Surinaamse ex-minister Gilds moet toch brommen

28

PARAMARIBO, 6 aug – Oud-minister Siegfried Gilds van Justitie & Politie gaat mogelijk binnenkort toch nog de gevangenis in. Het Hof van Justitie heeft zijn verzoek afgewezen tot uitstel van gevangenneming. Het Openbaar Ministerie kan nu elk moment in actie komen.

Eerst moeten nog wat formaliteiten worden afgewerkt. Om opschorting was verzocht, omdat volgens de verdediging procedurele steken waren gevallen. Siegfried Gilds moet een jaar celstraf uitzitten wegens betrokkenheid bij witwaspraktijken. Hij heeft steeds volgehouden onschuldig te zijn. Kort na zijn veroordeling had hij uitstel van gevangenneming voor elkaar weten te krijgen.

Gilds wil het hoger beroep buiten de gevangenis afwachten. Met het besluit van het Hof lijkt de hoop vergaan. Gilds, voorzitter van coalitiepartij SPA, is er niet in geslaagd een soepele overdracht van het partijleiderschap voor elkaar te krijgen. De rivaliteit tussen de twee potentiële opvolgers is zo intens, dat de rechter eraan te pas moest komen. Een commissie samengesteld door de rechter moet orde op zaken stellen.

28 REACTIES

 1. Geachte Hr. Gils,

  Als men een strafbare feit heeft begaan en je daarvoor wordt veroordeeld en moet brommen dan heeft men dat te aanvaarden.
  Als een volwassen iemand heeft u het feit geplaagd, aanvaardt de veroordeling ook als een volwassen. Als je buiten de gevangenis deuren geen politieke partij kan leiden kan je het gevangenis een politieke partij oprichten en verkiezingen uitschrijven als u zo graag partijvoorzitter wilt blijven. Ik wens u een prettige verblijf in de gevangenis
  en neem de tijd om te bezinnen.

  Ik heb gesproken.


  Maak melding

 2. Geachte Hr. Gils,

  Als men een strafbare feit heeft begaan en je daarvoor wordt veroordeeld en moet brommen dan heeft men dat te aanvaarden.
  Als een volwassen iemand heeft u het feit geplaagd, aanvaardt de veroordeling ook als een volwassen. Als je buiten de gevangenis deuren geen politieke partij kan leiden kan je het gevangenis een politieke partij oprichten en verkiezingen uitschrijven als u zo graag partijvoorzitter wilt blijven. Ik wens u een prettige verblijf in de gevangenis
  en neem de tijd om te bezinnen.

  Ik heb gesproken.


  Maak melding

 3. Zo gilds het zal niet lekker zijn op duisburg of boma eerst de baas van santhoki .nu santhoki de baas is zal hij toe kijken en gilds uit zwaaien vene kan niets voor jou betekenen gilds toch ga jij voor desi een kijkje nemen en je zal desi vertellen hoe het er daar van binnen uit ziet.


  Maak melding

 4. Siegfried Gilds je hebt een slimme advocaat. Maar ergens houdt je geluk op. De rek is eruit broer. Nu is het tijd om te brommen voor die Euro’s die je zwart hebt verdient.

  Ik rust


  Maak melding

 5. Opsluiten de man. Witteboorden criminelen moeten harder worden aangepakt. In geheel de wereld worden verzachtende omstandigheden gezocht voor misdrijven van dit type boeven.
  Feit bewezen; straffen!
  Johny van de straat was allang, zonder pardon opgesloten.

  Das


  Maak melding

 6. men vindt wel een andere modus,gilds gaat zeker niet de bak in.
  deze man kan je vergelijken met een logologo (aal/paling) glad om vast te grijpen.


  Maak melding

 7. @ nummer 8
  sorry hoor maar ik vind jou een hele grote hypocriet, met hoeveel maten meet jij mi boi als gilds niet was veroordeeld zou jij ok klagen, nu is hij veroordeeld en je klaag ook je ben een farizeeér pinto.


  Maak melding

 8. Gilds mag van geluk spreken,dat het zwarte geld niet verburd verklaard is.Trouwens veel heeft hij niet te verliezen,zijn salaris loopt gewoon door en dat zwarte geld heeft hij ook nog.


  Maak melding

 9. Today it`s me tomorrow you.We moeten niet vergeten dat:Wanneer je bukt om in andermans reet te kijken,dat van jou wagenwijd openstaat voor anderen!!!!!


  Maak melding

 10. Gilds, de beste van de slechten heeft gewonnen,en dat is shantokkie.

  Pas als Gilds uit de school klapt, gaat het goede, “Vrouwe Justitia”,praten.

  Dan pas krijgt hij echte mede celgenoten,en dan zijn de jongeren die de NDP aanhangen blij!

  Vergeten jullie niet alleen op Gilds te letten, maar op iedereen in je omgeving die aan het dealen is en met dat verdrietigmakend geld, nu feest viert, groot leeft en lacht, en vergeet ook dan ook niet op te treden als morraal ridder,en niet af te wachten, om daarna zulke beste stuurlui meningen te typen.

  Dan neks no fout!!

  @3 pele, Gilds hoef niet vr meneer Bouterse te gaan kijken in het gevang, de jongeren hebben het al vor hem gedaan, en daar hoort meneer Bouterse niet thuis.


  Maak melding

 11. ….Gilds mi boy, je moet het gewoon zo zien….je hebt heel stiekem een hap getjopt uit de verboden appel …enne..den man kisi joe op heterdaad…dus weg uit het paradijs en verbannen naar de hel….om je grove zonden te overdenken (en je hebt er meer begaan,dat weet je…)..


  Maak melding

 12. OPSLUITEN!!!ga eens voelen wat je anderen hebt aangedaan.GODS molen maalt langzaam maar zeker!!!time is telling NOW.wie een kuil graaft voor een ander………Ga nu je geld daar uitgeven aan mobieltjes en protectie,Vuile crimineel!!!!!!


  Maak melding

 13. Wat nou is in hemelsnaam erger, mensen die de wet overteden en door de rechter worden gevonnis of mensen die ontschuldig zijn en zonder proces afgeslachten? in een rechtsstaat is alleen de rechter die bevoegd is straf op te leggen en niemand anders.


  Maak melding

 14. Du,@21
  alles is erg, vooral als de rechtsgang in Suriname inzake 82,zijn eigen eer aan flarden heeft geschoten,door die 27 jarige,zonder conclussie,nu nog in 2009.

  En betreft Gilds.
  du,die had zeker na zijn bezwering op meneer Bouterse hem met wortel en tak uit te roeien,van het kwaad afzijdig moeten blijven,


  Maak melding

 15. @23 De jongeren

  Probeer je weer wat zwart is wit te maken?

  Normale mensen wachten gewoon rustig het proces af. Je weet wel het 8 december proces tegen die dictator die machtsmisbruikpleegde en de rechtstaat omzeep hielp. Die mensen vermoorde – veel meer dan alleen de 15 december doden -.
  Zijn de recente getuige verklaringen je ontgaan. Heb je niet gelezen dat hij opdracht gaf om de branden niet te blussen, dat hij opdracht had gegeven granaten af te schieten op radio stations, ed. Dat hij zijn macht misbruikte om een iedere die van zijn grondwettelijk recht, tevens verankerd in de rechten van de mens, op voor zijn mening uit te komen de mond trachte te snoeren?

  Kortom. Je bent de domste meeloper en de domste demagoog op het forum. 🙁 Heel erg triest. 🙁


  Maak melding

 16. @ nummer 23 ben jij zo dom of kan je niet helpen, jou reaktie op nummer 23 laat duidelijk zien dat jij niet weet waar jij over praat ga het heel goed lezen en kom dan terug mi boi , wat heeft bouterse al die jaren gedaan in suriname vertel mij dat, de jongeren je hebt het over macht en recht ik heb geen geweldige schooling gehad maar dom ben ik niet,als je macht boven het recht laat prevaleren hoe durf jij om over dit onderwerp te praten terwijl jij het opneemt voor een dictator iemand die de mensenrechten op zeer grove wijze heeft geschonden in suriname in de jaren 80 en 90 kwam er geen rechter aan te pas bouterse was de opperrechter in suriname als jou radio station hem niet aanstond liet hij het in brand schieten, alles wat bouterse heeft gedaan vanaf feb 80 is tegen de grondwet en regels van suriname en jij de jongeren aanbid deze man, ik zeg vaker dat jullie inconsequent zijn jou reaktie op nummer 23 laat dat heel duidelijk zien en daarom zijn jullie zo makelijk te manipuleren.


  Maak melding

 17. “Zijn de recente getuige verklaringen je ontgaan. Heb je niet gelezen dat hij opdracht gaf om de branden niet te blussen, dat hij opdracht had gegeven granaten af te schieten op radio stations, ed.”

  Neusje als ik moeilijk wil doen kan ik je natuurlijk ook gaan vragen als de recente getuige verklaring van die van haperen je is ontgaan.
  Dat doe ik dus bewust niet.

  Vermijd aub woorden als domme en demagogie,
  want als iemand de titel domme demagoog toebehoort dan ben jij het precies zoals du de enigste dorpsgekke hier is.


  Maak melding

 18. @ na mi
  de schuld vraag is mag je mensen die ongewapend zijn zonder form van proces folteren en daarna doodschieten, en nog liegen dat ze op de vlucht zijn doodgeschoten dat is juridische de vraag dat andere geklets van jou is voor de prullenbak ik kijk naar de wetten van suriname en wat de internationale wetten zeggen over deze misdaden tegen de mensheid.mijn mening .


  Maak melding

 19. wat een bullshit die verhalen over mijn oom siegfried, de surinaamse politiek zit nog in kindeschoenen!!!!!

  ik geloof dit niet want anders zou bouterse die moordenaar ook geen president worden……… schaam jullie hiervoor


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.