zondag, april 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname moet Epa aanvaarden als uitdaging

Suriname moet Epa aanvaarden als uitdaging

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 15 sep – Suriname moet het regionale verdrag voor economisch partnerschap met de EU, Epa, vooral zien als een uitdaging, Dit zegt minister Clifford Marica van Handel & Industrie, HI. De speciale voordelen uit vorige overeenkomsten behoren weliswaar zo goed als tot het verleden. Het wordt nu harder aanpakken.

Met name de eigen productie zal moeten worden opgevoerd om de export te stimuleren. De Epa richt zich voornamelijk op het invoerrechtenvrij afzetten van producten in de EU. “We zullen keihard moeten werken om de voordelen te halen”, zegt Marica. Met name bananen en rijst kunnen vrijelijk worden afgezet. Beide producten maken een belangrijk deel uit van de Surinaamse export.

Alleen voor de export van vis en garnalen is het resultaat minder. Volgens de EU kan Suriname niet genoeg aantonen dat het echt om eigen producten gaat. De vangst is weliswaar uit Surinaamse wateren, maar de bemanning is merendeels uitheems. “We zullen daar verder over moeten onderhandelen”, aldus Marica. Toch is het hoogtijd de overeenkomst te tekenen, ook al zijn niet alle Caribische landen op één lijn.

opening
Fernandes Express
BODO Party

1 REACTIE
  1. Ongeloof en verbijstering alom! Weer een typisch Surinaamse gedachte. Quote: “Volgens de EU kan Suriname niet genoeg aantonen dat het echt om eigen producten gaat. De vangst is weliswaar uit Surinaamse wateren, maar de bemanning is merendeels uitheems. “We zullen daar verder over moeten onderhandelen”, aldus Marica.”

    Waarom niet je eigen volk scholen? Je eigen volk trainen? Waarom niet de kennis binnen halen maar hun verplichten de Surinaamse jongeren op te leiden?
    Waarover onderhandelen? (lees smeken)
    De EU is een maatje te groot. Laat Suriname eerst orde op zaken stellen in eigen land. Men weigerd gewoon weg het land te ontwikkelen/ontginnen op een duurzame manier. Eigen volk komt altijd als laatst in Suriname. Hoe geef je mensen dan de prikkel? Ik ben zwaar telleurgesteld in mijn land en zie het niet goed komen met de heren en dames die er nu de scepter zwaaien. Neen, tijd voor verjonging weg met de ouwe zakkenvullers!!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES