vrijdag, december 1, 2023
HomeOnderwerpenEntertainmentSunaina Bhoendie 3e bij Miss India Worldwide

Sunaina Bhoendie 3e bij Miss India Worldwide

-

Does Travel & Cadushi Tours

Onlangs vond de 18e editie plaats van de Miss India Worldwide wedstrijd. Vanuit verschillende landen als Amerika, Guyana en Fiji reisden 25 deelneemsters af naar Durban, Zuid-Afrika, om mee te dingen naar de eerste plaats. De uit Nederland afkomstige Sunaina Bhoendie, die de jury imponeerde met haar Bollywood dans, is als derde geëindigd meldt Hindustani.NL.

Naar eigen zeggen had Sunaina een grote aanhang van meer dan 20 personen die speciaal voor de competitie vanuit Nederland naar Zuid-Afrika was afgereisd. De eerste plaats was voor de 19-jarige studente Nikkitasha Marhawa uit Amerika, die met haar klassieke Indiase dans stijlen zowel de jury als het publiek wist te betoveren. Men was dusdanig van haar onder de indruk dat ze een staande ovatie kreeg. De Australische Kanchan Verma eindigde op de tweede plaats. Ook zij gaf een spectaculair optreden dat blijkbaar net niet goed genoeg was om de felbegeerde kroon in de wacht te slepen.

Volgens de uit New York afkomstige oprichter van de Miss India Woldwide Pageant, Darmathma Saran, brengt de wedstrijd Indiërs zich over de hele wereld verspreid hebben, bij elkaar. “De wedstrijd heeft een sterk bindende factor voor Indiërs afkomstig uit 200 verschillende landen over de hele wereld. Het evenement trekt zelfs bezoekers uit landen die niet eens meedoen”, aldus Darmathma Saran.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

23 REACTIES
 1. Wat moet Suriname aan met:
  Miss Jawa-Suriname;
  Miss Afrika-Suriname;
  Miss India-Suriname;
  Miss Indiaan-Siriname;
  Miss Holland-Suriname;
  Miss Boesi-Suriname.
  Dit is je reinste roemzoekerij en heeft met het land Suriname alszodanig totaal niets van doen. Maken wij die mensenkinderen niet een beetje veel belachlijk. Wie neemt er nou genoegen met minder dan #1. Alleen de eerste plaats telt. Vandaar dat de eerste vriendschappelijke voetbalwedstrijd nog altijd moet worden gespeeld.

  Miss Suriname tot daar aan toe. Sorry hoor!


  Maak melding

 2. “De wedstrijd heeft een sterk bindende factor voor Indiërs afkomstig uit 200 verschillende landen over de hele wereld. Het evenement trekt zelfs bezoekers uit landen die niet eens meedoen”, aldus Darmathma Saran.

  Dat geldt alleen voor de Indiërs met een lichte huidskleur.
  De Indiërs met een donkere tot zeer donkere huidskleur tellen in de Hindostaanse gemeenschappen waar ook ter wereld gewoon niet mee.
  Daarom zal nooit een donkerkleurige Indiase/Hindostaanse deze titel ooit behalen.

  Verfoeilijk vind ik dit poppenkast-gedoe.

  In Suriname en ook in Nederland maken de Hindostanen met een lichte huidskleur zich hieraan schuldig. Gelukkig zijn er uitzonderingen.


  Maak melding

 3. Prema,
  waar er een wil is, is er altijd een weg. geef de keizer wat de keizer toekomt.en van deze plaats uit feliciteert ik die dame prema met dit bijzondere opmerking.dit is pas mannentaal.
  nogmaals bedankt voor jouw oprechte mening.

  ook ben ik volkomen eens met Pinto.het is niet uitgesloten,dat men straks met een miss Todobere komt aandansen.
  God behoede mijn Land.


  Maak melding

 4. Pinto

  Jou boeit het misschien niet, dat kan. maar duizenden anderen vinden het wel wat hebben, dus probeer dat te respecteren!!! En niet alleen in Su vinden dit soort miss verkiezingen plaats!!! Probeer het leven wat rooskleuriger aan te zien!!!


  Maak melding

 5. Ik vind het goed dat de Hindustanen ook met hun eigen miss komen, want bij de Miss Suriname halen ze het toch niet (dankzij de racistische juryleden). Ik kan een mooi voorbeeld aanhalen van een racisitische geval in de jaren negentig, toen een Hindustaanse meisje het moet opnemen tegen een Chineze meid die notabene in China was geboren. En toen dat chinese meid had gewonnen, sprak (volgens mij wijlen Ilse Labadie) over een “rasechte Surinamer.”. Een in het buitenland geboren Surinamer die tot haar tiende ofzo in het het buitenland heeft gewoond, kan je niet plotseling gaan lopen bombarderen tot “rasechte” Surinamer. Gewoon om dat onrecht welke dat Hindustaanse meisje was aangedaan, te verdoezelen. Dat hele verdomde miss Suriname contest droop gewoon van racisme. Sindsdien heeft een Miss Suriname contest me ook niet meer geboeid.


  Maak melding

 6. Ik ben het volkomen eens met Raj.
  Wanneer heeft een hindustaanse miss suriname gewonnen?? De juryleden weten immers donders goed dat de negerin het never kan winnen van deze mooie aziatische schoonheden.

  De negerinnen kunnen helemaal niet aantippen aan de beauty van deze bevolkingsgroep.

  Zijn gemodificeerde negerinnen die zich laten pronken met mijn afgedankte haren en die volop besmeren met whiteners. Zie je wel eens een negerin met kroeshaar op het podium???
  Geen eigen trots.

  Goede zaak van de hindustanen.


  Maak melding

 7. je kan zien dat er onderhuids nog veel leefd onder sommige (surinamers)gelukkig denkt de meerderheid niet als sommige bezoekers van deze forum, en de surinamers die ik ken ook niet. wat maakt uit of die hindustaan zijn ding wil doen. iemand hier zeg het heel mooi probeer het leven wat rooskleuriger in te zien,mijn advies aan die mensen die op hun achterhoofd zijn gevalen.


  Maak melding

 8. “Een in het buitenland geboren Surinamer die tot haar tiende ofzo in het het buitenland heeft gewoond, kan je niet plotseling gaan lopen bombarderen tot “rasechte” Surinamer.”

  Correctie! Dat Chinese meid was NIET ALS SURINAMER geboren in China. Ze is hier naar toe geemigreerd en is later tot Surinamer genaturaliseerd.
  Ik praat over de miss Suriname verkiezing van 1991 of 1992.

  Dat hindustaans meisje haar fam. naam eindigde op een singh. soerdjoesingh ofzo? Hou mij dat ten goede. Hele mooie meid was ze.

  En naam van dat chinese meid weet ik niet.


  Maak melding

 9. raj,

  Binnen de Hindostaanse gemeenschap zijn ze ook heel erg verkeerd bezig.

  Ik herhaal het nogmaals: een donkergekleurde Hindostaanse, ook al is ze vele malen mooier dan de zgn “blanke” Hindostaanse, zal nooit die titel krijgen.

  Discriminatie binnen de eigen gelederen is 1000x erger dan gediscrimineerd worden van buitenaf.


  Maak melding

 10. @Pinto, je slaat de spijker op z’n kop!
  Hi hi hi, triest.
  Zulke dingen gebeuren alleen in Suriname. Er zijn in Suriname zelfs woonwijken voor bepaalde bevolkingsgroepen. Ik denk dat het nooit meer wat word met dat ‘gecomplexeerde’ land.


  Maak melding

 11. Laarwijk,

  Heb je een hekel aan negerinnen?.Je klinkt alsof je ooit gedumt bent door een negerin.
  jammer,iedereen z’n eigen smaak maar niet doen alsof de Jury van toen alleen maar uit negers bestond ik denk integendeel.maar ach
  racisme is een tweede natuur in suriname en ik denk dat mensen zoals jij dat aleen maar instand houden.

  But have a nice day.


  Maak melding

 12. Hey Prema nu moet je je mond houden!
  Er zijn heel wat donkerkleurige dames verkozen tot miss India. Tanushree Dutta is er één van.
  Hoe durf jij een bevolking dat meer dan een miljard inwoners kent over één kam te scheren.


  Maak melding

 13. Mijn mond hou ik niet, de waarheid mag gezegd worden.

  Bovendien wat verstaat men onder donkerkleurig?
  Ik bedoel niet lichtbruin of bruin maar echter donker. Er zijn genoeg Hindostanen die gewoon ‘zwart’ zijn, maar ze zijn wel onze Hindostaanse broeders en zusters.

  Men geeft altijd af op anderen, terwijl men eerst naar zichzelf zou moeten kijken.

  Raj,

  Ik denk dat er nog een eeuw overheen zal gaan, eer Hindostanen zullen inzien dat huidskleur geen issue hoort te zjn.

  Aishwariya heeft het goede voorbeeld al gegeven.
  Zij werd gevraagd om reclame te maken voor (skin)withness producten, maar heeft geweigerd omdat zij vindt dat huidskleur geen issue moet zijn. Niet in India en niet in de wereld.
  Nu nog de juryleden die een omslag moeten maken.

  Een paar jaar geleden was een jongen in India, die veel te donker zou zijn, in de wasmachine gestopt en werd hij als was gedraaid, in de hoop dat hij enkele tinten lichter zou worden.

  Zo dom en achterlijk kunnen Indiërs/Hindostanen zich gedragen.


  Maak melding

 14. @11: Klopt, zie de negers in de woonwijken van Sophiaslust, Latour, Pontbuiten, Sunnypoint enz. Maar waarom gun je ze het niet dan? Ze hebben het toch gratis gekregen van Lanti, ze komen kersvers uit het bos en eisen gelijk een huis met licht en water. Gebouwd en onderhouden met o.a. mijn belastingcentjes, een huis waar ze geen kopercent voor hoefden uit te geven. Ik vind het een heel goeie zaak dat er voor een bep. groep aparte woonwijken worden opgezet, zolang het maar niet dicht bij mij in de buurt komt te staan, want met dit volk krijg je alleen maar heibel.

  @12: Het bestond idd niet uit alleen maar negers, maar het waren wel figuren die veel sympathiseerde (lees omging) met niet-hindustanen (stadsmensen).


  Maak melding

 15. Ik heb het al:
  De naam van dat chinese meid is Jean Zhang, en het was de Miss Suriname verkiezing 1993 geweest. http://www.geocities.com/pageantmania2000c/suriname93.jpg
  Ze heeft het nieteens in de top 50 geschopt, zo “geweldig” was onze Miss Suriname geweest. Duidelijk teken dat het beoordlingsvermogen van de juryleden extreem suckte, daar ze met zoveel “bombarie” tot Miss Suriname werd gekroond, en tegelijkertijd de indruk werd gewekt alsof ze zo een geweldige keuze hadden gedaan dat ze al binnen de top 10 van de Miss Universe verkiezing was beland.

  Daarom juich ik het toe dat de Hindustanen hun “eigen dingens” blijven doen en dat het anderen als vergif mag dienen. Ik weet niet wat men verstaat onder 1 volk of 1 natie, maar ik ben in elk geval niet van plan om mijn cultuur en religie overboord te gooien en dat van de neger ofzo aan te nemen, om zodoende te gaan lopen voldoen aan de term “rasechte surinamer”.

  Citaat van Mahatma Gandhi waarmee ik het volledig mee eens bent: “Ik wil de culturen van alle landen zo vrij mogelijk rond mijn huis laten waaien. Maar er zijn grenzen aan mijn gastvrijheid. Ik weiger me door een van hen omver te laten blazen.”


  Maak melding

 16. @ Prema: Een eeuw? Ik denk dat jij je zwaar vergist.

  Het ideaalbeeld dat bij velen heerst, en wie weet zelfs genetisch bepaald, is er 1 van dat blank mooier is dan zwart.

  Lees dit maar ff:

  “Een sociologisch onderzoek, waarbij jonge meisjes, ik meen in de VS, moesten kiezen welke pop ze het mooist vonden – de blonde, blanke, of de donkere met kroeshaar. Bijna zonder uitzondering ging de voorkeur uit naar de blanke pop, zelfs bij meiden van Afro-Amerikaanse afkomst. Geen sprake dus van het voortrekken van je eigen ‘verwantschap’ – we hebben gewoon met z’n allen besloten dat blank mooier is dan zwart, en dat een blonde pop – of fotomodel – beter in staat is om algemene vrouwelijkheid te representeren dan een ‘gekleurde’.”

  bron: http://www.tijdschriftfier.net/columns/september%202008.html


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES