Afro-Nederlandse omroepvereniging werft leden

20

De Afro-Nederlandse omroepvereniging, SME (Samenwerking Media Entertainment) heeft al haar krachten gebundeld in een grootse nationale wervingscampagne. SME-Omroep wil de eerste Afro-Nederlandse omroepvereniging zijn die landelijk gaat. Om officieel erkend te worden door het Commissariaat van de Media zijn er 50.000 leden nodig.

Onder het motto ‘Omroep SME is geen cliché’ is de vereniging een campagne gestart om voor 31 maart die 50.000 leden binnenhalen. Dit om uitzendtijd te kunnen bemachtigen in het publiek landelijk bestel.

De omroepvereniging SME is in 2000 opgericht met als doel een bijdrage te leveren aan een positief herkenbare beeldvorming van de Afro-Nederlander en de verschillende Afrikaanse culturen in Nederland te bedienen en te verbinden. Momenteel is SME een veelbekeken regionaal omroepstation in Amsterdam.

- Advertentie -

20 REACTIES

 1. waarom een afro-nederlandse het zou leuk zijn als het een su-ned omroepvereniging dan zou ik mee doen ik hou niet van hokjes

 2. hahahaha, wat een joke, sme-tv wil die shit die ze maken nu landelijk uitzenden???
  Hou me vast!!! hahahahaha!
  wat een hoogmoed zeg!

 3. hahahahaha, wat een hoogmoed!
  het lukt sme-tv niet plaatselijk iets goeds te produceren, laat staan landelijk…1 droom maar verder jochie`s! Hahahahaaha.
  groet,
  sika

 4. Ze zijn te laat begonnen met het werven van leden. Ze hadden bijvoorbeeld vorig jaar juni al met de campagne moeten beginnen, dan hadden ze op het Kwakoefestival, de carnal in Rotterdam en op overige zomerfestival aardig wat flyers kunnen uitdelen. Ik wordt wel lid maar ik ben bang dat ze geen 50000 leden halen voor 31 maart 2009.

  Peace out,

  Kwamma (de Saamakka )

 5. SME, OHM, NIO dumpen bij het grofvuil!
  Bij de 1e ga je alleen kijken naar Afrikanen en Afro-Amerikanen, bij de 2e zie je alleen Indiërs en bij de laatste alleen Arabieren uit het midden-oosten!
  Geen van ze wonen in Nederland in grote getale!
  Liever een nationale zender uitsluitend voor de gehele Surinaamse bevolkingsgroep in Nederland op de buis of een Surinaamse zender uit Su via schotellink op de buis ipv deze troep!

 6. Mensen ga ervoor en lever een bijdrage tot de totstandkoming van de eerste Afro-Nederlandse omroepvereniging. Biedt de omroepvereniging SME de gelegeheid om een positief herkenbare beeldvorming van de Afro-Nederlander en de verschillende Afrikaanse culturen in Nederland te bedienen en te verbinden. MENSEN GA ER VOOR!!!!!! POWER TO THE SME-CREW!!!

 7. Bij het lezen van de reacties merk ik op dat er veel onduidelijkheid over het initiatief bestaat.

  Inderdaad is het Nederlands omroepbestel geent op zuilen. Om in aanmerking te komen voor zendtijd wordt je namelijk verplicht om doelgroep te benoemen die nog niet aan bod komt.

  Surinamers is een vaag begrip voor het commissariaat van de Media en is immers kansloos.

  Het is niet verstandig om het huidige aanbod van SME TV (lokaal) te vergelijken met wat ze wel kunnen als er wel gewoon budget is om fatsoenlijke programma’s te brengen.
  Dus het vergelijken van SME TV lokaal zonder budget met de omroepvereninging SME die landelijke omroep wil bedrijven (ook voor Surinamers zoals we dat in de wandelgangen mogen noemen)is not done.

  De VARA, AVRO, Veronica kunnen ook geen kwa;litatief verantwoorde programma’s maken zonder geld.

  Mensen denk verder dan je neus lang is en zie dit initiatief niet als een SME ding, maar als een kans voor ons allen om eens een keer iets voor elkaar te krijgen.

  Nu eerst die 50.000 leden, vervolgens zendvergunning en dus gewoon budget om programma’s te maken, een goede organisatie opzetten…..dan komt de rest wel vanzelf.

  Niet nu al brullen zonder dat we iets ooit voor elkaar hebben gekregen.

  Aan doemdenkers hebben we niets. Die zijn er al genoeg……50.000 yes we can ….a; is het alleen al om het onszelf te bewijzen.

 8. Ik vind het te optimistisch om voor de 31ste Maart 50000 leden binnen te halen,de tijd is te kort was het 6 maanden dan ging het beter.

 9. Als alle 50.000 potentiele leden zo denken van we halen het niet, wordt het natuurlijk niet gehaald.

  Yes we can !!!

 10. Johan,

  Ik zei het ook al in mijn reactie. Ze hadden minimaal een jaar bezig moeten zijn met het werven van leden.

  Peace out,

  Kwama (de Saamakka)

 11. Ik ben in ieder geval al lid geworden. Check hun website voor meer info http://www.sme-omroep.nl. Eindelijk een kans om meer nieuws over(en dus reclame voor) Suriname op TV te zien!! Grijp die kans met beide handen en wordt ook lid!!!!

 12. @nationalis,

  Liever een nationale zender uitsluitend voor de gehele Surinaamse bevolkingsgroep in Nederland op de buis of een Surinaamse zender uit Su via schotellink op de buis ipv deze troep!

  Dan zouden we alleen afrikaanse negroide troep op tv te zien krijgen allemaal winti troep enzz !!!!!!!!!
  Gelukkig dat de periode van zwart televisie voorbij is.

 13. wat men zeker over het hoofd ziet is dat nederland geen rekening houdt met het aantal van de minderheidsgroep en stelt een voorwaarde van 50000 duizend actieve leden ten opzichte van de zestien miljoen autochtoon .

  zo komen de minderheidsgroep(allochtonen) nooit aan hun trekken. de bevoogding moet blijven bestaan en deze zullen ook nooit volwassen worden.

 14. misschien kunnen ze venetiaan vragen om te steunen met de smeergelden die hij heeft ontvangen.

  Het land is toch immers afrikaans getint.

 15. Misschien teveel gezegd,.. ” Voor wie het is ontgaan .. de wereld m.n. het grootste land de U.S.A. is de afgelopen jaren DRASTISCH veranderd/zoniet aan het veranderen EN “WIJ MOETEN ERAAN WENNEN” .. Ik noem een paar voorbeelden, de muziek (hiphop/r&b! Jay Z/ Beyonce, Mary J. Blige, John Legend, 50 cent e.a.), sport ( Tiger Woods ,Venus en Serena Williams als de best betaalde sporters); ” don’t need to mention”..OPRAH WINFREY !!!
  en als KASSA de verkiezing van zwarte mannen als hun leider ( zowel bij de Democraten/Republiekenen!)! Kortom het is een kwestie van tijd!
  OH YES, WE CAN DO IT!!!
  Orsine

 16. Hoe denken wij ooit een eenheid te smeden als meneer Brave doende is om grote groepen landgenoten zogenaamd de ogen te openen maar hen per definitie uitelkaar drijft. Wij zijn zelf onze ontwikkeling een sta in weg.

 17. Het is inderdaad kort dag zoals saamakka aangeeft, maar ik denk dat met een agressieve wervingsmethode de 50.000 wel gehaald kan worden.Denk maar aan huis aan huis verspreiden van folders.
  En om te reageren op de term Afro tv; 100% eens ,we houden ons niet langer voor de gek.
  Go for it.
  anana kedjamang kedjampo be with you!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.