Suriname straft illegale vissers met boetes

4

PARAMARIBO, 21 jun – De Guyanese vissers die onlangs op heterdaad zijn betrapt in Surinaamse wateren, zijn vrijgelaten. Dit zegt procureur-generaal Subhaas Punwasi. Er zijn boetes opgelegd en hun boten zijn in beslag genomen. De Guyanezen mogen nu huiswaarts keren. Voor deze aanpak is gekozen om vooral financiële redenen.

De Guyanezen aanhouden zou de staat bakken vol met geld kosten. Ook spelen puur economische overwegingen. “We willen voorkomen dat wanneer een eventueel strafproces uiteindelijk is afgewikkeld, de boten veel minder waard zijn dan de middelen die de staat aan aanmeerkosten moet betalen”, zegt Punwasi tegenover de Ware Tijd. Suriname heeft al ervaring met zulke ontwikkelingen.

De inbeslagname van vliegtuigen bij drugshandelaren is in economisch opzicht een miskelun. “Tegen deze achtergrond hebben wij fikse boetes opgelegd en hebben de mensen vrijwillig afstand gedaan van boten, netten, vis en andere zaken”, aldus Punwasi. Zo kan ook voorkomen worden dat het materiaal ooit weer ingezet wordt voor vissen in Surinaamse wateren. Het laatste is vaker aangekaart door lokale vissers.


4 REACTIES

  1. Mischien waren die boten ook gestolen goed. Dus lijden die illegale visser daar niet zoveel aan.

    Zolang die Guyanese piraten maar niet vrijgelaten worden, die de Surinaamse visser terroriseerden, dan is het okee.

    Criminelen moeten hun straf uitzitten anders kunnen rijke dieven zichzelf makkelijker uitkopen en weer gaan stelen. Das niet de bedoeling. Een ander optie is allemaal in 1 grote cel met stapelbedden.


    Maak melding

  2. Als die boetes hoog genoeg waren om de heren voorlopig af te schrikken vind ik het niet zo erg. Er staat niet vermeld hoe hoog die boetes waren. Maar ik ben bang dat die horzels gewoon hoe dan ook weer een andere boot aanschaffen en weer rustig hun oude gewoonte herhalen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.