maandag, februari 26, 2024
HomeNieuws uit NederlandOok 'Oranje-koorts' in Suriname

Ook ‘Oranje-koorts’ in Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

De Oranje-koorts is maandag ook uitgebroken in Paramaribo. Zeker tweehonderd Nederlanders hebben maandag in het populaire café ’t Vat in het uitgaanscentrum van de Surinaamse hoofdstad naar de wedstrijd Nederland – Italië gekeken meldt het ANP.

Ze dansten na afloop met hun Oranje-attributen nog een half uurtje en negeerden de analyses van Surinaamse televisiecommentatoren, die – net zoals de wedstrijd – op grote beeldschermen live werden uitgezonden. Gedurende de hele wedstrijd werd Oranje aangevuurd met ‘Hup Holland hup, laat de leeuw niet in z’n hempie staan’.

Eén van de uitbaters van ’t Vat, een Surinamer van middelbare leeftijd, zegt vanavond lekker te kunnen gaan slapen. ,,Niet alleen vanwege de goede verkoop van drank en eten, maar zeker omdat de jongens van Oranje zeer goed op dreef waren. Ze hebben schitterend gespeeld. Ik heb er alle vertrouwen in dat ze het ver zullen schoppen op het EK.”

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

13 REACTIES
 1. Ach, onze voetbal commentatoren poti, ze weten niet beter. Guyana geeft ons al hoofdbrekens waar Suriname eens de boventoon voerde.

  Laten ze beginnen om orde op zaken te stellen binnen ons voetbal.


  Maak melding
 2. lekker belangerijk.
  laat ze toch oprotten naar Holland. als ze hier winnen voor het nederlandselftal en je haalt het in je hoofd iets over je moederland te zeggen dan heb je het gedaan bij deze tata’s

  dus sud off.


  Maak melding
 3. Die analyses? Verschrikkelijk! Door programma-sponsors uitgedoste figuren (Wie is Wiene Schal? Wie is Arnold Burleson? Wie is Leo Koswal?) die hun mening geven over Europees topvoetbal, dat ze nog nooit van dichtbij hebben meegemaakt. De vraagstelling van de presentatoren is ook al zo amateurisch. “Voorzetjes voor open doel”, zullen we maar zeggen. Zijn er in Suriname geen analysten te vinden die wèl verstand van voetbal hebben? Nee, het is geen aanbeveling om WEL naar die “analyses” te kijken. De feestvierders hebben groot gelijk.


  Maak melding
 4. maarten
  wat bedoel je?
  je woont in togo
  en bent dan toch voor togo
  je woont in holland dan ben je voor holland.
  als je verstand hebt van vootbal.


  Maak melding
 5. @posting nummer 1 lekker belangrijk jou reaktie laat die mensen lekker lekker feesten in ons zonnige suriname wat een onzin reaktie van maartin mss is het verstandig om maartin te vragen zelf zijn posting te lezen en vragen of hij kan begrijpen wat er staat zeg iets verstandig kan je dat niet hou dan a.u.b jou mond jou reaktie doet mij denken aan een oud gediende van hier .


  Maak melding
 6. je snapt het niet datra,

  ik heb wedstrijden bij gewoond van jong nederland.
  deze hebben laatst de cup gewonnen voor nedeland (vaderland). maar als ze de vlag ook trots hijsen en denken aan hun moederland dan word het hun kwalijk genomen en dat vind ik zo jammer sommige nederlanders want dat zien ze dan alleen.

  nou heb ik het beter verwoord.

  en je bedoeld denk ik Football of soccer of voetbal haha..

  trouwens ik ben een suristick en zit in Holland maar ik ben fan van Portugal/Frankrijk

  dus verstand van voetbal heb ik niet.

  maar ik neem mijn woorden terug als ik iemand onbewust heb gekwetst.
  ik had een slechte dag zullen we maar zeggen.

  veel plezier met het voetbal en ik hoop je te zien in sranang binnenkort dan kan ik je een handgeven.

  gr. maarten


  Maak melding
 7. Maarten, je hebt bij mij één minpuntje weggewerkt. Het toont aan dat je je niet groot genoeg voelt om je excuses aan te bieden en de hand in eigen boezem te steken. Zouden er meer moeten doen. Overigens is Portugal ook míjn favoriet, en ik heb WEL verstand van voetbal. Goed zo.


  Maak melding
 8. Maarten, ik wil nog even terugkomen op je posting @ nr. 8. In het Franse nationale elftal spelen spelers uit voormalige Franse koloniën en protectoraten, zoals: Senegal, Guinee, Mali, Ivoorkust, Benin, Niger, Tsjaad, Centr.-Afr. Rep., Algerije, Togo en Kameroen. Velen hebben een dubbel paspoort en verkiezen voor hun moederland uit te komen (Drogba, Kanouté o.a.). Ik heb tijdens het veroveren van de wereld- en Europese titel van Frankrijk geen enkele speler gezien met de vlag van zijn “moederland”. Kwestie van integratie?


  Maak melding
 9. ik vind het een goede zaak gezamenlijk dit te vieren de banden met het moederland moet je niet verwaarlozen.
  Goed suriname steun nederland.


  Maak melding
 10. Nou, ik was bij de wedstijd Bazilië-Argentinië bij ’t Vat. Ik heb nog nooit zo’n zootje zoutzakken bij elkaar gezien. Ongeveer 50 man die nauwelijks geïnteresseeerd waren. Surinamers voor Brazilië? Laat me niet lachen. Ze bewogen de hele wedstrijd niet eens. Wat een stelletje ongemotiveerde sukkels zeg. Er speelde een Braziliaanse band, hartstikke goed, en zelfs toen waren ze nog aan hun stoel vastgeplakt. Wat een enthousiame! Sloeg nergens op! En ga me nou niet vertellen dat Brazilië zomaar wereldkampioen wordt. Niet om aan te zien! En maar zeggen dat het Braziliaanse voetbal als voorbeeld dient voor het Surinaamse voetbal! Volgens mij brengen die gasten de meeste tijd door in de judoschool om te trainen hoe je het mooist kan vallen! Ik heb me rot zitten ergeren! Geef mij het EK maar. Punt 1: Veel gezelliger, en punt 2: veel meer kwaliteit. Het vroegere samba-voetbal heeft voor mij allang afgedaan. Weg met Dunga en zijn volgevreten voetbalvriendjes. En het blijkt maar weer: Surinamers hebben geen verstand van voetbal, zie de zogenaamde “analysten” op televisie. Ergerlijk, hinderlijk en noem maar op.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES