Desi Dobbelsteen

53

Iwan BraveDoor Iwan Brave – Wat vliegt toch de tijd! Volgend jaar is het precies 10 jaar geleden dat ex-dictator Desi Bouterse beëdigd werd als lid van het Surinaamse parlement. Dat hij de Nationale Assemblee als toevluchtsoord koos om zijn vege en politieke lijf te redden. Ik had net mijn werkdag erop zitten als bureauredacteur van radio ABC. Er hing iets onbestemds in de lucht. Alsof het de gewoonste dag van het jaar was. En dat vond ik best beklemmend. Want laten we eerlijk zijn: in elke gezonde democratie zou op zijn minst kleinschalig gedemonstreerd worden tegen een dergelijk omstreden beëdiging. Niet in Suriname. Alsof het land zich internationaal voor de zoveelste keer apathisch en gewilloos een politieke schandvlek liet aanbrengen.

Ik was eigenlijk op weg naar huis, maar besloot toch even langs het parlementsgebouw te gaan. Het bleef natuurlijk wel een historisch moment, ook al typeerden politieke tegenstanders het als “een zwarte bladzijde in de parlementaire geschiedenis”. Ik ging er puur heen als toeschouwer. Maar al snel werd ik gelokaliseerd door uitbundige NDP-aanhangers, overwegend oudere vrouwen. Triomfantelijk riep een van die moesjes mij toe: “Vanaf nu is het: geáchte lid Bouterse.” De sfeer was zelfs gemoedelijk. Tot dat eentje mij retorisch vroeg: “Meneer, bent u Surinamer?” Ik besloot de bal vriendelijk terug te kaatsen. “Bent ú Surinamer?” Waarop de vrouw zei: “Ja, en ik hóu van mijn land.” Toen floepte oprecht uit mijn mond: “Dan kan ik me niet voorstellen dat je op zo’n politicus stemt.”

Het bleek de vonk in het kruitvat. “Hij zegt: ‘Ik kan me niet voorstellen dat je op een moordenaar stemt’!” krijste de vrouw. Kort daarop werd ik verjaagd en opgejaagd door met paraplu’s bewapende oude dames. Op het Onafhankelijkheidsplein werd ik door de politie ontzet. Bouterse kwam persoonlijk de gemoederen sussen. Nadat hij zijn aanhangers had aangehoord, zei hij spottend: “Meneer Brave zal wel weer naar de Nederlandse ambassadeur rennen.” Lachend als een boer met kiespijn. Zijn bedrukte gezicht verraadde dat hij niet gelukkig was met de commotie. Maar hij kon moeilijk als de opvoeder zelf zijn kinderen afvallen.

Die middag verscheen een foto van het voorval in De West. Ik was ‘op de vlucht’ geslagen, stond eronder. Het was ook humoristisch bedoeld. Het plaatje had iets van: ‘Suske & Wiske en de Molesterende Moesjes’. Maar het nieuws werd ook ernstig opgevat. Zeker buiten Suriname. ‘Journalist gemolesteerd bij beëdiging Desi Bouterse’, kwam het op neer. Achteraf was ik dik tevreden met het incident. Een ondemocratische kracht dacht stilletjes maar triomfantelijk het parlement te kunnen betrekken. Dat feest ging dus niet door. Ik had vrede met mijn onbedoelde rol hierin. Wel moest ik de dagen daarna heel wat NDP-aanhangers uitleggen dat ik het woord ‘moordenaar’ niet had gebezigd. Er ontstond zowaar een gezonde, maatschappelijke discussie over de grenzen van vrije meningsuiting. Dus een zwarte bladzijde met een lichtpuntje.

Desi Bouterse en Geert Wilders hebben overigens aardig wat met elkaar gemeen? Beiden zijn kort door de bocht nationalistisch en dringen zich op als dé eigen-cultuurbewaker. Allebei hebben advocaat Spong als luis in de pels. Beiden verdragen geen weerwoord, waarbij iedereen die ze tegenspreekt ‘knettergek’ of een ‘abani’ is. Beiden vertreden democratische beginselen om onfatsoenlijk hun gelijk door te drukken. En verschuilen zich vervolgens achter diezelfde democratische beginselen om vervolging te ontlopen. Van binnen zullen ze beiden ongetwijfeld de rechterlijke macht verketteren. Ze doen dat niet hardop, anders vallen ze rechtsstatelijk door de mand. (Reken maar dat Wilders het Hof “mesjogge” vindt, en Bouterse verschijnt gewoon niet.)

Parlementsvoorzitter Somohardjo heeft Bouterse als lid eruit gezet vanwege aanhoudende afwezigheid. Bouterse verweert zich hiertegen schriftelijk in een brief aan Somohardjo, die afgedrukt is door de Ware Tijd. Wat ik zo hartverwarmend vind, is dat Bouterse eindigt met ‘Hoogachtend’. Het kan verkeren; die man hij doorgaans minachtend neersabelt als de ‘tjekretjekre-koning’, acht hij ineens ‘hoog’! Somo betoont zich inderdaad een ware gokkoning die hoog inzet, zo vlak voor de verkiezingen van 2010. Daarbij rolt hij Bouterse als dobbelsteen om zijn inzet te verdubbelen. Hier gaat elke vergelijking met Wilders mank: Bouterse heeft al lang niet meer de aureool van martelaar. Desi Dobbelsteen; vertederende alliteratie.

Iwan Brave


53 REACTIES

 1. Beste Sranangmang

  Ik ben geen Bouterse fan, maar ik word een beetje ziek en misselijk van Surinamers die hun eigen mensen afvallen. Afvallen in de zin van moordenaars en dergelijke. Ik vind dat wij kritisch moeten zijn, dus zeker naar personen in publieke functies. Dus verstaat u mij niet verkeerd, maar waarom nemen wij niet de context waarbinnen Surinaamse gebeurtenissen plaatsvinden niet mee. Waarom moeten wij heiliger zijn dan andere landen. Neem nou Busch, die man is verantwoordelijk voor honderduizenden dode mensen in Irak. De ondersteuning van het westen tegen de achtergrond van de mensenslachting in Gaza. Neem nou ook de oorlog van Nederland in Indonesie, het ondersteunen van de binnenlandse oorlog in Suriname. De slavernij en zeker ook de koloniale periode in Suriname en de gevolgen hiervan voor de huidige generatie. Ik kan door gaan met ernstige fouten/misdaden van andere landen, maar meneer Brave ziet alleen die van zijn eigen mensen, terecht, maar verbreed je analyse zonder je norm te verlagen. Andere leiders zijn beter en de jouwe zijn misdadigers, is dit niet het gevolg van een koloniale geest?

  Sranangmangs,

  Tang Boeng


  Maak melding

 2. Weer een fantastische column Iwan, scherp, leuk over jouw Surinaams lotgeval. Je blijft voor mij een van de beste Surinaamse journalisten en schrijvend wellicht de beste.

  TP


  Maak melding

 3. Was deze Iwan Brave ook maar zo een brave.

  Verbeter de wereld en start bij jezelf.

  Het is onbehoorlijk om de draak te steken met- en ten koste van die ander, wijl jijzelf aan alle kanten rammelt!


  Maak melding

 4. U ziet het werk van een blakaman…op dit soort taken daar zijn ze gek op.

  Hoe het komt….ik denk…dat hij zijn voorouders moet vragen.(REDIMUSU gedrag of niet)

  Ik dacht altijd met een verstandig mens te doen te hebben maar u ziet het Opa Ruro systeem.


  Maak melding

 5. Iwan, no wiswasi yu srefi so gi ptatakondre.
  Suku wang bigi koranti fu go wroko of heb jij het daar ook al verspeeld. Terwijl de wereld met grote problemen worstelt gedraag jij je als een kleingeestige dorpeling.

