Surinaamse ex-parlementsvoorzitter geeft partij op

13

PARAMARIBO, 21 jun – Oud-parlementsvorzitter Marijke Djwalapersad heeft haar politieke partij Naya Kadam opgegeven. De partij houdt op te bestaan nu aansluiting is gezocht bij de Basispartij voor Vernieuwing & Democratie, BVD, van zakenman Dilip Sardjoe. “Ik ben weer thuis”, aldus Djwalapersad.

Dat was ook de sfeer die heerste bij de ondertekening van een fusieakkoord. Djwalapersad verliet de BVD ooit vanwege onenigheid over de politieke koers. De inzichten schijnen nu meer evenwijdig. “Het is tijd terug te keren naar het huis dat ik zelf heb helpen bouwen”, zegt Djwalapersad. Bij de laatste verkiezingen slaagde haar partij er niet in ook maar een parlementszetel te winnen.

De BVD beschikt wel over zetels in het parlement. Ook het Democratisch Alternatief van oud-parlementariër Jagender Ramkhelawan is deel geworden van de BVD. Volgens Ramkhelawan is het nu tijd de krachten te bundelen tegen het “verval dat nu om zich heen grijpt.” Dilip Sardjoe vindt het vooral belangrijk zoveel mogelijk versnippering van stemmen te voorkomen bij de verkiezingen van 2010.


13 REACTIES

 1. weer zo een grappen maaksters deze mensen weten volgens mij niet wat ze moeten of er is wat te halen in de surinaamse politiek ik denk dat dat het is als je in de politiek gaat in suriname zit je voor het leven goed net een soort jackpot ik zou deze vrouw willen adviseren om iets nutig te gaan doen .


  Maak melding

 2. wat weet dilip sardjoe van politiek voering.deze man is gewoon op eigen gewin op uit.

  die dame djwalapersad heeft het goed gezien.
  want een partij met een blanco/lege kas is geen partij om deel te nemen in een strijd.dan maar terug naar huis waar de geldschieter zijn.

  waarom vraagt djwalapersad niet aan de heer dassasing om haar partij te sponzeren.


  Maak melding

 3. Het is in ieder geval belangrijk dat men voor de rechten van de mensheid opkomt.
  Vrijheid, gelijkheid en broederschap. Dat er een stabiel land komt met toekomst perspectieven voor onze kinderen.

  Oja, ik zou me graag weer veilig willen voelen in me eigen huis. Ik wil niet achter dievenijzer wonen waarin ik levenslang een gevangene ben in me eigen huis. S’avonds met angst moet leven en kijken of ik de volgende dag wel overleeft.

  De VHP heeft onze rechten verkwanseld het word tijd voor een ander partij, eentje die geen loze belofte’s maakt maar eentje die daadkrachtig voor zijn leden opkomt en ook primaire menselijke rechten voor ons kan bewerkstelligen.

  Als de regering onze veiligheid niet kan garanderen, moeten de burgers wel het recht hebben om zichzelf te kunnen beschermen.


  Maak melding

 4. Ze kruipen nu allemaal naar elkaar toe in de hoop om op die manier meer zetels in de wacht te slepen.
  Maar wacht af tot bekend is hoeveel zetels ze hebben.
  Dan slaat zonder twijfel weer de hebzucht en dus onenigheid weer toe.
  Dan zal weer het egoïsme genadeloos toeslaan en dan valt het allemaal weer uit elkaar.
  Allemaal Machiavellisten, solo’s, egoïsten die zich nu weer heel even sociaal voordoen.


  Maak melding

 5. Groot GRoter t`GROots, in een groot en gezond land hoort en regering die grote daden weet te realiseren, Dus Jawala heeft het goed gezien.
  Waar de nu zittende coalitie geen goed voorbeeld van eenheid en broederschap weet te etaleren moeten anderen het doen, alleen zo valt er wat te redden voor SU

  KOMTJIE!!


  Maak melding

 6. Als MArijke nou zo geweldig is had ze haar partij niet verraden.

  Deze mensen denken dat Surinamers dom zijn. De rijke eliten willen onder Sardjoes vlag nog rijker worden.

  Deze mensen vooral de groep hindustanen denken alleen aan eigen belang.


  Maak melding

 7. alle schurken bij elkaar een grote mammoet combinatie met de grooste schurken bij elkaar onderleiding van chef schurk bouterse en bosje hoe gebruik je de politiek voor lijfbehoud ja zo ja bouterse het gaat niet om suriname te redden maar om jou zelf te redden want die zelfde belofte heb jij geaan in 1980 wat is er van geworden niets want bouterse vertrouwd zijn eigen schaduw niet maar hij denk dat het volk net zo dom is als zijn aanhang en zijn partij.


  Maak melding

 8. Alle schurken bij elkaar een grote mamoet combinatie met de grooste( inpl.van Grootste)met de schurken bij elkaar onderleiding van chef schurk bouterse en Bosje.om je zelf te redden dat heb je geaan (inpl.Van Gedaan)in 1980.

  du

  Wat ben toch een ezel!!!,die twee oude taarten die in jouw regering zitten met kaakje en pauw die alle percelen stelen,haal
  het eens een keer uit je smoel,je hebt een syndroom die je achtervolgd ik heb je vaker getypt Go kar ju jeje puru na coppenamepunt.dachten jullie zo een land over te nemen gelijk jouw gezanten,jannes probeer het nog een keer.
  je kop en je bart gaan nog witter worden.
  hier ga je blijven slenteren en creperen.


  Maak melding

 9. Heerlijk toch, die saamhorigheid. Jullie weten allemaal daar in P’tata hoe het moet, nou, jullie kunnen allemaal m’n mars vreten!!! Jullie weten niks, kunnen niks, doen niks, jullie kunnen niet eens rationeel denken. Kom op nou, wat is dit voor onzin. Ik wil wel eens een positieve reactie zien. Blijkbaar niet mogelijk. Negativisten en anarchisten die in Nederland wonen. Jullie begrijpen geen moer!! Ja, jullie denken het te weten. Daarom staat half Suriname met zijn hand vooruit. Sukkels zijn zullie. Weten jullie hoe jullie hier in Suriname genoemd worden? Bijlmer Scum!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.