Surinaams belang wordt merkbaar op Klimaatcongres

5

PARAMARIBO, 20 jun – Suriname zal zijn eigen belang duidelijk kenbaar maken op de komende internationale Klimaatconferentie in Paramaribo. Dit zegt Ewald Limon, topambtenaar op het ministerie van Buitenlandse Zaken. Met de traditioneel ondergeschikte rol zal worden afgerekend. Mee bepalen hoe het verder moet met klimaat en biodiversiteit in de wereld is het minste dat te eisen valt.

Dat voorrecht komt Suriname zonder meer toe. De miljoenen hectaren bosrijk gebied spreken voor zich. “We moeten duidelijk laten blijken dat we ook een belang hebben”, zegt Limon tegenover de Ware Tijd. Het klimaat staat onder druk. De rijke landen weten dat zij daar het meest verantwoordelijk voor zijn en voelen zich nu geroepen duurzaam bosbeheer te bepleiten.

Maar Suriname heeft ook het recht vooruit te komen, onder ander door ontwikkeling van zijn natuurlijke hulpbronnen. Volgens Paramaribo wordt internationaal nog te weinig aandacht geschonken aan dit recht. ”Wij weten dat in de internationale discussie rond waardering voor duurzaam bosbeheer, eenieder gaat voor eigen belang en een eigen agenda heeft. Dus gaan wij dat ook doen”, aldus Limon.


5 REACTIES

 1. We bezitten goed opgeleide parlementariers die goed geschoold zijn.

  Laat ze alvast een goed rapport schrijven wat er met het bos moet gebeuren..
  Begin met el somo ronny ramsardjoe el vene enz .


  Maak melding

 2. Limon heeft gelijk. Hij heeft niveau. Jammer dat hij afhankelijk is van een parlement met een paar ongeschoolden zonder visie en alleen zijn op eigen belang vanuit etnisch draagvlak.

  Suriname wordt nu eens een keer groot. Wordt ook een naties te midden van andere zichzelf rrespecterende naties.

  We zijn niet dom. We hebben reeds vele decennia goed onderwijs genoten. In het westen hoeven ze dus geen voorsprong op ons te hebben als het gaat om visie en daadkracht. Om een land met nog geen half miljoen mensen te bestrieren

  Suriname heeft een beroepsbevolking die niet groter is dan een gewoon groot bedrijf.

  Wat is het?? Kunnen we het echt niet ????


  Maak melding

 3. Limon heeft gelijk. Hij heeft niveau. Jammer dat hij afhankelijk is van een parlement met een paar ongeschoolden zonder visie en alleen uit is op eigen belang vanuit ‘etnisch draagvlak’.

  Suriname wordt nu eens een keer groot. Wordt ook een natie te midden van andere zichzelf rrespecterende naties.

  We zijn niet dom. We hebben reeds vele decennia goed onderwijs genoten. In het westen hoeven ze dus geen voorsprong op ons te hebben als het gaat om visie en daadkracht. Om een land met nog geen half miljoen mensen te bestrieren

  Suriname heeft een beroepsbevolking die niet groter is dan een gewoon groot bedrijf.

  Wat is het?? Kunnen we het echt niet ????


  Maak melding

 4. De rijke landen kopen juist die tropische hout soorten. De rijke landen verdienen veel aan. Helaas weet Brunswijk weinig over de waarde van die Surinaamse soorten. Er zijn soorten in Suriname dat 50 dollar per kg word verkocht. Men moet leren zelf de bomen te planten en het hout zelf te verkopen.


  Maak melding

 5. Ik weet wel dat een simpele bruine balk E40 euro kost bij GAMMA. 2.70 lang 7cm dik. Dus is het hardhout idd goud waard. Dus hou alles in eigen hand van kappen tot zagen en afwerken. Lever (exporteer) kant en klare produkten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.