  Opo yu jeje!


  Maak melding

 6. @Eigenwaarden
  Hou aub op met dat leugenachtige NDP cliche ik ben geen …. NDP-ers / aaanhanger van DDB / etc.

  Voor iedereen op de diverse fora is het inmiddels wel duidelijk dat dit een echt NDP openingszin is bedoeld om onder de schone schijn van onpartijdigheid de meest grote onzin uit te kramen.

  Ga liever met Pinto en de andere klup leden eens iets origeels bedenken en kom dan pas terug. Naar verwachting zal dat heel lang duren. 😆


  Maak melding

 7. @ eigenwaarden
  jij en pinto hebben de zelfde waarden . dit gaat niet over gaza of indonesie, we hebben het over het bouterse omdat hij een surinamer is moet wij die misdaden van hem goedkeuren wat grote onzin vertel jij ik vind jou reaktie korzichtig en dom .


  Maak melding

 8. Geachte waterkant,

  Gelieve geen berichten van bouterse meer te plaatsen de mensen zijn moe geworden van deze moordenaar, huichelaar,lafaard,crimineel.

  Wel het bericht plaatsen dat hij levenslang heeft gekregen en zijn pensioen gerechtigde leeftijd mag uitdienen te santa boma.


  Maak melding

 9. Het is wel frappant, dat men na 13 maanden er achter komt dat Bouterse 5 maanden aaneengesloten niet in het parlement is verschenen!!
  Dat is dus bijna 2x 5 maanden te laat!!
  Voor mijn gevoel wordt in 2009 de weg naar Santo-Boma voor Bouta geplaveid zonder opstakels, als parlementaire onschendbaarheid!
  Hij kan na het vonnis zonder oponthoudt linea recta naar Santo-Boma!
  De vraag is of hij de rest van zijn leven wil brommen?!
  Welke opties resten hem?
  In mijn ogen zijn het de volgende:
  1) Rustig de straf gaan uitzitten.
  2) Verzet bij arrestatie met eventueel de dood tot gevolg.
  3) Vlucht naar het binnen/buitenland; waarbij hem pakken bij een vlucht naar het binnenland een zware dobber zal worden gezien zijn aanhang daar.
  4) Hopen dat de naar de NDP teruggekeerde Jules Wijdenbosch bij een verkiezingsoverwinning middels een fromoe hem uit de bak haalt.
  In ieder geval is hoe Bouta in de bak te krijgen het spannenste van alles!!
  Dit is het maken van een film waard, die spannender zal zijn dan die van Idi Amin!


  Maak melding

 10. De pen van Iwan is super scherp. Even scherp als de pen van van collumnist Molly.

  Het moet toch nu duidelijk zijn dat Bouterse niet thuis hoort in het Parlement. Hij hoort thuis in een Extra Beveiligde Inrichting.

  Ik hoop dat beide collumnisten door gaan met het aan de kaak stellen van de vuiligheden van “Baas”


  Maak melding

 11. Kunnen die domme mensen die commentaar hebben op Iwan als persoon, misschien ingaan op de inhoud van zijn column en/of inhoudelijk reageren? Nee, daar zijn ze te dom voor en daarom zijn het ook Bouta likkers…


  Maak melding

 12. @Marjon
  Verschil tussen Brave en DDB is dat de eerste zijn fouten heeft ingezien en zich hersteld heeft. De tweede is en blijft dezelfde domme, achtebakse LOOSER die hij altijd al was. Van lang voor zijn oneervol veroordeling in het NL leger.


  Maak melding

 13. In nederland geven ze toch ook hun kritische mening over het reilen en zeilen hier.
  Kijk maar nu met de ontknopingen van de Iraakse oorlog.Nu wil Balkenende een onafhankelijke onderzoek.
  Dit kon zo ver komen omdat je kritische journalisten hebt.

  Ik vind dat dhrf Brave de spijker op zijn kop heeft geslagen.
  Er moet iemand zijn die de waarheid zegt,of probeert te zeggen.

  Hij zal zeker in zijn colum zijn haat en wraak jegens bouterse terecht of onterecht ventileren,maar het is aan de lezer om objectief te zijn en zelf naar de waarheid te zoeken….Alhoewel wij allemaal de waarheid kennen,maar doordat onze leiders niet instaat zijn Bouterse voor een daadkrachtige rechter te brengen dwalen wij nog steeds.

  Feit is dat velen sympathie hebben voor Bouterse ondanks de 8 december moorden waarvoor hij politiek verantwoordelijk is.

  Het Surinaams volk waarvan ik deel van bent is niet geweldadig, omdat onze voorouders al genoeg geweld hebben meegemaakt,vandaar dat er nog geen volks revolutie in Suriname plaats heeft gevonden.( niet met geweld bedoeld,maar door een totale weg stemmen tijdens een verkiezing van zowel het front en de NDP.)

  Maar wie is dan het alternatief???????
  Ik weet het niet.

  Ga zo door dhr Brave, je doet het goed.
  En als anderen het beter kunnen,dan moeten ze dat ook doen,zo verander Suriname naar een volwassen democratie.!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Alfa


  Maak melding

 14. dhr.brave, mag als journalist natuurlijk kritisch kijken naar met name de toestanden in suriname. alleen vind ik dat een rechtgeaarde en een zichzelf respecterende journalist, dan ook objectief is, dus ook alle misstanden bekijkt. want als je kijkt naar de coalitie, die het land regeert, dan kan ik zo namen opnoemen van mensen die daar eigenlijk niet thuis horen, bijv. somohardjo en brunswijk, of is hij bang om over hun daden te praten. En beste forumleden, niet iedereen die kritiek heeft op het stuk van dhr. brave is per definitie voor bouterse of tegen de coalitie (al is dat een burger recht)je mag stemmen op wie je wil, zonder dat iemand meent je daarop te moeten aanspreken, zoals dhr. brave deed bij die mevrouw. Een beetje kortzichtig dus voor een journalist.

  panda


  Maak melding

 15. Panda,
  Jij slaat de spijker op de kop. Volgens de Bijbel is niemand goed, “ook niet één”.

  Hij/zij die zonder schuld/zonden is werpe de eerste steen.


  Maak melding

 16. wat lees ik, dat holland zijn fouten heeft ingezien en krijgt suriname een herstel betaling. als de verslaafden zich op deze manier zouden kunnen herstellen dan was er geen vuiltje aan de lucht.

  want ook dit kost het land vele tonnen.
  dus minder kletsen over andere en vooral niet aan zelf verheerlijking doen.


  Maak melding

 17. Beste men.Brave,ik wilde u vragen,waarom Bouterse niet in het parlement hoort,maar over Somo de veroordeelde verkrachter en Brunswijk de veroordeelde drugscrimeneel en ook een moordenaar,bankrover en mepper ook als illegale militair heeft ie heel wat moorden op zijn geweten ,rept u geen woord.Horen die wel in het parlement thuis?Volgens mij niet,dus uw verhaal rammelt aan alle kanten.Wat heeft men u beloofd om dit neer te pennen?Aandelen in de illegale houtkap van Brunswijk of een groot stukje grond van Somo?
  Had u die 2 ook genoemd in uw artikel had ik u voor vol aangezien.De verkiezingsmolen van de coalitie draait op volle toeren met Iwan Brave als grote voorbeeld.


  Maak melding

 18. Beste Iwan,

  Wederom maak je heel veel los. Dat betekent dat jouw collums de lezers raakt.Jouw kijk op zaken is heel scherp. Jammer dat de reacties meer emotioneel zijn dan zakelijk. Maar ga zo door mijn vriend. Laat je niet van de wijs brengen. En ik heb een advies voor degenen die jouw collums niet begrijpen: “Lees het nog een keer. En nog een keer. En nog een keer. Begrijpend lezen is niet moeilijk”


  Maak melding

 19. Hoe is in godsnaam mogelijk dat zo iemand(Iwan Brave ) een artikel schrijft op de website van Waterkant, die als doelgroep heeft Surinamers.

  Bouterse is de man die de grootse aanhang heeft onder Surinamers. Hij wordt door zo iemand als Iwan Braaf afgeschilderd als drugsbaron, terwijl overduidelijk aangetoond is dat DBB niets maar dan ook niets met drugs te maken heeft.

  Ik wil verder niet ingaan op de persoon Iwan Braaf i.r.t drugs. Het enige dat ik hem oprecht wens is: “jongen blijf van dat verderfelijk spul af.

  Mi lobie ju fu tu mi boi Iwan Braaf


  Maak melding

 20. het is opvallend op te lezen dat sommigen het over rechtgeaarde en zich zelf respecterende journalist en ook objectief is hebben. als ik dat zeg over limbo van sky radio en zijn bakana torie vallen ze allemaal over mij heen. ik pik even twee mensen eruit pinto en na mi als je hoord of lees hoe zij tekeer gaan over brunswijk en somo terecht zeg ik dan. maar als ik of wie dan ook om redenen die op feiten berusten, niet kan begrijpen dat deze mensen het voor iemand opnemen die moorden op zijn geweten heeft een staatsgreep heeft gepleegd ons land naar de afgrong heeft geleid de economie heeft vernietig drugs veroordeling dat zo iemand wel word benoemd tot parlementslid en ook mag meedoen aan de pres verkiezing.daar zwijgen deze twee over. dit noem ik de omgekeerde wereld.


  Maak melding

 21. Als ik de reacties zo leest tegen Dhr. Iwan Brave als persoon dan wordt ik kotsmisselijk!
  Ik wist niet dat hij aan coke verslaafd was geweest tot hij het vermelde in een van zijn coloms.
  Ik vind dat niet terzake in zo verre, dat hij dit ook heeft doorstaan en dus weet waar hij over praat als dit ter sprake komt!
  Ik word achteraf boos op mezelf dat ik dit soort shit reacties lees die hem dit nog nadragen!
  Dhr. Brave zal intelligent genoeg en stevig genoeg in zijn schoenen staan om dit soort reacties van gasten met een kippenverstand langs zich heen te laten gaan!
  Ik vind deze gasten ook een vorm van milieuvervuiling!
  Misschien kan ik mijn niet vinden in alles wat u schrijft, maar ik vind uw coloms best te pruimen en lees ze vaak zonder dat ik er in gedachten wat aan heb toetevoegen!!


  Maak melding

 22. De surinaamse politiek is al jaren bedorven, en word er fout na fout na fout gemaakt (denk aan de grondstoffen die voor een grijpstuiver weggegeven worden, de infrastructuur die steeds slechter word, en de hulp aan het binnenland die er nooit is gekomen). En dit allemaal dankzij het zittende parlement.
  Nu lijkt het mij een fout te denken dat Bouterse iets zou gaan veranderen. Bouterse heeft namelijk ook geen recht de surinaamse politiek te
  bedrijven als hij al bijna een jaar zijn gezicht niet heeft laten zien en hij ook op zijn eigen proces niet op komt dagen. Mensen in suriname zien Bouterse als een soort van Che Guevarra, en dat is hij zeker niet ! Mensen in Suriname word eens wakker, neem geen genoegen met loze beloftes van iemand die als enige ambitie zelfverrijking heeft net als de huidige president. De vergelijking met Wilders is geen verkeerde, Wilders is ook zo’n blaaskaak en belooft ook meer dan hij ooit na kan komen.


  Maak melding

 23. Men moet een ding goed gaan begrijpen i.h.b de Jeugd….kijk bv. naar Opa Ruro Vniemand…Men kan zeggen wat men…… ook maar wil MAARRRRRRRRRRRRRR….ZONDER BOUTERSE ZOUDEN WIJ OP DIT MOMENT IN SU…NOG STEEDS(NOOIT)NIET KUNNEN SPREKEN PRATEN OF DENKEN OVER DEMOCRATIE EN RECHTSSTAAT…….Daarom moeten wij hem DANKEN EN BEDANKEN(dit doe ik bij deze) dat hij de anderen de kans gegeven heeft om te onderhandelen over RECHTSSTAAT EN DEMOCRATIE……onderleiding van OPA RURO VNIEMAND is dit helemaal iets anders geworden en weten jullie wat…knoop dit in je bovenkamer…Opa Ruro leert ons ……TANG’IE FU BUN NA KODJA……Dus daarom het land zal nooit en never rust kennen totdat anderen komen en ons verder met wortel en tak uitroeien…daarom weet dit NPS…NPS…deze mensen zijn reeds 65 jaar aan de macht aan het rotzooien…. in een ding zijn ze heel goed….het land verkopen en andere leiders vernietigen…WEET DIT…..PAPA DOC


  Maak melding

 24. Djogo,
  Hij moest wel om zich een weg te banen om mooi weer te komen spelen. Het was anders toch naar boven komen drijven.

  Als je(ook) boter op je kalebas hebt moet jij de Surinaamse zon vermijden. That’s why.

  Denk jij dat die massa niet weet wat zich in de loop der tijd hier heeft voltrokken? De mensen zijn heel bewust van wat zij willen.
  Brainwashing helpt niet meer.


  Maak melding

 25. Re;2
  Mensen zoals Iwan Brave blijven bestaan,ik ben het volledig eens met U zegt.
  Dit soort mensen willen punten scoren bij die white mens,over de rug van hun eigen mensen.
  Men weet niet dat ,dat is wat Suriname als natie nodig heef,een daadkrachtige leider,een leider waar men(met name Holland) voor vreest.
  Mr Iwan Brave is trots om te zien hoe de blanken wanorde stichtten in de Surinaamse gemeenschap,door dit onderwerp keer op keer aan te kaarten.

  Misschien is er onder Bouterse zn leiding wat gebeurd wat niet kan,ma meneer wil niet inzien dat zij(de blanken) ons allemaal gingen vermoorden,als je iets deed wat ze alleen al niet zinde…
  Wij als natie kunne dit soort zwakheden niet gebruiken onder ons midden,want ze plegen verraad,en ze lijden aan een ziekte….
  de zelfde ziekte waar de Joden in Gaza,De amerikanen in IRaq en Afganistan en noem maar op, aan leiden.
  niet goed dan maar kwaad,mensen als u meneer Brave,zulle altijd ja-knikke voor die slavendrijvers.

  Hun leerde ons dat zei de superieure Ras waren boven ons,Maar GOD alleen heef besloten dat wij de superieure over hun zijn.
  Thats why Blacka shall rise,and deng mang Lek Brave will Fall Down

  Bless up the Surinam Comunity

  Ps their is a black movement is goin on upon Holland feel free to join,we stands for repartriation among black people


  Maak melding

 26. is er ook een plaats voor nummer 37 want die is helemaal logeslagen .hoe noem jij een man die met behulp van het buitenland een staatsgreep heeft gepleegd nummer 37.


  Maak melding

 27. Niemnand spoort hier op dit forum, behalve dan de abannie’s Rambo, DU en Neus. Voor alle wijsheid van de wereld ben je bij hen terecht. Een groete onzin is ondenkbaar. Het beste met jullie trauma.


  Maak melding

 28. Rambo, DU en Neus jullie zijn van harte welkom op mijn spreekuur. Romeo Hoost is ook onder behandeling van mij. Het gaat al een heel stuk beter met hem.. Stuur mijn jullie email adressen. Het is in jullie eigenbelang.

  met vriendelijke groet


  Maak melding

 29. @ meester pinto.
  luister mie boi ik lees graag de reaktie hier op deze forum en ik ben iemand die graag leer ik sta open voor informatie en kennis , maar van jou reaktie steek echt nooit wat op , lees jou reaktie op nummer 10 doe dat aandachtig en trek jou conclussie zelf


  Maak melding

 30. Dezelfde moesje woont nu reeds 5 jaren (illegaal) in de Van Ostadestraat 3hoog te amsterdam bij haar dochter en diens 5 kinderen. Moesje is in afwachting van haar naturalisatie waardoor ze een beroep kan doen op de nederlandse aow


  Maak melding

 31. DU,
  Jij slaat de spijker op de kop. Ik ben het militair-tuchtrecht wel degelijk meester.

  Als jij niets opsteekt omdat ik jullie leugen en bedrog pareer, dan maar. Ik zal het lullie steeds blijven inpeperen. Niemand verkoopt mij knollen voor citroenen!


  Maak melding

 32. Neus: het spijt mij maar de realiteit is daar.

  Tan’gie fu bun na kodja.

  Eerst met zweet in de voeten smeken(DEMOCRATIE…..RECHTSSTAAT)…om daarna met rotzooi te komen….DE MENS IS ONDANKDBAAR…SU… anno 2009 de jeugd neemt het mee WEET DAT.


  Maak melding

 33. @ pinto
  oohw ik sla de spijker wel op zijn kop ? de knollen heb jij al gekocht bouterse verkoopt ze in ocer ze gaan als warme broodtjes over de toonbank . ik verschuil mij niet achter leugens en dogma .


  Maak melding

 34. Ach Brave is met alle respect van hetzelfde niveau als gemiddelde Surinaamse journalist en en al bagger, geen diepgang heel oppervlakkig en eigenlijk het predikaat journalist onwaardig.

  Neem no bijv. ‘de West’ ik bedoel je mag wel anti-Bouta zijn maar om je krant alzodanig te misbruiken, ben je het predikaat krant niet waardig het is gewoon een of ander waardeloos schrijfsel ik snap eigenlijk niet dat mensen daar geld voor uitgeven.


  Maak melding

 35. Jennifertje,
  Of ik nou wel of niet spoor zou ik jou het beste op daarvoor in aanmerking komende forum willen uitleggen. Ik weet niet waar jij die brutaliteit vandaan haalt. Je kent mij niet eens. Who are you????


  Maak melding

 36. DU,
  Jou valt niets te verkwalijken.

  Jij en je maat/vriendin Neus hebben het louter van horen zeggen.

  Je weet dus niet eens waar jij over praat!

  Ik heb in het Oosten des slands(Moengo, Patamakka, Victoria enz. wel degelijk echte kogels om de oren gehad.

  Ik ben behouden gebleven door opgedane tachtische-kennis van militaire-zaken en God, die mij bijstaat en kracht geeft.

  Don’t make mistakes about that.

  Het resultaat van jullie wraakzuchtige inspanningen zal in the end 0,0 blijken te zijn.


  Maak melding

 37. Het leven is als een dobbelsteen voor labiele mensen. Vandaag staan ze op een voetstuk en morgen liggen ze in de sloot.

  Dit soort wordt door witte mensen tegen hun hun eigen volk ingezet. Voorbeelden: Lonnie Bruns en de ex-junk Iwan Bravoe.


  Maak melding

 38. Janpeter Balkenende heeft samengespannen om Irak te maken wat Irak vandaag de dag is. Iedere dag sneuvelen 9 Yanks en een veelvoud aan Irakezen.

  Tot op heden zijn er geen kernkoppen waargenomen.

  Iwantje peinst er niet over om daar wat over te reppen.

  Wat zijn wij toch grote en selectieve huichelaars.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.