Kwakoe Festival komend weekeinde van start

1

Komend weekeinde begint het jaarlijkse Kwakoe Festival in Amsterdam-Zuidoost. Maar de opbouw van het festivalterrein in het Bijlmerpark dreigt achter op schema te raken, omdat leveranciers onvoldoende financiële garanties krijgen. Dat zegt althans Hans Scheffer, eigenaar van 2 Go Events in Rotterdam, tegen Het Parool.

Dit evenementenbedrijf leverde vorig jaar tenten en stroom aan het Kwakoe Festival, maar kreeg daar nooit voor betaald. Scheffer heeft nog steeds een vordering van 250.000 euro op de organisator van vorig jaar, de stichting Zomerfestival Amsterdam Zuidoost.

John Goring, voorzitter van het bestuur van de nieuwe stichting, noemt de financiële problemen uit het verleden vervelend. ”Maar, heel formeel: die zijn niet door ons veroorzaakt. Dat was een andere stichting met een ander bestuur” zegt hij tegen de krant. Ook het stadsdeel Zuidoost, dat de vergunning afgeeft voor het festival, zegt vertrouwen te hebben in de nieuwe organisatie.

Overigens zijn er dit jaar waarschijnlijk weer twee Kwakoe-festivals: één in Amsterdam-Zuidoost en één in Almere. Stichting Kwakoe Zomerfestival organiseert het festival in het Bijlmerpark in de zes weekeinden vanaf 4 juli. De opvolger van Kwakoe Events, Kwakoe On Tour Team, komt zeer waarschijnlijk met een festival in Almere. De organisatie zegt zo goed als rond te zijn met de gemeente Almere. Dit evenement op stadslandgoed De Kemphaan duurt van 18 juli tot en met 2 augustus.

1 REACTIE

 1. Wat is de bedoeling hier eingelijk. Elk jaar een ander bestuur die zijn rekeningen niet betaalt.

  Ander bestuur. En hoeveel van het vorig bestuur zitten in het nieuw bestuur?. Dat doen ze ook met Surinaamse voetbalclubs hier.

  Ik wordt gewoon kots misselijk van de graai- cultuur. En dat de naam van de Surinamers elk jaar weer door het slijk wordt gehaald deert hun niet.

  Ziekelijk, soso gridie nanga bidjai

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.