zondag, april 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameVan Bommel besnuffeld bij terugkeer uit Suriname

Van Bommel besnuffeld bij terugkeer uit Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 20 mei – De Nederlandse parlementariër Harry van Bommel (SP) zegt de honderdprocent-controle op Schiphol aan den lijve te hebben ondervonden. “Direct bij aankomst werd ik door twee honden besnuffeld. Ik werd naar een aparte slurf meegenomen en van de douane moest ik mijn koffers openmaken.”

Controle op het lichaam of een bodyscan kwam er weliswaar niet aan te pas. “Echt waar, mijn bagage werd helemaal doorzocht en tot en met mijn vuile ondergoed is grondig nagekeken. Het is heel lang geleden dat dit mij is gebeurd”, zegt Van Bommel tegenover de Ware Tijd. Dat fysieke betasting en bodyscan hem bespaard zijn gebleven, bevestigen slechts zijn vermoedens dat er gediscrimineerd wordt.

Blanke reizigers uit Paramaribo worden anders behandeld dan Surinamers. Van Bommel klaagt ook niet over vragen, zoals wie zijn reisticket heeft betaald. Tijdens zijn vakantie in Suriname heeft de parlementariër herhaaldelijk stelling genomen tegen de controlemethoden op Schiphol. Hij overweegt een spoeddebat aan te vragen met premier Jan Peter Balkenende en minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

11 REACTIES
 1. Ik heb m,n buik vol van die one-man-show van van Bommel. Als t als interessant bedoeld was, kan ie nu maar mooi ophouden. t Is nooit leuk geweest , maar nu is t irritant, deze hele schijnvertoning boeit niet. Moest hij bepallde vragen beantwoorden , is lijfelijk gecontroleerd , betast of moest hij voorover bukken? Nou dan , !!!


  Maak melding
 2. het kan allemaal waar zijn wat deze meneer van bommel naar voren brengt.
  is een heel jonge politici dat bezig is carrière te maken op een zeer positieve manier op de surinamers maar mag niet zo zijn dat wij wederom in de maling worden genomen.


  Maak melding
 3. En, Van Bommel, wat heb je geantwoord op de vraag wie je ticket betaald heeft? O, mijn god, ik werd besnuffeld door twee honden toen ik de gate verliet. Zielige vertoning Van Bommel. Je bent nog voor geen 40% gecontroleerd. Dit hele verhaal geloof ik geen barst van.


  Maak melding
 4. Dit is gewoon stemmen winnerij voor van Bommel.Dit is niks vergeleken met de betastingen voor de Suri’s. De vragen stellen stelt ook niks voor. Ze hadden in zijn kont moeten kijken. Dan was het pas goed en kon hij een levendige beschrijving van geven in de Kamer.


  Maak melding
 5. nou hoe kan dat, dat nederlanders vrije doorgaan hebben in amerika straks!!
  wie heeft ervoor gevochten, of is het zelf uit de luchtgevallen,
  hoe gaat het verder met surinaamse controle, ook soms uit de luchtvallen

  bedi


  Maak melding
 6. Ik vind dat van Bommel niet zo moet zeuren,
  Ik ben ook net terug uit NICKERIE(suriname).
  En ik ben ook besnuffeld door honden,van Bommel kan zich beter bezig houden om de vraag te stellen hoe het zo ver heeft moeten komen.???
  dan lopen zeuren.
  Ik heb ook hem gezien op TV.over exsusses maken naar EEN deel van de bevolking van suriname.hoe zo disriminatie,
  van Bommel moet zijn gekleurden bril af doen.
  En veder kijken dan zijn sp neus lang is.
  En verder vraag hij maar over de 100 procent regel.de surinamers hebben daar zelf aan deel in gehad.
  Dus voor mij mag de 100 procent regel blijven.voor alle surinamers of zij nu minster zijn of staatshoofd,het moet zo zijn.
  Kom niet bij mij,om te zeggen dat ik het niet heb meegemaakt,want ook ik de blanke hebben ook de 100 procent regel ondervonden.
  vr gr cees..


  Maak melding
 7. Denkt de heer van Bommel de domme Surinaamse Nederlanders voor zich te winnen. Hiep hiep hoera de SP gaat straks regeren als het aan de domme Surinamers ligt, die denken eindelijk’ de PVDA is niks geworden en nu proberen met de SP. Domme Surinamers zij zijn allemaal een pot nat. Zolang zij niet regeren hebben ze een grote bek. En dit keer is het zogenaamd opkomen voor de Surinamers. Mensen je moet niet in een politikus geloven, dat moet je in de kerk doen.

  ramsesV


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES