dinsdag, februari 20, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidAantal denguegevallen in Suriname stijgt flink

Aantal denguegevallen in Suriname stijgt flink

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 17 feb – Het aantal denguegevallen stijgt in rap tempo. Dit meldt het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, BOG. Het afgelopen jaar zijn ruim vierhonderd gevallen geregistreerd. Ook de opnames in ziekenhuizen nemen toe.

Volgens kinderartsen zijn er maandelijks tientallen aanmeldingen van besmette kinderen. Toch wordt nog niet gesproken van een epidemie. “De situatie is onder controle. Er is eerder sprake van een stijgende trend”, zegt BOG-directeur Lesly Resida. Hooguit is sprake van een zorgwekkende situatie. Dat geeft reden tot extra alertheid en het treffen van voorzorgsmaatregelen.

Onder meer zal meer schoonmaakwerk nodig zijn in Paramaribo en andere districten. De dragermug heeft de neiging haar eitjes te leggen in stilstaand water. Dat komt meer voor in bewoond gebied. “De bevolking blijft de belangrijkste schakel. We hebben zonder meer een vuile omgeving, die ideaal is voor de muskiet. De muskiet zal dan ook dichtbij mensen broeden”, aldus Resida.

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

9 REACTIES
 1. Ik zie dagelijks een overweldigende rotzooi op sommige erven. Ondanks alle intensieve voorlichtingscampagnes schijnen mensen het maar niet te leren. Maar ja, varkens hebben ook geen verstand. Totdat hun kinderen in het ziekenhuis belanden. Dan heeft plotseling de regering weer de schuld.


  Maak melding
 2. Eerst maar een beginnen het huisvuil niet in de trens de smijten, dat is voor vele heel normaal. Maar fatsoenlijk voor de deur te zetten dat het opgehaald wordt.
  Is dus een kwestie van opvoeding, lijkt mij.


  Maak melding
 3. afval op een veilige manier verbranden, tenminste, als het vetbrand kan worden.. rubber en plastic stinkt behoorlijk. maar ik zie/ ruik dat regelmatig.
  pretima


  Maak melding
 4. Allemaal mooi en waar wat jullie schrijven maar hoe zit het met schoon maken en houde van de riolering. Is dat ook een taak van de bewoners van hun gebieden of van de staat.
  Hoe dan ook je zult overal en altijd wat zwerfvuil bebben maar ik denk niet dat, dat tot een epidemie zal leiden. Dus het is niet de schuld van de bewoners zelfs de regering heeft veel meer schuld eraan.

  Tang Boeng


  Maak melding
 5. De BOG doet wat ze voor mogelijk vinden om deze plaag tegen te gaan maar als de mensen niet mee helpen door hun erven schoon te houden,dan groeit het aantal van dengue gevallen flink.Dit is toch niet de eerste keer dat de BOG het over deze ziekte het gehad heeft?


  Maak melding
 6. moet er dan niet eens iets aan hiegiene en voorlichting gedaan worden? hoe kan het dat het eerst niet zo erg was en nu ineens wel? dat moet toch ergens door komen! onderzoeken en opkomen voor je land is de enige remedie. van je luie kot af en met zijn allen opstaan voor je welzijn in je land


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES