Lancering nieuwe Surinaamse politieke partij

50

Vandaag wordt de nieuwe Surinaamse politieke partij PVRS (Permanente Voorspoed Republiek Suriname) in Krimpen aan de IJssel ‘gelanceerd’. De partij werd volgens BN/DeStem eerder deze maand al in Suriname gepresenteerd en moet er tegen de tijd dat Suriname vijftig jaar bestaat (in 2025) voor gezorgd hebben dat er een ‘nieuwe republiek’ gevestigd is.

De PVRS is volgens de krant opgericht door Grace Boldewijn en Chas Mijnals. De eerste is directeur van het Bredase bedrijf Bocari Engineering. Ze werd in 2002 uitgeroepen tot ‘Zwarte Zakenvrouw van het Jaar’ in Nederland. Chas Mijnals is een van de militairen die in februari 1980 samen met Desi Bouterse een coup pleegde in Suriname. Mijnals zat na de coup in de Nationale Militaire Raad, de leiding van het land.

“Suriname is toe aan verandering. Surinamers in het buitenland worden vaak, om politieke redenen, niet gezien als volwaardige Surinamers. Dat is jammer, want Suriname moet iedere Surinamer omarmen”, aldus Boldewijn over haar partij.


50 REACTIES

 1. Meneer Mijnals we leven in 2008!!!! Of bent u soms een helderziende??? U weet nu al wat er zal gebeuren in 2025!!!!Een nieuwe Republiek??? Bent u van plan om in 2025 weer een coup te plegen???? Moordenaar!!!!! Uw partij is een “doodgeboren” kind.


  Maak melding

 2. Heee, een nieuwe politieke partij???
  Dat vind ik echt te veeel!!!!
  Het is gewoon niet nodig.
  Suriname heeft toch geen nieuwe politieke partij nodig om verder in ontwikkeling te gaan????

  Meneer Mijnals,laat het niet erger worden!!!!


  Maak melding

 3. Een geschikte, Politiekeleider ben je niet Chas,je partij doet mij denken,
  aan die van jessrun, een eli,te club ,moesje zou bij jouw niet aan de deur kunnen kloppen.

  een moordenaar zal ik je nooit noemen,misschien degenen die het aanhaalde,het doet pijn als men zijn poten niet meer in Suriname kan trappen zoals redy oost,blijf jouw
  verdedigings werk verrichten,zetels halen ???? mw.Boldewijn,in de wandelgangen kun je reeds vernemen wat er in 2010 zal spelen.


  Maak melding

 4. zie hier de stomste uitspraak van 2008
  krepie heb je nooit gehoord van een visie
  of werkplan vooruit denken of weet je niet wat toekomst plannen zijn ik zie in deze partij wel vooruitzichten als eerst werken aan een eenheid maar als er doem denkers zijn zo als jij zullen wij blijven dwalen
  in een moeras vol slangen.


  Maak melding

 5. Hoe geloofwaardig denkt deze voormalige couppleger te zijn met zoveel kilo’s boter op zijn hoofd. Diesie na troetroe dree ai.

  Truetory


  Maak melding

 6. alweer een stomme nootkreet van een paraman.deze dame verdiept zich volgens mij alleen maar op para koranti

  Surinamers in het buitenland worden vaak, om politieke redenen, niet gezien als volwaardige Surinamers. Dat is jammer, want Suriname moet iedere Surinamer omarmen”, aldus Boldewijn

  deze dame is volgens mij een eendaagse kuiken en verdraait de dingen gewoon.
  als de vreemdeling(surinamers)willen meedoen aan partij politiek in suriname.dam moet men de surinaamse nationaliteit aanvragen.maar niet zomaar met emotionele uitspraken bezigen.
  dit is gewoon tweedracht zaaien onder de surinamers

  wat een zeer slechte start.


  Maak melding

 7. …Cowtoeoe….je bent zeker ook zo’n meeloper. Laat je niet beinvloeden. Ik blijf erbij!! 1980…zullen wij NOOIT MEER vergeten!!!!Voor eens een moordenaar, voor altijd een moordenaar!!!!!


  Maak melding

 8. De daadwerkelijke vooruitgang van Suriname wordt niet ingegeven door allerlei theoretische opvattingen op het net te spuien.

  Je zult een keer al die volle rekken all over the world moeten verlaten om hier samen met anderen de handen aan de ploeg te slaan.

  Hopelijk kom je niet pas als je rijp bent voor deze of gene bejaarden heenkomen!

  Want dan ben je rijkelijk laat. Je hoort het zo vaak, naar mijn mening veels te vaak. Ik wil komen, maaaaar ik heb geen garantie dat…. Wie moeten dan die garranties bewerkstelligen?


  Maak melding

 9. al die gasten die deel hebben genomen aan de revo zijn niet geschikt voor de politiek het bewijst is er ze hebben een puinhoop van gemaakt en die revo is voor niets geweest we zijn als land niets mee opgeschoten dus mijnals ga wat anders doen en neem bouterse ook mee a.u.b


  Maak melding

 10. Mijnals heeft ook eindelijk door dat hij zich met het oprichten van een politieke partij zich ook kan verrijken.Visie heeft hij niet al die loze kreten
  Een mordenaar blijft voor altijd een moordenaar.De militairen van weleer hebben bewezen dat ze alleen bevelen kunnen volgen .Denken ho maar. Dat is veels te moeilijk.
  Hoezo visie hebben


  Maak melding

 11. Een politieke partij oprichten in Nederland….is toch te zot voor woorden. De Nederlanders lachen ons al uit. Als je zo begaan bent met Suriname, waarom hier een politieke partij en niet DAARRR in Suriname. Nou stemmen zullen ze winnen. Hou je zelf maar voor de gek. Ennehhh 2025???? Ben je een coup aan het beramen?? Nouuu successsss.


  Maak melding

 12. Wordt die coup gepleegd: BOUTA versus MIJNALS…???? Wat een lachertje….??
  Keep fooling yourself. Hor ie srefie na law..
  Geef mij maar lekker “mijn paradijs” (Frans-Guyana)met regels.


  Maak melding

 13. Hier zit de Mammoetblok niet op te wachten.
  Chas Mijnals had in Suriname gebleven ,was je geloofwaardiger oergekomen,nu lijkt het er op dat je onder ,de enige echte MOEDIGE Surinamer BOUTERSE,zijn duiven wilt schieten,maar dat gaat je niet lukken.

  De Surinamers willen niets te maken hebben met mensen die vanuit Nederland hun zegje willen doen,hier wanen ze zich als betweters.
  Oen draai oen pokoe oen dansi jere,the hell met jullie zg nieuwe partij.


  Maak melding

 14. waarom een nieuwe politieke partij voor Suriname in Nederland oprichten, en dan door Chas Mijnaals. Ik deel de mening van vele mensen hier dat de Revo tijd zo over is….ach mevrouw Boldewijn is net als de gezusters Cronie, Ludwig van Mullier, Jules Wijdenbos en veel anderen die echt dachten dat de revo andere politiek zou betekenen. En Bouta en CS….dat waren de ergste dieven…ach…NPK I en II waren pikin powisi……..


  Maak melding

 15. Du, Akuba, Krepie noch Alex
  kunnen nog in hun resterende leven bereiken wat Boldewijn bereikt heeft.
  Un na zomaar we taki sani.
  Welk bedrijf hebben jullie? Neks un no habi.Neks un no sabi.
  Julle zijn allemaal een en al achteruitgang.

  En niet eens naast Mijnals kunnen jullie staan.

  Maar un e klets go nomo. Wat hebben jullie voor Suriname gedaan…in jullie hele leven tot nu toe?Stelletje nietsnutten.

  Ja ja het is zeker schuld van de revolutie dat jullie niks bereikt hebben in het leven.Het is de revolutie, het is bouterse, het is de revolutie. Mooi excuus hebben jullie voor al jullie falen,maar jullie weten zelf dat jullie je falen aan jullie zelf te danken hebben.
  Net als Front die na 8 jaar nog geen raad weet met Suriname.


  Maak melding

 16. Beste mensen,

  Wat zijn we toch weer negatief met z´n allen.
  Waarom het verleden aanhalen? Het verbaasd mij iedere keer weer, dat als het om eigen mensen gaat de negativiteit voorop staat. We kunnen de witte mens van alles vergeven, maar onze eigen mensen,ho maar.
  Ik heb maar 1 woord voor: TRIEST!!!

  groet,

  Shirley


  Maak melding

 17. Ze denkt dat ze (Boldewijn) in 2007 was gekozen tot beste zakenvrouw van Breda en dus de hele wereld aan te kunnen. Maar het is gewoon storm in een glas water! Het is naar haar hoofd gevlogen. Als ze het zo goed met Surinamers meent dan moet ze in Suriname gaan wonen (met de surinaamse nationaliteit)en investeren.


  Maak melding

 18. Suriname heeft heel veel partijen, maar geen enkele is in staat geweest om de armoede te bestrijden.In een derde wereldland dient dit prioriteit nummer 1 te zijn. En zolang deze partijen blijven wanpresteren, is het wachten op die partij die wel het juiste antwoord heeft. Of PVRS het antwoord heeft, is maar de vraag. Op sepcommunity kun je lezen over de’Surinaamse droom’. Wat ik mis, zijn concrete voorbeelden die blijk geven van hoe men bijvoorbeeld woningnood wil aanpakken, de kwestbare positie van 40000 aov’ers wil verbeteren of de ‘Graanschuur’ van de regio kan worden.Om daadwerkelijke veranderingen tot stand te kunnen brengen heeft met het electoraat nodig. De vraag is derhalve ook: Hoe verkrijg je een grote achterban? Wat kun je de kiezers concreet bieden opdat ze besluiten om voor deze partij te kiezen? Oplossingen gaan niet zelden gepaard met benodigd kapitaal. Waar haal je dit kapitaal vandaan? Hoe krijg je de Surinamers in het diaspora achter je? Door een proclamatie ergens in Krimpen a/den ijssel en er dertig euros voor te vragen. Je viert je geboorte, je nodigt mensen uit en vraagt en passant om entree te betalen. Wat is dit voor een feest?

  Maar wat mij vooral sceptisch maakt zijn de reacties die ik heb gelezen. Het lijkt mij dat de voorzitter van deze partij, Chas Mijnals, sowieso een blok aan het been is.


  Maak melding

 19. Pardon!

  Vertel dan aan mij wat al die exponenten van de oude politiek daags na 25 februari 1980 in die kazerne deden.

  We kennen dat wel, “a no mi”.


  Maak melding

 20. U kunt zien dat Suri’s toch iets achterlijk zijn.
  Voordat er iets behoorlijk door een ander op poten wordt gezet, beginnen zij als kleuters te janken.
  Daarom nogmaals wij zijn zeer geschikt voor KATIBO.(weten jullie dat) eigen mentaliteit van dom achterlijke hebzucht, bedelaars hoeren, pooiers, coke happers en geen verstand van deze wereld)

  En die Krepie is een schurk van de Tjonge-Jonge clan incl. Somo.


  Maak melding

 21. Ik vind het wel een nobel streven en omdat al die andere partijen in uriname hebben gefaald, denk ik, geef deze nou een kans.

  Mijn steun hebben ze!!!

  Ik kan me vinden in hun doelstellingen!!


  Maak melding

 22. Het is een normale menselijke houding van de Suri’s om de SurNed’s eerst op afstand te houden en niet gelijk te omarmen. Per slot van rekening het zijn de SurNed’s die hun moederland hebben verlaten en de achterblijvers hebben moeten overleven in de puinhoop die Chas Mijnals heeft achtergelaten. En nu probeer dezelfde Chas met allerlei loze kreten de sympathie te winnen voor zijn partij.Hij is m.i niet geschikt om deelte nemen aan de politiek.Er kleeft ook bloed aan zijn handen. Hij had onmiddelijk moeten afzien van de NMR.De partij van Boldewijn met het chemische accentje PVRS is ook dubieus.Jobs binnenhalen voor haar bedrijf middels haar politieke invloed.Nee haar partij is een slechte zaak voor de Surinaamse bevolking.


  Maak melding

 23. Nr. 17 toen was er heel veel gebeurd onder het regiem van Bouterse en Mijnals. Ik gun ze dat wel, maar vergeet niet dat het deze zelfde Mijnals was/is die toen zij dat hij niets van Nederland wilde.

  Mevrouw Boldewijn maakt de Sur. gewoon belachelijk. Zij heeft de Ned. nationaliteit en woont ook hier in Ned.en nu een partij oprichten? Dit zal ook niemand kunnen begrijpen????????

  Janny


  Maak melding

 24. beste mensen,

  ik hoef niert en wil zeker niet naast die mijnals te hoeven staan.
  aan zijn handen kleeft bloed. ik noem hem nog geen moordenaar, maar geef u het volgende ter overweging.

  heegt deze mijn ass ooit afstand genomen van de moorden op de 2 officieren die mede door zijn manschappen zijn doodgeschoten in de nacht van zondag 24 op maandag 25 februari 1980?
  de politie-agenten die op de schoten afgingen die nacht en voor de kazerne werden doodgeschoten?
  de moord op de hindoestaanse boer in Saramacca?
  en er zijn zo nog legio voorbeelden te noemen.

  hij zat toen in de Nationale, ja Nationale Militaire Raad.

  heeft hij ooit afstand genomen van de moorden van 8 december 1982?
  toen was hij niet meer in de zgn Nationale Militaire Raad.
  dus toen had gemakkelijk afstand van kun nemen.
  maar tot op heden niets, nada, niente, rien.

  deze gewapende/bewapende mijn ass had samen met de andere gewapende/bewapende militairen de macht in handen. boezemde samen met de anderen het volk schrik in.
  Suriname was hun persoonlijk bezit.
  dwong mensen te doen wat zij wilden.
  waarom toen niet met de dwangmiddelen die ze in handen hadden, dwangmiddelen die geen enekele democratisch gekozen regering ooit in Suriname over beschikte of gebruik van maakte, van Suriname gemaakt wat men nu met de nieuwe partij van Suriname wil gaan maken?
  NEEEEEE
  HO MAAR

  toen dacht deze mij ass alleen maar aan zakkenvullerij en machtsmisbruik.
  en u kan deze mijn ass, met een politieke partij op een democratisch manier zijn zakken gaan vullen.
  je kan zeggen wat je wil van deze mijn ass, maar hij heeft het wel goed bekeken he.

  maar toch vraag ik deze mijn ass.
  waarom een politieke partij hier in nederland komen oprichten en niet in su.
  waarom in Krimpen aan de IJssel en niet in bijvoorbeeld Lelydorp?

  en een wolf in schaapskleren.
  Suirnamers let op uw zaak.

  was toen verantwoordelijk voor wat er in het land gebeurde.

  denk en ben bang dat mevrouw Boldewijn die mijn ass zijn verleden niet kent.
  kan me echter niet voorstellen dat mevrouw Boldewijn zo naief is.

  waarachtige surinamer


  Maak melding

 25. O wanneer zal er een eenheid zijn elkaar om armen
  de eene zeg dit de andere dat. kom op brasa oeng srefie mekie wie bouw sranang dan zinloze rommels te schrijfen somige hier hebben geen respek voor hun eigen hoe komt dat is het een vloek niets is goed als ik het kon mie bo potie oenoe tap wan eiland zonder eeten mischien zou dat helpen om anders te denken krieng denkie sa opo oeng vestang!!!!!!!


  Maak melding

 26. http://www.netwerk.tv/archief/7216269/3197/Het_Vrouwenelftal_-_Grace_Boldewijn.html

  Het Vrouwenelftal – Grace Boldewijn

  Ze zijn gedreven, talentvol, idealistisch en steken boven het maaiveld uit. In de voetbalmaand van 2008 maakt Netwerk zijn eigen selectie in de portrettenserie Het Vrouwenelftal. Bijzondere Nederlandse vrouwen die weigeren aan de zijlijn te blijven staan maar de handen uit de mouwen steken. In de vierde reportage in deze serie een portret van de Surinaams-Nederlandse Grace Boldewijn. Het door haar opgerichte adviesbureau werd zo’n succes dat ze in 2002 tot zwarte zakenvrouw van het jaar is uitgeroepen. Daarnaast steunt ze talloze startende ondernemers in ontwikkelingslanden, en zaterdag richt ze in Suriname zelfs haar eigen politieke partij op. Een vrouw met tomeloze energie en ambitie.

  WANNEER DU,KREPIE en ALEX… 1% van wat Grace Boldewijn kan , gedaan hebben…dan mogen ze praten over Grace Boldewijn.

  Jullie zijn een stel aankomende bolletjes slikkers.Alleen zo zullen ze jullie ook op de nederlandse tv zetten.Du, Krepie en Alex…vandaag in netwerk drie bolletjes slikkers doen hun verhaal.
  😉


  Maak melding

 27. Du die hoort in een kumakoisi thuis an o revo,dus de rest kan @Du meesleuren als gezelschap,in zijn dommekoninkrijk.hij en waarachtige surinamer met kleinletter zijn op een lijn ,men zou zeggen zo stom als mijn schoenzool.


  Maak melding

 28. Jongens, ik schrik van zoveel negativisme.

  Daarom het volgende:

  De Nieuwe politieke partij PVRS: jongensdroom of harde realiteit.

  Ik ben naar die openingsbijeenkomst geweest en het lijkt mij zinvol om de belangrijkste punten in het programma wereldkundig te maken.

  De belangrijkste punten van de PVRS

  *Het realiseren van permanente nationale welvaart, welzijn, vrede, veiligheid en rechtszekerheid.
  *Vestiging van het wettelijk en organisatorisch instrumentarium ter verwezenlijking van dit doel.
  *Een structurele aanpak van de nationale economie met nadruk op kennis, innovatie en productie.
  *Het herstructureren van de staat, bevrijding van de departementen uit de claim van politieke partijen, depolitisering van het ambtenarenapparaat.
  *De brug slaan tussen Surinamers in diaspora; faciliteren van de terugkeer van Surinamers naar het vaderland.
  *Het creëren van een nieuwe sociaal-economische orde door versterking van het onderwijs en het stimuleren van ondernemerschap.
  *Een volledige reorganisatie van onderwijs in lijn met de ontwikkeling van een kenniseconomie.
  *Het vormen van een solide basis voor small scales industries (MKB) die de ruggengraat zal gaan vormen van de nationale productie.
  *Het vaststellen en implementeren van een Nationale Immigratie Politiek.
  *De Surinaamse nationaliteit voor alle Surinamers, waar ook ter wereld.
  *Het toegankelijk maken van gezondheidszorg.
  *Behoud van het milieu en regenwoud.
  *Investeren in landbouw.
  *Etc.

  Voorwaar, een zeer ambitieus plan dat binnen één regeerperiode niet verwezenlijkt kan worden en waarbij de hulp van een ieder nodig is, zoals:
  1. Jongeren. Als je de punten leest zie je dat er veel aandacht wordt besteed aan de jongeren. Chas Mijnals is slim, want wie de jeugd achter zich heeft, heeft de toekomst. Ik denk dat deze partij op den duur een partij voor de jongeren zal zijn.
  2. De ouderen. Er zijn momenteel heel veel (aspirant) pensionado’s die terug willen keren. Degene die de belangen voor een geslaagde terugkeer van deze mensen behartigt zal zeker mogen rekenen op hun steun. Deze mensen hebben geld en zullen in hun eigen belang de partij zeer zeker steunen.
  3. Kennis en kunde van mensen die hun hart voor Suriname op de juiste plaats hebben. Ik heb Chas Mijnals een oude jeugdvriend, die (intussen) niet de eerste de beste is, een brasa zien geven en die twee hebben ruim een half uur zitten smoezen. Van die twee wordt verteld dat zij (al op 10 jarige!!!! leeftijd) droomden over een paradijselijke Suriname.
  4. Politieke macht. Pas als je de absolute meerderheid hebt zijn deze punten ongestoord te realiseren. Samenwerking met andere partijen – mits die op dezelfde lijn in denken zijn om te vormen – zal lijden tot allerlei problemen in de realisatie van deze punten. Dit ter voorkoming dat de PVRS van kiezersbedrog wordt beschuldigd. Vergeet niet wat de VHP met de PNP heeft gedaan in het verleden en wat wij mogen aanduiden met het Bobo Sjuul effect. Dit heeft ook het einde voor de toen zeer populaire PNP.

  De vraag rijst of dat laatste te realiseren is. De volgende verkiezingen worden gehouden in 2010. Dat is over twee jaar, vrij kort dus. Maar wie zich de politieke populariteit van Pim Fortuin nog kan herinneren weet dat de wonderen de wereld nog niet uit zijn.
  Ik wens deze partij daarom alle succes toe en ik zal mij zeker als lid opgeven.
  Met mijn toekomstige remigratieplannen is het in mijn belang om deze partij te steunen.
  Ik hoop dat meerderen pensionado’s en aspirant pensionado’s mijn voorbeeld zullen volgen.


  Maak melding

 29. Mevrouw Boldewijn heeft hier haar cronies laten schrijven en is de mensen komen vertellen dat haar status als ZWARTE zakenvrouw van het jaar 2002 (dus een tijd geleden) haar veel credit geeft.More power to you mevrouw Boldewijn….en ga zo door met zaken doen, dan wordt u misschien ZAKENVROUW VAN HET JAAR 2010. Voor wat betreft uw politieke activiteiten denk ik dat u de plank misslaat…en dat u Chas Mijnaals, een wolf in schaapskleren steunt met geld. Chas met zijn Cuba verleden denkt dat hij de next Chaves kan worden, linkse ideeen en zo. In wens geen Chas voor Suriname, ofschoon ik denk dat linkse ideologie Suriname goed zou doen…de mensen die hier het programma van de partij uit de doeken doen: No meki mi lafu……een partij programma en de doelstellingen in 500 woorden.Propaganda? dat moeten jullie doen in Suriname….. hier in Nederland hebben we er niets aan.


  Maak melding

 30. Natalia, als anderen in jouw ogen niet goed zijn mag ik verwachten dat jij het beter gaat doen. Wanneer richt jij jouw politieke partij op?


  Maak melding

 31. @ #25

  “…Per slot van rekening het zijn de SurNed’s die hun moederland hebben verlaten en de achterblijvers hebben moeten overleven…”

  Truusje, je praat poep!

  Je hebt achterlijk en je hebt ACHTERLIJK! Wat ben jij? Let wel, je reactie bepaalt het antwoord…

  Die achterblijvers zijn niet uit idealisme gebleven om het land op te bouwen! Als zij de kans hadden gekregen om ook te vluchten waren ze heus niet gebleven. En dat is dat ding, die rancune is gebaseerd op jaloezie omdat jullie niet weg konden komen!

  En je bent vast wel een dagje naar school geweest. Heb je daar niet geleerd dat je de hand die je te vreten geeft niet mag bijten?!?


  Maak melding

 32. By the way, ‘…Het is een normale menselijke houding van de Suri’s om de SurNed’s eerst op afstand te houden en niet gelijk te omarmen’ is ook zo’n domme uitspraak. Het is absoluut geen normale, menselijke houding, maar kinderachtig gedrag. Zit je nog op de kleuterschool?

  Word eerst maar eens volwassen voordat je over zaken als ‘normaal menselijk gedrag’ wilt kwekken. Dat is nu nog te hoog gegrepen voor je, dat is duidelijk!


  Maak melding

 33. Je hebt gelijk Dong Kaw: “Don’t bite the hand that feeds you” en er zijn aardig wat SurNeds die elke maand geld overmaken naar Suriname. Als dat stopt zullen aardig wat Suri’s in de problemen raken.
  De Suri’s zijn zo naief dat zij vergeten dat degene die het geld heeft, de macht heeft. De SurNeds hebben daarvan nooit gebruik of misbruik willen maken.


  Maak melding

 34. @John ik ben niet in staat zo een wangedrocht op te richten en daarmee mensen aan te trekken, ook heb ik de kracht niet vanuit mijn Nederlandse stoel in Suriname veranderingen teweeg te brengen. Dat laat ik aan de idealisten zoals jij over…mi jaso, dat is mijn keus en mijn ogen zijn gericht op mijn toekomst. Ifu mi moi mis srefi dan kande mi kan moi wan tra suma…zeggen de Marrons….. en dan tot slot ik weet totaal niks van politiek en zo, dat laat ik aan slimme mensen zoals jij over, die weten wat ze schrijven, en waarom ze dat schrijven, want jij kent Suriname. Ik niet mi boi, te lang van huis, en bovendien ik mag daar niet stemmen, mijn boekje is donkerrood. BTW mogen jullie daar op je eigen partij stemmen? Groetjes en kusjes, Natalia


  Maak melding

 35. Surneds??ai baja die zijn pas arrogant denken ze.Luister noh die surneds die naar suriname gaan ,denken dat ze heel wat zijn,ze doen er alles aan ,dat men weet dat ze uit holland komen,want als je zwart bent als surned kan nooit iemand zien of denken dat je uit holland komt want die zwarte kleur verkleurt niet,wat doen ze dan ze gaan praten in de trant van;in holland zie je dit niet in holland koop ik een buskaartje,dit alles omdat ze verlangen dat de suri`s ze met fluwelen handschoennen gaan behandelen,maar die suri`s zijn geen slaven van de gevluchtte profiteurs.

  sturen jullie euries voor de totale surinaamse bevolking dan,praten jullie liever over dat je je euries voor je luie familie sturen.Surinamers die hard werken zullen hun omhooggevallen wannabe familieleden in holland nooit lastigvallen met hun sooscenten.En als je je familie helpt met je euries ga je dat niet steeds maar trompeteren op een site laatstaan daar in suriname,wat een schande voor die luiwammesen daar.
  Trouwens wat heeft dit artikel te maken met geld sturen naar zij die nooit 1 vinger zullen uitsteken om het land op te bouwen en maar wachten tot dat ze weer naar suri-change kunnen gaan .
  Surneds die in holland wonen mogen een politieke partij oprichten,maar alleen in holland met suriname hebben ze niks te maken inderdaad willen ze graag ook van het arme volk in suriname gaan stelen.


  Maak melding

 36. @41,

  Daarom heb ik nooit pakketten of geld gestuurd voor mensen in Suriname en zal het ook nooit doen.
  De meeste Surinamers in Suriname zijn eigenlijk ondankbaar. Toen ze in de jaren 80 in nood verkeerden, waren ze blij met al hetgeen ze uit Nederland mochten ontvangen van hun familie. Toen maakte het niet uit dat velen van de Sociale Dienst hun geld kregen.
  En nog steeds worden Surinamers gesteund vanuit Nederland.

  Marokkanen en Turken hebben hun familie in hun moederland ook altijd gesteund. Van die mensen zul je nooit horen dat ze hun mensen in het buitenland uitschelden.
  Deze mensen vormen een eenheid waar ze ook wonen.

  Surinamers weten elkaar alleen maar uit te schelden. De wereld lacht ons uit.

  Wat jouw punt betreft dat Surneds als ze met vakantie naar Suriname gaan, persé moeten laten blijken dat ze uit Nederland komen, daar geef ik je gelijk in.
  Maar ook al zouden ze dat niet doen, je wordt als Surned herkend. En als je niet oppast dan melken de Surinamers je ook nog uit. Daar zijn ze bedreven in.

  Heb meegemaakt dat een verkoper rotte opmerkingen maakte over mij, enkel omdat ik uit Nederland kwam.
  Ik reageerde daar niet op. Maar toen ik de winkel wou uitlopen zonder te kopen wat ik nodig had, toen kon hij opeens wel vriendelijk doen en zijn.
  Ik heb me omgedraaid en ben heel resoluut de winkel uitgelopen.
  Hij is daardoor een flink aantal srd’tjes misgelopen.
  Dus als je het zonodig over arrogantie wil hebben, begin die dan eerst bij de Surinamers eruit te krijgen.
  Het ga je goed.


  Maak melding

 37. soms kan je de mens op zijn uiterlijk aflezen.en dit is toevallig het uiterlijk van twee huichelaar/gelukzoekers.

  en omdat die dame eens een prijs heeft gewonnen,wordt ze door een aanbidder gezien als de verlosser.
  wel die surinaamse mens is niet meer zoals vroeger.

  en wat een van de geadresseerde hier verklaart over ondankbaarheid.is gewoon kolder.wat wil deze,dat de surinamers haar kont moet komen aflikken.surinamers zijn geen schoothonden als velen van jullie


  Maak melding

 38. Zo is dat ro-avent,als de surineds in suriname zijn willen ze dat hun eigen volk en hun eigen familieleden voor hun kruipen.Ik vraag me af waarom ik nooit geen problemen ondervind,men ziet gelijk dat ik uit holland komt door mijn veranderde kleurtje,ik heb dan eigenlijk 2 kleuren,wat ik zelf heel erg vind,ik doe heel normaal tegen de obers en of marktkooplui,winkel personeel en wordt altijd heel vriendelijk behandeld.Ga je met een houding van ik kom uit holland en wil dat je voor me kruipt,nou dan krijgt men de kous op de kop van de trotse suri`s.
  Nogmaals als je zwart bent ziet no one dat je uit holland komt tenzij je het uitschreeuwt Prema.
  Jullie hebben je eigen familie toch gesteund indertijd en tot nu toe?Dus hun moeten jullie dankbaar zijn en niet de winkelieren or what so ever,schelden je familie je uit nou dan heb je het recht ze voor de voeten te gooien dat jullie ze geholpen hebben en dat ze jullie kont moeten likken en niet de gehele surinaamse bevolking,want niet iedereen wordt door de surineds verzorgd.
  Turken en Marokkanen zijn hun familie inderdaad dankbaar,want een Ned.Turk of Marokkaan zal nooit er prat opgaan dat ze hun familie daar steunen ze zijn niet als de omhooggevallen surineds,die het van de daken schreeuwen, ook de Antillianen zal je nooit horen.
  dus dat Prema,ga bij jezelf na wat je fout hebt gedaan tegen die verkoper,wat hij zal op zeker niet zomaar rotte opmerkingen hebben gemaakt enkel en alleen omdat je uit holland komt,die mensen zijn juist blij als ze klanten krijgen,heb je je het zelfde gedragen als je hier een winkel binnenstapt en je slijmerige lach aan die verkoper/ster laat zien,volgens mij heb je die verkoper als stront willen behandelen enkel en alleen maar omdat je uit holland komt,die arme pikte dat niet en heeft je zeker heel subtiel op je nummer gezet en dat mocht van jou niet hé,want jij bent die euriekoning/in uit holland.
  Dus wie naar suriname op vaknatie gaat :blijf netjes tegen je eigen volk ,want dat hoeft men hier niet te proberen onbeschoft te doen men wordt met de meeste spoed de winkel uitgeknikkerd.


  Maak melding

 39. eey meneer met je eerlijk gezicht, sai reken ey psa? Dan zoek je het toch lekker zelf uit? Want jij lijkt me echt zo’n de pot verwijt de ketel figuur…

  jullie hebben de surned’s niet nodig, mooi. Even kijken hoe jullie het er zelf van afbrengen. Dus geen geld en pakketten aannemen, geen pleintjes en scholen en historische gebouwen opknappen met geld uit NL, etc. etc.

  Het is te hopen dat de pinaar periode van de jaren tachtig en negentig niet weer aanbreekt, want dan leren jullie noodgedwongen weer een toontje lager zingen… Dan merken we vanzelf wel wie de profiteurs zijn en wie de hypocrieten.


  Maak melding

 40. @ #43

  Nee jullie zijn geen schoothonden, jullie hebben het gewoon hoog in je bol.

  Het is opvallend te merken hoe snel men in su vindt dat ze gekleineerd of vernederd worden. En dat je wilt dat ze je reet komen likken… Nou aan mijn lijf geen polonaise kan ik je melden. Dus back off!

  Niks dan lange tenen en een groot ego, dat hebben jullie. En een fikse minderwaardigheidscomplex. Ook al heb je nog geen tjawa om je kont te krabben, je moet en je zal je gekrenkte trots verdedigen…

  Good luck!


  Maak melding

 41. meneer/mevrouw eerlijkheid,

  Was jij er bij toen het gebeurde?
  Neen, dus hou je grote mond dicht.

  Jij wilt hier je verhaal kwijt, maar als een ander dat doet en het bevalt je niet, dan trek je je scheur open.

  Als ik vertel dat die verkoper een onbeschofte vlerk was, dan is het zo.
  Hoef het verder niet uit te leggen.
  Waarom zou ik jou verhaal geloven als jij het mijne niet gelooft?

  De Surinamers vragen nooit iets aan de Surneds. Ga slapen.

  Lees Sjtommie en Big ego’s, ben het volledig met hen eens.

  Als je niet goed oplet, dan word je bedonderd als je geld terug moet krijgen.

  Geef mijn euro’s liever aan de mensen uit andere landen, die weten het tenminste te waarderen.
  Daarom ben ik ook blij dat ik nooit pakketten of geld heb gestuurd.
  Mijn familie wist en weet zich nog steeds heel goed te redden.

  Surinamers bedelen om alles.
  Schelden op Nederland en de Suri’s in NL, maar het handje ophouden doen ze maar al te graag.
  Hoevaak heb ik al niet gelezen dat Nederland weer met hulp over de brug komt.

  Als jij zo opkomt voor de Surinamers, waarom woon je dan nog steeds in Nederland?
  Verzot, verslingerd, verslaafd zeker op en aan de euro’s zeker.


  Maak melding

 42. Big ego’s/small ego
  sorry maar ik had jou altijd als een wijze aangeslagen.je doet je naam echt geen goed aan met zo een ondoordachte reactie.

  ik moet je zeggen dat ik erg teleurgesteld bent op jou bevindingen.dit is echt geen kwestie van wat jij allemaal naar voren hebt aangehaald.maar wat die dame meent te zeggen over wij surinamers.

  en mocht jij eens zijn met zo’n uitspraak dan benadruk jij allen maar de ordinaire gevoelens van een dwaas tegenover haar medemens.


  Maak melding

 43. Jongens, we wijken af van het hoofdonderwerp. Het ging toch om Chas Mijnals en zijn nieuwe politieke partij, de PVRS oftewel permanente voorspoed voor de republiek Suriname.


  Maak melding

 44. Lees ze blerren die omhooggevallen nothing doing surneds whawhaawhaaaa.
  Ik woon en werk in nederland jereh en heb respekt voor mijn volk jullie niet zo te lezen,maar je vergeet dat je die bakra`s hun kont heb moeten likken om hier te overleven en dat willen zulke als jullie dat de surinamers ook bij jullie doen NO WAY,ga maar lekker je euries in andere landen uitgeven waar jullie ook niet met open armen worden ontvangen en jullie slijmerige lach moeten laten zien.De surinamers zitten niet te wachten op zulke omhooggevallen nietssnutten. Nr.45,46 en 47.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.