zondag, juni 16, 2024
HomeOnderwerpenEconomieBand met Surinaamse vakbeweging aangehaald

Band met Surinaamse vakbeweging aangehaald

-

Does Travel - naar Suriname

De contacten tussen de Surinaamse vakbeweging en het CNV waren de afgelopen enigszins verwaterd. Na een contact in Nederland zijn onlangs de banden weer aangehaald. Afgelopen weekend brachten CNV afgevaardigden een bezoek aan de Moederbond (de vakcentrale in Suriname).

Volgens het CNV is er in Suriname goed overleg tussen de vakcentrales onderling. Er is een overleg tussen vakbonden en de werkgevers (VSB). En in Suriname staat men op het punt om een heuse Sociaal Economische Raad op te richten. Het CNV wil daar graag ondersteuning bij geven.

Het CNV ondersteunt al veel vakbonden in diverse landen en wil dus ook graag haar steentje bijdragen in Suriname. In Suriname werden hiervoor gesprekken gevoerd met de koepel van vakcentrales, de Surinaamse werkgeversorganisatie, het bestuur van het vakbondscholingsinstituut en de minister van Arbeid.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

5 REACTIES
 1. suriname heeft in het verleden altijd goede vakbondsleider gekend maar we weten allemaal hoe een aantal van hun aan hun einde zijn gekomen omdat de man die geen recht en orde en fatsoen en normen en waarde kent die mensen heeft vermoord dan heb ik over bouterse de hele wereld is in zijn ogen tegen hem deze man heeft last van achtervolgings waanzin laat dokter simons hem helpen want deze man heeft dringend hulp nodig.


  Maak melding
 2. Ik dacht altijd, dat een bond(vak) de zaken van de werknemers of leden moet behartigen.

  Maar wat zie jij nu..politiek en buitenlandse belangen behartigen.

  Daarom als jij de kans krijgt geef, deze liegers, bedriegers letterlijk een stevige pakslag.
  Wacht niet op 8 dec.82. Kot din go ge ding.
  Wat heeft een land aan smerige liegers, men wil vooruit en niet bedonderd worden door wie dan ook.


  Maak melding
 3. Overal ter wereld moet je werken voor al het geen dat je wilt hebben.Dus ook voor het eten

  Te oen klarie dan oen sa go gi ding vakbondsleider die oen abie a go

  A no geersi lik joe atie e brong, anders had je het zelf gesaan(a pakslaag) npgmaals i at no e brong. Nanga ding onzin foe oenoe altijd weer.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES