lijkt het alsof de leden van de Bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya door sommigen direct verantwoordelijk gesteld worden, vanwege het feit, dat het ‘Vernegeringsproces’ van dader op slachtoffer ten tijde de Slavernij (Afrikaanse Holocaust) en eeuwen daarna, bij deze leden NIET succesvol gelopen is?

  Wij zijn het NIET geweest, die in collectiefverband besloten hadden, om opgrond van een Pauselijk Besluit van 1454, Vrije-Mensen systematisch, nauwkeurig en gewelddadig in Slavernij te brengen en deze Vrije-Mensen te transformeren van Khamit (de oorspronkelijke naam van Afrikanen) tot Afrikaan (de naam die onze ontvoeders ons gaven) ? Of die deze Vrije-Mensen tot Neger transformeerden?!

  Het waren het Vaticaan in Rome en diverse Europese landen, die daartoe besloten hadden, om Europa van verval te redden. En deze daders hebben opgrond daarvan, er zelfs meer dan vier eeuwen overgedaan, om onze voorouders en hun nazaten te vernegeren (ontmenselijken).

  “ELKE NEGER WAS EEN SLAAF, MAAR NIET ELKE SLAAF WAS EEN NEGER”.

  En daar het desondanks NIET bij een ieder goed gelukt is, wil men nu besluiten om boos te worden op dit nageslacht. Dit lijkt wel de omgekeerde wereld te zijn! Wat krijgen we nou!?

  Dat deze daders die collectief tot zulks een bizarre daad kwamen en deze ook vrijblijvend zolang uitvoerden en nu nog, zelf ook Negers moeten zijn geweest, betwijfelen we voor geen meter. Maar om zovele eeuwen later, en aan de hand van politiek vormen als Kolonialisme, Neokolonialisme, vervalste informatie in bibliotheken, pseudo -intellectualisme op de Universiteiten en o.a. in hun voormalige Koloniën, Institutionele Discriminatie, Allerdaags – en Institutioneel Racisme, nu Globalisatie en ga zo maar door,zelf een vervalsing van heilige boeken als de Bijbel, nu Nazaten van Slaven waar het vernegeringsproces niet goed gelukt is, de dood in te jagen? Dat lijkt ons het toppunt vernegering.

  Hebben jullie je manieren nog niet veranderd?

  En dat was nou precies deze houding, die onze voorouders verachtten tijdens de Slavernij, toen zij ook zagen hoe Kunta Kinte’s been werd afgehakt vanwege zijn verzet tegen vernegering en misi Alida haar borst vanwege kleingeestigheid onnodig moest worden afgesneden? Kunt u zich ook het bizar gedrag van de slavenhoudster Susanne Duplessie nog herinneren?

  En waarom had men wel de durf om de Duitsers te vragen t.a.v. hun Vernegeringspolitiek van slechts 5 jaar ten tijde de Tweede Wereldoorlog (1940-1945). Maar heeft men wel moeite met onze houding als gevolg van meer dan 300 jaar Slavernij?

  En wanneer wij u opdragen het illegaal vernegerd naakt beeld van Anton de Kom in Amsterdam Zuidoost te verwijderen, dan durft u ons om enig geduld te vragen?

  En ze lopen maar rond te jammeren op hun achterste poten, met hun Wisi in hun Pototo, hoe jacht te maken op de ‘Vrije Geesten’ overal ter wereld waar hun racistisch experimenten niet gelukt zijn. We gaan toch niet in herhaling treden?

  Geef alsjeblief normaal antwoord en steek vervolgens zoals je met de Joden gedaan hebt, ook voor ons je hand diep in je zakken, opdat wij kunnen werken aan Reparation. En pas dan zien wij verder. Maar ongestraft als dader door het leven gaan voor zulks een bizarre wandaad jegens de mensheid en nog van generatie op generatie, terwijl je overal ter wereld waar je handen rijken kunnen, nu nog ongestoord je gang blijft gaan, zonder je zelf eens af te vragen, welk een leed je achterlaat, lijkt ons absoluut geen gezonde zaak.

  Dus laat alvast de Vrij-Geesten van de Vrije Wereld met rust zouden onze Kabra’s (vooroudergeesten) zeggen. Omdat deze Vrije-Geesten niet alleen bijzonder zijn van aard vanwege het hebben kunnen overleven van zulks een bizar proces van zovele eeuwen, maar zij zijn de ‘Hoeders van onze Aarde’, de ‘Verlossers van de Mensheid’. Terwijl anderen als zondaren paradoxaal hun god dagelijks uit en treurig bidden om bevrijding, waar zij zich juist hardnekkig verzetten tegen de verlossing door het woord.

  Zelfs gemakshalve verwachten, dat hun god op een goeie zondag middag naar de aarde zal neerdadel, om hun uit hun bizarre geestelijke toestand te halen. Jammer, maar dat is ijdele hoop, want zo zal het ‘Bevrijdingsproces’ hun beslist niet vergaan. Terwijl wij weten, dat zij oprecht verlangen naar ‘Bevrijding’.

  En als wij in het kader van ‘Een Vrije Meningsuiting’ ongelijk hadden, dan zouden onze reacties nimmer zoveel aandacht verdiend hebben.

  Echter hopen wij, dat deze verwarde geesten, hoe vernegerd zij ook moge zijn, eens enige verlichting zullen mogen ervaren, in naam van Anana. Maar:

  “LAAT DE KINDEREN TOT MIJ KOMEN EN VERHINDER HEN NIET”!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.