Foto’s Kwakoe festival in Almere

11

Het Kwakoe Festival, dat vorig weekend voor het eerst in Almere werd gehouden, is veel kleiner van opzet dan het traditionele Kwakoe Festival in Amsterdam. Door tegenvallende belangstelling zijn in Almere 60 stands verhuurd en daarmee is Kwakoe in Amsterdam met 90 stands groter. Beide organisaties voeren al twee jaar een hevige concurrentiestrijd. Eerst vochten ze om de vergunning in Amsterdam. De verliezer week uit naar Almere.

Onze fotograaf was daarbij aanwezig en maakte voor u een fotoverslag dat te zien is op www.surinamefoto.com.

11 REACTIES

 1. mijn creools broeders hou hiermee op.
  Jullie worden te kijk gezet in Nederland.
  Maken jullie er een organisatie van en organiseer het kwakoe festival in bijlmer zoals het voorgaande jaren.Ik ga elk jaar naar de bijlmer en vind nog steeds een geweldige surinaamse happening en hoop dat jullie gzamenlijk de problemen oplossen en samen door een deur verder kunnen gaan.
  Tang boeng brada nanga sisa.


  Maak melding

 2. Ook deze Surinaamse Nederlanders (Kwakoe-leiders) kiezen voor verdeeldheid als oplossing. Weer een geval van “de leerling overtreft de meester”.


  Maak melding

 3. Beste Singh,

  Ik reageer niet altijd op dit forum en als ik dat doe dan zoek ik mijn artikels uit. Wat ik nooit doe is reageren op de reactie van een ander, maar beperk me tot het lezen. Daar heb ik mijn reden voor. Hoewel ik anoniem ben, ben ik niet van plan om op een forum voor alles en nog wat uitgemaakt te worden, hetgeen ik zo vaak op dit forum constateer. In dit geval kan ik het even niet laten om toch persoonlijk te reageren. Zie dit niet als een persoonlijke aanval maar meer als een tip voor de toekomst. Waarom begin je de reactie niet met de zin “mijn Surinaamse broeders hou hiermee op”. Ik hoop dat je dit sportief opvat.
  En …nee ik ben geen moraalridder, maar dit soort uitingen vallen mij meteen op.


  Maak melding

 4. als wij ons surinamers gevoelen,dan zou het goed zijn om ons te bundelen in een organisatie waar iedereen zich terug zouden kunnen vinden.maar niet apart zoals het nu is.van de hindoestanen,creolen en de javanen.

  dit moet ik ook bij vermelden dat het niet eenvoudig zal zijn om een fusie aan te gaan met de hokjes gedachte bij de organisatoren.


  Maak melding

 5. Beste mensen,

  Ik persoonlijk ben erg blij met de komst van Kwakoe Almere, en dan gaat het er niet om hoeveel stands er wel of niet staan. Ik hoop dan ook dat het er volgend jaar weer is.

  Reden: Ik wordt een beetje moe van het geweld dat ieder jaar weer te vinden is bij Kwakoe Bijlmermeer en dat is de reden dat ik al ruim 15 jaar niet meer naar dit Festival kom. Ik ben letterlijk met Kwakoe opgegroeid en heb het langzaam zien veranderen in iets waar mijn normen en waarden tegenin gaan. Ik ben zelf Surinamer in hart en nieren, maar het wordt vervelend om te zien hoe je eigen volk zich keer op keer weer weet te misdragen. Afgelopen zaterdag is er voor de zoveelste keer iemand neergeschoten (rapper).
  En omdat ik niet wil dat mijn dochtertje van 3 met dit soort gedragingen geconfronteerd wordt kies ik ervoor niet naar Bijlmer te gaan maar naar Kwakoe Almere en ik ben blij dat er eindelijk een alternatief is. En ik kan u zeggen; ze heeft ervan genoten!!!
  Ik hoop dat de organisatie daar wel de rust weet te bewaren en dat we daar nog jaren kunnen genieten

  Vriendelijke groet!


  Maak melding

 6. Waarom hebben mensen het toch over samenwerken??
  Alsjeblieft niet!! Laat Almere lekker een Kwakoe nieuwe stijl zijn,ze concureren toch niet met Amsterdam?? Hier in Almere kan je nog lekker vrij lopen en in het gras zitten. je kinderen kunnen in het zicht spelen en bij de aapjes gaan kijken. Mensen die meer drukte willen die gaan lekker naar Amsterdam.Prima geregeld zo, we hebben nu wat te kiezen!


  Maak melding

 7. Vind Milan wel georganiseerder dan kwakoe het middenstuk is een open veld en daarom heen al die tentjes heel erg overzichtelijk
  en overal zie je beveiligingspersoneel lopen.

  Misschien moet kwakoe ook entree heffen om de zaak goed te organiseren en beveiligen is misschien niet leuk maar jah hiermee voorkom je denk ik veel ellende. En bovendien viel de entree van milan reuze mee.

  Mensen geen kritiek of verwijt maar misschien een aanbeveling.
  hartelijke groet,


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.