Keti Koti ‘nationale feestdag’ bij MTNL

0

Het Nederlandse mediabedrijf MTNL geeft haar werknemers de kans om Keti Koti (1 juli) te vieren zonder dat zij daarvoor een aparte vrije dag moeten opnemen. MTNL is het eerste mediabedrijf dat zich flexibel opstelt tegenover deze culturele feestdag.

MTNL heeft voor het overgrote deel werknemers in dienst met een andere etnische of culturele achtergrond. Daarom vindt hoofdredacteur Bart Römer het belangrijk om zijn medewerkers op deze wijze te ondersteunen. Het werken in een mediabedrijf is volgens hem prima geschikt om flexibele feestdagen te hanteren, omdat het centrale werkproces deze ruimte eenvoudig toelaat. ‘Internet gaat niet dicht. En je kunt bijvoorbeeld altijd research doen voor een onderwerp of de administratie, als andere collega’s er niet zijn.’

Bart Römer: “Met dit besluit maken we een gebaar naar onze werknemers. Zo kunnen zij hun eigen religieuze feest of herdenking vieren zonder dat het hun een aparte vrije dag kost”. In de toekomst mogen MTNL werknemers ook feest- of herdenkingsdagen als Divali, Suikerfeest en Jom Kipoer omruilen met een christelijke feestdag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.