zondag, april 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaams staatshoofd wars van capriolen minister

Surinaams staatshoofd wars van capriolen minister

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 20 mei – Minister Michael Jong Tjien Fa van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer, RGB, wordt onder toezicht gesteld van president Ronald Venetiaan. Dit meldt de Ware Tijd. Een team dat door Venetiaan zelf zal worden samengesteld, gaat Jong Tjien Fa’s handel en wandel volgen. Nog onduidelijk is hoe verteerbaar de nieuwe toestand is.

Noch Jong Tjien Fa, noch zijn politieke partij Pertjajah Luhur hebben gereageerd. Als Venetiaan doordrukt betekent het dat ook parlementsvoorzitter Paul Somohardjo gekortwiekt wordt. Somohardjo staat er bekend om flink te brokkelen in de pap op RGB. Aanleiding is een incident in Wageningen, Nickerie. Venetiaan heeft te elfder ure kunnen voorkomen dat een gezamenlijke activiteit van de regering gedegradeerd werd tot one man show.

Afgesproken was dat een team van ministers grondbeschikkingen zou uitreiken aan ex-werknemers van rijstbedrijf Wageningen. Het team ging er wel heen, maar Jong Tjien Fa en Somohardjo organiseerden elders in Wageningen een partijbijeenkomst. De bedoeling was de grondbeschikkingen op die bijeenkomst uit te delen. Venetiaan wist dat nog net te verijdelen.

De maat lijkt nu vol. Jong Tjien Fa’s beleid is de afgelopen jaren gekenmerkt door een reeks incidenten. Onder meer zijn speelgronden van scholen afgepakt en afgestaan aan partijleden. Die bleken steevast via familie- of andere lijn verbonden met Somohardjo. Het laatste schandaal betrof ruim een hectare grond van de Nieuwe Haven. Tot verbijstering van het havenmanagement is het terrein van de ene dag op de andere afgestaan.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

35 REACTIES
 1. Wat moet ik hiervan zeggen? In de regel behoeft goede wijn geen krans. Deze figuren staan synoniem voor onbeschroomd stelen.

  Goed zo President tot hier en niet verder.

  Wanneer zal het in Suriname geen M meer uitmaken tot welk ras of genre behoort om reguliere zaken gedaan te krijgen.

  Moet het per se eerst bossen?


  Maak melding
 2. Venetiaan gaat iemand onder toezicht nemen???

  Deze minister (viezerik) heeft van het volk gestolen mijnheer Venetiaan.
  en dan onder toezicht, dit lees ik als:
  typies een gevalletje van even het volk met een zgn actie zoethouden!

  Schop deze vuilak op straat en pak alles terug wat onrechtmatig is verkregen en zet dit terug in de tegoeden van het staatskas. Daarvoor heb jij een rechtssysteem Venetiaan. Gebruik die dan doe je dit wanneer je studenten en leraren kunt plagen!

  en als jullie eens een keer een nette balans opmaken dan is het eigelijk niet nodig om je handje richting het buitenland omhoog te houden om te bedelen. de echte bedelaars die zitten in je regering. en ik begin nu te merken dat jij hoofd van deze maffiapraktijken zit.

  succes bruine gr. van een andere bruine!


  Maak melding
 3. Eindelijk een Vene die optreedt heh heh!
  Ik hoop dan niet dat deze zaak na een bepaalde periode in de doofpot belandt.

  We hebben echt genoeg van de boeven en schurken hier in het land.

  Deze mensen hebben t echt moelijk voor ons als jongeren gemaakt om aan aan stukje grond te komen.


  Maak melding
 4. onder curatelen stellen van de minister jong tjien fa is een zeer positieve ingreep van de president venetiaan.
  de bandieten moeten nu daadwerkelijk gestraft worden.


  Maak melding
 5. Eindelijk treedt Vene op. Het beste zou zijn deze minister de laan uit te sturen. En somo wat moet je daarvan zeggen een man met een crmineel verleden daar verwacht je toch geen fatsoen om afspraken na te komen. Front als jullie nog enige fatsoen en geloofwaardigheid hebben stuur somo en zijn partij uit de coalitie en denk a.u.b. niet alleen aan het behoud van de coalitie en de regering. Het is de zoveelste flater van Somo.
  Vene het zijn geen fouten maar back en neck doet het willens en wetens.
  Move die handel.
  Heb lef


  Maak melding
 6. dit is gewoon een politieke show die baviono weggeeft. alles beland in de doofpot, want anders gaat somo zijn chantagepolitiek weer uit zijn vriezer, nee correctie, autolade halen..


  Maak melding
 7. Heheh, eindelijk een actie van President Venetiaan.
  Niet onder toezicht stellen, maar meteen de Minister eruit gooien en als pae Somo eruit wil, let’s go.
  Liever eerlijk ten onder gaan dan met geboefte voort te leven.
  President, kom nu in actie. Het is nu of nooit. Het zal de NPS zeker ten goede komen, maar vooral de Surinaamse bevolking.

  Rossi.


  Maak melding
 8. Vene joe go no go jaag die man weg zal je zien dat er verkiezing kom. .dat BBlokk gaat zitten voor 2010. Doe dan, scheiter dat je bent.je hebt geen daad kracht je was effe wakker maar bent weer in slaap gevallen ze doe wat ze willen met jouw.en zo zal het blijven tot je d..d? je mag het zelf invullen.5wat peer. je moet veller gaat branden anno 2008 je loop achter feiten je moet je schamen…….oja ben je een echte surinamer. zo reageert een surinamer niet volgens mij. tot hier wordt wakker…….


  Maak melding
 9. ik ben het men vene eens hij laat zich niet gek make en bewandeld zijn eigen weg en dat nu heeft ingegrepen kan alleen maar erop duiden dat deze minister nu echt te ver is gegaan eingelijk moet hij deze opdonderen uit zijn regering je regeerd samen en het moet afgelopen zijn laat jou niet chanteren vene ik ding zal hier duidelijk zeggen als vene nu van he toneel verdwijnd zie ik de toekomst van suriname heel sober in echtwaar .


  Maak melding
 10. Wat is dit wat Vene wil doen met RGB minister.Hem onder curatele stellen.
  Hij moet hem gewoon ontslaan. Geen vertrouwen in deze Michael JTF, dan weg ermee .Maar dat durft deze slappe oude Vene niet. En dan maar onder curatele stellen.Over zijn rug kijken en zijn pen laten vasthouden door jouw vertrouwelingen.Dit is werkverschaffing voor jouw regeringsapparaat, Vene.Neen, Vene vervang deze man en je gaat verder met het verdelen van grond onder de NPS’ers.


  Maak melding
 11. Fene kan je niet serieus nemen , hij is een speelbal van van zijn jongens
  een of ander afleidings manouvre.
  FENE WE HEBBEN JE DOOR

  Mando


  Maak melding
 12. In een normale rechtsstaat moet een minister of ambtenaar aftreden als hij gepakt/betrapt wordt voor corruptie o.i.d…Bovendien hoort bij diefstal een geldboete en/of gevangenisstraf, dat moet de gewone man ook.

  Alle schade/kosten die voortvloeien uit iemands bewuste wandaad moeten op de desbetreffende persoon verhaald kunnen worden. Dan zullen ze het zeker afleren om te stelen. Als de onteigende gronden niet teruggeven kunnen worden, dan maar de marktwaarde ervan betalen aan de gedupeerden bv.

  Hopelijk gaat Venetiaan inderdaad iets eraan doen. Dit moet ik eerst zien dan geloven. Politiek is nl. een vies spelletje.


  Maak melding
 13. Somo en crew moeten gewoon uit de regering KLAAR vuilde smeerlappen respectloze honden, corrupte bende maar vene durft niet want dan heeft hij een minderheidsregering show some balls for once loser!!


  Maak melding
 14. Beste Du,

  Ik ben als mens soms ook emotioneel en zeg ik dingen die eigelijk niet horen.

  Maar als ik lees dat Venetiaan, Balkenende op het matje gaat roepen, word ik tegelijker boos maar lach ik me ook helemaal kapot.

  Venetiaan moet eerst het onkruid uit zijn eigen tuin schoonmaken alvorens het onkruid bij anderen te bekritiseren. Of hij dat uberhaupt zal kunnen is weer een ander punt. Het artikel hierboven is een typisch voorbeeld ervan.

  Nogmaals sorry dat ik hem ooit in een boze waas, baviaan heb genoemd. Als hij het ooit voor elkaar krijgt om de corruptie uit te roeien wat voor zijn neus plaatsvindt, zal ik hem als eerste feliciteren en een groot en moedige leider noemen.


  Maak melding
 15. Ach, is dat alles…. ?
  Ik begrijp dat Pres. Venetiaan ingreep om te voorkomen dat het een one man show werd. Dus louter om te voorkomen dat Somo c.s. als helden zouden worden gezien en er politieke munt uit zouden slaan. Ik sta hier perplex van omdat deze club veel ergere dingen uithaalde, maar om opportunistische redenen niet werd ingegrepen.Het moet erg frustrerend zijn voor iemand als pres.Venetiaan om zo politiek te moeten overleven. Helaas betekent dit dat de regering wel is blijven zitten maar het land is nog onbestuurbaarder geworden dan het ooit was en meer dan ooit is er in de afgelopen periode een cultuur gevestigd welke het best kan worden vergeleken met prostitutie. De machteloosheid van landsbestuur blijkt ook uit de vele andere flagrante misdragingen van andere coalitie bazen, zonder dat pres.Venetiaan zelfs boos durft te kijken. En deze houding tref je op elke niveau aan in het land. Mijn prognose is dan ook dat het tijd wordt dat er iets anders komt. Zoals Barrack Obama zegt : it’s time for a change. De poppenkast van nu leidt nergens toe en heeft al jaren in alleen in ellende gebracht. Het is pijnlijk te zien hoe de draad van het bedelen bij Nederland de laatste tijd weer is opgepakt. Het land is in feite haar onafhankelijkheid practisch kwijtgeraakt. Er is geen enkele sector waar de laatste 30 jaren vooruitgang in is geboekt. Alleen maar doffe ellende.
  Roy Bottse


  Maak melding
 16. Een pluimpje voor Venetiaan. Hopelijk sluit je die dief op samen met bouta en brunsje en somo. Het liefst in 1 cell. zodat ze elkaar kunnen “best(r)elen” in (met) Boma.


  Maak melding
 17. Goedzo Vene, het volk wist het reeds heel lang dat deze 2 figuren boeven zijn. Maar liever telaat dan nooit. En als er duistere zaken naar voren komen na jou onderzoek moet je ze opsluiten en alles terugdraaien wat ze hebben uitgegeven aan familie, vrienden en betalende klanten(tjoekoes)


  Maak melding
 18. HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA dit soort aapachtigen ja aapachtigen waar ik al jaren over spreek. Schande voor het land schande voor onze imageo.

  Wat een hoog kaliber.

  Bah ik walg!


  Maak melding
 19. Dit optreden van jong tjien fa en sommo heeft
  wel lang op zich laten wachten want ik had dit al lang zien aankomen. Vene,te you kwekie
  snekie you ogo kiesie aboma.jij hebt deze
  boeven zelf gekweekt en gevoed met jouw slap
  gedoe p.otie.en nu willen ze je langzaam de
  adem afsnijden want je bent al lange tijd in een wurggreep van deze boeven,laat nou eindelijk zien wie je bent, je bent of baas of het ezel dat door hun bereden wordt.


  Maak melding
 20. Ik ben niet te vreden, de President moet die man op staande voet ontslaan, desnoods zonder PL verder regeren, dan heb je ballen en dan zal het volk je wel belonen, maar als de President dit weer toelaat, dan mag hij erop rekenen dat het volk metzijn partij zal afrekenen bij de volgend verkiezing. en dat is alleen maar winst voor de oppositie die zonder propaganda die verkiezing zal winnen, omdat met ontevreden is over een partij n.b met ongeschoolde kaderleden w.a de voorzitter van die partij.


  Maak melding
 21. Zien jullie het niet?

  Vene wilde niet dat het een PL-show zou zijn/ worden.
  Of een Frontshow of veel beter een NPS-show! Ik kan jullie verzekeren dat er geen creolen bij zaten. In de groep die de papieren zou krijgen. Alleen maar Javanen en Hindoestanen.

  Dus, Vene speelt de ethnische kaart uit!

  Het is gewoon een gore boevenbende bijelkaar!


  Maak melding
 22. als wij moeten geloven zoals de nederlanders in een evolutie dan zijn wij mensen afstammeling van de apen.gedeeltelijk ben ik dus met sari eens.

  maar aangezien ik dus niet in fabels wil geloven is dit voor mij niet aannemelijk


  Maak melding
 23. In een “normale” democratie is het zo dat de volksvertegenwoordiging de regering controleert en corrigeert, daar waar nodig. Waar waren die schreeuwers van de oppositie in dit geval? Heeft de NDP ook belang in deze zaken? Door de vingers heen gekeken? En Somo wil president worden? In dat geval adviseer ik iedere Surinamer à bout portant politiek asiel aan te vragen in het buitenland. Het is zoals een bekend spreekwoord zegt: “Vertrouw de Grieken niet, al komen ze met geschenken”. En een minister met ballen had allang zijn biezen gepakt. Je hoeft in Nederland als staatssecretaris alleen maar op een foto te staan in een padvinderspakkie tijdens het Bouta-bewind en je vliegt de laan al uit. Ik hoop alleen dat de president zich nu eens als echte leider van het land toont, en die hele corrupte RGB-PL’ers (inclusief de ambtenaren) eruit schopt. Dit ministerie heeft alleen maar voor een hoop frustraties, ergernis, verdriet en hopeloze situaties gezorgd. Of zijn die zes zogenaamde “gouden zetels” zo belangrijk. Ik heb wel vaker minderheidskabinetten meegemaakt die goed functioneerden.


  Maak melding
 24. Als de vos zijn passie preekt,boer let op uw ganzen.

  Weer een poppenkast aktie van Vene riekt naar :De domme massa zand in de ogen strooien.In een normaal land (Nederland bv)waren deze 2 schurken reeds lang het bos in gestuurd.Tsssssssssssssssssss.


  Maak melding
 25. Spierballen taal met/van verslapte spieren, schijnvertoning. pl en jongtjienfa tonen hun “macht” en laten met deze actie hun minachting voor venetiaan zien. Hun plannen zijn nog niet verwezenlijkt , jongtjienfa is ongeduldig, dus houden ze de schijn nog op . Zodra t zover is ,zal er weer wat gebeuren , de beruchte druppel , waardoor venetiaan hen de wacht aanzegt. somohardjo op z,n beurt zal op die manier de regering willen laten vallen , om zo als er verkiezingen komen te gaan voor president. Wacht maar af, de pl draaiboeken liggen al veel langer , maar ze moeten brunswijk nog mee zien te krijgen.


  Maak melding
 26. “mighty mike” says : oeps I didt t again.I,ve got the power, and pl rulezzzzzz.
  Wakker worden uit de boze droom meneer venetiaan.


  Maak melding
 27. Aaaaiiiiiiii boooiiii Vene waar deug je nog
  voor je bent gewoon een zielig ventje ik heb medelijden met je en je troostige uitspraak
  over die druppel die de emmer niet moet doen
  overlopen; Wel volk van Suriname die druppel
  zal nooit komen want die emmer is al lang
  over Vene leeggegooid.


  Maak melding
 28. Onder toezicht stellen is geen daadkracht.Het is de zoveelste uitglijder van deze minister.Stelen van het land en weggeven aan partijloyalisten.Als Vene zich echt om Suriname zou bekommeren, dan had hij nooit die 2 schurken in zijn regering opgenomen.Politieke ethiek is zoek bij Vene.Zijn actie is alleen maar om het volk zoet te houden.En voor derest probeert hij er alles aan te doen,om president te blijven tot 2010.Al doen de schurken Suriname in de uitverkoop, het kan hem niets schelen.Alleen als hij maar president blijft.


  Maak melding
 29. kijk, als ik van de meeste reacties af moet gaan, dan rest me niets anders dan te concluderen hoe de gemiddelde poster (surinamer) zo snel kan worden omgekocht met een “schijnvertoning” van de president. dit verklaart ook hoe het komt dat velen op de dag naar de stembusgang o zo snel kan worden omgekocht door de fronters met een paar “schijnprojecten” en “schijnbeloftes”. de gemiddelde surinamer heeft last van een laag iq. nuchter denken is ver te zoeken. in deze regeerperiode van NF plus is duidelijk naar voren gekomen dat de NPS van baviono, kostte wat het kost, aan de macht wilt blijven. en dat weet somo bliksemsgoed. bavie weet, somo is zo glad als een aal, 1 mistake en hij kan met zijn 6 gouden zetels (en ik geef hem geen ongelijk) de president plat op zijn gezicht laten vallen. einde regeermacht van baviono en co, einde van de nps, einde van hun geboeverij en zakkenvullerij. en dat wilt bavie voorkomen, zogenaamde stoere taal op de podium verkondigen, achteraf met geknepen neus de kont van somo strelen. ik heb deze lage racist allang door.


  Maak melding
 30. Ze zeggen dat vene tien schone vingers heeft,maar ing voetoe beer in a tokotoko a no mang zekie, 5w peer dof anno 2008 heb lef,maar ja zijn voeten zijn tokotoko,(vies)blaka mang e djoeing sing,leve D.D.B word vervolg.

  RICO


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES