Waterpeil Surinaams binnenland vrijwel stabiel

3

PARAMARIBO, 10 jun – Het waterpeil in het Boven-Marowijne- en Tapanahony-gebied is stabiel. Dit meldt het Nationaal Coördinatiecentrum Rampenbeheersing, NCCR. De regenval is beperkt tot enkele verspreide buien. Grootste zorg vormen de lokale leefomstandigheden.

Vooral in dorpen met een hoge waterstand wordt nood geleden. Mensen hebben hun woonplaats in allerijl moeten verlaten vanwege het stijgende water. De situatie is nog niet zodanig dat het veilig is terug te keren. Door de overheid wordt zoveel mogelijk voorzien. De noodtenten die het NCCR beschikbaar heeft gesteld, worden goed gebruikt. Het is nog even krap houden.

Het valt moeilijk te zeggen hoe de rivieren zich zullen gedragen de komende weken. In Paramaribo wordt met alles rekening gehouden. Het ministerie van Regionale Ontwikkeling houdt een noodvoorraad voedsel en drinkwater gereed voor eventuele distributie. Voorlopig wordt vooral het waterpeil in het oog gehouden. De afgelopen weken zijn honderden gezinnen verhuisd naar hoger gelegen gebieden.


3 REACTIES

 1. Lering trekken uit het verleden schijnt in Su nog steeds niet te lukken. Kom op jongens, doe iets structureels. Het is net als met de wegen: een schep asfalt erop en lappen maar. We praten over mensen! En als er geen expertise is om dit probleem aan te pakken: huur dan deskundigen in! Mijn optiek is: verplicht mensen om hoger gelegen gebieden te bewonen! Dwangmatig! Daarna heeft niemand meer een klacht te poneren.


  Maak melding

 2. Ach,
  We zitten nagenoeg hartje Paramaribo jaar gemiddeld zo’n vier keer aardig onder water. Wat doe je dan? Gewoon wachten tot het getij keert.


  Maak melding

 3. Ach, voorlopig hoeven ze niets te doen, ze zitten achterover geleund in hun stoel en wachten totdat er een overstroming is en dan “KUNNEN ZE TOCH GAAN BEDELEN” en een beroep doen op de internationale gemeenschap.
  DAT IS TOCH DE MENTALITEIT VAN DE GEMIDDELDE SURINAMER.
  Dus even wachten!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.