zaterdag, juni 15, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSurinaamse Toyota Vitz bezitter rijdt op tijdbom

Surinaamse Toyota Vitz bezitter rijdt op tijdbom

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 1 feb – Eigenaren van de populaire Toyota Vitz auto’s rijden op een tijdbom. Waar de fabrikant een veiligheidswaarschuwing heeft uitgestuurd, worden de auto’s lokaal zonder borg grif van de hand gedaan. Niet minder dan honderd autobezitters lopen nu gevaar een of ander ongeluk op te lopen door gewetenloosheid.

De waarschuwing geldt voor de modellen die tussen 2005 en 2008 uit de fabriek zijn komen rollen. Dat zijn lokaal ook de duurste soorten. Lokaal zijn nog geen maatregelen genomen, hoewel de fabrikant al tot terugroepen overgaat. “Intussen is al teruggekoppeld met Japan om na te gaan of het ook geldt voor het bouwjaar 2000 en om welk type Vitz het gaat”, zegt autodealer Ricky Ramlal tegenover de Times of Suriname.

Volgens de fabrikant is het ontstekingsmechanisme niet in orde. De gordelspanner kan er makkelijk door in vlam worden gezet als de veiligheidsgordel wordt geactiveerd. De Toyota Vitz is vooral populair geworden door de vlucht van de brandstofprijzen de laatste twee jaar. Veel Surinamers hebben hun brandstofslurpende terreinwagens ingeruild voor het lichtere en kleiner autootje.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

6 REACTIES
 1. Het opsturen van verbeterpakketten met de nodige instructie lijkt mij het meest voor de hand liggend. Het visa versa uit-/inklaren van de voertuigen lijkt mij een lijdensweg. Het terugroepen is overigens de gewoonste zaak van de wereld. Ondanks allerlei nauwkeurige testen duiken in de loop der tijd allerlei storingen op, die kunnen variëren van onschuldig tot zeer levensbedreigend. Het is daarom van eminent belang om voor langere tijd in kontakt te blijven met de fabrikant, d.t.k.v. de dealer. Wie niet on line is zal relevante data moeten ontberen.


  Maak melding
 2. En what about die wrakken die hier dagelijks over de weg scheuren? Gekeurd? Laat me niet lachen! Minstens de helft is schroothoopwaardig. Gezien de statistieken van de laatste dagen over de verkeersovertredingen die voor de verkeersrechter zijn gekomen, beschikt ruim de helft niet over een geldig rijbewijs, en de andere helft niet over de vereiste papieren (keurings- en eigendomsbewijs).
  Wees blij dat je als Toyota Vitz-bezitter in ieder geval door de fabrikant op de hoogte wordt gesteld van de onveiligheden in de auto. Die kun je, in bepaalde gevallen, via de dealer laten oplossen. Als die dealer een overeenkomst heeft gesloten met de fabrikant. Echter zijn autodealers in Suriname alleen maar uit op geld binnenhalen, en niet om uit te geven. En ja, zoals alles zal dat in Suriname wel natte-vingerwerk worden.
  Vitz-bezitters: Sta op de rechten en laat je auto (gratis) op een adequate manier in orde maken. Zo niet, dan is de gang naar de rechter de enige weg.


  Maak melding
 3. In Suriname is er niet echt iets aan de hand.
  Wij zijn in ieder geval nog niet toe aan modellen van tussen 2005 en 2008. Zelf hebben we er een van 2000.


  Maak melding
 4. In suriname heb je tegenwoordig dat de chinees die brood en slippers verkoopt ook auto’s verkoopt. Niks tegen de chinezen, want in elke straat heb je ongeveer 3 auto verkopers van elke bevolkingsgroep. In suriname is de Vitz ok heel populair.
  Omoe sinesie heeft uiteraard geen onderdelen. Dit is een zaak van de importeur en de toyata garages, (maar een hanjevol en niet in verhouding tot de hoeveelheid Vitz) Die krijgen straks misschien wel de onderdelen, maar doen niks met terugroeperij en zullen de onderdelen straks duur verkopen.
  Omdat het hier gaat om de algemene verkeersveiligheid zou de regering zich hiermee bemoeien en in goede banen leiden dat elke Vitz wordt nagekeken en hersteld, zonder kosten van de eigenaar, want die hebben er niet om gevraagd.


  Maak melding
 5. De fabrikant neemt alle verantwoordelijkeid, in Nl worden alle auto teruggeropen en gratis nagekeken en hersteld. de fabrikant zegt zelf dat het gaat om de types van bouwjaar van 2005 tot 2008. Maar de sabimangs van suri, moeten met hun vertragingstaktiek en rookgordijn komen om te zeuren over 2000 ipv alvast beginnen met de auto’s van 2005- 2008.


  Maak melding
 6. Harry,
  het zijn a-priori gebruikte auto’s, die sec bestemd waren/zijn voor de Japanse markt(made for domestic use only). De fabrikant stelt zich niet aansprakelijk voor door derden geëxporteerde voertuigen. De koper zit nu met de gebakken stoofperen. het is wel noodzakelijk dat de overheid navraag doet via de dealers om welke onvolkomenheden het tot in de details gaat.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES