zaterdag, juni 22, 2024
HomeNieuws uit NederlandStanley Menzo over zijn Surinaamse roots

Stanley Menzo over zijn Surinaamse roots

-

Does Travel - naar Suriname

Stanley Menzo, oud-keeper van Ajax, Haarlem, Lierse SK, PSV, Girondins de Bordeaux en het Nederlands elftal legt zich toe op een loopbaan als trainer. Menzo begon bij AFC, een chique amateurclub uit Amsterdam, maakte daarna de overstap naar AGOVV en leidt nu Volendam, waar hij de eerste Surinaamse coach werd.

In het Algemeen Dagblad verscheen er een uitgebreid vraaggesprek o.a. over hoe hij denkt; als Surinamer of als Nederlander. Menzo: „Ik vind dat moeilijk. Ik ben in Suriname geboren, maar in Nederland opgegroeid. Ik heb van mijn ouders genoeg meegekregen om te weten waar ik vandaan kom. Daar ben ik ze heel dankbaar voor. Maar moet ik een keuze maken over hoe ik denk? Van allochtonen wordt verwacht dat ze een integratiecursus doen, dat ze zich aanpassen aan de Nederlandse maatschappij. Maar moeten ze dan ook gelijk een keuze maken over hoe ze denken? Dat is onzin.”

In de krant zegt Menzo dat hij minimaal één keer per jaar terug moet naar Suriname. „Als het kan wel, ja. Het doet me goed, geeft me energie. Het leven is er ontspannen, warm, ongedwongen. Als ik aankom, dan gebeurt er iets met me. Het gevoel van: ik ben thuis. Dat is kippenvel. Als ik in Suriname ben, leef ik anders, gedraag ik me anders” aldus de Surinaamse trainer in het Algemeen Dagblad.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

5 REACTIES
 1. In nederland moet je denken als een nederlander en handelen als een nederlander, maar als je boos bent moet je uitschelden als een surinamer met alle woorden uit de surinaamse woordenboek zoals,..ie ma p.., njan k..,njan mie m..etc.


  Maak melding
 2. een van onze grote zonen Stanley een stille werker dat ook veel doet voor de sport in zijn geboorte land.ik ben erg trots op mijn landgenoten dat op een zeer positieve wijze bekend staat in de wereld.wij moeten deze nederlandse landgenoten blijven koesteren.jongens dat zich niet schaamt om surinamers genoemd te worden.ieder mens is vrij om te kiezen waar hij of zij zijn brood moet verdienen.dit is normaal,maar alleen moet men niet van die stomme vragen stellen.anders kan het gebeuren dat men met zulke domme vragen men de persoon onder druk plaats.


  Maak melding
 3. Ik woon al 35 jaar in Nederland
  Ik ben geboren in Suriname
  Ik voel me Surinamer
  Ik denk als een wereldburger
  Ik eet altijd Surinaams
  Ik spreek Surinaams met mijn vrienden
  Ik ben en blijf een SRANANMAN


  Maak melding
 4. Het is allemaal goed dat Menzo zich surinamer voelt en veel werk doet voor zijn geboorteland. Helaas is het gedrag van de surinaamse overheid zo dat jij wordt geweert uit jouw geboorteland en al van soort drempels wordt opgelegd je geboorteland te bezoeken.
  Ik gebruik mijn energie om andere landen te ondersteunen die mij geen drempels opleggen ondanks het feit dat ik niet daar geboren ben.


  Maak melding
 5. Ik woon en werk nu al meer dan 18 jaar in Amerika. Alhoewel ik over een Amerikaans paspoort beschik, voel ik my geheel en al Surinamer. Myn academish werk en research is, als het maar even kan, gericht op Surinaamse situaties. Myn collega’s, myn studenten, de leden van myn gemeente, en allen met wie ik in aanmerking kom, weten nu heus wel waar Suriname op de map te vinden is. Daar zorg ik wel voor. God zy met ons Suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES