Edgar Davids definitief weg bij Ajax

9

Het was min of meer al bekend maar nu is het definiteif: Edgar Davids vertrekt bij Ajax. Dat meldt de Amsterdamse club dinsdag, nadat de speler zelf al eerder had aangegeven dat hij aan het eind van het seizoen zou opstappen.

De in Suriname geboren Davids kende tussen 1991 en 1996 veel successen bij Ajax. Met de Amsterdamse club won hij onder meer drie landstitels, de Champions League en de Uefa Cup. Later speelde hij voor achtereenvolgens AC Milan, Juventus, Barcelona, Internazionale en Tottenham Hotspur.

Over zijn toekomst kan Davids nog niet al te veel zeggen. Eerder schreven wij dat hij zijn loopbaan hoogstwaarschijnlijk in de horeca zal voortzetten.


9 REACTIES

 1. ik hoop dat deze zijn kennis overdracht aan de jeugd in suriname.
  laten wij het voorbeeld van seedorf volgen en proberen ook wat te doen voor de jeugd in suriname.is echt niet veel gevraagd.
  het is geen must maar slecht een leuk gebaar aan de jeugd toe.


  Maak melding

 2. Ik wacht nog op het Edgar Davids-stadion, het Patrick Kluivert-stadion, het Winston Bogarde-stadion, de Jerrel Hasselbaink-jeugdopleiding, de Ryan Babel-voetbalschool…. enfin, ga maar door. Hoe zou het komen dat deze voebalmiljonairs (Clarence Seedorf daargelaten), zo weinig investeren in Suriname? Hebben jullie daar wel eens over nagedacht?


  Maak melding

 3. Edje , m,n zoon je bent afgedwaald door naar ajax te gaan, maar ik had t je kunnen vertellen dat t niks zou worden onder van basten.Gelukkig heb je t ook ingezien. Bij die omhoog gevallen flapdrol zou je bankzitter worden, en behandeld worden als Clarence. De opmerking dat de trainer z,n kop moest halen uit de kont van enkele spelers(de boer en blind ) die toen de dienst uitmaakten is je nooit vergeven. Je bent nou eenmaal iemand die geen blad voor de mond neemt en hij zou t niet pikken dat je zegt waarop t staat , en zodoende andere spelers laten zien dat je niet alles hoeft te pikken van een trainer, omdat hij trainer is. je assertiviteit is je niet in dank af genomen, maar t geeft niet. Je komt voor jezelf op en dat is heel wat, in de voetballerij.


  Maak melding

 4. Omdat, blaka bakra, die jongens niks en niemand iets verschuldigd zijn. Ze zijn van surinaams komaf and that it. Dat geeft je nog niet de verplichting om iets in suriname op te zetten. Hoe minder aan suriname wordt gegeven, hoe minder afhankelijk surinamers worden en hoe meer deze hun eigen waardigheid en kwaliteiten aanspreken.


  Maak melding

 5. Edgar,
  Te kaw njang a mu gi asi pasi. We houden van je, we hebben vele malen op het puntje van onze stoelen gezeten tijdens jou tig aantal krachtmetingen. Het is werkelijk mooi geweest.

  Wat dacht je ervan om zo nu en dan het thuisfront te komen ondersteunen?


  Maak melding

 6. Beste Prik, met alle respect. Natuurlijk zijn ze tot niets verplicht. Maar ik denk er anders over. Zij denken: we kunnen dat geld beter in het IJ dumpen dan in Suriname investeren. Ze willen gewoon niet. En zij denken echt niet in termen van afhankelijkheid, waardigheid en kwaliteiten. Het voetbal in Suriname staat op het niveau van de 1e klas amateurs in Nederland en een injectie, op welk niveau dan ook, en ook nog van een ECHTE Surinamer, zal op termijn wel degelijk zijn vruchten afwerpen. Anders zal het tot in lengte van jaren zo blijven zoals het nu is. Gerommel in de marge.


  Maak melding

 7. goed zo edgar je hebt goed werk gedaan de algelopen jaren.je bent een kerel van formaat.marco v.basten en johan cruyff kunnen niet aan jouw en seedorf tippen.ze zijn gewoon jaloers.goed dat de je de eer aan je zelf houdt om niet onder v.basten te trainen.hij heeft toch geen visie en weet niet met mensen om te gaan.


  Maak melding

 8. boeng tranga edje.
  Maak geen deel uit van een team dat onder leiding van 2 smeerlappen (van basten en blind) klappen gaat oplopen komend seizoen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.